ciasto - 164325 przepisów (strona:6386/10955)

Beza z czerwoną porzeczką i białą czekoladą 365

Słodka, chrupiąca beza przełożona bitą śmietaną z drobinkami białej czekolady. Słodycz przełamuje kwaśna, czerwona porzeczka, tworząc przepyszny, lekki deser. 4 białka szczypta soli 1 szklanka cukru

https:KKuchniaMniam
Sernik z sera warzonego 159

równomiernie rozprowadzamy i wstawiamy do lodówki na pół godziny. Galaretki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu w 900 ml wody. Truskawki myjemy i kroimy w plasterki. Układamy równo na wierzchu ciasta i wylewamy tężejącą galaretkę. Ciasto wstawiamy do lodówki, aby galaretka stężała. * w pełni naturalnej i nie zawierającej zagęszczaczy, utwardzaczy i E By Małgorzata Hert Wędrówki po kuchni

Wędrówki po kuchni
JAGIELNIK KOKOSOWY wegańskie ciasto 284

Latem mój zapał do pieczenia ciast zanika, ale apetyt na słodkości pozostaje taki sam! Dlatego częściej decyduję się na przygotowywanie ciast, które wcale nie wymagają pieczenia. Masa jaglana smakowo bliska jest budyniowi, lekkiemu serkowi. Tzw. wegański "sernik". Czytaj więcej

Kasia Sarna
Dżem z malin z borówką amerykańską, dżem malinowy 158

dodatkowo dla podkręcenia smaku dżemu, dodałam laskę wanilii. Dżem wychodzi dość słodki, ale nie wykrzywia buzi od słodkiego smaku Świetny jako dodatek do deserów, nadziewania naleśników czy przekładania ciast. A swoją droga, to jak mówicie d-żem, czy dżem ? Ja jako dziecko nie lubiłam dżemów i tej kanciastej nazwy też nie Kojarzył mi się z kwaśnymi produkcjami porzeczkowymi mamy (sorki(...)słoików i zakręcamy. Słoiki pasteryzujemy przez 20 min. 4.29 http://mieszamwgarnku.pl/przetwory/dzem-z-malin-z-borowka-amerykanska-dzem-malinowy/ MieszamWGarnku Artykuł Dżem z malin z borówką amerykańską, dżem malinowy pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
5 najlepszych przepisów na sernik 212

Można go kochać lub nienawidzić. Jednak co by nie mówić, sernik to jedno z ciast klasyków. Pojawia się na każdym świątecznym stole, czy też z okazji różnych uroczystości. Dziś on sam obchodzi swoje święto – 30 lipca to Międzynarodowy Dzień Sernika . Tradycyjny sernik ostatnio nie ma dobrej sławy. Specjaliści żywieniowi straszą przed szkodliwym wpływem słodyczy na zdrowie, coraz więcej mówi(...)jeść, ale nie będę Was oszukiwać, klasyczny sernik świąteczny w wykonaniu mamy czy babci nigdy nie dorówna wersji fit super light bez cukru i wszystkiego. Przepisów na to ciasto znajdziemy mnóstwo – tych tradycyjnych, czy też tych bardziej nowoczesnych, w których miejsce twarogu zastępują rozmoknięte orzechy nerkowca, czy w innej wersji tofu lub kasza jaglana. Dziś z okazji Święta Sernika

365 dni dookoła kuchni
CIASTECZKA CYTRYNOWE Z KRUSZONKĄ 221

puder, cukier waniliowy, żółtka, skórkę cytrynową  oraz śmietanę. Szybko siekamy nożem i następnie zagniatamy  i owijamy folią. Wkładamy na 2-3 godz. do lodówki. Ja przygotowałam sobie ciasto poprzedniego dnia wieczorem, i trzymałam w lodówce do następnego dnia. Po tym czasie stolnicę oprószamy lekko krupczatką. Rozwałkowujemy ciasto na grubość ok. 0,5 cm. Wykrawamy ciasteczka dowolnymi foremkami. Każde

Walijskie Pichcenie
Chłodnik ogórkowy 453

Czas przygotowania: 15 minut Ilość porcji: 2-3 porcje Drukuj Chłodnik ogórkowy By Piotr 30 lipca 2018 Składniki: ogórki - ok. 500g, u mnie szklarniowe jogurt naturalny

Pogotujmy.pl
Drożdżowe rożki z kabanosem – na przyjęcie lub piknik 274

mąkę pszenną, dodajemy drożdże, łyżeczkę cukru, miękkie masło lub margarynę, małą szczyptę soli i wlewamy ciepłe (nie gorące!) mleko. Całość dokładnie zagniatamy w razie potrzeby podsypując rękę delikatnie mąką. Ciasto powinno być miękkie i plastyczne. Odrywamy kawałki ciasta, rozwałkowujemy i wycinamy kółka (ja używam lejka do pierogów, ale możecie równie dobrze użyć np. szklanki). Kabanosy kroimy na mniejsze kawałki

Słodkie okruszki
Spaghetti a'la carbonara z tartą cukinią i wędzonym boczkiem 569

Słowo a'la na niektórych działa jak płachta na byka. No trudno... Sama znam kilku takich co jak mówię, że zrobiłam coś podobnego ale przepis udoskonaliłam

Niezły Młynek
Żytnie babeczki z borówkami/jagodami i jeżynami słodzone miodem 167

misce ubić jajka, a następnie dodać do nich masło, miód oraz odrobinę esencji waniliowej. Nie przerywając mieszania stopniowo wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Na końcu do ciasta należy wmieszać owoce.  Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, wypełnić ciastem (do 3/4 wysokości papilotek; uwaga, bo babeczki mocno urosną podczas pieczenia) i wstawić do rozgrzanego piekarnika.  Piec około

Di gotuje
Kwiaty cukinii w cieście 202

kilka kwiatów cukinii 6-7 1 jajko mąka pół szkl mleka sól pieprz Jajko wybijamy do miseczki, dodajemy mleko i rozmącamy, dodajemy przyprawy i mąki tyle by ciasto miało konsystencję gęstniejącej śmietany. Oczyszczone kwiaty cukinii maczamy w cieście i układamy na rozgrzanej patelni blisko siebie , tak by się stykały smażymy na wolnym ogniu 3-4 min i odwracamy.. znów

Gotowanie jest łatwe
Foccacia z pomidorami krok po kroku włoski przepis 181

przez praskę ziemniaków 15 gram świeżych drożdży 100 ml ciepłej wody 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki soli rozmaryn pomidorki  Z podanych składników zagnieć ciasto ok 10 minut. Miskę oprósz mąką i odstaw w ciepłe miejsce na 3 (Cristina podkreśla przynajmniej na 3) godziny do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu ponownie zagniatamy ciasto kilka minut podsypując mąka

AZgotuj!
Pesto pietruszkowo – miętowe, przepis przetwory 2018 285

się inaczej jak się cieszyć. U mnie rozrosła się mięta czekoladowa ( gdy potrzesz jej listek to rozchodzi się zapach czekoladek After8 :) ). Ponoć najlepsza jest do słodkich potraw, takich jak ciasta. My obecnie mało ciast jemy, więc przerobiłam ją na wytrawnie i już wiem, że kolejne słoiczki powstaną. Pesto pietruszkowo – miętowe duży pęczek natki pietruszki duży pęczek mięty czekoladowej

Kuchnia na wzgórzu
JABŁKA SMAŻONE W CIEŚCIE Z POSYPKĄ CYNAMONOWĄ 176

pewnością zawsze macie pod ręką. Robię ten deser cały rok i nigdy mi się nie nudzi. Zróbcie już dziś, to tylko kilka minut. SKŁADNIKI / 4-6 PORCJI JABŁKA W CIEŚCIE 1/2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru mała szczypta soli 1 jajko 1/2 szklanki mleka 2 jabłka olej do smażenia POSYPKA CYNAMONAOWA 1 płaska łyżeczka cynamonu(...)połączenia. Jabłka obieramy, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy na niezbyt cienkie plastry. Na patelni z nieprzywierającą powłoką dobrze rozgrzewamy około 0,3 mm warstwę oleju. Plastry jabłek zanurzamy w cieście i kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy z obu stron na rumiano (2 minuty z każdej strony).  Odkładamy na talerz, posypujemy cukrem z cynamonem

cool and minty
Wiśniowa z pierożkami 175

ostygnie wstawiam ją do lodówki.  W tym czasie robię pierogi Pierogi: Do miski przesypuję mąkę, dodaje sól, olej i wlewam gorącą wodę. Mieszam widelcem i odstawiam aż przestygnie ciasto. Zagniatam rękoma żeby było elastyczne. Rozwałkowuję na stolnicy podsypanej mąkom. Wycinam za pomocą dużej szklanki koła, układam wiśnie i przykładam drugie wycięte koło. Sklejam na około przyduszając ciasto widelcem

wesoła kuchnia

Proponowane wyszukiwania