ciasto - 164325 przepisów (strona:6295/10955)

Proste ciasto z malinami i likierem tiramisu 165

ciasto jest połączeniem prostoty, ale zachwyca smakiem - delikatne i puszyste, na dodatek długo pozostaje świeże. W czym tkwi sekret?  Oczywiście, tylko i wyłącznie - dobre jakościowo składniki.   Do ciasta dolałam trochę likieru, co sprawiło że zyskało nowy wymiar i ciekawy smak

Z Hrabiną w kuchni
Chlebek zapiekany z szynką i serem 209

przepisu na  domowy cheeseburger – domowe  bułki do hamburgerów –  burgery z indyka i cukinii –  pizza z szynką i pieczarkami –  pizza z patelni –  pizza z ciasta francuskiego –  pizza na tortilli –  pizzę z salami – tu znajdziecie także mój ulubiony przepis na ciasto Przygotowanie : 30 minut Ilość zapiekanek : 2 Składniki: – 1 nieduży okrągły chlebek, najlepiej

nietylkopasta.pl
naleśniki z kurkumą z twarogiem,rodzynkami... 181

cukier puder do posypania - ile potrzeba Do wysokiego naczynia wsypać mąkę, cukier, sól, kurkumę, wbić jajka, wlać olej rzepakowy, wodę gazowaną, mleko (jeśli trzeba to mleka dolać tyle, aby ciasto było dość lejące), rózgą dobrze wymieszać składniki, odstawić na godzinę. Patelnię naleśnikarkę 22 cm raz natrzeć olejem i mocno rozgrzać, na gorącą patelnię wlać porcję ciasta i smażyć

W Mojej Kuchni Lubię
PODPŁOMYKI 275

Podpłomyki smak dzieciństwa.. Czy u Was w domu też mama piekła takie niedobre ciasteczka kiedy zostało  ciasta z pierogów? Niekiedy jeszcze na piecu kaflowym? Nie znosiłam tego, a  teraz? Hmmm poezja, jednak to prawda, że do wszystkiego trzeba dorosnąć.  Nie będę podawała przepisu, bo jeżeli chcecie robić specjalnie podpłomyki,  to  trzeba(...)wykorzystać ten z receptury na pierogi, możecie go znaleźć TU   Jedyną radę, którą mogę udzielić to, to że ciasto należy bardzo bardzo  cienko  rozwałkować, delikatnie posmarować oliwą i przypiekać na bardzo mocno  rozgrzanej suchej patelni.  Podawać możecie jak tylko sobie wymarzycie, np. z tartym serem, suszonymi  pomidorami, szynką parmeńską i rukolą, oliwą

pieprzny smaczek
Grysikowiec z truskawkami - ciasto z kaszy manny bez pieczenia i miksera 181

masy. Wykładamy kolejną warstwę herbatników oraz pozostałą część masy i wyrównujemy łyżką. Ostawiamy na ok. 15 minut W 750 ml wrzątku rozpuścić galaretki i odstawić do przestudzenia.  Na ciasto układamy połówki truskawek ( można lekko poodciskać do masy). Zalać wystudzoną galaretką. Wstawić do lodówki na kilka godzin lub na całą noc. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku

Kulinarne przygody
Mleko migdałowe 150

Dzisiaj jedno z najsmaczniejszych mlek roślinnych, czyli mleko migdałowe . Może być zamiennikiem mleka zwierzęcego, nie zawiera laktozy i jest idealne dla wegan oraz osób odchudzających się

Oryginalny smak
Serek z migdałów 163

Serek z migdałów przygotowałam z masy pozostałej po mleku migdałowym . Jest delikatny i pyszny! Dodałam do niego jogurt naturalny, w związku z czym serek nie jest

Oryginalny smak
Pieczona rolada ze schabu z boczkiem i botwinką 183

Kolejny przepis, który kojarzy mi się z moją mamą. Różnego rodzaju pieczenie były nieodzownym elementem Świąt i zawsze gościły na naszym stole. Pieczona łopatka z dużą

Oryginalny smak
Lody tiramisu z ciasteczkami Amaretti 170

Dzisiaj przepyszne lody tiramisu z ciasteczkami Amaretti, które przygotujecie bez maszyny do lodów. Bogate w smaku, kremowe, puszyste i łatwo się je kroi. Wspaniały smak, który

Oryginalny smak
Piersi z kurczaka w sosie z suszonych pomidorów 181

Dzisiaj prosty i bardzo smaczny pomysł na obiad, a mianowicie piersi z kurczaka w sosie śmietanowym z dodatkiem suszonych pomidorów. Proste składniki, które tworzą pyszne danie

Oryginalny smak
Smoothie z selera naciowego, jabłka i płatków owsianych 240

Może wydawać się, że seler naciowy w połączeniu z jabłkiem, płatkami owsianymi i sokiem pomarańczowym nie będzie smakować. A jednak smakuje świetnie! W dodatku to bomba

Oryginalny smak
Lody truskawkowo – kokosowe na patyku 157

Lody truskawkowo – kokosowe na patyku to jedne z najprostszych lodów do przygotowania. Wystarczy wszystko zmiksować, przelać do pojemniczków i zamrozić. Idealne na upalne dni Składniki

Oryginalny smak
Proteinella, krem orzechowy z kakao i białkiem serwatkowym – Lidl 201

Zapytałyśmy ostatnio na naszym Instagramie co byście chcieli abyśmy zrecenzowały na blogu. Jedną z odpowiedzi była Proteinella dostępna jakiś czas temu w Lidlu. Dobrze się składa

Candy Pandas
Karola Bober - Kobieta z pasją 206

Form do pieczenia, pralinek i czekoladek naprawdę jest kilkaset. Wielkość i zawartość kolekcji rzuciła nas na kolana. Takiej kolekcji nie widzieliśmy w żadnym muzeum.  Są formy do ciast, bab, ciastowych figurek, pierników,  czekoladek, pralinek,  cukierków,  budyni (tych prawdziwych starych budyniów - legumin), wafli, chlebów i nie wiadomo czego jeszcze (bo wszystkich nie obejrzeliśmy), wszystkie pochodzą(...)książce „Zasmakuj w Formie - pomorskie przepisy i formy cukiernicze”, wydanej w ramach swołowskiej serii wydawniczej przez Muzeum Pomorza Środkowego w Słupsku. Formy wykorzystywane są w warsztatach pieczenia chleba, pierników, ciast czy wyrobu landrynek często organizowanych w gospodarstwie Pani Karoli. Gdy w 2011 roku rozpoczynała swoją przygodę z pieczeniem chleba postanowiła pokazać, jak smakuje klasyczny domowy chleb pieczony od dziesięcioleci

królestwo garów
MAKARON SZPINAKOWY Z PARMEZANEM + FILMIK 187

jajko. Miksujemy na funkcji turbo przez kilka sekund. Szpinak zgarniamy szpatułką ze ścianek dzbana, wsypujemy mąkę i miksujemy aż składniki zaczną się łączyć ( sklejać ) około 2 minuty/ o 5. Ciasto wykładamy na stolnicę i jeszcze zagniatamy. Następnie odkładamy nakryte folią na kilka minut aż odpocznie.  Ciasto rozwałkowujemy na dwa cienkie placki, dobrze posypujemy je mąkę, składamy i kroimy paseczki

Kulinarne Fantazje Marioli

Proponowane wyszukiwania