ciasto - 164325 przepisów (strona:6265/10955)

Zupa cebulowa - sprytny sposób na czerstwy chleb 181

Zupa cebulowa z czerstwy chlebem Zupa cebulowa z dodatkiem chleba to dobry sposób na wykorzystanie kilku kromek czerstwego chleba. Ta pyszna zupa może nie ma pięknego

Korniszonki
Zdrowe batony TWIX – bezglutenowe i wegańskie 149

mąki kokosowej – 70g oleju kokosowego – 20g cukru kokosowego – 1 łyżeczka syropu daktylowego/klonowego Mąkę, cukier i olej mieszamy, na koniec dodajemy syrop i dokładnie łączymy. Tak przygotowane ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy 10 x 20cm (im węższa i dłuższa tym lepiej) i pieczemy w 180 stopniach przez 10-15 minut (aż lekko się zarumienią). Składniki(...)zamrażarki na 30 minut. Składniki na czekoladę: – 200g gorzkiej czekolady *opcjonalnie: 1 łyżka oleju kokosowego Czekoladę roztapiamy z olejem koksowym (lub bez) w kąpieli wodnej lub mikrofali. Ciasto z karmelem wyciągamy z zamrażarki i kroimy na mniejsze batony. Każdy z batonów zatapiamy w czekoladzie i odkładamy na kratkę do studzenia, wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Z reszty czekolady tworzymy

Be Fit Be Strong
Owocowe przekąski – Bob Snail 486

Lekkie, słodkie przekąski zawsze warto mieć przy sobie w razie gdyby naszła nas ochota na małe co nieco. Ostatnio w prezencie od Gosi z bloga Pani

Candy Pandas
Ramen - zupa szczęścia i miłości 165

Ramen - zupa szczęścia i miłości - kultowa japońska zupa Ramen - zupa szczęścia i miłości autorstwa Tove Nilsson miała premierę zaledwie kilka dni temu, ale... były to dla

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Paluchy wiedźmy 214

proszkiem do pieczenia i solą. Odstawić na bok. Masło utrzeć z cukrem na bardzo puszystą masę. Dodać po kolei jajo, ekstrakt, mąkę z solą i proszkiem. Szybko zagnieść ciasto, zawinąć w folię, schłodzić w lodówce przez 30 minut. Odrywać porcje ciasta (po ok. ½ łyżki), rolować wałeczki na kształt palca, jednak wałeczki powinny być cieńsze (ciastka jeszcze urosną w piekarniku

Pełny talerz
Herbata po turecku z kardamonem 170

Herbata po turecku z kardamonem - jak parzyć herbatę po turecku Herbata po turecku z kardamonem jest aromatyczna, mocna, bardzo gorąca i słodka. Turcy kochają herbatę, nie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Dutch baby – pieczony naleśnik 140

cukru pudru ((opcjonalnie do posypania)) Masło rozpuść w rondelku. Do miski wbij jajka, dodaj mąkę, mleko, rozpuszczone masło, sól i cukier waniliowy. Wszystko dokładnie wymieszaj trzepaczką lub mikserem. Gotowe ciasto wlej na patelnię żeliwną lub formę do pieczenia (ja użyłam formy o średnicy 22 cm) i włóż do nagrzanego piekarnika. Piecz 15-17 minut w temperaturze 180 stopni(...)termoobiegu). Ciasto będzie rosnąć, a po wyjęciu opadnie. Podawaj od razu po wyjęciu. Posyp cukrem pudrem, dodaj owoce. Możesz dodać także jogurt lub miód. Wartości odżywcze (porcja): Kcal: 305 | Białko: 13,6 | Węglowodany: 36,4 | Tłuszcze: 11,8 Smacznego! Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie . Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu Artykuł Dutch baby – pieczony naleśnik pochodzi z serwisu

Przepisy na widelcu
Zupa serowa 427

Rozgrzewająca zupa serowa Zupa serowa to pyszne, bardzo pożywne danie, które można przygotować dosłownie w 15 minut. Z dodatkiem korzennych przypraw będzie super rozgrzewaczem na zimowe

Korniszonki
Napoleonka Ireny 281

Przepis dostałam od znajomej rodziców. Trafił na stałe do mojego menu 🙂 (Napoleon cake) Składniki / Ingredients: ciasto: / pastry: 3 szklanki mąki / 3 cups flour 1 kostka masła … Czytaj dalej Napoleonka Ireny

czarrna od kuchni
Krem do ciast, deser lub lody w dwóch wersjach o smaku daktylowo-orzechowym (bez cukru, tylko 2 składniki) 166

zachwyca, więc do dnia dzisiejszego lody robiłam już kilkanaście razy! I nadal często zjadam się kremem oraz parę razy udało się mi przełożyć nim biszkopt . Aha, krem do przekładania ciast warto odrobinę usztywnić, co opisałam poniżej, gdyż jest tak leciutki oraz puszysty, że podczas dłuższego obciążenia może opaść. Jednakże jako nadzienie do rurek lub babeczek sprawdzi się bez dodatków. Polecam(...)Porządnie schłodzoną śmietankę z pastą daktylową należy ubić na sztywno. Deser i krem do babeczek: Krem w formie deseru nadaje się do spożycia bezpośrednio po przygotowaniu. Krem do przekładania ciast: Aby krem był bardziej stabilny to należy go usztywnić śmietan-fixem lub odrobiną żelatyny. (1-2 opakowania śmietan-fixu dodać na początku miksowania.  1-2 łyżeczki żeltyny rozpuścić

Di gotuje
Chleb z płatkami owsianymi 187

wymieszać, przelać do mąki. Wszystko wymieszać drewnianą łyżką, do połączenia składników, przykryć szczelnie ścierką kuchenną, wstawić do lodówki na 12godz (najlepiej zrobić wieczorem). Na następny dzień rano wyjąć ciasto, zagnieść na blacie parę razy, włożyć ponownie do miski wysypanej mąką i pozostawić w ciepłym miejscu pod przykryciem jeszcze godzinę.  Po tym czasie do wysmarowanego masłem garnka (naczynia) żaroodpornego(...)pokrywą przełożyć ciasto chlebowe, oprószyć mąką wierzch (przez sitko),naciąć żyletką wzorki,ale nie jest to koniecznie.  Włożyć do zimnego piekarnika, ustawić temperaturę do 230 st i piec 10 min, potem zmniejszyć temperaturę na 200 st i piec 30 min, następnie odkryć pokrywkę (uważać żeby się nie poparzyć!), i jeszcze piec 10 min.    Upieczony chlebek wyjąć

Kolorowa kuchnia Elki
Muffiny dyniowe, podwójnie czekoladowe... 236

jeszcze raz ubij na puszyst ą  masę. W osobnej misce wymieszaj dokładnie suche składniki - oprócz czekolady. Powoli, częściami, wsypuj such ą  mieszankę i wymieszaj dokładnie na gładkie ciasto. Wmieszaj czekoladę. Rozdziel pomiędzy papilotki, tak, by ciasto sięgało do około 2/3 wysokości. Piecz przez 17-20 minut, do czasu, aż będ ą  ładnie wyrośnięte i sprężyste przy nacisku

Lejdi of the house
3 ciekawostki o cukrze, o których nie wiedziałeś 147

Cukier należy do węglowodanów, które w połączeniu z tłuszczami i białkiem stanowią podstawowe składniki odżywcze, niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. W opinii publicznej funkcjonuje aktualnie wiele

PysiaGotuje.pl
Knedle ze śliwkami – słodkie, bez białego cukru 162

knedle w zdrowszej wersji, możecie tradycyjnie użyć zwykłego cukru. Ziemniaki do knedli powinno się gotować w całości i bez obierania. Dzięki temu ziemniaki nie będą chłonąć wody. Dodatkowo ciasto na knedle zagniata się, kiedy ziemniaki są jeszcze ciepłe. Te dwa triki powodują, że przygotowanie knedli staje się łatwe i szybkie. Trzy duże ziemniaki wystarczy dobrze wyszorować i ugotować do miękkości(...)praskę. Od razu do ciepłych dajemy mąkę, jajo, siekamy nożem a następnie formujemy wałek. Wałek kroimy na 9 kawałków, które wypełniamy śliwką. Ważne jest, aby w momencie gdy wyrabiamy ciasto, wstawić wodę w dużym garnku. Knedle bowiem należy od razu ugotować. Jeśli szukacie innych dań pozbawionych białego cukru, zapraszam tutaj . Polecam również książkę “ Owocowe historie. Desery i przetwory

Moja Delicja
Gofry fit z kremem czekoladowym 220

banany, borówki itp. Przepis: W dużej misce wymieszać suche składniki: mąki, cukier, sól i proszek do pieczenia, Dodać mokre składniki: jajka, masło, mleko. Wymieszać mikserem na gładką jednolitą masę. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany, Rozgrzać gofrownicę. Chochlą nakładać ciasto, Gofry piec około 5-7 minut (czas zależny jest od mocy gofrownicy) do uzyskania złotego koloru, Przygotować krem: wymieszać razem

tyfranbox

Proponowane wyszukiwania