ciasto - 164325 przepisów (strona:6382/10955)

POTRAWKA Z KURCZAKA W SOSIE PIECZARKOWYM 230

Szybkie w przygotowaniu i smaczne, danie Składniki:      70 dag pierś z kurczaka      łyżka masła     40

RAROSSA
Gładki dżem z truskawek, malin i borówek 194

Czas przygotowania: 3h 00 min Ilość porcji: ok. 2 słoiczki po 300ml Drukuj Gładki dżem z truskawek, malin i borówek By Piotr 6 sierpnia 2018 Naturalny

Pogotujmy.pl
Czernina , czyli czarna polewka , zupa z ” Pana Tadeusza „ 402

czasie odławiamy korpusy , obieramy z mięsa i na razie mięso odstawiamy . Do wywaru dodajemy śliwki , gruszki . W małym kubku łączymy mąkę z jajkiem, solą , aż powstanie gęste , gładkie ciasto na kluski . Malutkie porcje ciasta , rzucamy łyżeczką na gotujący się wywar . Następnie , krew mieszamy z mąką, wcześniej rozrobioną z wodą i przelewamy przez sitko , żeby uniknąć grudek lub skrzepów. Łączenie krwi

Ogrodnik w podróży
Miodowe lody domowe 253

I znowu lody :)  Tym razem miodowe z pasieki moich rodziców.  Oczywiście, że będę zachwalać bo wiem, że miód jest w 100% naturalny. A lody

Niezły Młynek
Cukiniowe ciasto z rodzynkami i żurawiną 1004

ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy kakao. Następnie dodajemy stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą i olej. na koniec dodajemy odciśniętą cukinię rodzynki i żurawinę. Ciasto mieszamy. Tortownicę lub formę wykładamy papierem papierem do pieczenia i wykładamy masę. Ciasto pieczemy w temp 180°C  40-50 minut , (sprawdzić patyczkiem

Gotowanie jest łatwe
Rosół + filmik 170

Przepisów na rosół jest tyle ile jest domów, każda gospodyni ma swoją charakterystyczną recepturę na rosół, który uwielbia jej rodzina. Przez to w zasadzie nie istnieje

Kawa z mlekiem
Naleśniki z twarogiem i malinami 252

250g świeżych malin cukier puder do oprószenia   Do miski wlewamy mleko, wodę, wbijamy jajko, dodajemy olej, sól i przesiewamy mąkę – wszystko dokładnie mieszamy rózgą do uzyskania jednolitego ciasta. Z ciasta pieczemy rumiane naleśniki , najlepiej na teflonowej patelni, aby nie używać tłuszczu do smażenia.   Twaróg wraz z cukrem i śmietaną mielimy w robocie kuchennym na gładkie nadzienie

Smaczna Strona
Zalewana szarlotka 243

Niekiedy nie mamy czasu by przygotowywać się solidnie na przyjście niespodziewanego gościa. Czasu mało, co robić? Na szczęście jest szybka zalewana szarlotka. Pyszne ciasto, które nie wymaga zagniatania. Wystarczy tylko ułożyć warstwy i zalać płynnymi składnikami. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Orkiszowe knedle ze śliwkami 235

części (podobnie jak w przypadku klusek śląskich dzielimy na 4 części), jedną odjąć i w to miejsce wsypać obie mąki. Dodać jajko, 1 łyżkę oleju i zagnieść ciasto tak, by dało się formować. Im mniej dodasz mąki, tym delikatniejsze będą knedle z ciasta uformować gruby wałek, odcinać równe kawałki, rozpłaszczać. Na środek każdego placuszka układać po 1 śliwce, dodać odrobinę

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Keczup z cukinii 148

Cukinia jest warzywem, jak ja to mówię, wielofunkcyjnym. 🙂 Może bowiem stanowić bazę do placuszków, idealnie sprawdzi się jako składnik lecza, czy też jako dodatek do kotletów

PysiaGotuje.pl
Zupa cebulowa 160

Zupa cebulowa wywodzi się z kuchni francuskiej i tradycyjnie sporządzana jest na wywarze mięsno-warzywnym lub warzywnym, z dodatkiem dużej ilości smażonej cebuli, pod grubą warstwą

PysiaGotuje.pl
Sos kurkowy 179

W dzisiejszym wpisie przedstawię przepis na pyszny sos kurkowy. Przepis na sos kurkowy jest bardzo prosty i nie wymaga dużego nakładu pracy. Sos kurkowy idealnie pasuje

PysiaGotuje.pl
Kapuśniak 177

Kapuśniak jest dość popularną zupą, wywodzącą się z kuchni polskiej. Kapuśniak przygotowywany jest na podstawie wywaru mięsnego lub mięsno-warzywnego. Często kapuśniak przygotowywany jest na żeberkach

PysiaGotuje.pl
Makaron domowy 161

Przepis na makaron domowy z kapustą i boczkiem przekazała mi jeszcze Babcia. To danie jest smakiem mojego dzieciństwa i bardzo często gości w moim rodzinnym domu

PysiaGotuje.pl
Pierś z kurczaka z piekarnika 181

Pierś z kurczaka jest bardzo często wykorzystywana w kuchni i może stanowić podstawę wielu ciekawych dań. Jednak czasami brakuje nam już pomysłów, jak możemy wykorzystać pierś

PysiaGotuje.pl

Proponowane wyszukiwania