ciasto - 164325 przepisów (strona:6236/10955)

Marchewkowe pancakes z kremem kokosowym 196

Bomba! To jest bomba smaku i rozkoszy rozpływającej się po całej buzi. Na sam widok już się ma ślinotok, a po spróbowaniu ręka niewinnie sięga po

Kuchnia Łukasza
Pączki jogurtowe 172

odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce. Wyrośnięty zaczyn mieszamy z pozostałą mąką, żółtkami, jogurtem oraz spirytusem. Mieszamy i dodajemy rozpuszczone  przestudzone masło. Wyrabiamy do momentu, aż ciasto będzie odchodzić od ręki. Odstawiamy je w ciepłe miejsce na około godzinę, by podwoiło swoją objętość. Z ciasta formujemy pączki, nadziewamy je ulubioną marmoladą i smażymy na rozgrzanym oleju, aż się

Zainspirowana w kuchni
Kukurydziane kluski z cukinią i suszonymi pomidorami / Corn noodles with zucchini and dried tomatoes 152

posypania Obie mąki oraz sól wymieszaj w misce. Wlej gorącą (ale nie wrzącą wodę) oraz olej. Wymieszaj a gdy składniki się połączą wyłóż na blat i zagnieć gładkie ciasto.  Z ciasta obrywaj malutkie kawałeczki, rób kuleczki a następnie spłaszczaj je w palcach. Kluseczki kładź na posypaną mąką desce. Zagotuj wodę i lekko ją posól. W tym czasie przygotuj

Delicious Place
Mini pączki twarogowe 186

Jeżeli ktoś nie ma czasu na przygtowanie zwykłych pączków, a woli sam coś przygotować na tłusty czwartek, to mini pączki twarogowe będą idealnym rozwiązaniem. Ciasto przygotowujemy dosłownie w 5 minut. Mini pączki twarogowe -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Mini pączki twarogowe 186

Jeżeli ktoś nie ma czasu na przygtowanie zwykłych pączków, a woli sam coś przygotować na tłusty czwartek, to mini pączki twarogowe będą idealnym rozwiązaniem. Ciasto przygotowujemy dosłownie w 5 minut. Mini pączki twarogowe -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Ramen w domu - książka kucharska 152

Ramen w domu - Brian MacDuckston Książka kucharska z łatwymi przepisami na klasyczny ramen i odważnymi nowymi smakami. Ramen w domu - książka kucharska autorstwa Briana MacDuckston to

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Czekoladowe ciasteczka na maślance 135

maślankę (w temp. pokojowej). Stopniowo dodajemy mąkę przesianą z sodą oraz solą. Na samym końcu dodajemy posiekaną czekoladę, mieszamy łyżką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Za pomocą 2 łyżeczek (ciasto będzie gęste i troszkę klejące) wykładamy niewielkie porcje ciasta na blaszkę, zachowując odstępy (w trakcie pieczenia ciasteczka „rozleją się” na płasko). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

Smaki Na Talerzu
Mekice - bułgarskie pączki 150

roku mała rozpusta nikomu nie zaszkodzi. Najwyżej potem jakieś bieganie, sloow jogging i wrócimy do normy. Mekici - mekice - Мекице понички - mekitza lub melista to tradycyjny bułgarski przysmak z ciasta drożdżowego. Smaży się mekice na głębokim tłuszczu jak nasze pączki. W oryginalnym cieście na mekici składnikiem płynnym jest tylko sam jogurt. Resztę stanowią jaja, mąka, soda oczyszczona, woda, drożdże oraz sól

Moje Małe Czarowanie
KOTLETY ZIEMNIACZANE Z MIĘSEM 175

posiekać i zeszklić na oleju.Ostudzić,dodać do mięsa mielonego, doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem,solą,pieprzem , czubrycą. Dokładnie wymieszać. Do ostudzonych ziemniaków dodać mąkę,jajka i zagnieść gładkie ciasto. Z ziemniaczanego ciasta formować placki,na środek każdego nałożyć farsz, formować owalne kotleciki,zamykając farsz w środku.  Kotleciki smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.Usmażone odsączyć na ręczniku

Niespełnione zdolności kulinarne
Wtorkowa magia trzeciego stopnia 184

jestem zupą pomidorową, żeby mnie każdy lubił , to jednak inne przysłowie mówi co za dużo to nie zdrowo.  Dlatego we wtorek wchodzi kolejna przemiana. III Stopień wtajemniczenia - ciasto z zupy pomidorowej To już wymaga bardzo abstrakcyjnego myślenia i dlatego szczegółowo podzielę się z Wami tą wiedzą. Zdjęcie słabe, bo ciasto wziąłem do pracy :) Składniki: - 2 szklanki zupy pomidorowej

Kryzysowa Książka Kucharska
Gofry churros z cynamonem 131

Przygotowanie: W rondelku rozpuścić masło z wodą, cukrem i szczyptą soli. Doprowadzamy do wrzenia.  Do gorącej masy dodajemy mąkę, energicznie mieszamy, trzymając rondelek na średnim ogniu.  Powstałe ciasto odstawiamy do ostygnięcia na kilka minut.  Następnie dodajemy jajko i łączymy z ciastem.  Rozgrzewamy gofrownicę i smarujemy ją lekko olejem. Odrywamy po kawałku, kształtujemy kulki wielkości ping-ponga

bistro mama
Pączki ziemniaczane 196

Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy stopniowo cukier. Do lekko przestudzonych ziemniaków dodajemy rozpuszczone drożdże, ubite białka, żółtka, przesianą mąkę, roztopione masło, skórkę z cytryny i kieliszek rumu. Wyrabiamy ciasto (powinno być elastyczne). Odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę. Po upływie czasu ciasto dzielimy na mniejsze kuleczki. Rozpłaszczamy je/naciągamy i nakładamy 1 łyżeczkę marmolady do środka. Lepimy końce, przekładamy

Czarnawisienka
Orkiszowe frittelle di ricotta – mini pączki z ricotty bez cukru 150

stopni (jeśli nie mamy termometru, odpowiednio rozgrzany olej poznamy po włożeniu do niego drewnianej łyżki – wokół będą tworzyć się bąbelki). Za pomocą dwóch łyżeczek do herbaty formujemy kuleczki z ciasta (z ok. 1/2 łyżeczki porcji ciasta) i wrzucamy je na rozgrzany olej. Smażymy do uzyskania złotego koloru. Po usmażeniu przekładamy na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem i oprószamy erytrolem w pudrze

Be Fit Be Strong
Jogurtowiec z galaretkami 200

sernik na zimno z czerwoną porzeczką Sernik na zimno z czerwonej porzeczki z nutką bazylii Sernik na zimno z karmelizowanymi jabłkami Słodko-słony sernik na zimno z borówką amerykańską Ciasto śnieżny puch z granatem Ciasto śnieżny puch z limonką Agrestowy sernik na zimno Jogurtowy sernik na zimno z borówką amerykańską Bazyliowy sernik na zimno z borówką amerykańską Sernik jagodowy

Kulinarne przygody Gatity
Churros 158

mleka 3 łyżki cukru 60 g masła 200 g mąki 5 jajek Mleko z masłem i cukrem gotujemy, wsypujemy mąkę i mieszamy ciasto by było plastyczne ale się nie przypaliło. Zdejmujemy z ognia i studzimy.  Następnie dodajemy po jednym jajku i miksujemy aż ciasto będzie jednolite i bardzo kleiste. Nakładamy do maszynki lub rękawa cukierniczego i wprost do gorącego

Gotowanie jest łatwe

Proponowane wyszukiwania