ciasto - 164325 przepisów (strona:6318/10955)

30 marca – Światowy Dzień Muffinka. Zaskocz swoich bliskich pysznymi babeczkami! 236

polać lukrem, by nieco wzbogacić i tak fantastyczny już smak. Z czekoladą w parze Muffinki czekoladowe od Wedla to idealny sposób świętowania tego dnia! Wyborny smak czekolady i ciasto rozpływające się w ustach zachwycą gości. Ważne jest, by czekolada użyta do babeczek była wysokiej jakości, tak jak i pozostałe składniki. Dzięki temu spodziewać można się wspaniałego smaku i pięknie prezentujących(...)posypką lub cukierkami. Chcąc zaskoczyć swoich bliskich warto rozważyć opcję dekoracji, ponieważ miętowy lub cytrynowy krem pełnił będzie jednocześnie dwie funkcje – pierwsza zapewni doskonały smak, który w połączeniu z ciastem stworzy wachlarz doznań dla kubków smakowych, a druga sprawi, że od muffinki nie będzie można oderwać wzroku. Do posypania kremu można zastosować nie tylko kolorową posypkę, ale też wiórki czekoladowe

Drinkologia
Jogurty Jogobella bez dodatku cukrów 195

Kto z Was nigdy nie jadł jogurtu od Jogobelli ten niech podniesie rękę 😋 To są nasze jogurty z dzieciństwa, jednak od dawna tego typu słodzone produkty

Candy Pandas
KOPYTKA RUSKIE Z TYMIANKIEM 191

przez praskę na stolnicę podsypaną mąką. Do ziemniaków dodajemy twaróg, również przeciśnięty przez praskę i mieszamy. Następnie dodajemy mąkę, jajko, smażoną cebulę oraz przyprawy: sól, pieprz i tymianek. Zagniatamy ciasto, tworząc duży rulon. Gdy ciasto za bardzo się klei to posypujemy jeszcze odrobiną mąki pszennej. Rulon tniemy w plastry i z każdego plastra formujemy wałeczek, który spłaszczamy nożem, a następnie

Kuchnia MagdaLeny
Babka waniliowa 292

dodatku wanilii, to oczywiście nie będzie to samo, ale… dla samej babki warto przepis wypróbować. Wracając jeszcze do magicznej pasty . Smarowanie formy pastą (włącznie z krawędziami ) sprawia, że ciasto inaczej rośnie – pnie się do góry, a jego wierzch (po upieczeniu) ma ciekawe i dosyć nietypowe kształty. Za pierwszym razem nawet się przestraszyłam, że babka nie wyjdzie. Teraz jestem przygotowana

mojewypiekiinietylko
WYTRAWNE MUFFINKI O SMAKU PIZZY 234

pokryły się mąką. Jajka rozkłócamy z mlekiem. Masło roztapiamy w rondelku, lekko studzimyć, a następnie dodajemy do mleka i dokładnie mieszamy. Płyny łączymy z mąką, i dosyć dokładnie mieszamy (ciasto nie musi być gładkie). Ja robiłam muffinki w foremkach silikonowych jak ktoś ma formę do muffinek taką dużą to trzeba ją posmarować masłem żeby muffinki się nie przykleiły. Do foremek(...)nakładamy po dosyć sporej łyżce ciasta.Następnie na środek nałożyć „kleks” ketchupu i przykryć kolejną łyżką ciasta. Wierzch muffinków posypujemy  serem (startym na tarce o drobnych oczkach). Piec przez około 20 - 25 min.  SMACZNEGO

Mała w garnku miesza
Prawdziwe proziaki prosto z podkarpacia 196

sałatek lub zamiast chlebków do dań indyjskich. Składniki:  5 szkl. mąki 1 płaska łyżka sody 400-500 ml kefiru/maślanki 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru Przygotowanie: Zagniatamy ciasto. Ma być puszyste, delikatne, niezbite ale ma się dobrze odrywać od dłoni. Odrywamy kawałek ciasta, obtaczamy go w mące (nie żałujemy jej sobie), formujemy proziaka i pieczemy go na rozgrzanej

Czarnawisienka
Ciastka owsiane 193

Cześć! Dziś serwuję Wam przepis na ciastka owsiane z bananem. Przepis na ciastka z płatków owsianych jest bardzo prosty, a samo ich przygotowanie nie zajmie więcej

PysiaGotuje.pl
2 propozycje z dżemem dla najmłodszych 169

jajko 1 łyżka śmietany 18% 1 słoik dżemu Łowicz EXTRA GŁADKI 100% z owoców Brzoskwinia beziki do dekoracji Z mąki, zimnego masła, cukru pudru, jajka oraz śmietany zagnieść ciasto i wstawić je na 15 minut do lodówki. Ciasto wyjąć i rozwałkować na grubość 3-4 mm, następnie wyciąć kółka ciut większe od foremki i wyłożyć nim foremki. Spód podziurkować widelcem

Kraina Miodem Płynąca
Makaron z bakłażanem à la Moussaka 164

Artykuł Makaron z bakłażanem à la Moussaka pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl .

Pogotujmy.pl
ORKISZOWE CIASTKA Z GORZKĄ CZEKOLADĄ I ORZESZKAMI ZIEMNYMI 144

posiekane orzeszki ziemne (ok 1/2 szklanki) utrzyj masło z cukrem i syropem dodaj żółtka dodaj sól, mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszaj czekoladę pokrój w nieduże kawałki porcję ciasta wielkości orzecha włoskiego „rozpłaszcz” na ręce, nałóż na nie kilka kawałków czekolady i orzeszki, przykryj taką samą porcją ciasta, spłaszcz i pokryj wierzch czekoladą i orzeszkami, połóż

SandraFrej.com
RAZOWY CHLEB BEZ PIECZENIA (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 266

lejąca. Trzeba kombinować z ilością mąki bo różne mąki mają inne makro a tym samym inaczej chłoną płyny. Jeśli dacie jej zbyt dużo i będzie zbyt gęste ciasto to chlebki wyjdą zbite, ciężkie i suche. Ciasto podzielić na 2 części i na papierze do pieczenia uformować z nich 2 płaskie kromki. U mnie takie prostokątne. Następnie przełożyć chlebki na rozgrzaną

Ola la LCHF
Czekoladowo-daktylowa babka orkiszowa FIT 203

orkiszowej w wersji FIT jest tego doskonałym przykładem. Pyszna, mocno wilgotna, pełna smaku i aromatu. Zachwyci każdego łasucha oraz miłośnika czekolady dbającego o zdrowie i sylwetkę. Przepis na odchudzone ciasto czekoladowo-daktylowe praktycznie w całości bazuje na zdrowych, wartościowych produktach. Pełnoziarnistej mące orkiszowej będącej źródłem złożonych węglowodanów i błonnika, mleczku kokosowym składającym się z dobrych, nasyconych kwasów tłuszczowych, naturalnie słodkich(...)daktylowo-kakaowej dodać jajka i ponownie wymieszać. Na koniec dodać przesianą mąką orkiszową wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną i krótko wymieszać, tylko do połączenia składników. Gotowe ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i delikatnie obsypanej mąką. Piec około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, do suchego patyczka. Polewa: Gorzką czekoladę z mleczkiem kokosowym rozpuścić

Fitsweet.me
Ziołowe gofry z wędzonym pstrągiem i awokado 202

pietruszka  1 opakowanie kremowego serka śmietankowego 1 awokado 100 g wędzonego pstrąga pieprz, sok z cytryny Jajko, mąkę, mleko, proszek do pieczenia, sól i oliwę zmiksować na gładkie ciasto. Dodać posiekane zioła i przemieszać łyżką. Gofrownicę lekko natłuścić olejem. Wylewać porcje ciasta na rozgrzaną gofrownicę i usmażyć gofry na złoty kolor. Gotowe gofry posmarować serkiem, na wierzch poukładać plasterki

My simple kitchen
Gnocchci z pesto z rukoli i natki pietruszki 196

obrane), aż będą miękkie. Po ugotowaniu rozgniatamy je za pomocą praski lub mielimy w maszynce.  2. Wystudzone przekładamy na stolnicę, dodajemy resztę składników i zagniatamy, ale króciutko. Z ciasta odrywamy porcję ciasta i dłońmi rolujemy wałeczki, grubości max 2 cm. Podsypujemy mąką i kroimy tak jak knedle w poprzek 1-1,5 cm paseczki. Widelcem robimy wgłębienia w naszym

kruche babeczki
Babka herbaciana 197

mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia i solą i mieszamy. Czynność ta powtarzamy aż wbijemy wszystkie jaja. Następnie nie przerywając mieszania dolewamy stopniowo herbatę. Wlewamy jej tyle, by ciasto miało konsystencję zbliżoną do śmietany 18%. Gotowe ciasto przekładamy do formy na babkę i pieczemy przez ok godzinę w 170 st. C. Przed wyjęciem za pomocą patyczka sprawdzamy czy jest upieczona

Cynamonowe szczęście

Proponowane wyszukiwania