ciasto - 164325 przepisów (strona:4797/10955)

Sernik z 15 jaj z Polewą Bez Masła 133

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik to nic innego jak rodzaj ciasta deserowego, którego głównym składnikiem jest biały ser. Domowy sernik z 15 jaj z polewą to król pośród wszystkich serników. Piecze się go bez spodu z dużą ilością jajek i sera. A co najważniejsze, tak przygotowany sernik prawie wcale nie opada po upieczeniu. Sernik z poniższego przepisu jest niezwykle delikatny, puszysty

Przepiski.pl
Babeczki dyniowe z serkiem 162

naprawdę wspaniale. Są doskonałym deserem do kawy ale też świetną przekąską do pracy lub szkoły. My je uwielbiamy :) Jeśli nie macie jeszcze zapasu dyniowego purre to gorąco zachęcam bo ciasta z jego użyciem są naprawdę cudowne. Babeczki: 2 szkl mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody łyżeczka cynamonu 1/2 szkl cukru szklanka puree z dyni 2 jajka(...)kilka kropel ekstraktu waniliowego 60 ml mleka 140 g masła (rozpuszczone, ostudzone) Masa serowa: 150 g serka kremowego naturalnego żółtko łyżka proszku budyniowego waniliowego łyżka cukru pudru Ciasto na babeczki: Suche składniki wymieszać w jednej misce, mokre w drugiej. Następnie wszystkie składniki połączyć łyżką i nakładać do papierowych foremek na muffinki do 3/4 wysokości.  Masa serowa: wszystkie składniki dokładnie

Smakołyki Asi
PIZZERINKI INACZEJ 157

pomidorami, cebulą, papryką, cukinią, brokułami. I to właśnie je wykorzystujemy jako dodatki do pizzy i innych dań. No dobrze... jeszcze pieczarki ze sklepu(!), bo kocham je podpieczone na ciastach pizzowych i innych.  Składniki na 2 blachy: Ciasto: 2 szklanki mąki orkiszowej jasnej, 1/2 szklanki zmielonych ziaren słonecznika lub sezamu,  2 łyżki oliwy lub oleju kokosowego bez zapachu(...)Pieczarki, cebula, kawałki dyni i cukinii, pomidory, itp. Ulubione zioła: Oregano, zioła prowansalskie, bazylia. Wykonanie : Piekarnik nastawiamy na temperaturę 175 stopni (termoobieg). Suche składniki łączymy z mokrym i zagniatamy ciasto. Odrywamy partiami, formujemy małe kulki, rozpłaszczamy i wykładamy na naoliwioną blachę. Każdą pizzerinkę smarujemy ketchupem i wykładamy ulubione składniki. Pieczemy 15-20 minut

Jeść, by żyć w zdrowiu
Sernik dyniowy z karmelem. Najważniejsze zasady: Jak piec sernik? 214

Sernik z dynią, sernik dyniowy to ciasto, które pojawia się jesienią w smykowej kuchni zawsze. Sernik to petarda, przede wszystkim jest bardzo prosty do zrobienia, jak to każdy sernik, jest idealnie gładki i kremowy, lekki. Nie jest za dyniowy, ma super smak i powiem szczerze, że  śmiało mógłby gościć w super kawiarni. Sernik robiłam bez spodu(...)trochę przestygnie, wylej na sernik około połowę i wstaw całość do lodówki na 3 godziny. Resztę masy karmelowej przelej do dzbanuszka i podawaj do sernika, aby sobie każdy polewał ciasto dodatkową porcją wedle uznania

SMYKWKUCHNI
Ciasteczka twarogowe z jabłkiem 143

Kiedyś, gdy robiłam krucho-drożdżowe ciasteczka z jabłkiem , pisałam, że chciałabym jeszcze kiedyś przetestować takie, tylko w wersji z ciastem twarogowym. Trochę to trwało, ale mogę powiedzieć, że plan zrealizowałam w 100%. Ciasteczka wyszły smaczne, choć planowałam przygotować małe pierożki, a one i tak w trakcie pieczenia pootwierały mi się. W smaku niczego to nie zmieniło, a przynajmniej domownicy mogli(...)przestudzenia. Przecedzamy na sicie, aby oddzielić je od ewentualnych płynów. Twaróg przeciskamy przez praskę. Dodajemy przesianą mąkę oraz starte na tarce masło. Zagniatamy składniki, aż do połączenia. Gotowe ciasto owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na około godzinę. Po tym czasie porcjami wałkujemy ciasto na podsypaną mąką blacie. Wykrawamy okrągłe ciasteczka. Na każde ciasteczko wykładamy niewielką ilość jabłek. Zlepiamy

Smaki Na Talerzu
Gnocchi ze śliwkami w sosie karmelowym 204

dania z owocami i warzywami, które są charakterystyczne dla tej pory roku. Śliwki są u nas bardzo popularne. Używamy do dań mięsnych, jako dodatek do sosów, sałatek, wypiekamy rozmaite ciasta owocowe, bardzo popularne i lubiane ze śliwkami i kruszonką. Gnocchi ze śliwkami w sosie karmelowym, u mnie w domu cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem. Wybieram śliwki nie co kwaskowe(...)świeżych śliwek 2-3 łyżki cukru 200 ml jogurtu naturalnego 2 gruszki, pokrojone na ćwiartki ( do dekoracji) Sos karmelowy przepis tutaj: Sos karmelowy Z ziemniaków i pozostałych produktów przygotować ciasto. Gdyby okazało się zbyt suche można dodać odrobinę mleka. Śliwki wsypać do miseczki, posypać cukrem ( według uznania, w zależności jak słodkie są śliwki) wymieszać. Z ciasta na stolnicy, desce kuchennej

gotuj ze mną
Jabłecznik cesarski z powidłami śliwkowymi 145

pierwszym kęsie wiedziałam, że będzie to moje ulubione ciasto z jabłkami, jest bajeczne w smaku! Proste w wykonaniu a w tej prostocie właśnie tkwi cały jego smak.Jabłecznik cesarski z powidłami przypadł moim domownikom od razu. Piekę więc to ciasto tak często jak tylko mamy ochotę na wypieki z jabłkami. Użyłam tu dużych i soczystych [...] Artykuł Jabłecznik cesarski z powidłami

Pieprzyć z Fantazją
Chleb pszenny z siemieniem lnianym i słonecznikiem 228

masło do natłuszczenia formy Sposób wykonania: Do dużej miski wrzucamy pokruszone drożdże, zalewamy letnią wodą (ok. 37°C), mieszamy. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki i dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitego ciasta. Przykrywamy ścierką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 45 minut do wyrośnięcia. W międzyczasie smarujemy foremkę keksową masłem. Wyrośnięte ciasto przekładamy do foremki, wierzch wygładzamy zwilżoną dłonią, przykrywamy ściereczką(...)odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180­°C. Foremkę z wyrośniętym ciastem wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę i 10 minut. Po upieczeniu chleb wyjmujemy z formy i pozostawiamy do ostudzenia

Qchnia po prostu
Maleńkie naleśniczki pancakes cereal z mini kiwi 161

proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną) oraz kefir lub maślankę zmiksuj do połączenia. Patelnię przesmaruj silikonowym pędzelkiem zanurzonym w tłuszczu do smażenia i rozgrzej. Na patelnię nakładaj maleńkie kleksy ciasta naleśnikowego, możesz to robić łyżeczką lub bardziej precyzyjną silikonową tubą lub rękawek cukierniczym. Kiedy miniaturowe naleśniczki zaczną się rumienić, przewróć je na drugą stronę. Przełóż do głębokich talerzyków lub misek(...)step-5f8413700d668","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Patelni\u0119 przesmaruj silikonowym p\u0119dzelkiem zanurzonym w t\u0142uszczu do sma\u017cenia i rozgrzej. Na patelni\u0119 nak\u0142adaj male\u0144kie kleksy ciasta nale\u015bnikowego, mo\u017cesz to robi\u0107 \u0142y\u017ceczk\u0105 lub bardziej precyzyjn\u0105 silikonow\u0105 tub\u0105 lub r\u0119kawek cukierniczym.","text":"Patelni\u0119 przesmaruj silikonowym p\u0119dzelkiem zanurzonym

ProstePesto.pl
Domowy Sernik z 15 Jaj 138

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik to wyjątkowe ciasto, uwielbiane przez Polaków. Najlepszy, domowy sernik to taki z dużą ilością jajek, bez spodu. Taki piekły nasze babcie, mamy a dzisiaj my sami. Macie ochotę na pyszny, domowy sernik? Sernik , na który przepis znajdziecie poniżej, jest puszysty, wilgotny, a zarazem delikatny i kremowy. Jego smak wywołuje wspomnienia z czasów dzieciństwa. Sernik możemy udekorować

Przepiski.pl
Przepis na chleb razowy na zakwasie 158

Przygotowanie: Keksówkę wysmaruj cienką warstwą oleju i oprósz mąką Zakwas wymieszaj Drożdże rozpuść w letniej wodzie Wszystkie składniki na chleb umieść w dużej misce i dokładnie wymieszaj łyżką Gotowe ciasto przełóż do keksówki i wyrównaj Przykryj foliową reklamówką i pozostaw do wyrośnięcia na ok. 2 godz. * Czas rośnięcia chleba może być nieco dłuższy lub krótszy w zależności od temperatury pomieszczenia

Słodki Blog
Kluski ziemniaczane (kluski szare) 131

warstwę a pozostałą na dnie skrobię dodać do odciśniętych ziemniaków. Dodać do ziemniaków jajka, sól i mąkę ziemniaczaną oraz pszenną. Wymieszać wszystko łyżką. Jeśli potrzeba dodać więcej mąki, aby ciasto było dość ścisłe (wszystko zależy od rodzaju ziemniaków, jakich używamy). W dużym garnku zagotować wodę i lekko ją osolić. Ciasto można przecierać przez specjalny przecierak do klusek, ale też można(...)robić starym domowym sposobem. Na płaskiej deseczce (czasami używam odwróconej przykrywki, bo łatwiej mi utrzymać ją od spodu) wyłożyć część ciasta i łyżką odrywać kawałki i wrzucać je do wrzącej wody. Łyżkę, co kilka chwil trzeba maczać w gorącej wodzie, mieszając tak, aby wrzucone kluski się nie posklejały. Po wypłynięciu gotować je na małym ogniu około 5 minut (jeśli kluski

UgotujmyTo.pl
Chleb orkiszowy z kaszą gryczaną 157

piekłam chleb z kaszą gryczaną , który smakował tak rewelacyjnie, że z chęcią zabrałam się za pieczenie tego orkiszowego chleba. Praktycznie nie zmieniałam nic w oryginalnym przepisie, oprócz dodania do ciasta 1/3 szklanki ziaren siemienia lnianego i posypania siemieniem wierzchu chleba. Chlebek nie jest aż tak pyszny jak ten wcześniejszy ale na pewno dużo zdrowszy Zapraszam na chleb orkiszowy z kaszą(...)gryczaną Zaczyn: 2 łyżki zakwasu żytniego 210 g wody 165 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej (u mnie typ 2000) Wymieszać, przykryć szczelnie, zostawić w temperaturze pokojowej na 12-24 godziny. Ciasto właściwe: 1/2 szklanki kaszy gryczanej – po ugotowaniu 1 pełna szklanka kaszy cały zaczyn 160 g letniej wody 1/4 łyżeczki drożdży instant – pominęłam, jeśli mamy mocny zakwas, można spokojnie pominąć

UgotujmyTo.pl
Sernik cytrynowy 167

Masę raz przygotowywałam dodając po kolei składniki, ale to był ten przypadek, kiedy przy przegrywaniu zdjęć z aparatu padła mi karta i ze zdjęć cząstkowych przetrwało tylko zdjęcie upieczonego ciasta. A kolejności dodawania składników oczywiście nie pamiętałam…;) Dlatego drugi raz, jak piekłam ten cytrynowy sernik, poszłam na łatwiznę i wszystkie składniki zmiksowałam a sok i skórkę z cytryny dodałam(...)temperaturze pokojowej!): Spód: 400 g mąki pszennej 100 g mielonych migdałów 180 g cukru 2 jajka 250 g miękkiego masła pół łyżeczki esencji waniliowej Wszystkie składniki zagnieść na jednolite ciasto. Włożyć do woreczka foliowego i wstawić na godzinę do lodówki. Następnie wyłożyć na blachę 23×34 cm wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównać i zapiec w temperaturze 180 stopni przez

UgotujmyTo.pl

Proponowane wyszukiwania