Pancakes z kefirem i owocami. Przepis krok po kroku. 266masło. Wymieszaj mokre składniki do ich połączenia. Wsyp pszenną mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Zmiksuj wszystkie składniki do uzyskania ciasta o jednolitej konsystencji. Pancakes smaż bez tłuszczu na średnim ogniu, na patelni z nieprzywierającą powłoką, do uzyskania ładnego złotego koloru. Możesz użyć(...)małej patelni lub tak jak my wlewać ciasto na środek dużej patelni. Jeżeli twoja patelnia jest bardziej wysłużona możesz powierzchnię zwilżyć olejem. Placki podawaj z ulubionymi dodatkami, może być to syrop klonowy, mus owocowy lub śmietana. Amerykański rodowód Pancakes to nic innego jak amerykańska wersja europejskich naleśników. Robi się ją bardzo podobnie, zamiast
kuron.com.pl
Chleb na nocnym zakwasie. 178jeszcze w tajemnicy, że już kilka osób, zaraziłam tym swoim uzależnieniem :) Mam nadzieję, że będzie nas więcej :) Składniki: Zakwas: 1 szklanka mąki żytniej razowej 1 szklanka ciepłej wody Ciasto: 1 kg. mąki pszennej ( miałam typ 650) 3 szklanki ciepłej wody 1/2 łyżeczki cukru 20 g. drożdży 2 łyżeczki soli 1 szklanka słonecznika 1/2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki siemienia lnianego(...)ciepłej wody. W trzeciej szklance, rozpuścić drożdże i cukier. Następnie, dolać do miski. Na koniec wsypać ziarna. Wszystko wyrobić, mikserem z hakami. Zostawić do wyrośnięcia na około godzinę. Wyrośnięte ciasto na chleb, przełożyć do dwóch keksówek, wysmarowanych margaryną i posypanych bułką tartą. Ponownie zostawić do wyrośnięcia, na 30-40 minut. Piec w piekarniku, nagrzanym do 190 stopni, godzinę
Agusiowe smakołyki
Babeczki z kremem z mlecznej czekolady 218Babeczki rozpoczynamy od rozpuszczenia masła. Następnie dodajemy do niego zimne mleko, mieszamy i czekamy aż płyn się wystudzi. Później do zimnego dodajemy jajka i wszystko dokładnie miksujemy. Do ciasta przesiewamy mąkę, następnie dodajemy proszek do pieczenia, kakao, cukier i cukier wanilinowy. Dokładnie ucieramy, a pod koniec dodajemy groszki czekoladowe/posiekaną czekoladę. Formę do muffinek wykładamy papilotkami. Wypełniamy(...)wysokości ciastem. Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku w 180° (z termoobiegiem) około 40 minut do tzw. suchego patyczka. Gotowe wyciągamy z formy i studzimy. Kiedy babeczki są już wystudzone możemy kończyć krem. W misce ubijamy resztę śmietanki (250 ml). Kiedy jest lekko ubita (ale jeszcze nie na sztywno) dodajemy serek mascarpone i wszystko chwilę mieszamy na gładki krem. Następnie wyciągamy
PatiGotuje
Białko wegańskie Warrior Blend smak jagodowy – Siła Roślin 163Mamy pyszny aczkolwiek krótki sezon jagodowy, więc trzeba się nacieszyć tymi owocami oraz zamrozić zapas na później. A gdyby tak cieszyć się jagodowym smakiem przez cały
Candy Pandas
Ciasto bez pieczenia w białej czekoladzie 597wszystkie warstwy (ja układam tak, aby smak raz się powtarzał) zostaną ułożone łyżka wylewamy na nie pozostałą część czekolady, tak aby przykryła wafle u góry i po bokach. Wstawiamy ciasto do lodówki na około godzinę, aby czekolada stężała. Podajemy z ulubionymi owocami :) Smacznego
ChilliJemy
Tort sernikowy z bezą i owocami 261Dodaję twaróg i wszystko razem ubijam. 4. Połowę przygotowanej masy wykładam na upieczony sernik. Na masie układam owoce. Przykrywam bezą. Boki obsypuję kolorowymi wiórkami kokosowymi. Pozostałą masą dekoruję wierzch ciasta. Tort dodatkowo dekoruję ulubionymi owocami
Tradycyjna kuchnia Kasi
Cold brew - przepis 167Dzień bez kawy, to dzień stracony... zgadzacie się? Cold brew, to nic innego jak kawa „parzona” na zimno. Coraz częściej można ją spotkać w
Kuchnia Łukasza
Kakaowe babeczki z jagodami goji i waniliową kruszonką. 181pracy, tym bardziej że niebawem kolejny wakacyjny wyjazd... ale póki co zapraszam Was na bardzo smaczne i szybkie babeczki kakaowe z jagodami goji i waniliową kruszonką. Składniki na ciasto; 1,5 szkl. mąki pszennej 0,5 szkl cukru trzcinowego Skworcu 3 łyżki kakao Skworcu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Skworcu 1 szkl. mleka 0,5 szkl. oleju(...)było grudek. Na samym końcu dodajemy jagody goji. Mieszamy i przekładamy do foremki wyłożonej papilotkami do 3/4 wysokości. Wszystkie składniki kruszonki mieszamy ze sobą, nie zagniatamy na ciasto, masa ma mieć konsystencję mokrego piasku. Rozdrabniamy w palcach i posypujemy każdą babeczkę. Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 20 minut w 180C. lub do tzw. suchego patyczka. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.
CHLEB RAZOWY Z PŁASKURKI, SAMOPSZY I ORKISZU Z ZIARNAMI 195płaskurki pomagają obniżyć poziom cholesterolu, uregulować poziom glukozy, przeciwdziałają nowotworom układu pokarmowego. Z mąki z płaskurki można przygotowywać wszystko to, co przygotowuje się ze zwykłej pszenicy: chleby, bułki, ciasta, ciasteczka, naleśniki, itp. Ciasta przygotowane na jej bazie są delikatne, słodkawe, o orzechowym posmaku. Źródła: Stressfree , superpokarmy "Pszenica samopsza to jedno z najstarszych udomowionych gatunków zbóż
Smaczne Zdrowe
Sernik z dżemem 237okazji Międzynarodowego Dnia Sernika zapraszam Was na sernik na kruchym cieście z domieszką kwaskowatego dżemu :) Składniki: spód sernika - 2 szklanki mąki - 100 g masła - 1 jajko - 2 łyżki cukru pudru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa - 1 kg białego sera, podwójnie zmielonego - 7 jajek - 100 g masła - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 1 opakowanie budyniu waniliowego - 1 szklanka cukru pudru(...)waniliowego oraz - słoik ulubionego dżemu Przygotowanie: Wszystkie składniki na spód przekładamy na stolnicę i zagniatamy. Blachę o wymiarach 25 cm x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia i wylepiamy ciastem, nakłuwamy je widelcem i pieczemy około 15 minut w 180 C. Upieczony spód studzimy i smarujemy dżemem. Gdy spod się studzi możemy zrobić masę serową. Żółtka ucieramy z połową cukru
Zainspirowana w kuchni
Jak kroić i wycisnąć sok z limonki 218Jak kroić i wycisnąć sok z limonki Jak kroić i wycisnąć sok z limonki to jedno z bardzo często zadawanych przez Was pytań. Limonki inaczej limetki
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
BEZGLUTENOWE NALEŚNIKI Z KURCZAKIEM, SZPINAKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI 190się tu wpasowują. Dodatkowo, aby naleśnik nie był za suchy, podałam sos pomidorowy, który zarówno na ciepło, jak i na zimno pasuje znakomicie. Całość smakuje wyjątkowo pysznie! Składniki: Ciasto naleśnikowe: 1 i 1/3 szklanki mąki ryżowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 jajka 1 szklanka mleka ryżowego 1/2 szklanki oleju 1/2 łyżeczki soli Nadzienie: 1 filet z kurczaka 1 cebula(...)Wykonanie: Naleśniki: Do miski wbijamy jajka i rozbełtujemy je. Mieszamy z mlekiem ryżowym oraz olejem. Następnie dodajemy mąkę ryżową zmieszaną z mąką ziemniaczaną oraz sól. Miksujemy dokładnie na gładkie ciasto, bez grudek. Odstawiamy na około 20 min. Następnie smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z obu stron, na złocisty kolor. Nadzienie: Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Czosnek obieramy
Kuchnia MagdaLeny
Uzbekistan – najlepsze przepisy kuchni uzbeckiej 191Składniki: 2 grube pęczki koperku jajko 1,5 kg mąki 500 g gulaszu ugotowanego z baraniny jednej marchewki, cebuli, ziemniaka przyprawionych kolendrą, kuminem, liśćmi laurowymi i solą. Przepis Zagniatamy ciasto i gotujemy z niego kuleczki przypominające spaetzle. Podajemy z gulaszem. Manty Manty to uzbecka wersja pierogów na parze z wołowiną i dynią. Kiedy założyłam tego bloga w 2016 jednym(...)pierwszych opublikowanych przeze mnie przepisów były manty z sałatką lan say. Ciasto: 300 g mąki, jajko, sól, 100 ml wody Farsz: 200 g surowego mięsa wołowego bez kości, 180 g dyni, 100 cebuli, pieprz. Sałatka lan say Bardzo mnie ucieszyło, kiedy mogłam zjeść dokładnie taką sałatkę z mantami w Samarkandzie. Składniki: Pomidor, marchewka, ogórek, por (biała część), papryka czerwona
Ugotowane pozamiatane
Botwinka 175Botwina to nic innego, jak młode korzenie i liście buraka ćwikłowego. Botwinkę możemy spotkać w sklepach w okresie wiosennym i wczesnym latem, gdyż sezon botwinkowy zaczyna
PysiaGotuje.pl