Proste ciasto z malinami i likierem tiramisu 165ciasto jest połączeniem prostoty, ale zachwyca smakiem - delikatne i puszyste, na dodatek długo pozostaje świeże. W czym tkwi sekret? Oczywiście, tylko i wyłącznie - dobre jakościowo składniki. Do ciasta dolałam trochę likieru, co sprawiło że zyskało nowy wymiar i ciekawy smak
Z Hrabiną w kuchni
Chlebek zapiekany z szynką i serem 209przepisu na domowy cheeseburger – domowe bułki do hamburgerów – burgery z indyka i cukinii – pizza z szynką i pieczarkami – pizza z patelni – pizza z ciasta francuskiego – pizza na tortilli – pizzę z salami – tu znajdziecie także mój ulubiony przepis na ciasto Przygotowanie : 30 minut Ilość zapiekanek : 2 Składniki: – 1 nieduży okrągły chlebek, najlepiej
nietylkopasta.pl
naleśniki z kurkumą z twarogiem,rodzynkami... 181cukier puder do posypania - ile potrzeba Do wysokiego naczynia wsypać mąkę, cukier, sól, kurkumę, wbić jajka, wlać olej rzepakowy, wodę gazowaną, mleko (jeśli trzeba to mleka dolać tyle, aby ciasto było dość lejące), rózgą dobrze wymieszać składniki, odstawić na godzinę. Patelnię naleśnikarkę 22 cm raz natrzeć olejem i mocno rozgrzać, na gorącą patelnię wlać porcję ciasta i smażyć
W Mojej Kuchni Lubię
PODPŁOMYKI 275Podpłomyki smak dzieciństwa.. Czy u Was w domu też mama piekła takie niedobre ciasteczka kiedy zostało ciasta z pierogów? Niekiedy jeszcze na piecu kaflowym? Nie znosiłam tego, a teraz? Hmmm poezja, jednak to prawda, że do wszystkiego trzeba dorosnąć. Nie będę podawała przepisu, bo jeżeli chcecie robić specjalnie podpłomyki, to trzeba(...)wykorzystać ten z receptury na pierogi, możecie go znaleźć TU Jedyną radę, którą mogę udzielić to, to że ciasto należy bardzo bardzo cienko rozwałkować, delikatnie posmarować oliwą i przypiekać na bardzo mocno rozgrzanej suchej patelni. Podawać możecie jak tylko sobie wymarzycie, np. z tartym serem, suszonymi pomidorami, szynką parmeńską i rukolą, oliwą
pieprzny smaczek
Grysikowiec z truskawkami - ciasto z kaszy manny bez pieczenia i miksera 181masy. Wykładamy kolejną warstwę herbatników oraz pozostałą część masy i wyrównujemy łyżką. Ostawiamy na ok. 15 minut W 750 ml wrzątku rozpuścić galaretki i odstawić do przestudzenia. Na ciasto układamy połówki truskawek ( można lekko poodciskać do masy). Zalać wystudzoną galaretką. Wstawić do lodówki na kilka godzin lub na całą noc. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku
Kulinarne przygody
Mleko migdałowe 150Dzisiaj jedno z najsmaczniejszych mlek roślinnych, czyli mleko migdałowe . Może być zamiennikiem mleka zwierzęcego, nie zawiera laktozy i jest idealne dla wegan oraz osób odchudzających się
Oryginalny smak
Serek z migdałów 163Serek z migdałów przygotowałam z masy pozostałej po mleku migdałowym . Jest delikatny i pyszny! Dodałam do niego jogurt naturalny, w związku z czym serek nie jest
Oryginalny smak
Pieczona rolada ze schabu z boczkiem i botwinką 183Kolejny przepis, który kojarzy mi się z moją mamą. Różnego rodzaju pieczenie były nieodzownym elementem Świąt i zawsze gościły na naszym stole. Pieczona łopatka z dużą
Oryginalny smak
Lody tiramisu z ciasteczkami Amaretti 170Dzisiaj przepyszne lody tiramisu z ciasteczkami Amaretti, które przygotujecie bez maszyny do lodów. Bogate w smaku, kremowe, puszyste i łatwo się je kroi. Wspaniały smak, który
Oryginalny smak
Piersi z kurczaka w sosie z suszonych pomidorów 181Dzisiaj prosty i bardzo smaczny pomysł na obiad, a mianowicie piersi z kurczaka w sosie śmietanowym z dodatkiem suszonych pomidorów. Proste składniki, które tworzą pyszne danie
Oryginalny smak
Smoothie z selera naciowego, jabłka i płatków owsianych 240Może wydawać się, że seler naciowy w połączeniu z jabłkiem, płatkami owsianymi i sokiem pomarańczowym nie będzie smakować. A jednak smakuje świetnie! W dodatku to bomba
Oryginalny smak
Lody truskawkowo – kokosowe na patyku 157Lody truskawkowo – kokosowe na patyku to jedne z najprostszych lodów do przygotowania. Wystarczy wszystko zmiksować, przelać do pojemniczków i zamrozić. Idealne na upalne dni Składniki
Oryginalny smak
Proteinella, krem orzechowy z kakao i białkiem serwatkowym – Lidl 201Zapytałyśmy ostatnio na naszym Instagramie co byście chcieli abyśmy zrecenzowały na blogu. Jedną z odpowiedzi była Proteinella dostępna jakiś czas temu w Lidlu. Dobrze się składa
Candy Pandas
Karola Bober - Kobieta z pasją 206Form do pieczenia, pralinek i czekoladek naprawdę jest kilkaset. Wielkość i zawartość kolekcji rzuciła nas na kolana. Takiej kolekcji nie widzieliśmy w żadnym muzeum. Są formy do ciast, bab, ciastowych figurek, pierników, czekoladek, pralinek, cukierków, budyni (tych prawdziwych starych budyniów - legumin), wafli, chlebów i nie wiadomo czego jeszcze (bo wszystkich nie obejrzeliśmy), wszystkie pochodzą(...)książce „Zasmakuj w Formie - pomorskie przepisy i formy cukiernicze”, wydanej w ramach swołowskiej serii wydawniczej przez Muzeum Pomorza Środkowego w Słupsku. Formy wykorzystywane są w warsztatach pieczenia chleba, pierników, ciast czy wyrobu landrynek często organizowanych w gospodarstwie Pani Karoli. Gdy w 2011 roku rozpoczynała swoją przygodę z pieczeniem chleba postanowiła pokazać, jak smakuje klasyczny domowy chleb pieczony od dziesięcioleci
królestwo garów
MAKARON SZPINAKOWY Z PARMEZANEM + FILMIK 187jajko. Miksujemy na funkcji turbo przez kilka sekund. Szpinak zgarniamy szpatułką ze ścianek dzbana, wsypujemy mąkę i miksujemy aż składniki zaczną się łączyć ( sklejać ) około 2 minuty/ o 5. Ciasto wykładamy na stolnicę i jeszcze zagniatamy. Następnie odkładamy nakryte folią na kilka minut aż odpocznie. Ciasto rozwałkowujemy na dwa cienkie placki, dobrze posypujemy je mąkę, składamy i kroimy paseczki
Kulinarne Fantazje Marioli