ciasto - 164325 przepisów (strona:6293/10955)

Tarta z truskawkami 194

owsianymi, jajem, masłem i szczyptą soli - masa powinna być zwarta i nielepiąca się, wkładamy ją do lodówki na 30 minut - formę smarujemy masłem, następnie po upływie czasu, wykładamy ją ciastem - do środka wsypujemy pokrojone truskawki wymieszane z łyżeczką erytrolu i mąki - zakrywamy całość ponownie rozwałkowanym kawałkiem ciasta - pieczemy 30 minut w temperaturze 160 stopni SMACZNEGO

MintTaste
Kulki ziemniaczane 251

Cześć! Dziś przychodzę do Was z bardzo fajnym przepisem na kuleczki z ugotowanych ziemniaków z szynką i serem. Takie kuleczki ziemniaczane są świetnym pomysłem na wykorzystanie

PysiaGotuje.pl
Masło orzechowe w proszku - NUSTINO 186

Recenzji orzechowych past było już u nas całkiem sporo (kliknij sobie w etykietę „ masło orzechowe ”). Tym razem mamy coś dla osób, które uwielbiają orzechy ale nie

Candy Pandas
Nocne drożdżowe racuchy z mąki gryczanej 150

Zawsze rano marzyły mi się racuchy na śniadanie. Ale ciasto wyrasta zbyt długo, a ja jestem zbyt głodna, żeby czekać. Nastawiłam więc ciasto wieczorem. Rano wyjęłam z lodówki. I od razu  mogłam rano smażyć małe racuszki. 2 szklanki mąki gryczanej szklanka mleka roślinnego lub zwykłego łyżeczka cukru pół łyżeczki suszonych drożdży owoce, zioła i miód do polania Drożdże rozpuścić

AZgotuj!
Letni obiad wegetariański VI + ciasto z truskawkami 220

curry i mące pszennej, fasolka szparagowa na parze z prażonymi pestkami słonecznika, sałata zielona w musztardowym sosie i sałatka z pomidorów, cebuli i kalafiora na parze. Przepis na ciasto podesłała mi Karolina. Znajdziecie je tutaj . Robiłam już kilka razy (również z odmrażanymi owocami borówki amerykańskiej). Wychodzi za każdym razem. Można zrobić z różnymi owocami, nie tylko jagodowymi. Jedna uwaga(...)ubijałam całych jajek, tylko oddzielnie białka z cukrem, później dodałam żółtka. Piekłam w tortownicy o średnicy 28 cm. Ciasto jest bardzo smaczne, lekkie, wilgotne i ładnie pachnie wanilią

Qlinarnie i Qlinarnie
Maccheroni al ferretto w sosie śmietanowo – serowym z truflami 195

Dzisiaj coś wyjątkowego i zarazem prostego, a mianowicie maccheroni al ferretto w sosie śmietanowo – serowym z truflami. To oryginalny makaron w kształcie skręcanych rurek, który

Oryginalny smak
Tureckie chlebki pide do kebaba 157

olej) 2 łyżki masła 25 gr. Drożdzy 250 ml. Ciepłej wody Krok po Kroku 1 Wszystkie składniki łączymy ( ja używam robota planetarnego)mieszamy przez około 10 min. 2 Wyrobione ciasto pozostawiamy w ciepłym miejscu do momentu, aż podwoi swoją objętosc. 3 Wyrośnięte ciasto dzielimy na 6 części formujemy w kulki i pozostawiamy na 15 min. 4 Kulki wałkujemy

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Kotlety serowo-czosnkowe 173

Kotlety serowo-czosnkowe Delikatne mięso drobiowe marynowane w cieście jogurtowo-serowym z czosnkiem i otulone w pyszną chrupiącą panierkę. Palce lizać! Kotleciki możemy podać z dowolnymi dodatkami, np. z ziemniaczkami i surówką, z bułką i sałatą w formie burgerów albo z ryżem jak u mnie. Przepis na moje risotto z warzywami znajdziecie TUTAJ (klik)     Składniki: 2 pojedyncze filety(...)małych oczkach *** *** Do miski wbijamy jajko, dodajemy jogurt, przetarty czosnek, płaską łyżeczkę soli oraz dużą szczyptę pieprzu *** *** Dodajemy starty ser i wszystko razem dokładnie mieszamy *** *** W tak powstałym cieście moczymy mięso i całość odstawiamy na około 1 godzinę *** *** Po tym czasie kotlety obtaczamy w bułce tartej *** *** Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, z dwóch stron na rumiany kolor *** *** Kotleciki podajemy z dowolnymi

Blog z Apetytem
Sklep internetowy Bee.pl- szeroki asortyment i najlepsza jakość produktów 224

prowadzących aktywny tryb życia . Orzechy zawarte w kremie bardzo dobrze wpływają też na pracę naszego mózgu. Krem orzechowy możemy wykorzystać do: smarowania pieczywa i tostów dodatek do zapiekanek i ciast składnik smacznych lodów i deserów Krem orzechowy w znakomity sposób podkreśli smak wielu potraw, doskonale komponuje się zarówno ze słodkimi, jak i ostrymi smakami. Jeżeli zależy nam na urozmaiceniu swojej(...)jabłkiem, przyprawionymi szczyptą cynamonu. To posiłek idealny zarówno na obiad jak i pożywne śniadanie . Całość zagęścić można także budyniem, nadając konsystencję kleiku. Kasza znajdzie swoje zastosowanie przy pieczeniu ciast, takich jak szarlotka. Wykorzystywana jest również jako do dodatek do mięs, burgerów, pulpecików, zup oraz jako farsz do pierogów i gołąbków. Polecane, jednak wciąż mało popularne są także warzywa nadziewane kaszą

Sama słodycz i szczypta chili
Kruche babeczki z posypkami 170

żółtka, 1 płaska łyżka żelatyny. Ponadto: kolorowe posypki, wiórki waflowe. Mąkę należy przesiać do miski, dodać masło, cukier puder, żółtka oraz śmietanę zmiksować w malakserze lub szybko zagnieść. Ciasto należy lekko schłodzić (ok. 30min). Następnie rozwałkować, wylepić nim foremki i podziurkować spód, aby zapobiec powstaniu górki. Ciasto należy ponownie schłodzić przez ok. jedną godzinę. Piec 20 minut w temperaturze 200ºC

Słodki Zakątek
BABECZKI BANANOWE Z MASŁEM ORZECHOWYM 147

banany widelcem – nie bardzo dokładnie, ale żeby masa była lekko płynąca do bananów dodaj pozostałe składniki – rozpuszczoną margarynę, jajka, cukier, mąkę, proszek, mleko i szczyptę soli. dokładnie wymieszaj przełóż ciasto do foremek (1 łyżka do lodów/babeczkę) na każdą porcję ciasta nałóż łyżeczkę masła orzechowego i lekko wymieszaj (dosłownie kilka ruchów wykałaczką) piecz w 180ºC ok 12-15 minut

SandraFrej.com
Truskawkowa kostka bez pieczenia 183

truskawkowa 2 Przygotowanie: Blaszkę o wymiarach 35x25 cm wyłożyć folią spożywczą ( folię wyłożyć jeśli będziecie używać tak jak ja blaszki metalowej) dodatkowo wyłożyłam papierem do pieczenia aby łatwiej było ciasto wyjąć. Na nie ułożyć biszkopty. Pianka truskawkowa: Truskawki zblendować. Galaretki rozpuścić w 400 ml wrzątku i odstawić do przestudzenia a następnie wymieszać z galaretką, Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno

Kulinarne przygody
Zupa z bobem, cukinią i ziemniakami 162

Sezon na bób trwa, więc korzystajmy z tego warzywa póki możemy. Jest nie tylko bardzo smaczny, ale też zdrowy. Jest cennym źródłem białka, mnóstwa witamin i

Oryginalny smak
Kopytka razowe 201

dobrze wystudzone dodajemy mąkę, jajo i dla chętnych pietruszkę, oraz sól i pieprz , i zaczymy porządnie ręką zagniatać aż nasza masa będzie gładka.  Jak już mamy dobrze wyrobione ciasto ziemniaczane  dzielimy na kawałki i z każdego robimy jak by węża i kroimy pod skosem , następnie kiedy mamy już gotowe kopytka wstawiamy osoloną wodę , a kiedy woda sie gotuje(...)wrzucamy nasze kopytka , byle nie za dużą ilość, aby mam się zupa nie zrobiła , a jak nasze kopytka wypłyną na wierzch to można wyciągać na talerz , postępujemy tak aż ciasto ziemniaczne nam się skonczy .  Takie kopytka możemy podawać z sosem czy na słodko ,wybór pozostawiam Wam . Smaczego

Mój Smak
Waniliowe placuszki z jagodami na jogurcie 190

okrągłymi darami lipca. Można by je zjeść od razu, same, wrzucając garść do buzi, wypełniając policzki rozkosznym fioletem ale wtedy nie starczyłoby dla wszystkich, dlatego wrzucam je do gęstego ciasta jogurtowego i smażę słodkie placuszki. Lipcowy podwieczorek dla każdego! Lekko słodkie, z pękającymi ciepłym sokiem jagodami wewnątrz ust i nutą wanilii, a do tego miodowo-cytrynowy sos, odświeżające kleksy jogurtu(...)miodowy: 2-3 łyżeczki płynnego miody 1-2 łyżeczki soku z cytryny Dodatkowo: jogurt naturalny listki mięty świeże jagody cukier puder Sposób przyrządzenia: 1. W misce wymieszaj wszystkie składniki ciasta na placuszki, oprócz jagód, na gładko. 2. Dodaj jagody i delikatnie wymieszaj, starając się aby owoce za bardzo się nie rozpadły. 3. Smaż placuszki na niewielkiej ilości oleju

Kuchnia w Słońcu Skąpana

Proponowane wyszukiwania