ciasto - 164325 przepisów (strona:5609/10955)

Jabłecznik z różową pianką 271

Przepis na jabłecznik na kruchym cieście, w którym pod grubą warstwą puszystej różowej pianki zatopione są kawałki jabłek. SKŁADNIKI 3 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 5 jajek paczka margaryny Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne
Torcik cytrynowy z kremem śmietanowo - mascarpone - cytrynowym. 204

jednym żółtku, wodę, startą sparzoną cytrynę,1 łyżkę soku z cytrynek,mąkę tortową,mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia.Wszystko delikatnie wymieszać. Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni na złoty kolor do suchego patyczka. Zimny biszkopt przeciąć na pół i nasączyć obydwa blaty ciasta wodą z sokiem z cytrynek. Śmietanę ubić z cukrem pudrem

Sama słodycz i szczypta chili
pyszna tarta wytrawna... 171

masy dodać cebulę i szynkę pokrojone w kostkę, ser żółty dodać dodać posiekany szczypiorek i wszystko dobrze wymieszać zimną palmę pokroić na kawałki i z podanych składników zagnieść szybko ciasto, zawinąć w folię i schować do lodówki na godzinę, forma silikonowa 22 cm, ciasto rozwałkować na duży placek, włożyć do formy, wlać farsz i brzegi tarty nałożyć na farsz piekarnik

W Mojej Kuchni Lubię
Zdrowe batoniki marchewkowe 179

drugiej misce mieszamy jajka, miód i olej. Mieszankę wlewamy do miski z suchymi składnikami i dokładnie mieszamy. Blaszkę o wymiarach 24 x 36 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy ciasto i wyrównujemy powierzchnię. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około godziny. Ciasto studzimy i pokroimy w prostokąty

e-PrzepisyKulinarne
Tarta z borówkami wg Aleex 237

szybko musiałam zweryfikować swoje plany. Truskawek nie było. Jagód też nie. Stałam na środku i intensywnie myślałam, a na niebie gromadziły się burzowe chmury. No tak – miało być lekkie ciasto z truskawkami na upały, a będzie tarta z borówkami na burzową aurę. Cóż, w życiu nie wszystko jest piękne tak, jakbyśmy chcieli. Wróciłam do domu z borówkami i resztą zakupów

W mojej kuchni
Pierniczki jak alpejskie wg Aleex 231

Dodać żółtka i zmiksować. 6. Ubitą masę jajeczną wlewać do mąki i delikatnie wymieszać. 7. Dodać miód i dalej mieszać. Na koniec dodać śmietanę z sodą, wymieszać. 8. Powstałe ciasto będzie dość rzadkie. Odstawić je przykryte w chłodne miejsce (do lodówki), w ciągu 24 godzin zgęstnieje. W dniu pieczenia: 1. Uwaga! Ciasto jest klejące. Odcinać porcje. Lekko podsypać je mąką

W mojej kuchni
Pamiętajcie o piernikach! 184

Uwaga! Uwaga! Nadchodzi wyjątkowy czas, kiedy w naszej kuchni będą dominować korzenne aromaty, miód i orzechy. Początek listopada to odpowiednia chwila, aby przygotować ciasto na piernik staropolski. Jeśli znacie wyjątkowy smak tego ciasta, nie muszę Was zachęcać. Jeśli nie przeżyliście jeszcze przygody z piernikowaniem – dołączcie do nas. Naprawdę warto! Etap I Etap II Etap

W mojej kuchni
Błyskawiczna zapiekanka z kurczakiem i pieczarkami 201

oliwek łyżka masła 2 liście laurowe 1 łyżeczka tymianku 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej 150 ml rosołu 1 duża łyżka śmietany 1 łyżka mąki 1 łyżeczka musztardy sarepskiej opakowanie ciasta francuskiego 1 jajko do posmarowania + łyżka mleka sól  pieprz Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić w paski. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać kurczaka, łyżkę masła, posolić, popieprzyć. Zieloną cebulkę pokroić(...)Pieczarki umyć, oczyścić i pokroić w plasterki, dodać na patelnię. W rosole rozrobić śmietanę, musztardę i mąkę, wlać do kurczaka, wymieszać i poddusić. Wszystko przelać do naczynia żaroodpornego, nakryć ciastem francuskim, posmarować jajkiem rozmieszanym z mlekiem i piec ok. 15- 20 minut w temp 200*C. SMACZNEGO

Malinowo w kuchni
Ciasto biszkoptowe z bitą śmietaną i galaretką 297

ciasto biszkoptowe ładny żółty kolor zawdzięcza dodatkowi kurkumy. W połączeniu z galaretkami - szafirową i niebieską tworzy ciekawą całość. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne
Sernik z masą toffi i słonecznikiem 202

gładką masę dodać olejek migdałowy, proszek do pieczenia, budyń, kaszę manną i odsączone rodzynki. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy, wymieszać już bardzo delikatnie. Wyłożyć ciasto do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, boki również. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 C godzinę. Po upieczeniu otworzyć drzwiczki piekarnika i zostawić sernik na około 10 minut. Zostawić w formie

Kuchnia Pokoleń
Muffiny z mango i cytrynowym lukrem 172

Muffiny z pokrojonym w kostkę mango, cytrynowym lukrem i posypkami o smaku mango i tutti frutti. Są puszyste, wilgotne i proste do przygotowania. Słodkości, które wywołują

Oryginalny smak
Mięso mielone zapiekane w cieście francuskim 292

Przepis na mieloną karkówkę wieprzową oplecioną ciastem francuskim. W mięsie zatopiony jest ser żółty, a całość posypana jest ziarnami sezamu. Mięso w cieście dobrze smakuje na ciepło podane na obiad, jak również na zimno jako przekąska. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne
Placuszki miodowe z migdałami 139

proszku do pieczenia 12 dag płatków migdałowych 100 gram miodu pszczelego olej do smażenia Wykonanie: Wymieszać mąkę z cukrem pudrem, oliwą, cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia i wyrobić elastyczne ciasto z odrobiną wody. Następnie ciasto rozwałkować na stolnicy posypanej mąką na grubość 0,5 cm i wycinać literatką krążki. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor, polać miodem i posypać

Tradycyjna Kuchnia
Babka majonezowa 180

następnie dodawać po jednym żółtku i dalej miksować do połączenia się składników. Dodać majonez i wymieszać łyżką. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodawać małymi porcjami do ciasta, delikatnie wymieszać (już nie miksować). Na koniec dodać sok i skórkę z cytryny/pomarańczy, wymieszać. Ciasto przełożyć do foremki.  Piec 50 minut w temperaturze 180*C. Po upieczeniu babę

Malinowo w kuchni
BABKA CYTRYNOWA 226

Ciasto idealnie sprawdzi się podczas Świat Wielkanocnych, jak również do niedzielnej kawy.  SKŁADNIKI 200 g margaryny, 3/4 szkl. cukru pudru, 3 jajka, 250 g mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 cytryna WYKONANIE Skórkę z cytryny ścieramy na tarce o drobnych oczkach, wyciskamy z cytryny sok. Żółtka oddzielamy od białek. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Margarynę ucieramy(...)cukrem, dodajemy po 1 żółtku oraz 3 łyżki soku z cytryny i startą skórkę. Na końcu dodajemy ubitą pianę z białek. Ciasto przekładamy do keksówki, pieczemy ok. 45 min. w 180 stopniach. Po wystudzeniu dekorujemy rozpuszczoną czekoladą albo lukrem

słodki bratek

Proponowane wyszukiwania