ciasto - 164325 przepisów (strona:6360/10955)

Tort pigwowy wybuchowy 215

łyżka cukru po około minucie. Na końcu dodaję żółtka i mieszam mikserem ale tylko chwile aż się połączą z białkami. Mąki przesiewam i dodaję  w trzech porcjach do ciasta i mieszam delikatnie od spodu. Formę o wymiarach 22 cm wykładam jej dno papierem i wylewam ciasto. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 170-180 stopni góra dół na 45 minut

wesoła kuchnia
Jak zdrowo smażyć? Testuję patelnię WOLL. 208

potrawy smażone. Pewnie się już domyślacie, że tutaj też nie ma się do czego przyczepić. I coś co wydawałoby się do tej pory niemożliwe, a jednak, upieczenie pysznego, zdrowego ciasta na patelni to teraz dla nas coś oczywistego i nikogo w domu taki widok już nie dziwi. A pyszne owsiane ciasto z własnymi jabłkami króluje u nas tej jesieni

Fitsweet.me
Bułeczki z czarnuszką 190

Robimy! Drożdże rozrabiamy z cukrem i wodą i połową oleju i odstawiamy na 10 minut Do miski dajemy mąkę, sól, nasz zaczyn i pozostały olej i wyrabiamy na gładkie ciasto. Przykrywamy ściereczką o odstawiamy do wyrośnięcia na około 40-50 minut. Po tym czasie ciasto lekko urabiamy i formujemy kulki, Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko smarujemy

Latosiowydom
CZEKOLADOWE CIASTO BANANOWE Z MASŁEM ORZECHOWYM I PORZECZKAMI 279

Banany, masło orzechowe i owoce – klasyczna kanapka PB&J w formie ciasta 🙂 (z dodatkiem kakao 😉 ) Składniki: 5 bananów średniej wielkości 100g rozpuszczonego masła 255g cukru 360g mąki 150ml soku z pomarańczy 2 jajka 2 łyżeczki sody 2 łyżki kakao kilka łyżek masła orzechowego (półpłynnego) szczypta soli 1 – 1,5 szklanki mrożonych czarnych porzeczek banany [...] Artykuł CZEKOLADOWE CIASTO

SandraFrej.com
Papryka Aleppo - co to jest 201

Papryka Aleppo - co to jest i do czego stosować Papryka Aleppo znana jest także jako Aleppo pepper, papryka halab, czerwony pieprz turecki i pul biber Skąd

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Placki dyniowo- waniliowe 285

czekoladowo-śliwkowy). Dynie rozetrzeć widelcem lub zblendować razem z jajkami, cukrem i aromatem waniliowym. Dodać mąkę- wymieszać. Sodę wymieszać z kefirem, dodać do dyni, wszystko dokładnie wymieszać na gładkie ciasto. Smażyć na suchej, mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni z grubym dnem, z obu stron na rumiano, po około 2-3min z każdej strony. Ciasto wykładać dużą łyżką, delikatnie przyklepując

Smaki Armine
Koktajl Frankenstein na Halloween FIT 174

dzieła! Poza tym, zapraszam Was do wypróbowania również innych pomysłów na halloweenowe przysmaki: – bezowe kości – trufle dyniowo-orzechowe – gryczane brownie cukiniowe z marakują – kabanosy w cieście francuskim – pumpkin spice chia pudding – mumie z parówek – ciasto marchewkowe z nietoperzem . Składniki: – 2 garście szpinaku – 2 jabłka – 2 banany – woda lub jogurt

Be Fit Be Strong
Fave dei morti 188

żółtka z łyżeczką rumu. Do większej miski przesiej mąkę, dodaj posiekane migdały, cukier puder, skórkę otartą z cytryny oraz ziarna wanilii. Do składników suchych dodaj ubite jajka. Wyrabiaj ciasto, aż do uzyskania jednolitej masy. Gotowe ciasto podziel na 3 części. Z każdej z nich uformuj wałek o średnicy 1 cm. Wałek podziel na 1 cm kawałki, a następnie formuj

365 dni dookoła kuchni
Langosze 259

przeciskamy przez praskę lub dokładnie ugniatamy widelcem. W kubeczku rozrabiamy drożdże z mlekiem i dolewamy je do ziemniaków. Masę ziemniaczana mieszamy z mąką, pieprzem i solą. Dobrze wyrabiamy ciasto i pozostawiamy do podwojenia konsystencji (na około godzinę) pod ściereczką. Kiedy ciasto będzie wyrośniętę, wyjmujemy je z miski i dzielimy na równe części ( z tej ilości mąki wychodzi mi 8 langoszy

ChilliJemy
PIEROŻKI ZE SZPINAKIEM I BROKUŁAMI W SOSIE DYNIOWO-POMIDOROWYM 198

przygotować mniejszą ilość. Danie jest pracochłonne, dlatego jego przygotowanie polecam rozłożyć w czasie. Jednego dnia zrobić sos i farsz, a w kolejnym dniu sklejać pierożki.  SKŁADNIKI / 6 PORCJI CIASTO NA PIEROGI , np. z TEGO przepisu FARSZ 150 g szpinaku świeżego lub mrożonego 200 g (1/2) brokuła  200 g twarogu (najlepiej ricotty) 50 g gorgonzoli 1 cebula(...)Gotujemy 20 minut, co jakiś czas mieszając. Zdejmujemy z ognia i lekko studzimy. jeśli sos jest bardzo rzadki, można go chwilę pogotować bez przykrycia, aż lekko zgęstnieje. PIEROŻKI: Przygotowujemy ciasto na pierogi i odstawiamy na 15 minut, aby odpoczęło. Dzielimy na 3 części. Każdą rozwałkowujemy na cienki placek i szklanką wycinamy kółka. Układamy pełną łyżeczkę nadzienia, składamy na pół

cool and minty
Mini dynie z pizzy 161

Mini dynie pieczone z ciasta na pizzę, wypełnione mięsem mielonym oraz serem mozzarella to świetny pomysł na jesienną kolację.  Dynie z pizzy będą idealne również jako jedno z dań na przyjęcie na Halloween.  - pieczone z ciasta na pizzę - super do robienia z dziećmi - świetne na jesienne przyjęcie

AniaGotuje.pl
CIASTECZKA PALUCHY WIEDŹMY 177

ekstraktu z migdałów ( pominęłam) migdały około ¾ szklanki Wykonanie:   ze wszystkich składników czyli masła, cukru, mąki, proszku do pieczenia, soli, jajka, wanilii oraz jak używacie ekstraktu z migdałów zagniatamy ciasto i zawijamy w folię i   wkładamy je do lodówki na 30 minut po tym czasie ciasto wyciągamy z lodówki i formujemy   z niego ciastka w kształcie palców ( najlepiej

Słodkie zapomnienie
Makaron z kurczakiem i dynią w sosie śmietanowym 195

Czas przygotowania: 35 minut Drukuj Makaron z kurczakiem i dynią w sosie śmietanowym By Piotr 31 października 2018 Składniki: cebula - 1, drobno posiekana filet z kurczaka

Pogotujmy.pl
Pulpety w sosie pomidorowym 237

Przepis na pulpety w sosie pomidorowym - polskie comfort food.  Nie ma chyba takiego kraju, którego mieszkańcy nie mieliby swoich comfort food - potraw darzonych szczególnym sentymentem

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pizza na cieście francuskim 135

warto mieć pod ręką cisto francuskie. Tak na wszelki wypadek ;) Szybka przekąska, idealna kolacja. Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 6 łyżek ketchupu 1 sztuka kaki 100 g plastrów salami 10 pomidorków koktajlowych 10 pieczarek 100 g tartej mozzarelli Przygotowanie Ciasto wykładamy na blachę do pieczenia, nakłuwamy widelcem i smarujemy ketchupem. Kaki nacinamy, sparzamy, usuwamy skórkę i kroimy na pół plasterki

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania