ciasto - 164325 przepisów (strona:6264/10955)

Czerwona kapusta kiszona w słoikach 205

Czerwona kapusta kiszona w słoikach   Kiszona czerwona kapusta to niezwykły przysmak. Pięknie wygląda i doskonale smakuje. Czerwoną kapustę można zakisić o każdej porze roku, ale

Korniszonki
Babeczki twarogowe. 836

przez praskę do ziemniaków, lub dobrze rozgnieść widelcem. Dodać do utartych żółtek. Zmiksować. Następnie wlać olej, cały czas miksując. Wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Zmiksować do połączenia składników. Ciasto będzie dość gęste. Na koniec, dodać pianę ubitą z białek. Zmiksować, tylko chwilę na najniższych obrotach miksera. Gotowe ciasto, przełożyć do foremek na babeczki, wyłożonych papilotkami. Piec w piekarniku nagrzanym

Agusiowe smakołyki
Domowa pita z hummusem, kurczakiem i warzywami 189

Domowa pita z hummusem, kurczakiem i warzywami to przepis, który wymaga nieco czasu, ale efekt końcowy jest naprawdę ciekawy! Artykuł Domowa pita z hummusem, kurczakiem i

Pogotujmy.pl
Hummus z dyni 161

  Jesień to ta pora roku, którą jedni kochają, a inni nienawidzą. Ja osobiści lubię jesień, ale jak świeci słońce i nie ma szarugi. Październik i

kulinarnyJa
Hit śniadaniowy! Twarożek ze szczypiorkiem 167

obniża cholesterol! Hit śniadaniowy! Twarożek ze szczypiorkiem 6 niesamowitych zastosowań pieprzu! Poznaj je wszystkie! Blok z białej czekolady z orzechami – najlepszy przepis! Domowy krupnik – jak u babci! Ciasto 3 bit – zdecydowanie najlepsze ciasto bez pieczenia! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Hit śniadaniowy! Twarożek ze szczypiorkiem pochodzi z serwisu To musisz wiedzieć

To Musisz Wiedzieć
PASTA Z KURKUMY oraz ZŁOTE MLEKO (GOLDEN MILK) 215

Ludzie i antybiotyki W okresie jesienno-zimowym nie jest trudno o infekcje. Tym bardziej teraz, kiedy jedną z naszych chorób cywilizacyjnych jest brak odporności. Jak podaje

W kuchni Karmel-itki
Sałatka z quinoa, pieczonymi warzywami, grzankami i sosem balsamicznym 177

Dawno na blogu nie było żadnej sałatki… Pora to zmienić. Dzisiaj proponuję wersję wegetariańską z sałatą lodową, quinoa (komosą ryżową), pieczoną marchewką i cukinią z

Oryginalny smak
Karpatka czekoladowa 191

Klasyczna karpatka w nieco innej odsłonie. Do ciasta dodaję kakao, a do kremu kakao i gorzką czekoladę. Masło rozpuścić w małym garnku. Dodać szklankę wody i całość zagotować. Dodać mąkę

Bullio
Rigatoni w sosie amatriciana + filmik 171

Za oknem już chłodna jesień , warto więc zjeść na obiad coś sycącego, rozgrzewającego , ale też z nutką wspomnienia gorącego lata czyli danie z kuchni włoskiej - makaron

Kawa z mlekiem
Muffiny malinowe z lukrem 163

przesiewamy mąkę pszenną, dodajemy sodę oraz proszek do pieczenia i wszystko razem mieszamy. Na koniec dodajemy maliny. Ja użyłam mrożone i wyciągnęłam je z zamrażarki bezpośrednio przez dodaniem do ciasta. Ciasto mieszamy z malinami i przekładamy do formy na muffiny wyłożonej papilotkami. (Nakładamy prawie do pełna). Pieczemy w 170 st. C przez 30 min. do suchego patyczka.  W miseczce

kulinarne odsłony pati
Domowe gofry marchewkowe 166

Marchewkowe gofry to coś pomiędzy porządnym, zdrowym pełnoziarnistym gofrem, a kawałkiem ciasta marchewkowego. Nastawiajcie gofrownicę, bo szykuje się wspaniałe śniadanie. Składniki (6 szt): 500 g mąki pszennej (2 szklanki)  500 ml mleka 1,5 % (2 szklanki) 3 jaja 9 łyżek oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 g marchewki(...)mleko, olej, marchew, proszek do pieczenia, sól oraz miód połączyć razem, dodać żółtka wymieszać.  Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy, wymieszać.  Ciasto nalewać do nagrzanej gofrownicy. Udekorować ulubionymi dodatkami  Wartość odżywcza w 1 sztuka gofra: kalorie –  283 kcal  białko

Wymiar Zdrowia
Domowe puszyste pancakes 146

składniki: mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, cynamon oraz sól. Do suchej mieszanki dodajemy partiami mokre składniki, mieszając tylko do momentu połączenia składników. Odstawiamy ciasto na pół godziny. Patelnie natłuszczamy masłem lub olejem kokosowym i na rozgrzany tłuszcz wkładamy łyżkę lub dwie ciasta. Pancakes będą rosły, należy więc zostawić miedzy nimi

Wymiar Zdrowia
TEST – Pizza z Lidla – Trattoria Alfredo – Deliziosa Pizza Speciale 395

zawsze byłem i nadal jestem wielkim smakoszem pizzy. Lubię jej każdą wersję – włoską, amerykańską na grubym cieście i wersje polską z dodatkowym sosem czosnkowym. Wiadomo jednak, że najlepsza jest prawdziwa włoska pizza jedzona w słonecznej Italii. Nie mniej postanowiłem, sprawdzić jak smakuje pizza z Lidla – Deliziosa Pizza Specjale . Uprzedzając pytanie, nie jest to post sponsorowany, a jedynie moja(...)pieczenia i instrukcję jak ją przygotować. Ja mimo wszystko przygotowuję ją „na oko”. Piekę ok. 10 minut w 220 st. C. Tak przygotowana pizza ma bardzo chrupiące ciasto – dokładnie tak jak napisane na opakowaniu. Ser się idealnie rozpuścił – wizualnie nie mam zastrzeżeń. Jednak jeśli chodzi o smak… składniki na pizzy smakują dobrze. Jednak czegoś

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
BISZKOPT bez proszku do pieczenia 149

połączenia się składników. 7. Masę przelewamy do ranta lub wysokiej tortownicy (24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia (tylko dno). Tortownicy niczym nie smarujemy. Uwaga: Jeżeli natłuścicie tortownicę, wtedy ciasto nie będzie miało dobrego oparcia i zamiast równomiernie sie wspinać po bokach foremki będzie się ślizgać i zjeżdżać. Efekt końcowy będzie taki, że zamiast równego biszkoptu uzyskamy biszkopt z górką(...)pieczemy w funkcji góra dół w 170 °C 35minut. Uwaga: Podczas pieczenia nie otwieramy piekarnika. Piekarnik możemy otworzyć dopiero pod koniec pieczenia żeby sprawdzić patykiem lub wykałaczką czy ciasto dobrze się upiekło.  8. Upieczony biszkopt w tortownicy zrzucamy z wysokości 20-40 cm. na podłogę. Robimy to po to, żeby zapobiec opadaniu biszkoptu. Biszkopt pozostawiamy w foremce do całkowitego

RITA food channel
Mini szarlotki 266

Cisto: 3,5 szklanki mąki pszennej 250 g masła 8 łyżki cukru 2 jajka szczypta soli pół łyżeczki proszku do pieczenia Z podanych składników zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce przez pół godziny. Rozwałkować i wylepić foremki.  Nadzienie: 3 kg jabłek cukier(w zależności od potrzeby) cynamon 3-4 gozdziki cukier wanilinowy Jabłka obrać ,pokroić w drobną kostkę i wrzucić(...)garnka. Dodać gozdziki i gotować jabłka, aż się rozpadną.Dodać resztę składników, wymieszać i odstawić do wystygnięcia.  Do wylepionych foremek, włożyć jabłka, z ciasta powycinać paski, ułożyć na jabłkach i wstawić do piekarnika. Piec

Anielskie wypieki

Proponowane wyszukiwania