ciasto - 164325 przepisów (strona:6311/10955)

Sałatka z ryżem, czerwoną fasolą, kukurydzą i tuńczykiem 287

podobnych składnikach ale w zupełni innej odsłonie. A wszystko za sprawą innego rodzaju ryżu wykorzystanego do sałatki.  Nie zapomnijcie też żeby sałatki, jajka jak i inne smakołyki, szczególnie ciasta pakować w pojemniczki aby uniknąć łączenia się smaków i zapachów. Jeśli nie mamy takiej ilości lub wielkości pojemnika, użyjmy folii spożywczej do przechowywania żywności. Ja sobie nie wyobrażam nie mieć(...)szufladzie. Jeśli brak mi pojemników, biorę najzwyklejszą miskę, najlepiej szklaną, owijam folią i tak przechowuję w lodówce nie obawiając się, że moja sałatka zmieni smak czy tez inne ciasto będzie pachniało sałatką. Składniki: 100 gram ryżu brązowego 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3 jajka sól, pieprz 2 łyżki majonezu mały kubeczek jogurtu

Życie zaczyna się w kuchni
Babka czekoladowa 159

kakao. Żółtka utrzeć z cukrem na puszysty krem, stopniowo dodawać małymi porcjami masę czekoladową i mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao. Białka ubić na sztywno i delikatnie wmieszać do ciasta. Okrągłą formę do babki wysmarować masłem i wysypać kaszą manną. Wlać do niej przygotowane ciasto. Piec 45 minut w temperaturze 180 st.C. Upieczoną babkę odstawić do ostygnięcia. Posypać cukrem pudrem

Pasja Smaku
Pełnoziarnisty chlebek drożdżowy z cytryną i parmezanem 181

mleko, łyżkę mąki, mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Kefir roztrzepujemy z jajkami oraz olejem. Mąkę mieszamy z solą. Dodajemy do niej mokre składniki oraz zaczyn. Wyrabiamy na gładkie ciasto i odstawiamy aż podwoi objętość. Wyrośnięte rozciągamy na stolnicy na prostokąt o grubości ok 2 cm. Masło rozpuszczamy i mieszamy ze skórką z cytryny. Smarujemy nim ciasto. Posypujemy parmezanem

Mienta blog
Różowe jajka faszerowane botwinką i kozim serem 272

Jajka barwione koncentratem barszczu, faszerowane botwinką i kozim serem. Pyszne i wyjątkowo proste do przygotowania. Jajka mają delikatny smak buraków, który idealnie współgra z farszem. Różowe

Oryginalny smak
Czekolady bez cukru – Torras 160

Jeżeli na zbliżające się święta szukacie słodkiego prezentu dla diabetyka czy bezglutenowca to wychodzimy Wam naprzeciw i recenzujemy kolejne czekolady od firmy Torras. Generalnie czekolady tej

Candy Pandas
Biszkoptowe babeczki gniazdka z czekoladowymi jajeczkami 227

piany dodajemy żółtka, ekstrakt waniliowy i proszek do pieczenia, miksujemy krótko do połączenia składników. Mąkę pszenną i ziemniaczaną przesiewamy do osobnej miski. Przesiane mąki dodajemy w 3 partiach do ciasta i miksujemy do połączenia. Gotowym ciastem wypełniamy papilotki do 2/3 wysokości, wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 20-25 minut na złoty kolor. Po upieczeni wykładamy na kratkę do ostygnięcia

Smaczna Strona
Babka drożdżowa z czekoladą 172

mieszając małym strumieniem wlewamy roztopione, lekko przestudzone masło, drożdże i przesianą mąkę. Na koniec dodajemy drobno pokrojoną czekoladę. Wszystko bardzo dokładnie mieszamy. Przykrywamy ściereczką na ok 1 godzinę. Wyrośnięte ciasto przekładamy do formy (ja mam sylikonową. Jej nie trzeba smarować tłuszczem). Ponowne przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia na 1-1,5 godziny. Pieczemy w 180st C przez 45 minut. Jeszcze(...)ciepłe ciasto wyjmuję z formy. Smacznego

Słodki Zakątek
Rolada fasolowa z pieczarkami 158

masy, tak żeby uzyskać łatwo klejącą się konsystencję. Fasolową masę wykładamy na papier do pieczenia i dłońmi formujemy prostokąt o wymiarach około 30 cm na 25 cm. Można przykryć ciasto papierem do pieczenia i wyrównać wałkiem do ciasta. Na wierzch układamy równomiernie usmażone wcześniej pieczarki, zostawiając trochę miejsca przy dłuższym brzegu, żeby nasza rolada lepiej się skleiła. Zawijamy wzdłuż długiego

Lamarida.pl
Omlet twarogowo- kakaowy z bananem 253

łyżeczka sody oczyszczonej – słodzidło wg smaku Twaróg rozetrzeć z jajkami, dodać słodzidło, kakao i sodę i wszystko dokładnie wymieszać. Banana pokroić w drobną kostkę, dodać do ciasta- wymieszać. Smażyć na suchej, mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni, na małym ogniu pod pokrywką z dziurką. Ciasto wyłożyć łyżką i rozprowadzić po całej powierzchni patelni. Kiedy wierzch się zetnie ostrożnie odwrócić na drugą

Smaki Armine
Wegański omlet z grzybami 232

dodałam tez łyżkę kontentratu grzybowego Devalando , który na stałe zagościł w mojej kuchni, właśnie ze wzgędu na miłość do grzybów Przygotowanie: Wymieszaj mąkę z przyprawami i wodą, powstanie gęste ciasto o konsystencji naleśnikowego. Cebulę drobno posiekaj, a pieczarki pokrój w cienkie półplasterki. Na średniej wielkości patelni possmaż najlpierw na złoto cebulę (3-5 minut), a następnie dodaj pieczarki. Smaż(...)minut. Odłóż połowę na bok, albo przełóż na drugą patelnię i smaż dwa omelty na raz. Na połowę podsmażonych grzybów z cebulką wylej połowę ciasta. Smaż na małym ogniu aż górna wartwa ometu się zetnie (około )3 minuty. Smażenie przyśpieszy przykrycie patelni pokrywą. Podawaj na ciepło z ulubionymi dodatkami, zresztą zimny też jest dobry Smacznego Artykuł Wegański omlet z grzybami

greenscarf
Jak przyrządzić tani obiad 176

szpinakiem. Przepisy na krokiety pojawiają się na moim blogu dość często, bo bardzo je lubimy. Krokiety ze szpinakiem prezentowałam już nie jeden raz w różnych osłonach. Dodaję szpinak do ciasta naleśnikowego i powstają zielone szpinakowe krokiety . Kroję szpinak, smażę lub blanszuję i dodaję do farszu. Krokiety nadziewane szpinakiem sa przesmaczne. Dzisiaj przepis, krokiety na obiad ze szpinakiem, kurczakiem i grzybami(...)farszu. Moje krokiety zawsze są dobrze doprawione i smaczne. Lubicie krokiety czyli naleśniki nadziewane farszem, panierowane w bułce i smażone na maśle? Krokiety na obiad 8 dużych Składniki: Ciasto naleśnikowe 150 g pszennej mąki 3 jajka ½ l mleka 1½ łyżeczki soli masło do smażenia Nadzienie do krokietów około ½ kg mięso z małego i gotowanego kurczaka 200 g brązowych pieczarek

codojedzenia
Chleb tostowy 293

jajko, sól, resztę cukru, zaczyn i zacząć miksowanie. Gdy składniki zaczną się łączyć wlać letnie rozpuszczone masło i dalej miksować około 10 -12 minut aż składniki się połączą a ciasto będzie elastyczne. Ciasto przełożyć do wysmarowanej keksówki o wymiarach 30*11 cm. Przykryć folią spożywczą i odłożyć do podwojenia objętości. Formę włożyć do piekarnika nagrzanego na 200 stopni z termoobiegiem

Ala piecze i gotuje
Surówka z rzodkiewki 165

Surówka z rzodkiewki stanowi idealny dodatek do obiadu, doskonale komponuje się z daniami z delikatnego mięsa, jak kurczak czy indyk. Dodatkowo świetnie pasuje do dań z

PysiaGotuje.pl
Zupa koperkowa 223

Zupa koperkowa to pyszna i pożywna zupa, która charakteryzuje się delikatnym, koperkowo-śmietanowym smakiem. Zupa koperkowa doskonale smakuje zrobiona na bazie domowego rosołu, a pulpeciki i

PysiaGotuje.pl
Cynamonowe placuszki drożdżowe z jabłuszkiem 160

Przepyszne placuszki, najlepsze jabłuszka to szara reneta. Jest to stara odmiana ale najlepsza do szarlotek itp. Wyszło 12 placuszków. Drożdże pokruszyć Wykonanie ciasta – drożdże pokruszyć, wsypać cukier, dodać łyżkę mąkę, wlać połowę letniego mleka. Rozmieszać i odstawić na 10 minut. Drożdże muszą tylko zacząć pracować. Teraz już dodać wszystkie pozostałe składniki oprócz jabłek. Dokładnie wymieszać na gładką masę. Przykryć(...)Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać jabłka do wyrośniętej masy drożdżowej i delikatnie wymieszać. Smażenie – patelnię mocno rozgrzać wlać olej i po chwili nałożyć ciasto formując placuszki. Użyjcie do tego dużej łyżki. Smażyć na średnim ogniu na złoty kolor z dwóch stron. Chwileczkę przetrzymać na ogniu, ponieważ placuszki są grube. Muszą być przesmażone. Serwowanie

Kuchnia Pokoleń

Proponowane wyszukiwania