ciasto - 164325 przepisów (strona:6367/10955)

Ravioli z dynią (Ravioli di Zucca) 170

świeżo mielony pieprz Mąkę przesiać i zrobić wgłębienie, w które wbić jajka. Całość zagnieść i uformować kulę, którą zawinąć w folię i wstawić na 30 minut do lodówki, aby ciasto odpoczęło.. Po tym czasie podzielić ciasto na 4 części, każdą rozwałkować bardzo cienko. W misce wymieszać wszystkie składniki nadzienia, doprawić ewentualnie. Korzystając z formy do ravioli, formować pierożki. Należy

wyzwania kuchenne
Cake pops-kuleczki z ciastek 220

różne posypki, siekane orzechy Przygotowanie; Ciasteczka zmiksuj. Dodaj do nich po trochu serka i nutelli - zagnieć, jeśli ciasteczka nie chcą się lepić, to dodaj więcej serka i nutelli. Gdy ciasto uzyska odpowiednią konsystencję - będzie sklejone i gęste, to nabieraj łyżeczką porcje ciasta i tocz w rękach nieduże kulki. Kulki schłódź w zamrażarce przez około godzinę - nie więcej. Czekoladę rozpuść

Swojskie jedzonko
Ziołowo - czosnkowe bułeczki 209

łyżki posiekanej świeżej bazylii Dodatkowo: 1 jajko 2 łyżki sezamu olej do wysmarowania formy Wykonanie: 1. Mąki przesiać do miski, dodać drożdże, cukier, sól, rozpuszczoną margarynę oraz ciepłe mleko. Ciasto zagnieść do jednolitej, sprężystej konsystencji. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce aż podwoi swoją objętość. 2. Farsz ziołowy: Margarynę połączyć - rozetrzeć z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekanymi ziołami(...)Wyrośnięte ciasto podzielić na 10 kulek, uformować z nich bułeczki o podłużnym kształcie. Bułeczki ułożyć na blaszce wysmarowanej margaryną i wyłożoną papierem do pieczenia,  pozostawić do ponownego wyrośnięcia. Po tym czasie przez środek każdej bułeczki wykonać głębokie nacięcie, wypełnić ziołowym farszem, posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać sezamem. 4. Gotowe bułeczki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec

Szalona Kuchnia Eweliny
Czekoladowe Roladki Naleśnikowe 285

czekoladowy, dowolne owoce (opcjonalnie) Czekoladowe Roladki Naleśnikowe - Sposób przygotowania: Naleśniki czekoladowe: Masło roztapiamy na niedużym ogniu. Następnie dodajemy czekoladę i podgrzewamy do jej rozpuszczenia - studzimy. Pozostałe składniki na czekoladowe ciasto naleśnikowe miksujemy ze sobą. Na końcu dodajemy ostudzoną, ale nadal płynną czekoladę z masłem i dokładnie mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji. Naleśniki smażymy na niewielkiej ilości oleju z obu stron(...)najlepiej wybrać niedużą patelnie o średnicy ok. 20 cm - ciasto jest dość delikatne i na większej możemy mieć problemy z ich przewracaniem). Naleśniki tradycyjne: Wszystkie składniki łączymy ze sobą za pomocą miksera. Naleśniki smażymy pojedynczo z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni z niewielką ilością tłuszczu. Na każdy czekoladowy naleśnik wykładamy cienką warstwę konfitury

Słodka Strona
Calle del Serpis 170

Walencji, znajduje się zaledwie 2 minuty od naszego mieszkania! W dzień można się tam udać na pyszne śniadanie, kawę, deser czy obiad. Do mocnej czarnej kawy polecamy w szczególności ciasto marchewkowe, barrita frutos rojos (kruche ciasto z owocami) i sernik z jagodami. Wieczorem ulica zaczyna tętnić życiem i można spróbować pysznych tapas w Tanto Monta – małej knajpce z przemiłą

Gotuj po hiszpańsku
Jabłecznik na kruchych ciastkach z bezą i kruszonką 213

Jabłecznik na kruchych ciastkach z bezą i kruszonką Szybkie i nieskomplikowane ciasto z jabłkami na spodzie z pokruszonych ciastek, bezą i posypane kruszonką . Przepis powstał z konieczności zużycia dojrzałych jabłek no i niestety mąki akurat miałam tylko odrobinę. Starczyło na pyszną kruszonkę a na spód poszły wszystkie nie dokończone ciasteczka z kilku otwartych opakowań . Szarlotka wyszła lepiej niż zwykle, myślę(...)zasługa tych ciastek na spodzie, które wchłonęły nadmiar wilgoci z jabłek. Ciasto wyszło przepysznie dlatego też je polecam. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI Suche ciastka 3 jajka 3 łyżki cukru 6 łyżek mąki 3 łyżki miękkiego masła 3 łyżki cukru pudru aromat waniliowy 3 duże jabłka SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jajka (o temperaturze pokojowej) oddzielić białka od żółtek. Białka ubić z cukrem pudrem

zielonacukinka
Suszone ogórki kiszone 181

Suszone ogórki kiszone jako przyprawa Suszone ogórki kiszone, jakkolwiek absurdalnie by to nie brzmiało, stanowią doskonałą przyprawę wykorzystywaną przez najlepszych szefów kuchni. Kiedy mieszkając w Arabii

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Lunchbox na każdy dzień – Malwina Bareła 195

Zdrowe, smaczne i estetyczne posiłki zamknięte w pudełku, które możemy zabrać ze sobą do pracy, szkoły lub na wycieczkę to marzenie każdego. Teraz ich przygotowanie będzie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
CIASTO FILO Z TOFU I SZPINAKIEM 300

Jeśli zdarzy mi się sięgnąć po gotowe ciasto mrożone, wybieram filo. Uważam, że daje większe możliwości niż popularne ciasto francuskie, a poza tym ma krótszy skład: w tym, które kupiłam jest mąka, woda, sól i sorbinian potasu(konserwant). Filo po upieczeniu jest bardzo chrupiące i neutrale w smaku, pasuje do wszystkiego. Jego pojedyncze arkusze są cienkie niczym pergamin. Czytaj więcej

Kasia Sarna
Klasyczny chleb z chrupiącą skórką 208

Przygotowanie: W misce wymieszaj łyżką mąkę z drożdżami, solą, oliwą i wodą. Masa ma być dość rzadka, niejednolita. Przykryj wierzch miski folią spożywczą i odstaw na 12-18 godzin, ciasto sporo urośnie. Do piekarnika włóż żeliwny garnek, całość nagrzej do 240 oC. Ciasto przełóż na dokładnie obsypaną mąką lnianą ściereczkę, uformuj, a następnie przełóż do gorącego garnka żeliwnego. Piecz

I LOVE LIFE
RACUCHY 180

mieszam dokładnie i odstawiam na 15-20 minut aż drożdże zaczną pracować. Do miski wsypuję przesiane 300 g mąki pszennej, wlewam mleko z drożdżami i wyrabiam drewnianą łyżką lekkie ciasto. W razie potrzeby dosypuje trochę mąki lub dodaje mleka. Dodaję rodzynki lub żurawinę. Jabłka myję, obieram, usuwam gniazda nasienne i kroję na mniejsze kawałeczki. Dodaję je do ciasta, które odstawiam

Zasmakuj Kuchni
Zapiekanka z kurczakiem i beszamelem 221

Przepis na ciekawą zapiekankę z kurczakiem, sosem beszamelowym i makaronem, pod kruszonką z bułki tartej. Ciekawe połączenie smaków i niezwykle chrupiąca kruszonka, są bardzo ciekawym pomysłem

PysiaGotuje.pl
Jajka faszerowane fetą i suszonymi pomidorami 281

Jajka faszerowane fetą i suszonymi pomidorami to bardzo prosta i szybka przystawka. Przygotowanie jej trwa dosłownie chwilę, świetnie sprawdzi się jako alternatywa do „zwykłych”

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pizza z niebieskiej kukurydzy bezglutenowa. Pizza blue corn 218

wpływają na skórę, włosy i paznokcie.Niebieska kukurydza zawiera mnóstwo witamin, mikroelementów i silnych antyoksydantów, które chronią organizm przed m.in.: szybkim starzeniem się, chorobami sercowo-naczyniowymi, nowotworami. Pizza blue corn ciasto: 100 gram mąki z niebieskiej kukurydzy 100 gram mąki ryżowej 50 gram maki ziemniaczanej 150 ml ciepłej wody 1 jajo łyżeczka soli pół łyżeczki cukru  pół saszetki suszonych drożdży(...)łyżka dobrej oliwy Drożdże rozpuścić w niewielkiej ilości wody. Składniki zagniatamy w misce. Z ciasto formujemy spod. Nakrywamy filią spożywczą i odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. P o tym czasie mieszamy  2 łyżki  oliwy z szczyptą soli  i ząbka czosnku. Smarujemy wierzch pizzy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pierwszą pizzę posmarowałam sosem pomidorowym

AZgotuj!
Faworki z ciasta francuskiego 366

Faworki z ciasta francuskiego to jeden z lepszych pomysłów na najszybszy deser z piekarnika. Przepis jest banalnie prosty, a faworki chrupiące, delikatne, świeże i super pyszne! Dzieci je uwielbiają. Takie faworki zapewne nie raz uratują sytuację, gdy na szybko trzeba przygotować coś słodkiego. Są super na przyjęcia, w szczególności jako deser na Tłusty Czwartek oraz na Sylwestra. Cudowne są również(...)faworki z mascarpone , w których ciasto wyrabiasz samodzielnie

AniaGotuje.pl

Proponowane wyszukiwania