Muffinki serowe z agrestem i truskawkami 150Muffinki serowe z agrestem i truskawkami to doskonała propozycja na zdrowy deser oraz pożywną przekąskę, którą polubią zarówno dzieci jak i dorośli. Wilgotne ciasto serowe osłodzone miodem doskonale komponuje się z kwaskowatymi owocami. Koniecznie spróbujcie takiego połączenia oraz poeksperymentujcie z innymi dodatkami. Polecam! (około 9 sztuk) 100g mielonego twarogu/twarożku sernikowo-kanapkowego 1 jajko 1/2 szklanki mleka (1 szklanka(...)dokładnie zmiksować twaróg, jajko, mleko, olej oraz miód. Następnie suche składniki należy połączyć z mokrymi. Na końcu delikatnie wmieszać uprzednio pokrojone truskawki i agrest. Foremki do muffinek (*) wypełnić ciastem do 4/5 ich wysokości. Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 25-30 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. (Podczas stygnięcia babeczki
Di gotuje
Recenzja produktów ze sklepu ,,Bee” 172sprawiła, że od razu zakochałam się w smaku kokosa. Napój charakteryzuje się słodkim smakiem z pyszną, kokosową nutą, dzięki temu świetnie wzbogaci wszelkiego rodzaju desery. Można go dodawać do ciast i deserów. Doskonale będzie smakować w kawie czy kakao, ale również płatkach i musli. Na blogu niebawem ukaże się przepis z wykorzystaniem tego produktu. Targroch Daktyle suszone bez pestek(...)zaletą tych daktyli jest ich rozmiar – to jedne z największych daktyli . Daktyle suszone pozbawione są pestek, mają cienką skórkę oraz soczysty miąższ. Doskonały dodatek do wielu posiłków. Urozmaicają smak ciast i ciasteczek. Stanowią także atrakcyjną przekąskę między posiłkami. Dzięki temu, że są naturalnie słodkie, z powodzeniem zastępują tradycyjne słodycze. Jakie jest ogólne wrażenie zakupów w sklepie Bee.pl ? Jak najbardziej pozytywne
Podróż w kulinaria
Kanapki z ziołowym omletem i fetą 163Kanapki z ziołowym omletem i fetą to moja propozycja na pyszne i syte śniadanie, które przygotujecie w mniej niż 15 minut. Artykuł Kanapki z ziołowym omletem
Pogotujmy.pl
Tort prawie oreo z pralinami kokosowymi 169węgiel aktywny. Obie maki przesiać i delikatnie wmieszać do powstałej masy. Dno tortownicy o średnicy 19 cm wyłożyć papierem do pieczenia i natłuścić (nie natłuszczać rantu). Przełożyć ciasto i wyrównać. Tortownicę z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec ok. 45 min do suchego patyczka. Upieczony biszkopt wyjąć z piekarnika i wystudzić. Wystudzony biszkopt przeciąć
AZgotuj!
Czekośliwka 144Końcówka lata to nie tylko koniec wakacji, ale również rozpoczęcie sezonu śliwkowego. To właśnie z końcem sierpnia rozpoczyna się prawdziwe śliwkowe szaleństwo! Choć nieubłaganie zbliżamy się
PysiaGotuje.pl
Placki Nigelli z borówkami 203masła ok. 100 ml syropu klonowego ok. 150 g borówek amerykańskich W misce odmierzyć mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Dodać szczyptę soli, ekstrakt waniliowy i jajka. Wymieszać. Do ciasta dolać mleko i stopione masło. Wymieszać dokładnie łyżką. Odstawić na kwadrans, by gluten zaczął pracować. Na suchą, małą patelnię (lub specjalną patelnię do pancakes) wylewać porcje ciasta tak, by masa
Weekendy w domu i ogrodzie
Naleśniki Bolognese 229całości z dodatkiem sera. Ja jednak w swoim przepisie zapraszam na naleśniki bez zapiekania. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania główne oraz przepisy na naleśniki . Składniki na ciasto: 1 szklanka mleka 2 szklanki mąki 2 jajka 1 szklanka wody gazowanej Szczypta soli Składniki na farsz: 500 g mięsa mielonego 300 ml pasaty pomidorowej/ ewentualnie przecieru pomidorowego 1 cebula(...)Sól,pieprz Olej Sposób przygotowania: Zaczynamy od przygotowania naleśników. Do dużej miski dodajemy mąkę, mleko, jajka, wodę gazowaną oraz szczyptę soli. Następnie wszystko dokładnie mieszamy bądź miksujemy. Masa na ciasto nie może być zbyt gęsta. Następnie smażymy naleśniki na złoty kolor z każdej strony. Usmażone wykładamy na talerz i odstawiamy. Cebulę oraz czosnek obieramy i siekamy w drobną kostkę
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Tradycyjna brytfanka do pieczenia 255zrobić wszystko. Zastosowanie brytfanki Upieczenie karpatki wiąże się z dużym skupienie i użyciem jedynie tych składników i w takiej ilości, jakie podane są w przepisie – w innym wypadku ciasto po prostu się nie uda. Wykonanie kremu też nie należy do prostych – od samego początku trzeba zwracać uwagę na to, czy krem przygotowywany na ogniu się nie przypala. Jeśli(...)się stanie cały będzie do wyrzucenia, ponieważ jego delikatna konsystencja przejdzie zapachem spalenizny. Ciasto karpatki dzieli się na dwie części i każdą z części piecze się osobno tak, aby powstały dwa blaty, które później będą przekładane kremem. Dobrze wypieczona karpatka będzie miała wygląd pola pokrytego pagórkami, a jej kolor będzie brązowo złocisty. Kształt tradycyjnej karpatki to właśnie prostokąt z brytfanki
Trochę smaku
Szybki gulasz warzywny 191Szybki gulasz warzywny Pyszny obiad nie tylko dla wegetarian Szybki gulasz warzywny - przepis dla całej rodziny, bardzo uniwersalny i łatwy do modyfikacji, aby był taki, jak
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Prosty gulasz z piersi z kurczaka z kluseczkami 303podajemy z kluseczkami. Jak przygotować kluseczki do gulaszu? Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Studzimy. Jeszcze ciepłe obieramy i przeciskamy przez praskę i szybko łączymy z jajkiem mąką. Oddzielamy porcje ciasta. Na obsypanym mąką blacie tworzymy wałek, odcinamy małe kawałki ciasta i formujemy kluseczki. Kluseczki wrzucamy do wrzącej, osolonej wody. Gotujemy około 2 minuty od wypłynięcia. Smacznego
Słodkie okruszki
TOFUNANA PIE Z POLEWĄ DAKTYLOWĄ 172wsypać białko konopne i chlorellę, dalej miksować do uzyskania gładkiej masy. Przygotowaną żelatynę dodać do masy i wymieszać, aby nie powstały grudki :). Całość wyłożyć na schłodzony spód. Wyrównać wierzch ciasta i wstawić na całą noc do lodówki, w celu stężenia. Następnego dnia przygotować polewę daktylową. Suszone daktyle należy wsypać do naczynia i zalać wrzątkiem tak, aby całość była przykryta wodą(...)odsączone daktyle i blendować, stopniowo dodawać wodę po moczeniu daktyli (około 1/2 szklanki - ilość zależy od konsystencji, powinna być gładka i smarowna a nie rzadka). Gotową polewą posmarować wierzch ciasta i dobrze wygładzić brzegi i wierzch szpatułką. Udekorować orzechami według uznania. Smacznego
Banana Smiles
Zupa ramen 221mąki pszennej 1/3 szklanki wody niepełna łyżeczka sody oczyszczonej DODATKI : np.: grillowany boczek grillowane pieczarki jajko gotowane kiełki rzodkiewki szczypiorek glony (nori) PRZYGOTOWANIE: Z mąki, wody i sody zagniatamy ciasto i odkładamy na kilka godzin do lodówki (np. na całą noc). Przygotowane tak ciasto wałkujemy na hojnie obsypanej mąką stolnicy na prostokąt. Kroimy ostrym długim nożem cienkie kluski. W razie
Gotowanie jest łatwe
Placuszki z malinami i czekoladą 175było grudek. Na samym końcu delikatnie wmieszaj maliny. Rozgrzej dobrze olej, powinno być go co najmniej 1 cm. Im lepiej rozgrzanym tym mniej go będą wchaniać placki. Ciasto nakładaj łyżką. Placuszki rosną, więc czubata łyżka stołowa będzie idealną miarą. Na środku umieśc kostkę czekolady i delikatnie przykryj ciastem- dołuż ciut na górę. Smaż na małym ogniu do zezłocenia
greenscarf
MIŚKOWA COCA COLA 184trzepaczki wymieszać. Następnie dodać przesianą mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia i kakao - dokładnie wymieszać za pomocą robota na gładką masę. Na koniec dodać drobno pokrojoną czekoladę gorzką - wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm wysmarowanej masłem i obsypaną bułką tartą. Piec około 45-50 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C do "suchego patyczka(...)wystudzeniu ciasta oprószyć cukrem pudrem waniliowym
Ciastka - domowe słodkości
Pierogi ze śliwkami – kuchnia podkarpacka 183Posuch, której nie zdążyłam poznać. Takie pierogi podawało się niegdyś polane śmietaną wymieszaną z cukrem, albo okraszone roztopionym masłem. Pierogi ze śliwkami - kuchnia podkarpacka Składniki na około 60 sztuk: Ciasto: 500 g mąki pszennej 1 szklanka ciepłej wody 2 łyżki roztopionego masła lub oleju 1 jajko 1/2 łyżeczki soli Farsz: 30 śliwek węgierek przekrojonych na pół kilka łyżek cukru Dodatkowo(...)gęsta śmietana i cukier według uznania Do mąki dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy elastyczne ciasto. Rozwałkowujemy je na około 3-4 mm i wycinamy kółka. Na każde kółko nakładamy połówkę śliwki, około 1/3 łyżeczki cukru i dokładnie zlepiamy brzegi. W dużym garnku zagotowujemy wodę, którą lekko solimy (tyle samo, co wodę do gotowania np. pierogów ruskich). Pierogi wkładamy do wody
Trzeci talerz