Wysoki cukier – 10 najczęstszych objawów, których nie należy bagatelizować! 180cukru we krwi mogą zwiększać niektóre z dostępnych leków bez recepty np. tabletki do ssania bądź syropy na kaszel. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Domowe wafle serduszka – najlepszy przepis! Idealne ciasto na pierogi – 10 ważnych rad! Masz piekące bóle brzucha? Sprawdź czy to nie zespół jelita drażliwego! Najsmaczniejsze szarlotki i ciasta z jabłkami Właściwości lecznicze czosnku – jest to naturalny
To Musisz Wiedzieć
Odczuwasz ciągły głód? Sprawdź błędy żywieniowe jakie popełniasz! 160jesz zbyt szybko nie poczujesz momentu w którym jesteś już najedzona. Dopiero po parunastu minutach poczujesz uczucie przejedzenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Domowe wafle serduszka – najlepszy przepis! Idealne ciasto na pierogi – 10 ważnych rad! Masz piekące bóle brzucha? Sprawdź czy to nie zespół jelita drażliwego! Najsmaczniejsze szarlotki i ciasta z jabłkami Właściwości lecznicze czosnku – jest to naturalny antybiotyk
To Musisz Wiedzieć
Domowe sposoby na mole spożywcze. Sprawdź jak szybko się ich pozbyć! 277produktem ze sklepu włóż kaszę czy ryż na kolka dni do zamrażalnika – larwy tego na pewno nie przeżyją. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Domowe wafle serduszka – najlepszy przepis! Idealne ciasto na pierogi – 10 ważnych rad! Masz piekące bóle brzucha? Sprawdź czy to nie zespół jelita drażliwego! Najsmaczniejsze szarlotki i ciasta z jabłkami Właściwości lecznicze czosnku – jest to naturalny
To Musisz Wiedzieć
Wylecz trzustkę już w 2 tygodnie! Zastosuj staroświeckie sposoby! 161Następnie dodaj pestki dyni oraz łyżkę masła. Jedz jako śniadanie albo kolację. Na resztę posiłków możesz spożywać dowolne potrawy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Domowe wafle serduszka – najlepszy przepis! Idealne ciasto na pierogi – 10 ważnych rad! Masz piekące bóle brzucha? Sprawdź czy to nie zespół jelita drażliwego! Najsmaczniejsze szarlotki i ciasta z jabłkami Właściwości lecznicze czosnku – jest to naturalny
To Musisz Wiedzieć
Zupa z dyni 181Październik jest tym czasem, w którym wielu z nas zadaje sobie pytanie- co można zrobić z dyni? Ogrody, bazarki i sklepowe półki wręcz opływają pomarańczowym blaskiem
PysiaGotuje.pl
Muffinki bananowo makowe 193mieszaniny dodajemy jajka, roztrzepujemy łyżką lub trzepaczką, dodajemy pokrojone na malutkie kawałki banany,(można rozgnieść widelcem) dodajemy śmietanę i mieszamy, wsypujemy składniki suche, mieszamy łyżką aż uzyskamy gładkie gęste ciasto. Formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami, napełniamy ciastem do ¾ wysokości. Pieczemy przez 20 minut w temp 180*c. Słodkich wypieków
Wanilia i Kardamon
Raw kulki owocowo-orzechowe- Dobra Kaloria 164Przychodzimy do Was z kolejną nowością na rynku wśród zdrowych przekąsek. Kuleczki kakaowo cytrusowe od znanej i lubianej firmy Dobra Kaloria szczególnie wpasują się w nadchodzący
Candy Pandas
Racuchy ze śliwkami + film 150kostkę. Do dużej miski wlewamy jogurt, dodajemy jajka i wszystko miksujemy na jednolitą masę, następnie wsypujemy mąkę, sodę oczyszczoną, sól oraz cukier i całość dokładnie łączymy mikserem. Ciasto powinno mieć dość gęstą konsystencję. Do miski z ciastem wrzucamy pokrojone śliwki i wszystko razem mieszamy łyżką. Na patelni z rozgrzanym tłuszczem smażymy małe racuchy z obu stron na złoty kolor
Smakowite Dania
Babeczki z brzoskwiniami i kruszonką 164Babeczki z brzoskwiniami i kruszonką – pyszny pomysł na błyskawiczny deser. Przygotujecie je w mniej niż 15 minut. Artykuł Babeczki z brzoskwiniami i kruszonką pochodzi z
Pogotujmy.pl
Kluski z batatów 229wersji bezglutenowej sól Jak zrobić kluski z batatów: Ugotowane lub upieczone bataty studzimy, obieramy ze skórki i przeciskamy przez praskę do ziemniaków. Do batatów dodajemy pozostałe składniki, mieszamy wyrabiamy ciasto. Z ciasta formujemy wałeczki, które kroimy w kawałki. Wrzucamy na osolony wrzątek, od momentu kiedy wypłyną gotujemy minutę. Artykuł Kluski z batatów pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota Smakuje
Drożdżówki z serem i śliwkami 206szczypta cynamonu Drożdże zasypujemy cukrem i odstawiamy, aż się rozpuszczą. Maślankę roztrzepujemy z jajkami oraz olejem. Mąkę przesiewamy. Dodajemy do niej mokre składniki oraz rozpuszczone drożdże. Wyrabiamy na gładkie ciasto i odstawiamy, aż podwoi objętość. W tym czasie masło roztapiamy na patelni wraz z miodem. Śliwki myjemy, pozbawiamy pestek i gdy masło zacznie się pienić dodajemy je na patelnię. Przyprawiamy(...)cynamonem i podsmażamy, aż zejdzie z nich skórka. Odkładamy do miseczki. Twarożek miksujemy na gładko z żółtkiem, sokiem i skórką z pomarańczy oraz sosem powstałym po smażeniu śliwek. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 10 części. Z każdej formujemy okrągłą bułeczkę. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i środek każdej ugniatamy spodem niewielkiej szklanki. Odstawiamy na około 20 minut
Mienta blog
Sztuka gotowania – Niki Segnit – recenzja 188przepisem. To Lateral Cooking. To skupianie się nie tyle na składnikach, bo to można podmieniać i zastępować, ale na metodzie. To robienie rzeczy na zapas, bo robiąc z górką ciasto na naleśniki na śniadanie, możemy wieczorem przerobić je na zupełnie inne danie z tego samego kontinuum przepisów. Takie gotowanie jest bardzo zero waste, bo możemy gotować z tego co jest(...)chodzić do dobrych restauracji i testować podpatrzone nowe smaki w domu . Dlaczego warto mieć na półce “Sztuką gotowania” ? Książka zawiera 77 podstawowych przepisów, które autorka podzieliła na grupy jak ciasta czekoladowe, sosy czy zupy. Wstęp do książki napisał sam Yotam Ottolenghi . Tak jak “Leksykon smaków” był rewolucją w świecie książek kucharskich i podręcznikiem który powinien stać na półce, tak zaraz
Ugotowane pozamiatane
PROSTY KREM Z BURAKA 195Jesień, plucha, wieje tak, jakby chciało głowy urwać, pada, mokro... Można by tak wymieniać dalej, jaka ta jesień jest paskudna i nieprzychylna. Ta pora roku ma
W kuchni Karmel-itki
Babeczki Goplany z buraczanym lukrem 136szybie w przygotowaniu czekoladowe babeczki. Wystarczy kilka minut przygotowania i 20 minut pieczenia aby cieszyć się słodkim deserem. Wszystkie składniki mają być w temperaturze pokojowej. Ciasto 125 ml mleka 1 duże jajo 110 g zwykłej mąki lub tortowej orkiszowej 40 g mączki migdałowej (mielonych migdałów) 3/4 szklanki oleju 50 g gorzkiej czekolady Goplana ½ łyżeczki mielonej wanilii 3 łyżki(...)sól morską, a następnie wymieszaj z mączką migdałową i z cukrem. Wlej mokre składniki do suchych składników. Mieszaj do połączenia się składników. Wbij jajko i ponownie dobrze wymieszaj. Wlewaj ciasto na wysokość 3/4 wysokości do silikonowej formy na babeczki ( formy metalowe wysmarować olejem). Piec w 180 stopniach C przez 18-22 minut lub do momentu suchego patyczka. Wyjąć babeczki
AZgotuj!