Tort pigwowy wybuchowy 215łyżka cukru po około minucie. Na końcu dodaję żółtka i mieszam mikserem ale tylko chwile aż się połączą z białkami. Mąki przesiewam i dodaję w trzech porcjach do ciasta i mieszam delikatnie od spodu. Formę o wymiarach 22 cm wykładam jej dno papierem i wylewam ciasto. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 170-180 stopni góra dół na 45 minut
wesoła kuchnia
Jak zdrowo smażyć? Testuję patelnię WOLL. 208potrawy smażone. Pewnie się już domyślacie, że tutaj też nie ma się do czego przyczepić. I coś co wydawałoby się do tej pory niemożliwe, a jednak, upieczenie pysznego, zdrowego ciasta na patelni to teraz dla nas coś oczywistego i nikogo w domu taki widok już nie dziwi. A pyszne owsiane ciasto z własnymi jabłkami króluje u nas tej jesieni
Fitsweet.me
Bułeczki z czarnuszką 190Robimy! Drożdże rozrabiamy z cukrem i wodą i połową oleju i odstawiamy na 10 minut Do miski dajemy mąkę, sól, nasz zaczyn i pozostały olej i wyrabiamy na gładkie ciasto. Przykrywamy ściereczką o odstawiamy do wyrośnięcia na około 40-50 minut. Po tym czasie ciasto lekko urabiamy i formujemy kulki, Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko smarujemy
Latosiowydom
CZEKOLADOWE CIASTO BANANOWE Z MASŁEM ORZECHOWYM I PORZECZKAMI 279Banany, masło orzechowe i owoce – klasyczna kanapka PB&J w formie ciasta 🙂 (z dodatkiem kakao 😉 ) Składniki: 5 bananów średniej wielkości 100g rozpuszczonego masła 255g cukru 360g mąki 150ml soku z pomarańczy 2 jajka 2 łyżeczki sody 2 łyżki kakao kilka łyżek masła orzechowego (półpłynnego) szczypta soli 1 – 1,5 szklanki mrożonych czarnych porzeczek banany [...] Artykuł CZEKOLADOWE CIASTO
SandraFrej.com
Papryka Aleppo - co to jest 201Papryka Aleppo - co to jest i do czego stosować Papryka Aleppo znana jest także jako Aleppo pepper, papryka halab, czerwony pieprz turecki i pul biber Skąd
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Placki dyniowo- waniliowe 285czekoladowo-śliwkowy). Dynie rozetrzeć widelcem lub zblendować razem z jajkami, cukrem i aromatem waniliowym. Dodać mąkę- wymieszać. Sodę wymieszać z kefirem, dodać do dyni, wszystko dokładnie wymieszać na gładkie ciasto. Smażyć na suchej, mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni z grubym dnem, z obu stron na rumiano, po około 2-3min z każdej strony. Ciasto wykładać dużą łyżką, delikatnie przyklepując
Smaki Armine
Koktajl Frankenstein na Halloween FIT 174dzieła! Poza tym, zapraszam Was do wypróbowania również innych pomysłów na halloweenowe przysmaki: – bezowe kości – trufle dyniowo-orzechowe – gryczane brownie cukiniowe z marakują – kabanosy w cieście francuskim – pumpkin spice chia pudding – mumie z parówek – ciasto marchewkowe z nietoperzem . Składniki: – 2 garście szpinaku – 2 jabłka – 2 banany – woda lub jogurt
Be Fit Be Strong
Fave dei morti 188żółtka z łyżeczką rumu. Do większej miski przesiej mąkę, dodaj posiekane migdały, cukier puder, skórkę otartą z cytryny oraz ziarna wanilii. Do składników suchych dodaj ubite jajka. Wyrabiaj ciasto, aż do uzyskania jednolitej masy. Gotowe ciasto podziel na 3 części. Z każdej z nich uformuj wałek o średnicy 1 cm. Wałek podziel na 1 cm kawałki, a następnie formuj
365 dni dookoła kuchni
Langosze 259przeciskamy przez praskę lub dokładnie ugniatamy widelcem. W kubeczku rozrabiamy drożdże z mlekiem i dolewamy je do ziemniaków. Masę ziemniaczana mieszamy z mąką, pieprzem i solą. Dobrze wyrabiamy ciasto i pozostawiamy do podwojenia konsystencji (na około godzinę) pod ściereczką. Kiedy ciasto będzie wyrośniętę, wyjmujemy je z miski i dzielimy na równe części ( z tej ilości mąki wychodzi mi 8 langoszy
ChilliJemy
PIEROŻKI ZE SZPINAKIEM I BROKUŁAMI W SOSIE DYNIOWO-POMIDOROWYM 198przygotować mniejszą ilość. Danie jest pracochłonne, dlatego jego przygotowanie polecam rozłożyć w czasie. Jednego dnia zrobić sos i farsz, a w kolejnym dniu sklejać pierożki. SKŁADNIKI / 6 PORCJI CIASTO NA PIEROGI , np. z TEGO przepisu FARSZ 150 g szpinaku świeżego lub mrożonego 200 g (1/2) brokuła 200 g twarogu (najlepiej ricotty) 50 g gorgonzoli 1 cebula(...)Gotujemy 20 minut, co jakiś czas mieszając. Zdejmujemy z ognia i lekko studzimy. jeśli sos jest bardzo rzadki, można go chwilę pogotować bez przykrycia, aż lekko zgęstnieje. PIEROŻKI: Przygotowujemy ciasto na pierogi i odstawiamy na 15 minut, aby odpoczęło. Dzielimy na 3 części. Każdą rozwałkowujemy na cienki placek i szklanką wycinamy kółka. Układamy pełną łyżeczkę nadzienia, składamy na pół
cool and minty
Mini dynie z pizzy 161Mini dynie pieczone z ciasta na pizzę, wypełnione mięsem mielonym oraz serem mozzarella to świetny pomysł na jesienną kolację. Dynie z pizzy będą idealne również jako jedno z dań na przyjęcie na Halloween. - pieczone z ciasta na pizzę - super do robienia z dziećmi - świetne na jesienne przyjęcie
AniaGotuje.pl
CIASTECZKA PALUCHY WIEDŹMY 177ekstraktu z migdałów ( pominęłam) migdały około ¾ szklanki Wykonanie: ze wszystkich składników czyli masła, cukru, mąki, proszku do pieczenia, soli, jajka, wanilii oraz jak używacie ekstraktu z migdałów zagniatamy ciasto i zawijamy w folię i wkładamy je do lodówki na 30 minut po tym czasie ciasto wyciągamy z lodówki i formujemy z niego ciastka w kształcie palców ( najlepiej
Słodkie zapomnienie
Makaron z kurczakiem i dynią w sosie śmietanowym 195Czas przygotowania: 35 minut Drukuj Makaron z kurczakiem i dynią w sosie śmietanowym By Piotr 31 października 2018 Składniki: cebula - 1, drobno posiekana filet z kurczaka
Pogotujmy.pl
Pulpety w sosie pomidorowym 237Przepis na pulpety w sosie pomidorowym - polskie comfort food. Nie ma chyba takiego kraju, którego mieszkańcy nie mieliby swoich comfort food - potraw darzonych szczególnym sentymentem
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pizza na cieście francuskim 135warto mieć pod ręką cisto francuskie. Tak na wszelki wypadek ;) Szybka przekąska, idealna kolacja. Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 6 łyżek ketchupu 1 sztuka kaki 100 g plastrów salami 10 pomidorków koktajlowych 10 pieczarek 100 g tartej mozzarelli Przygotowanie Ciasto wykładamy na blachę do pieczenia, nakłuwamy widelcem i smarujemy ketchupem. Kaki nacinamy, sparzamy, usuwamy skórkę i kroimy na pół plasterki
R'n'G Kitchen