ciasto - 164325 przepisów (strona:6262/10955)

Genialna sałatka na ciepło z selera naciowego i ravioli 192

Sałatka na ciepło z selera naciowego i ravioli Ta pyszna sałatka na ciepło powstała zupełnie przez przypadek. Dzisiaj szukałam przepisu na duszony seler naciowy , gdyż w

Korniszonki
Placki z dyni na słodko 169

smażenia Przygotowanie: 1. Dynię obrać, usunąć gniazda nasienne. Zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Do dyni wbić jajko, dodać mąkę, pozostałe składniki i wymieszać na jednolitą masę. Gdyby ciasto było zbyt rzadkie, można dodać trochę mąki (powinno mieć konsystencję taką jak na placki ziemniaczane). 2. Na patelni rozgrzać olej. Łyżką nakładać porcjami ciasto formując nieduże placuszki. Smażyć z obu stron

Danka Pichci
Babka jogurtowa z żurawiną 208

dużej misce utrzeć masło z cukrem i cukrem pudrem, dodać jajka i jogurt, Do masy maślanej dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia, dobrze wymieszać, Na końcu dodać żurawinę, ciasto delikatnie wymieszać łyżką, Piekarnik nagrzać do 180 stopni, formę do babek wysmarować masłem i lekko oprószyć bułką tartą, Ciasto przełożyć do formy, babkę piec około 40 minut do suchego patyczka

tyfranbox
Piernikowe gwiazdorki 170

piernika, kakao i dokładnie wymieszać. Następnie do suchych składników dodać żółtka, masło i miód. Całość dokładnie wymieszać mikserem, a następnie przełożyć na stolnicę i wyrobić rękoma do gładkiego ciasta. 2. Ciasto rozwałkować na grubość około 5 mm, podsypać mąką i wykroić  foremkami kształty gwiazdki. Ciasteczka ułożyć na blaszce wysmarowanej olejem i wyłożonej papierem do pieczenia. 3. Piec w piekarniku

Szalona Kuchnia Eweliny
Bardzo łatwy chleb bez wyrabiania 172

garnka nie wymaga. Właściwie niczego nie wymaga. Tylko piekarnika. Bez piekarnika niestety się nie da. Bo wiemy doskonale, że czasami przed zrobieniem własnego chleba powstrzymuje Was to mozolne wyrabianie ciasta. A co powiecie na chleb, gdzie całą robotę odwalą drożdże? Zostawiacie chleb na tak długo, że drożdże zaczynają buzować i same wyrabiają ciasto. Żyć, nie umierać, no nie? »»» CZYTAJ DALEJ

Marder&Marder Manufacture
Kajzerki 141

łyżeczka cukru łyżeczka soli jajko 2 łyżki oleju lub masła Do miski wsypać mąkę, drożdże, cukier i sól. Dodać jajko, olej i zagnieść ręcznie lub mikserem z hakiem do ciast drożdżowych.  Gdy ciasto będzie już gładkie i elastycznie, przykryć ściereczką i odstawić do podwojenia objętości na około godzinę. Po tym czasie  podzielić je na 10 części

wyzwania kuchenne
Waniliowo-bananowy słoiczek z cytrynową nutą 157

Słoiczek pełen pyszności. Idealny jako masa do ciasta, pyszny do podjadania w towarzystwie ciasta i kawy. Urozmaici Świąteczne menu. Co nam trzeba? 500ml mleka 2 opakowania budyniu waniliowego 2 dojrzałe banany cytryna -sparzona wrzątkiem cukier waniliowy z prawdziwą wanilią – 2 czubate łyżki łyżka masła Robimy! Przygotowujemy budyń z podwójnej porcji, wraz z cukrem. Po przygotowaniu mieszamy z łyżką masła

Latosiowydom
Proste ciasto z czekoladą 152

formy. Pieczemy ok. 35-40 minut w 189 st. C. Thermomix Do naczynia wkładamy kawałki czekolady. 6 sekund, obroty 6 Do czekolady dodajemy wszystkie pozostałe składniki. Ustawiamy „wyrabianie ciasta” – 3 minuty. Masę przekładamy do formy 20×20 cm lub średnicy 25 cm. Pieczemy ok. 35-40 minut w 180 st. C. 1 porcja

Kucharzyca
Chleb dyniowy 149

puree z dyni i zagniatamy na jednolitą masę dodając stopniowo pozostałą wodę. Formujemy kulkę. Przekładamy do dużej miski, która przykrywamy folia spożywczą. Wstawiamy na noc do lodówki. Rano wyjmujemy ciasto z lodówki, zagniatamy przez kilka chwil, posypujemy pestkami dyni, odkładamy na 30 minut przerywając ściereczką. Nagrzewamy piekarnik wraz z naczyniem żaroodpornym do 200 stopni. Przekładamy ciasto do ciepłego naczynia. Przykrywamy

Lena Gotuje
Ramen - zupa szczęścia i miłości 171

Ramen - zupa szczęścia i miłości - kultowa japońska zupa Ramen - zupa szczęścia i miłości autorstwa Tove Nilsson miała premierę zaledwie kilka dni temu, ale... były to dla

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Konfitura z czerwonej cebuli 168

Konfitura z czerwonej cebuli   - najlepsza do mięsa, pasztetów, wędlin i serów Konfitura z czerwonej cebuli najlepsza, jaką możecie sobie wyobrazić. Słodko-kwaskowa, z wyraźną

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Modra kapusta babci Rysi 238

Modro kapusta - przepis babci Rysi Modra kapusta , modro kapusta to tradycyjne danie kuchni śląskiej, zwyczajowo podawana do rolady i klusek śląskich. Ten przepis pochodzi akurat ze

Korniszonki
DYNIOWE ROGALIKI Z MARMOLADĄ 127

Dynia króluje u mnie w wypiekach jak również w daniach obiadowych. Ciasto: 25 g drożdży,   1/2 szkl. ciepłego mleka, 1/2 szkl. pure z dyni 3 łyżki cukru, szczypta soli, ok. 350 g mąki, 2 jajka, 50 g masła Dodatkowo: powidła,  płatki migdałowe WYKONANIE Drożdże kruszymy w dużej misce, zalewamy ciepłym mlekiem, dodajemy cukier i 1 łyżkę mąki, mieszamy(...)odstawiamy na 10 min w ciepłe miejsce. Następnie dodajemy mąkę, jajka, pure z dyni i ostudzone masło. Zagniatamy ciasto. Dzielimy na 2 części, rozwałkowujemy na 2 okręgi, każdy tniemy na 16 trójkątów, smarujemy u podstawy każdego trójkąta dżemem, zwijamy w rogalika. Smarujemy rozpuszczonym masłem, posypujemy płatkami migdałów. Przekładamy na formę do pieczenia. Pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach

słodki bratek
Tort marchewkowy z kremem z batatów 139

Ciasto marchewkowe chyba każdy lubi… A tort z marchewkowych biszkoptów przełożonych zdrowym i pysznym kremem z batatów to uczta dla podniebienia Polecam gorąco! Polecam również tort makowy z brzoskwiniami , tort czekoladowo-truskawkowy , jogurtowy , tort owocowy na zimno , tort z japońską herbatą matcha , tort Oreo , bezglutenowy tort czekoladowy . Składniki: Biszkopt (proporcje na 1 biszkopt, a potrzebujemy 2 sztuki): 1 szklanka(...)pojawią się grudki przypominające ścięte mleko (to prawidłowa konsystencja). Dolewamy to d mieszanki z mąką i mieszamy. Dodajemy marchewkę startą na grubych oczkach tarki i całość krótko mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i bokiem posmarowanym niewielką ilością oleju. Potrzebujemy dwa takie biszkopty do naszego tortu marchewkowego i najlepiej upiec je jednocześnie w oddzielnych foremkach (przynajmniej

Lamarida.pl
Domowe gofry marchewkowe 125

Marchewkowe gofry to coś pomiędzy porządnym, zdrowym pełnoziarnistym gofrem, a kawałkiem ciasta marchewkowego. Nastawiajcie gofrownicę, bo szykuje się wspaniałe śniadanie. Składniki (6 szt): 500 g mąki pszennej (2 szklanki)  500 ml mleka 1,5 % (2 szklanki) 3 jaja 9 łyżek oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 g marchewki(...)mleko, olej, marchew, proszek do pieczenia, sól oraz miód połączyć razem, dodać żółtka wymieszać.  Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy, wymieszać.  Ciasto nalewać do nagrzanej gofrownicy. Udekorować ulubionymi dodatkami  Wartość odżywcza w 1 sztuka gofra: kalorie –  283 kcal  białko

Wymiar Zdrowia

Proponowane wyszukiwania