Naleśniki miodowe... 223łyżka oleju szczypta soli Wymieszaj wszystkie składniki w sporej misce, albo w blenderze lub malakserze. Odstaw na 30-40 minut. Rozgrzej odrobinę oleju na nieprzywierajacej patelni. Wlewaj porcje ciasta (około 3-4 łyżek) i smaż z obu stron na złotawy kolor - trzeba uważać, bo ciasto jest dość delikatne i najlepiej jest zaczekać, aż brzegi będa mocno brazowe przed przewróceniem
Lejdi of the house
Zdrowsze nuggetsy i frytki z piekarnika 221Zdrowsze nuggetsy i frytki z piekarnika to niemal klasyczny fast-food, przygotowany bez konieczności smażenia na głębokim oleju. Przepis ten przygotowałem z użyciem piekarnika GOTIE GPP
Pogotujmy.pl
Bogracz Natalii - bez kluseczek - NAJLEPSZY!!! + filmik 199Dziś polecam wspaniały przepis na przepyszny obiad - to jest bogracz , ale w wersji bez kluseczek . Jadłam to pierwszy raz w "gościach" u mojej przyjaciółki Natalii - danie
Kawa z mlekiem
Mleko migdałowe 178Dzisiaj jedno z najsmaczniejszych mlek roślinnych, czyli mleko migdałowe . Może być zamiennikiem mleka zwierzęcego, nie zawiera laktozy i jest idealne dla wegan oraz osób odchudzających się
Oryginalny smak
Serek z migdałów 172Serek z migdałów przygotowałam z masy pozostałej po mleku migdałowym . Jest delikatny i pyszny! Dodałam do niego jogurt naturalny, w związku z czym serek nie jest
Oryginalny smak
Gnocchi ze szparagami i tymiankiem 218smażenia sól, pieprz Przygotowanie: Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Jeszcze ciepłe ugnieć widelcem lub tłuczkiem na gładko. Dodaj mąkę pszenną i zagnieć. Im cieplejsze ziemniaki tym ciasto łatwiej wyrobić. Kontroluj konsystencje klusek. Nie mogą być za bardzo zbite, bo zrobią się twarde po ugotowaniu. Mąki lepiej dać trochę mniej niż za dużo. Wyrobione ciasto pokrój na kluski
wiecejwarzyw.pl
Kaczka pieczona w ziołach 215Kaczka pieczona w ziołach i nadziewana jabłkami, aromatyczne, niemal wykwintne danie, dobre zarówno na rodzinny obiad, jak i wystawne przyjęcie. Pieczona na parze jest idealnie miękka
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Puszysty sernik 339Łyżka cacao Pół kostki miękkiego masła Składniki na polewe Tabliczka gorzkiej czekolady 100 ml śmietanki 30% Krok po Kroku 1 Pokruszone herbatniki łączymy z miękkim masłem i cacao. Powstałym ciastem wykładamy dno blaszki (prawdopodobnie będzie się troszkę kruszyć). 2 Ser, żółtka jaj i mleko skondensowane mieszamy do połączenia składników. 3 Białka ubijamy na sztywną piane dodając fix do śmietany
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Kopytka , odsmażane najlepsze , przepis 188przez praskę , najlepiej dwukrotnie . Jeśli nie macie praski można użyć tłuczka ale zajmie to więcej czasu i mogą się trafiać grudki Dodajemy mąkę , jajko i natychmiast wyrabiamy na gładkie ciasto . Ciasto będzie się troszkę lepić do rąk , taki jego urok Nie należy dodawać zbyt dużo mąki bo kopytka wyjdą twarde , można troszkę więcej ale ostrożnie i z umiarem . Dzielimy
Ogrodnik w podróży
Tarta z serkiem ricotta i owocami-wspaniale smakuje do kawy 410składniki na ciasto 1 kostka masła lub margaryny Kasia 2 szklanki mąki Basia 3 łyżki wody płaskie i troszkę soli-wszystko wyrobić dać na godzinę do lodówki, a potem wykładamy ciasto do wysmarowanej margaryną blaszki i podpiekamy w piekarniku aż będzie upieczone. masa 1 serek ricotta 250 g śmietana 30 % 250g 2 łyżki cukru pudru owoce dowolne takie jakie mamy
Moje Wyroby
Pizza z boczkiem, szpinakiem i jajem 197Domowa pizza u nas pojawia się od lat. Mam swoje ulubione ciasto na pizzę, ale jeśli chodzi o dodatki to wciąż eksperymentuję i szukam nowych doznań smakowych. Tym razem powstała Pizza z boczkiem, szpinakiem i jajem (jajkiem). ciasto: - 2 1/2 szklanki mąki pszennej - 25 g świeżych drożdży - 125 ml letniej wody - 2 czubate łyżki jogurtu naturalnego - 2 łyżki oleju rzepakowego
Kuchnia co dnia
Spaghetti carbonara z brokułem i mozzarellą 198Spaghetti carbonara z brokułem i mozzarellą to moja wariacja na temat klasyki. Mam nadzieję, że rodowici Włosi nie zadrżeliby nazbyt nad tą profanacją klasycznej carbonary, jednak
Pogotujmy.pl
Mikstury olei i oleje w kapsułkach 191Tłoczone na zimno oleje zadomowiły się w naszej diecie już wiele lat temu. Ich korzystny wpływ na zdrowie trudno przecenić, a tradycja stosowania olei w medycynie
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Domowe pieguski. 183rodzynki pokroić na mniejsze kawałki. Czekoladę, posiekać nożem. Masło utrzeć mikserem z cukrem.Dodać mąkę, sól i proszek do pieczenia. Ponownie zmiksować. Na koniec wbić jajko i miksować, aż ciasto zrobi się jednolite. Dodać czekoladę, migdały i rodzynki. Wymieszać łyżką. Nabierać łyżeczką ciasto i formować małe kulki. Układać na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia, w kilku centymetrowych odstępach. Piec
Agusiowe smakołyki