ciasto - 164325 przepisów (strona:6205/10955)

Ananasy w cieście naleśnikowym 171

cukier waniliowy łyżeczka cukru (można pominąć) szczypta soli Mąkę, mleko i jajko mieszamy w misce, dodajemy olejek, trochę cukru jeśli lubimy mocno słodkie dania oraz szczyptę soli. Odstawiamy ciasto na kilka minut. Ananasy w plastrach odsączamy na ręczniku kuchennym. Nagrzewamy patelnię z kilkoma łyżkami tłuszczu. Ananasy wkładamy pojedynczo do miski z ciastem i dokładnie obtaczamy. Od razu kładziemy po jednym

W kuchni bez szafek
Bułki na zakwasie 186

mąki pszennej "zwykłej" np. typ 500, 550 200 g mąki pszennej "razowej/pełnoziarnistej" typ 1850 lub 2000 230 g wody 5 g soli szklanka wody na wrzątek Ciasto zagniatamy około 10 min do elastycznej kuli. Zostawiamy w temperaturze pokojowej na ok. 3 godziny. Wtedy dzielimy ciasto na 8 części i formujemy małe kulki. Odkładamy na blachę z papierem do pieczenia

W kuchni bez szafek
Wygrana w konkursie Winiary :) 171

Hej, chcę Wam dziś pokazać nagrodę, jaką udało mi się zdobyć w konkursie marki Winiary :)  Konkurs oczywiście kulinarny :) Wygrałam same przydatne w kuchni produkty, galaretki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Zakwas 231

m.in. kwas mlekowy i kwas octowy. Stąd właśnie kwaśny zapach i później charakterystyczny smak chleba na zakwasie. Z zakwasu możemy przygotować nie tylko pyszny chleb czy bułki, ale również ciasto na pizzę, makaron żytni, zakwas na żurek, gofry czy nawet ciasto na naleśniki. Pamiętajmy również o pozytywnym wpływie zakwasu na nasze zdrowie. Jest on naturalnym konserwantem pieczywa. Również wpływa korzystnie

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Lemoniada z imbirem 177

Lemoniada z imbirem domowa lemoniada na upały Lemoniada z imbirem, jabłkami, sokiem jabłkowym i cytryną to idealne rozwiązanie, kiedy czujesz się zmęczona,  potrzebujesz orzeźwiającego napoju

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Naleśniki a'la princessa kokosowa 486

Nutlove coco crunch (Allnutrition - SFD) 2 łyżki jogurtu greckiego  słodzik do smaku (np. erytrytol) Przygotowanie: W misce wymieszaj mąkę, jajko, mleko oraz wodę. Najlepiej za pomocą trzepaczki, aby ciasto było jedwabiście gładkie.  Dobrze rozgrzej dużą patelnię. Następnie wlej porcję ciasta (podziel je na 4 części) i usmaż naleśniki.  W międzyczasie twaróg rozgnieć widelcem z jogurtem, kremem Nutlove

Zdrowie na języku :P
Karpatka 169

Karpatka to nic innego jak pyszne ptysiowe ciasto z kremem budyniowym. To właśnie swoim górzystym kształtom zawdzięcza swoją nazwę. Jest to jedno z ulubionych ciast mojego Męża. Gorąco zachęcam do wypróbowania mojego sprawdzonego przepisu na Karpatkę The post Karpatka appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Kuchnia włoska – Pecorino Romano 165

Kuchnia włoska to jedna z najpopularniejszych kuchni na świecie. Urzeka smakiem, aromatem i jednocześnie prostotą wykonania. Potrawy przyrządzane są z wykorzystaniem świeżych, najlepszej jakości produktów. To

Oryginalny smak
Krem jabłkowy, czyli przepyszny apple curd 173

stałe wiążą cząsteczki wody, dzięki temu potrawa gęstnieje. To tak w wielkim skrócie. Zastosowanie kremu jabłkowego. Krem jabłkowy można wykorzystać na wiele sposobów. Jest doskonałym wypełnieniem do tart , tortów, ciast. W postaci ubitej świetnie się sprawdza jako nadzienie drożdżówek, pączków itp. W okresie świątecznym, po dodaniu do niego cynamonu , goździków lub imbiru , pasuje idealnie do wigilijnych ciast. Print Apple curd

SmartBake.pl
Keto muffinki z borówkami (Paleo, LowCarb) 267

keto muffinki z borówkami to propozycja nie tylko o charakterze deserowym, ale także śniadaniowym. Nie ma bowiem lepszego sposobu na rozpoczęcie dnia! Dania Deser , Śniadanie Kuchnia Amerykańska Keyword babeczki , ciasto z owocami , finger food , jajka , muffiny , owoce Porcje 6 muffinek Czas przygotowania 8 minut Czas gotowania 20 minut Składniki 3 jajka 2 łyżki gęstego mleka kokosowego 2 łyżki masła klarowanego(...)składniki suche. Wsypać suche składniki do mokrych i wymieszać aż wszystko się dobrze połączy. Dodać borówki i przemieszać. Foremkę do muffinek wyłożyć papilotkami. Do każdej z nich nakładać porcję ciasta. Piec w piekarniku nastawionym na 160 stopni z włączoną funkcją termoobiegu przez ok. 15 - 20 minut do suchego patyczka. Pozostałe informacje Przybliżona wartość odżywcza 1 porcji: Wartość energetyczna: 105 kcal

Modern Cave Girl
Puszyste i wilgotne ciasto z rabarbarem i budyniem- bez jajek! 204

Ostatnio to moje ulubione ciasto- puszyste, mięciutkie, wilgotne, do tego bardzo proste 'w obsłudze' i bez użycia miksera. Jednak najciekawsze w tym przepisie jest to, że w składnikach nie ma jajek! Piekłam już wersję z rabarbarem i truskawkami (kliknij tu) , a tym razem z rabarbarem i budyniem- obie równie smaczne. Polecam! blaszka 20 x 20 cm: 200 g rabarbaru(...)masa. Ostudzić. Mleko wymieszać z octem, olejem i ekstraktem waniliowym. Przesiać mąkę, wcześniej wymieszaną z proszkiem oraz sodą, dodać cukier i szczyptę soli. Wymieszać tylko do połączenia się składników! Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Dużą łyżką nakładać porcje budyniu, a następnie pokrojony w mniejsze kawałki rabarbar. Piec około 40 minut w 180 stopniach. Wyjąć z piekarnika zaraz

Kraina Miodem Płynąca
Bezlaktozowe ciasteczka z żurawiną i płatkami owsianymi 159

banana i ucierać. 2. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i partiami wsypujemy do masy. 3. Na sam koniec dodajemy płatki owsiane i posiekaną żurawinę. Wszystko mieszamy drewnianą łyżką. Ciasto ma być dość gęste. 4. Z ciasta lepimy kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy na blaszce wyłożonej papierem. Lekko spłaszczamy i pamiętajmy o zachowaniu niewielkich odstępów. 5. Ciasteczka pieczemy

kruche babeczki
Likier kokosowy 145

Pyszny i kremowy likier kokosowy , który umili niejedno spotkanie. Jak go przygotować? Banalnie prosto i szybko, tak jak likier kajmakowy , który robiłam jakiś czas temu. Zero

Oryginalny smak
Zawijany chlebek pietruszkowy 131

miseczki. Dodajemy cukier, 5 łyżeczek letniej wody i 2 łyżki mąki. Mieszamy. Odstawiamy na 15 min w ciepłe miejsce. Do rozczynu dodajemy resztę mąki, wody, sól i oliwę. Zagniatamy ciasto - powinni być gładkie, przyjemne w dotyku. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 1h. W międzyczasie składniki na pesto blendujemy. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Po upływie czasu ciasto dzielimy

Czarnawisienka
Drożdżowe rogaliki 159

rogaliki to pyszny pomysł na coś słodkiego do przysłowiowej kawy, do lunchbox do pracy czy szkoły. Tym, co zaczynają swoją przygodę z pieczeniem rogalików mogę wspomnieć, że przygotowanie tego ciasta to sama przyjemność, zawinięcie rogala to czynność, która nie wymaga specjalnych umiejętności. Zawsze tylko powtarzam, że zawijając rogala schować ogonek pod spód. W innym … Czytaj dalej Drożdżowe rogaliki Artykuł

Pieprzyć z Fantazją

Proponowane wyszukiwania