144. Zdrowo i słodko, czyli: bezglutenowe i bezmleczne placuszki czekoladowe z płatkami owsianymi i malinami 164ubijamy trzepaczką(ręcznie) na delikatną pianę. Analogicznie dodajemy je go masy. Kolejno dodajemy do niej mąkę, kakao i sodę oczyszczoną oraz olej i mieszamy wszystko do dokładnego połączenia ( jeśli ciasto jest za rzadkie dodajemy więcej mąki, a jeśli zbyt rzadkie mleka roślinnego). Odstawiamy na około 15minut, aby składniki w cieście przegryzły się - W międzyczasie sporządzamy polewę malinową. Maliny
Symfonia Smaków
Pierś z kurczaka w cieście koperkowym 145Pierś z kurczaka w cieście koperkowym to świetny pomysł na szybki obiad. Fajna odmiana od tradycyjnego panierowanego filetu. Kotleciki wychodzą soczyste i mięciutkie, z apetytem zajadała się nimi cała rodzina :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 3 jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej pęczek świeżego koperku ulubiona przyprawa do drobiu( u mnie przyprawa(...)miski wbijamy jajka, wsypujemy większą szczyptę soli i pieprzu, dodajemy posiekany koperek i mąkę pszenną oraz ziemniaczaną, dokładnie mieszamy całość aż powstanie jednolita zawiesina/ciasto, kawałki kurczaka zanurzamy w cieście i smażymy na patelni na rozgrzanym oleju na złocisty kolor z obu stron, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia
Blog kulinarny S9.PL
Pierogi z kurczakiem 184wsypujemy do miski. Dodajemy ryż, pokrojone suszone pomidory, zioła, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy 2 łyżki oliwy i porcjami dolewamy ciepłą wodę, zarabiamy ciasto. Zagniatamy do momentu uzyskania konsystencji plasteliny. W zależności od potrzeby dolewamy wody lub dosypujemy mąki. Ciasto cienko wałkujemy, wykrawamy krążki o średnicy około 20 cm. Nakładamy farsz zlepiamy brzegi widelcem
gotuj ze mną
Śledzie marynowane w zalewie octowej 201Śledzie marynowane w zalewie octowej i oleju Śledzie, czyli nasze bałtyckie złoto, to ulubiona ryba Polaków. Można przyrządzać je na wiele sposobów - na słodko, z dodatkiem
Korniszonki
DALGONA COFFEE 176Bardzo intensywna w smaku kawa z duża ilością pianki/kremu kawowego. Można pić zarówno na ciepło jak i na zimno. Osobiście wole wersję na ciepło wtedy lepiej
RAROSSA
Jak nie tracić pieniędzy na zakupach w supermarkecie? 142które pomogą nam ugotować pyszne posiłki z resztek z lodówki: Bigos staropolski ze świeżej i kiszonej kapusty Chłopski garnek czyli sycące danie jednogarnkowe Japońskie specjały. Okonomiyaki – smaż co lubisz Ciasto na pizzę. Jak zrobić szybkie cienkie ciasto na pizze Włoska pizza z serem mozzarella i jalapeno Artykuł Jak nie tracić pieniędzy na zakupach w supermarkecie? pochodzi z serwisu ProstePesto
ProstePesto.pl
Chleb na maśle orzechowym 159sól dokładnie mieszamy (najlepiej zmiksować). Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni . Na końcu opcjonalnie dodajemy siemię lniane i nasiona słonecznika i krótko mieszamy. Dość rzadkie ciasto wylewamy na blaszkę (keksówkę). Pieczemy około 40 minut (do momentu lekkiego zarumienienia), następnie dobrze jest pozostawić ciasto przez 15 minut w piekarniku aby nie opadło
WegePrzepis
Podpłomyki z pastą z ciecierzycy z czarnuszką 142pastą z ciecierzycy z czarnuszką Składniki: mąka 250 g woda sól pasta z ciecierzycy z czarnuszką Przygotowanie: Do mąki dodajemy sól i wodę - w takiej ilości, aby powstało elastyczne ciasto, które bez problemu będzie można wałkować. Jeśli będzie zbyt suche dodajemy więcej wody, jeśli zbyt lepiące się - więcej mąki. Z ciasta formujemy wałek, który kroimy w szersze plastry. Każdy
Moja smaczna kuchnia
Sałatka z truskawek i szparagów z karmelem balsamicznym 197Matka natura podpowiada nam jakie składniki łączyć ze sobą. Na ryneczku pojawiły się szparagi i truskawki oraz sałata masłowa. Jest taka prosta sałatka, którą robię raz
Emskie Smaki
Zupa szparagowa z ziemniakami i kozim serem 175Wegetariańska zupa szparagowa z ziemniakami , marchewką, koperkiem i kozim serem, który świetnie podkręca smak zupy. To jedna z moich ulubionych bezmięsnych zup. A, że sezon szparagowy
Oryginalny smak
Ciasteczka drożdżowe z konfiturą 133miejsce by rozczyn podwoił objętość. Następnie do rozczynu dodajemy przesianą mąkę i rozkłócone jajko, przestudzone masło, 3 łyżki letniej wody, szczyptę soli i pozostały cukier. Wyrabiamy wszystko na elastyczne ciasto, przykrywamy ściereczka i odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wyrabiamy na stolnicy podsypanej mąką i tworzymy krążki. Konfiturę układamy na krążkach, delikatnie zawijamy brzegi do środka
przepisy- Milki
Roladki z trzech składników z marmoladą 156marmolada Wszystkie składniki poza marmolada oczywiście zagniatamy na kulę. Kulę zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy do lodówki na około pół godziny. Po upływie tego czasu odkrawamy porcję ciasta i na stolnicy wałkujemy na grubość placka, takiego jakiego używamy do robienia pierogów. W sumie im cieniej tym lepiej. Brzeg ciasta smarujemy marmolada i zwijamy w rulonik. Przycinamy nożem
Z Kuchni Do Kuchni
CHLEBKI JAJECZNE LEKKIE JAK CHMURKA 147żółtek. Żółtka wymieszać z serkiem, cukrem i proszkiem do pieczenia. Białko ubić z solą na sztywną pianę. Pianę połączyć z masą serową i delikatnie wymieszać. Łyżką nakładać porcję ciasta na nagrzaną blachę. Piec 15-20 min w temp 150 st C. do uzyskania złotego koloru. Po wyłączeniu piekarnika zostawić na 3 minuty na blasze. Delikatnie zdjąć chlebki z blachy(...)Podawać z masłem czosnkowym, szynką lub serem. Można również do ciasta dodać ulubione zioła czy czarnuszkę. Wtedy pominąć należy cukier
Kuchnia w oparach
Maślane kluseczki, miód malinowy i kwiaty jabłoni 141miski wsypujemy mąkę, dodajemy mak i mieszamy. Następnie jajko wybijamy na głęboki talerz, roztrzepujemy widelcem i dolewamy do miski z mąką. Potem dodajemy maślankę. Następnie wszystko mieszamy i wyrabiamy ciasto łyżką – powinno być zwarte i gęste choć dość mocno lepiące. Potem w dużym garnku zagotowujemy wodę, solimy. Podsypując stolnice mąką wałkujemy z ciasta wałeczki kroimy nożem na kluski. Następnie kluski
Dorota Smakuje
Średniowieczny makaron Corzetti 181Letnia woda Do zadania wystąp Corzetti Mąkę wysyp na powierzchnię roboczą, zrób kopiec z małym otworem na jajko. Wbij jajko i lekko wymieszaj, dodaj wodę i wino. Zacznij wyrabiać ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne. Następnie owiń je folią i zostaw na pół godziny. Następnie lekko je rozgnieć i przy pomocy maszynki do makaronu, rozwałkuj ciasto do poziomu
RafalCook