ciasto - 164325 przepisów (strona:6351/10955)

Domowa granola z suszonymi owocami i orzechami 181

Czas przygotowania: 10 minut Czas przyrządzania: 40 minut Ilość porcji: ok. 1.5l Drukuj Domowa granola z suszonymi owocami i orzechami By Piotr 3 grudnia 2018

Pogotujmy.pl
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym 171

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym Kurczak w sosie słodko-kwaśnym jest prawdopodobnie najpopularniejszym chińskim daniem. Jeśli naprawdę lubicie kuchnię chińską musicie chociaż raz zrobić  kurczaka

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Domowe pierniczki 197

sody oczyszczonej lukier: woda, cukier puder, do ozdobienia: barwniki spożywcze, jadalne ozdoby w postaci drobnych i grubszych koralików, kolorowe posypki Przygotowanie: Wszystkie składniki przekładamy do miski i dokładnie wyrabiamy ciasto. Będzie ono dość klejące jednak nie podsypujemy go dodatkowo mąką. Gotowe ciasto rozwałkowujemy na grubość ok 5 mm i wycinamy foremkami pierniczki. Gotowe pierniczki układamy na blasze wyłożonej papierem

Życie ze smakiem
Nie marnuje – ryż 196

posiłek? Dziś podrzucam Wam swoje propozycje na kreatywne wykorzystanie ryżu. Jeśli macie jakieś pomysły, piszcie śmiało Nie marnuje – ryż Budyń ryżowy z nektarynką Torta di riso, czyli włoskie ciasto ryżowe Ryżowy budyń czekoladowy Dietetyczne ciasto ryżowe na spodzie słonecznikowym Sałatka ryżowo – pieczarkowa Krem ryżowy z musem jabłkowym Buziaki, Angelika Artykuł Nie marnuje – ryż pochodzi z serwisu

365 dni dookoła kuchni
Ciasteczka Miodowo - Korzenne 129

łyżki miodu gryczanego firmy HUZAR 120g masła 1 jajko 1 łyżeczka przypraw korzennych (u mnie przyprawa do piernika) WYKONANIE: 1. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dokładnie wyrabiamy. 2. Przygotowane ciasto owijamy w folię spożywczą, umieszczamy w lodówce na około 60 minut. 3. Wyciągamy ciasto, rozwałkowujemy na około 4-5mm, wycinamy ciasteczka. 4. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy ciasteczka

Dziś Ja gotuje
Świąteczne Pierniczki 191

kakao Sposób przygotowania:  Mąkę, przyprawę piernikową, sodę oraz kakao przesiewamy. Dodajemy jajka, cukier, syrop klonowy oraz miód i mieszamy. Masło rozpuszczamy i lekko studzimy poczym dodajemy do ciasta. Ciasto powinno idealnie się rozwałkowywać i być bardzo fajnie do pracy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Stopniowo wałkujemy na około 3mm. Wycinamy dowolne kształty. Pieczemy na papierze przez 9 minut. Jeśli

Klasyka Gotowania
Przepis #190 🎄 Cynamonowy sernik - bez spodu 207

nagrzanym do 180 stopni przez około 50-60 minut. Po tym czasie sernik pozostawiamy do wystudzenia. Sernik dekorujemy polewą -  w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę oraz olej kokosowy . Polewamy ciasto. Sernik najlepiej smakuje schłodzony przez noc w lodówce. Ciasto delikatnie pachnie cynamonem, który jest również odrobinę wyczuwalny w smaku. Jeśli lubimy smak i aromat cynamonu możemy dodać go więcej

Health-Fit-Life
Sernik proteinowy z dynią pod cytrynową kołderką (bez glutenu, cukru białego) 163

Mamy już grudzień, więc święta przyjdą praktycznie w mgnieniu oka. Wczoraj u nas na ulicach leżał pierwszy śnieg, dlatego wypieki trzeba dostosować do tej białej aury

Candy Pandas
Ciasteczka miodowe 240

mleko, całość podgrzewaj aż do rozpuszczenia się składników. Odstaw do przestygnięcia. W misce wymieszaj mąkę z cukrem oraz sodą oczyszczoną. Do suchych składników dodaj składniki mokre, całość wymieszaj dokładnie. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne. W razie potrzeby możesz dodać więcej mąki lub mleka. Z ciasta formuj niewielkie kuleczki, każdą z nich układaj na blasze, zachowując odstęp pomiędzy nimi. Ciasteczka

365 dni dookoła kuchni
Tort makowo marcepanowy 217

rozpuści się. Jak piana jest lśniąca a cukier rozpuszczony dodaję żółtka i już tylko mieszam chwilę mikserem. Mąki, mak, migdały, proszek mieszam i dodaje w trzech partiach stopniowo do ciasta. Mieszam delikatnie od spodu łyżką drewnianą. Dno formy o średnicy 21 cm wykładam papierem do pieczenia. Wylewam ciasto. Piekarnik nagrzewam do temp 160 stopni góra dół i piekę biszkopt

wesoła kuchnia
Rúgbrauð - islandzki chleb wulkaniczny 232

śmietaną. Tyle możliwości! :D A żeby było jeszcze bardziej klimatycznie, zwykłą sól zastąpiłam czarną solą wulkaniczną, która trafiła do Kuchni jako islandzki upominek (dziękuję!) :) Wystarczy przygotować niezwykle proste chlebowe ciasto, umieścić w formie lub glinianej misie, przykryć folią aluminiową, wykazać się cierpliwością... kiedy będzie się piekł przez 7h (to właśnie dzięki temu chleb zawdzięcza swój kolor, strukturę i smak(...)Wlej mleczny płyn do suchych składników i dokładnie wymieszaj drewnianą łyżką lub przy pomocy rąk. 5. Formę wysmaruj masłem lub wyłóż papierem do pieczenia i włóż do niej chlebowe ciasto. 6. Przykryj formę folią aluminiową. 7. Zmniejsz temperaturę w piekarniku do 110*C i piecz chleb przez 7h. 8. Na spód piekarnika można wstawić naczynie wypełnione 2-3 szklankami wody

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Srebro dla zdrowia 144

Srebro jest jednym z najbardziej znanych i cenionych metali szlachetnych. Od tysięcy lat znajduje zastosowanie w różnych dziedzinach - jubilerstwie, systemach monetarnych, przemyśle i medycynie. W starożytnej

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
sernik z rosą 395

moja mama zawsze na większe okazje. To taki "pewniak" imprezowy i świąteczny- na pewno się uda i na pewno będzie smakował.  Składniki: na blaszkę 25*34 cm na ciasto: 2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 2 żółtka 1 jajko 125 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli na ser: 1 kg sera trzykrotnie mielonego 1 szklanka cukru(...)szklanki mleka 1 i 1/2 opakowania budyniu waniliowego skorka otarta z cytryny 2 jajka 4 żółtka na piankę z rosą: 6 białek 1 szklanka cukru Z podanych składników zagnieść ciasto, wylepić nim spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i schłodzić w lodówce około pół godziny. Piekarnik nagrzać do 180*C. Podpiec spód przez kwadrans.  W tym czasie przygotować masę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Bułki owsiane. 200

już drugi raz w tym tygodniu. Składniki: 3/4 szklanki ciepłego mleka 1 szklanka ciepłej wody 25 g. drożdży 1/2 łyżeczki cukru 3,5 szklanki mąki pszennej + mąka do podsypania ciasta 1/2 szklanki mąki owsianej 4 łyżki płatków owsianych ( użyłam płatków Polskie Młyny) 1 łyżeczka soli 4 łyżki oleju Dodatkowo: mleko do posmarowania bułek płatki owsiane do posypania bułek Wykonanie(...)pszenna i owsianą oraz sól. Wsypać 2 łyżki płatków owsianych i dolać olej. Wyrobić mikserem z hakami. Posypać mąką, przykryć ściereczką i odstawić na około godzinę do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnicę podsypana mąką. Jeszcze raz delikatnie zagnieść. Uformować wałek i podzielić na 8 części. Z każdej części uformować okrągła bułkę. Gotowe bułki układać na blaszce wyłożonej papierem

Agusiowe smakołyki
Ciasteczka cynamonowe 332

jasnego brązowego cukru – 1 duże jajko Przygotowanie: Mąkę wymieszać z proszkiem, sodą, cynamonem i brązowym cukrem. Dodać miękkie masło pokrojone na kawałki oraz jajko. Wyrobić ciasto, uformować kulę, owinąć folią spożywczą. Włożyć na co najmniej godzinę do lodówki. Po tym czasie delikatnie podsypując mąką rozwałkować ciasto na grubość około 3 mm i wycinać ulubione kształty ciasteczek. Ciasteczka układać

I LOVE LIFE

Proponowane wyszukiwania