ciasto - 164325 przepisów (strona:5610/10955)

W domu: babeczki sernikowe 384

Uwielbianym przeze mnie ciastem jest sernik mojej mamy – bez kruchego spodu, bez żadnych bakalii, bez polewy. Taki zwyczajny, puszysty serniczek Tym razem postanowiłam upiec coś nieco łatwiejszego i szybszego, ale równie serowego – babeczki sernikowe. Rozpływają się w ustach i znikają w mgnieniu oka – no zupełnie nie wiem jak to się dzieje😉 Zapraszam! SKŁADNIKI: proporcje(...)solą na sztywną pianę. Do piany dodajemy powoli roztarty twaróg i delikatnie mieszamy. Jogurt z jajkami i masłem dodajemy do suchych składników i powoli mieszamy dokładnie. Na koniec do ciasta dodajemy masę twarogową, robimy to partiami i mieszamy delikatnie, ale dokładnie. Masę przekładamy łyżką do papilotek włożonych do blachy na muffinki – ok. 3/4 wysokości papilotki. Pieczemy ok. 25 minut

Kuchnia w biegu
Muffiny z budyniem i nutką pomarańczy. 191

pomarańczy łączymy w jednolitą masę. Łączymy zawartość dwóch misek , mieszając całość tylko łyżką. Przygotowujemy formę do muffinek , wykładamy papierowymi papilotkami. Na dno każdej papilotki wykładamy łyżeczkę ciasta , na to łyżeczkę zimnego budyniu i znów wykładamy łyżeczkę  ciasta . Staramy się przykryć dokładnie budyń. Wierzch babeczek posypujemy skórką pomarańczową. Pieczemy ok 20 min w 180'C. Studzimy. Śmietanę ubijamy z cukrem

Malinowa Kawiarenka
Sernik krówkowy. 242

Wsypujemy do niej kruszonkę i wyrównujemy, nie dociskamy. Masa serowa: Jajka ubijamy z cukrem na puszystą pianę. Ciągle miksując, dodajemy masło, następnie mąkę i ser. Mieszamy na jednolite ciasto. Masę dzielimy na dwie równe części. Do jednej dodajemy masę krówkową i mieszamy. Na spód w tortownicy na przemian dodajemy łyżką obie masy serowe. Wierzch sernika wyrównujemy i wstawiamy do nagrzanego(...)godzinę, potem 20 minut piekłam na środkowym). Po tym czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy sernik przy uchylonych drzwiczkach na około 30 minut.   Po wyjęciu z piekarnika nożem oddzielamy ciasto od brzegów tortownicy i sernik odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Polewa: Czekoladę łamiemy i razem z masą krówkową, roztapiamy na parze.  Polewą dekorujemy wierzch sernika. Smacznego

Moje-pitraszenie
Sernik pod pierzynką z pianki 184

białka z cukrem i solą.  Rozsmaruj je delikatnie na gorącym serniku, zrób wzorki widelcem i piecz kolejne 15-20 minut.  Po tym czasie wyłącz piekarnik i zostaw ciasto w zamknięciu na 15 minut. Potem uchyl piekarnik na jeszcze 20 minut po czym wyjmij ciasto do całkowitego ostygnięcia. SMACZNEGO. CMOK

Pasje Jolki
Sernik buraczany z kozim serem - Thermomix TM5 240

listków świeżej bazylii 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia PRZYGOTOWANIE: Wcześniej ugotuj buraki lub kup już ugotowane (ta opcja jest dla tych, których jak i mnie ochota na takie ciasto nadejdzie od tak i muszę je zrobić od razu). Ugotowane buraki pokrój w kostkę (wcześniej należy je obrać jeżeli gotowaliście je sami). Umieść w naczyniu miksującym thermomixa (lub zwyczajnego miksera(...)Sauce to syrop z naturalnymi dodatkami smakowymi idealny do owsianki, naleśników, jogurtów, szejków białkowych i wielu innych produktów.  Syropy Calorie Free Sauce doskonale sprawdza się jako dodatek do ciast, deserów, lodów, wspaniale uzupełnia soczysty smak owoców, doskonale pasuje do gofrów, naleśników czy tostów francuskich. Połączony z mlekiem stanowi doskonałą bazę do orzeźwiających shaków latem, lub rozgrzewających słodkich napoi

ClauditteMissCooking
Ciasto bananowo - jogurtowe 239

Dziś przedstawiam Wam nie za słodkie ciasto jogurtowo -bananowe z polewa czekoladową. Mam nadzieję że podpasuje Wam ten przepis :) Już go mało zostało, dobrze że zrobiłam zdjęcie. Składniki biszkopt:  5 jajek 1/2 szklanki cukru brązowego 2/3 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je na sztywno. Dodajemy do nich stopniowo cukier, a dopiero(...)dodać do śmietany. Obydwie masy wymieszać ze sobą. Biszkopt przekładamy, najpierw biszkopt, następnie 1/3 kremu na to banany i 1/3 kremu. Następnie biszkopt, krem, banany i krem. Tak przełożone ciasto włożyć na 1 godz do lodówki. Po tym czasie zalać roztopioną czekoladą i znów schować do lodówki. Smacznego

Panda i jej świat
Sernik Toffi 514

mnie najbardziej zaskoczyło nie opadł .  Kocham serniki i toffi a połączenie obu składników to niebo w gębie :) polecam ,łatwy ,szybki i pyszny... Składniki na blaszkę 26 cm : Ciasto na spód :  - 250 g maki pszennej typ 480 - 130 g masła - 100 g cukru pudru ( ja miksuję cukier puder w młynku do kawy ) - 1 żółtko - kilka kropel olejku waniliowego(...)pieczenia - opcjonalnie kilka łyżek cukru pudru - szczypta soli Polewa kajmakowa: - reszta kajmaku z puszki - 50 ml śmietanki 30 % - 50 g płatków migdałowych lub posiekanych migdałów Sposób wykonania : Składniki na ciasto zagnieść szybko i włożyć do lodówki w woreczku na pół godziny . Po tym czasie wyłożyć na blaszce i rozgnieść równomiernie ,można palcami lub jak ktoś woli rozwałkować . Piekarnik rozgrzać

Wypieki Rene
Sernik jarmużowy z rukolą - thermomix tm5 227

termizowane. Zemulgowane sosy, majonezy. Poniżej 6 g/kg: Sosy i kremy owocowe i warzywne. Warzywa puszkowane w zalewie. Desery mleczne. Poniżej 10 g/kg: Dżemy, galaretki i marmolady. Polewy owocowe do ciast, lodów i deserów. Lody i ich koncentraty, Sery topione Poniżej 12,5 g/kg: Serki twarogowe termizowane Poniżej 20 g/kg: Pasty warzywne, sosy konserw rybnych Poniżej 35 g/kg: Sosy sałatkowe, majonezy(...)niskotłuszczowe Według potrzeby: Nadziewane oliwki w zalewie. Pieczywo bezglutenowe. Wyroby cukiernicze i ciastkarskie. Koncentraty obiadowe, dodatków do potraw, deserów, ciast i lukru. Zabielacze do napojów. Kawa rozpuszczalna z zabielaczem. Jako emulgator i stabilizator Poniżej 10 g/kg: Mieszaniny masła i tłuszczów roślinnych Według potrzeby: Napoje bezalkoholowe oraz owocowe z cząstkami owoców

ClauditteMissCooking
Babka parzona z siemieniem lnianym 295

staropolski przepis na wielkanocną babkę drożdżową. Wzbogaciłam ciasto sokiem z pomarańczy i ziarnami siemienia lnianego. Babka jest niezwykle aromatyczna i wilgotna. Składniki Ciasto 4 i 1/2 szk Mąki Puszystej Tortowej z Lubelli 125 g masła 1 szkl cukru pudru … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Wegańska babka z karobem na oliwie 228

Cytrynę dokładnie wyszorować, następnie zetrzeć z niej skórkę. Suche składniki wsypać do jednej miski. W drugiej misce wymieszać składniki mokre i zmieszać wszystkie tylko do ich połączenia (najlepiej mikserem). Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej oliwą. Ciasto piec około 25-30 minut w 180°C lub do suchego patyczka. Czas pieczenia może się różnić ze względu

FitKot
Rolada serowa (z kurczakiem i pieczarkami) 252

grubych oczkach tarki) sól, pieprz Dodatkowo (opcjonalnie): szczypiorek, pomidor, bekon  Jajka roztrzepać, dodać majonez, ser i wymieszać.   Formę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć do niej ciasto. Piec około 20 minut w 200 stopniach. Piersi pokroić w drobną kostkę, delikatnie doprawić do smaku i wyłożyć na masę serową. Kolejno ułożyć warstwę przesmażonych (z solą i pieprzem) pieczarek oraz(...)opcjonalnie posypać szczypiorkiem lub kawałkami pomidora - czy bekonu. Ciasto zwinąć w roladę i obwinąć folią aluminiową. Piec 40 minut w 180 stopniach. Niektóre z moich poprzednich wersji

Di gotuje
Babka dwa smaki 152

pieczenia 3/4 szklanki oleju 2 łyki kakao 3 łyżki mleka 50 g czekolady mlecznej Jajka utrzeć z cukrem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ucierając dodać olej. Ciasto podzielić na dwie części. Jasną wyłożyć na dno formy z kominem, a do drugiej dodać kakao, mleko i wymieszać. Wyłożyć na jasną część ciasta. Piec w 180 stopniach C około

O kuchni z uczuciem
Mazurek orzechowo-daktylowy. 255

mąki żytniej (nie razowej) 60g masła orzechowego 2 łyżki oleju  20g cukru/lub innego słodzidła  ok.1/4 szklanki zimnej wody  cynamon szczypta soli Wszystkie składniki na ciasto porządnie zagnieść. Owinąć w folię i schować w lodówce na jakieś 30min. Po tym czasie rozwałkować na kształt prostokąta. Podcinać boki, tak by można z nich uformować brzegi. Zwijamy ze sobą(...)ruloniki, układamy na brzegu i lekko dosiekamy do ciasta, by nie odpadły. Pieczemy ok.15-20min w piekarniku nagrzanym do 200stopni. Studzimy  KREM: 150g daktyli  ok. 1/2 szklanki wrzątku  cynamon 2 łyżki kakao 1 czubata łyżka masła orzechowego Daktyle kroimy i zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy, aż zmiękną. Miksujemy na gładką masę. Do 2/3 części kremu dodajemy kakao. Do pozostałej części

More food, love and dreams
WIOSENNA BABA DROŻDŻOWA Z RODZYNKAMI I ŻYCZENIA WIELKANOCNE 179

pół szklanki mleka, łyżki cukru i pokruszonych drożdży zrobić zaczyn. Odstawić do wyrośnięcia. Kiedy podrośnie dodać zaczyna do mąki, następnie dodać resztę składników, w tym rozpuszczone i ostudzone masło. Ciasto dobrze wyrobić.Dodać rodzynki. Gotowe przełożyć do jednej wielkiej albo dwóch mniejszych foremek na babki- u mnie jedna duża. Ciasto piec ok 40 minut- do suchego patyczka . Wystudzić, wyjąć

Z Majeczką w kuchni
Babka piwna 187

Margarynę rozpuszczamy i studzimy. Białka jajek ubijamy na sztywno. Cały czas miksując dodajemy kolejno cukier i cukier waniliowy, następnie olej, margarynę i ocet, przesianą mąkę oraz na końcu piwo. Ciasto przekładamy do formy z kominem (silikonowej lub wysmarowanej tłuszczem i posypanej kasza manną) i pieczemy przez 45-50 minut (do suchego patyczka) w temperaturze 180 stopni C. Studzimy. Z cukru(...)pudru, soku jabłkowego i cytrynowego ucieramy lukier i dekorujemy nim wierzch ciasta. Posypujemy posypka cukrową. Dodane przez: Kloruś

Pyry na Gaz

Proponowane wyszukiwania