ciasto - 164325 przepisów (strona:6373/10955)

Najlepsze Brownie na świecie – World’s Best Brownies 195

jednej z książek Gordona “Bread Street Kitchen”. Brownie jest chrupiące z wierzchu, wilgotne i zbite w środku oraz obłędnie czekoladowe, dlatego ważna jest jakość używanych czekolad. Ciasto bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Nie wymaga używania miksera. Obowiązkowa propozycja dla czekożerców :D Tym, którzy kochają czekoladę polecam również “ Wilgotne ciasto czekoladowe na czekoladzie bez miksera

Moja Delicja
KOTLETY Z BOTWINKI I KURCZAKA 217

smażenia Wykonanie: Do miski wbijamy jajka i rozbełtujemy je. Mieszamy z majonezem, sosem sojowym i sokiem z cytryny. Dodajemy oba rodzaje mąki i dokładnie mieszamy np. trzepaczką, aby ciasto było gładkie, bez grudek. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy z niepotrzebnych części, kroimy w drobną kostkę i przyprawiamy pieprzem oraz solą. Botwinkę dokładnie myjemy. Buraczki obieramy i ścieramy na tarce(...)oczkach, a łodygi i liście drobno siekamy. Cebulę i ząbki czosnku obieramy. Cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie pokrojone składniki wrzucamy do miski z ciastem i dokładnie mieszamy łyżką. Przyprawiamy pieprzem oraz solą. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotleciki z obu stron na złocisty kolor. Po smażeniu układamy je na ręczniku papierowym, aby wchłonął

Kuchnia MagdaLeny
Makaron z pieczarkami i sosem śmietanowo-parmezanowym 190

Czas przygotowania: 30 minut Drukuj Makaron z pieczarkami i sosem śmietanowo-parmezanowym By Piotr 14 września 2018 Składniki: makaron - 250g (u mnie farfalle) pieczarki - 200g śmietana

Pogotujmy.pl
Pełnoziarniste muffinki marchewkowo-jabłkowe z kremem orzechowym 162

zwlekając, szybko zabrałam się za pieczenie. Wsypałam, co trzeba do miski, wymieszałam widelcem i do piekarnika. Nie trzeba było długo czekać, gdy zorientowałam się, że przecież nie dodałam do ciasta cukru, ani miodu! W zasadzie to mogłabym się zadowolić takim wypiekiem bez słodzenia, bo jestem już przyzwyczajona, że prawie nie używam cukru. Jednak tego dnia, musiało być to na słodko(...)słodka polewa to dla Was za mało polewa: łyżka miodu (użyłam gryczanego) łyżka masła orzechowego W jednej misce mieszamy składniki płynne a w drugiej suche. Łączymy je se sobą. Ciasto przekładamy do 3/4 wysokości papilotek lub foremek. Muffinki pieczemy około 25 minut (do suchego patyczka) w temperaturze 180 stopni. W garnuszku rozpuszczamy miód z masłem orzechowym. Mieszamy do połączenia składników

Mienta blog
Jak suszyć śliwki węgierki w piekarniku 207

Jak suszyć śliwki węgierki w piekarniku Suszone śliwki węgierki, to wspaniały, aromatyczny dodatek do wielu dań kuchni polskiej i międzynarodowej. Ususzone samodzielnie w piekarniku lub suszarce

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Żytnie placuszki z kakao, miodem i śliwkami 164

mnie olej kokosowy Woj-Len )  Żółtka rozmieszać z mąką, jogurtem/maślanką/kefirem/śmietaną, miodem oraz kakao. Białko ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i powoli połączyć z ciastem. Na końcu wmieszać pokrojone w kostkę śliwki.  Na patelni rozgrzać niewielką ilość tłuszczu i za pomocą łyżki - wykładać niewielkie porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć

Di gotuje
Brzoskwiniowe babeczki z różowym lukrem 221

miseczki i łączymy.  Wszystkie mokre składniki oraz cukier umieszczamy w większej miseczce i roztrzepujemy.  Suche składniki przesypujemy do mokrych i szybko je mieszamy, tak aby nie napowietrzyć ciasta (im mniej napowietrzone, tym delikatniejsze w smaku).  Foremki wykładamy papilotkami i przelewamy do nich ciasto (do wysokości 3/4). Wstawiamy je do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 30 minut

ChilliJemy
Dietetyczny tort z kremem bananowym 280

TORT (ciasto?) BANANOWY 🍌Spóźniony urodzinowy M. 💙 Nie jestem dobra w torty, ale lubię je robić. Miały być dwa piętra, ale mała forma została w Rzeszowie. Podstawa jest mega zdrowa , a dodatki to pokruszone ciacho, stopiona karmelowa czekolada z niebieską spiruliną , rurki, kinderki, maliny i ciacha także... Równowaga, co nie? Jeżeli chcecie zrobić 100% FIT, dietetyczną i zdrową wersję

Czarnawisienka
FIOLETOWA PANIENKA 208

deser bez pieczenia - jagodowy sernik na zimno...bez sera. Puszysta masa jagodowa na biszkoptach z jagodową galaretką na wierzchu. Nikt jej się nie oprze... Niewymagające czasu i wielu składników ciasto pasuje zarówno jako niedzielny deser jak i na przyjęcie np. w formie tortu. Oprócz tego, że smakuje wyśmienicie to również ładnie się prezentuje i na pewno posmakuje każdemu, nie tylko(...)gorącej wody i studzimy. Następnie łączymy wystudzoną żelatynę z masą jagodową. Na końcu ubijamy śmietanę kremówkę na sztywno i delikatnie, za pomocą łyżki, mieszamy z masą jagodową. Formę do ciasta lub tortownicę wykładamy biszkoptami, a następnie wylewamy na nie gotową masę. Wkładamy do lodówki. W tym czasie przygotowujemy galaretkę. Zagotowujemy ok. 500 ml wody i w gorącej wodzie rozpuszczamy

Kuchnia MagdaLeny
Ryżowe naleśniki z owocami 286

owoce – u mnie banany, morele trzcinowy cukier puder do oprószenia naleśników odrobina oleju Przygotowanie: Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy wodę, budyń (proszek) i mąkę ryżową. Całość dokładnie mieszamy. Ciasto będzie dość rzadkie. Wylewamy porcję ciasta na lekko natłuszczoną patelnię (ja przeważnie nalewam odrobinę oleju wyłącznie przed smażeniem pierwszego naleśnika). Naleśniki smażymy na małym ogniu z obu stron (, gdy pojawią

Słodkie okruszki
Tosty z kurkami i serem feta 192

Czas przygotowania: 10 minut Ilość porcji: 2 porcje Drukuj Tosty z kurkami i serem feta By Piotr 12 września 2018 Tosty z kurkami i serem feta

Pogotujmy.pl
Sok z jeżyn 236

Domowy sok z jeżyn Jeżyny to cudowne, czarne owoc, które świetnie smakują jedzone prosto z krzaka, ale są także idealnym składnikiem do przygotowania dżemu, soku lub

Korniszonki
Placki z jogurtem i żurawiną 166

jogurt z żurawiną, dodaję przesiane suche składniki i jaja, mieszam dokładnie, odstawiam na bok. Przez ten czas obieram jabłka lub gruszki i kroję w cienkie talarki ćwiartki, dodaję do ciasta, mieszam delikatnie. Rozgrzewam olej i kładę łyżką porcje ciasta, formuje lekko kształt placka. Smażę kilka minut z obu stron na rumiano. Podaję

Zasmakuj Kuchni
CIASTO CZEKOLADOWE ZE ŚLIWKAMI 185

każdym kroku. Ozłociła liście, skróciła dzień, ochłodziła noce, w kuchni też już ją widać... O kim mowa? Oczywiście o jesieni. Dzisiaj nie może być inaczej, zapraszam na jesienne ciasto :) SKŁADNIKI: 1/2 kostki margaryny do pieczenia Kasia 1 szkl cukru 1/3 szkl mleka 1 łyżeczka cukru waniliowego 3 łyżeczki kakao 2 jajka 1 szkl mąki pszennej  1/2 łyżeczki proszku(...)cukry, mleko i kakao. Wszystko razem zagotować, a następnie ostudzić. Do ostudzonej masy dodać jajka, mąkę i proszek do pieczenia, całość zmiksować na gładko. Wsypać orzechy i delikatnie wymieszać. Ciasto przeleć do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki. Na wierzchu ułożyć wydrylowane połówki śliwek, skórką do dołu. Piec 45-50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po przestudzeniu, oprószyć cukrem

Kuchnia w opałach
Pączki z lukrem. 226

wbić jajko i żółtka, dodać cukier i zmiksować. Wsypać mąkę i wlać wyrośnięty zaczyn. Wyrobić mikserem z hakami, dodać spirytus i na koniec olej. Wyrabiać jeszcze chwilę. Miskę z ciastem przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na około godzinę. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę podsypaną mąką. Delikatnie rozwałkować lub rozpłaszczyć dłońmi. Wykrawać szklanką pączki. Zostawić na 15-20 minut

Agusiowe smakołyki

Proponowane wyszukiwania