ciasto - 164325 przepisów (strona:4671/10955)

Ekspresowy chlebek bananowy 110

Nie wiesz co zrobić z mocno dojrzałych bananów? Poznaj przepis na ekspresowy chlebek bananowy, który zrobisz w zaledwie 5 minut! Artykuł Ekspresowy chlebek bananowy pochodzi z

Przepiski.pl
Włoskie smaki – dyniowe gnocchi z polskim akcentem 97

jego smak jest bardziej intensywny. Po drugie, kolor pieczonej dyni jest głębszy i bardziej wyrazisty. Wreszcie, po trzecie, puree z pieczonej dyni jest gęstsze, ponieważ zawiera mniej wody. Do ciasta dodajemy mąkę, parmezan, twaróg, jajka oraz gałkę muszkatołową, a następnie formujemy niewielkie kluski. Po ugotowaniu i przestudzeniu wrzucamy je na patelnię z maślaną mieszanką szałwii, miodu i orzechów włoskich(...)Przygotowanie: Upieczoną i ostudzoną dynię zmiksować na puree. Włożyć do miski i dodać jajka, zmielony twaróg i parmezan oraz gałkę muszkatołową. Wymieszać łyżką. Następnie dodać mąkę i zagnieść delikatne ciasto. Podzielić ciasto na 4 części. Formować rulony i kroić na małe kawałeczki. Wrzucać na gotującą się wodę z solą i gotować 2 minuty lub do czas, aż gnocchi wypłyną

codojedzenia
Piaskowe ciasteczka z czekoladą 76

sobą do pracy czy szkoły. Niewiele składników i dodam, że są bez jajek. Zróbcie i dajcie znać czy smakowały. Udanych wypieków.           Potrzebujemy:   Na ciasto: 1 szklanka mąki tortowej pół szklanki mąki ziemniaczanej 10 dag masła 82 %  pół szklanki cukru pudru na czubek łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: mąka tortowa do podsypania stolnicy(...)czekolady mlecznej lub polewy czekoladowej   Wykonanie pysznych ciasteczek: 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Z ciasta odrywamy kawałki, formujemy kulki, spłaszczamy i formujemy ciasteczka. 2. Ciasteczka układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20-25 minut do ładnego zrumienienia się. Czas pieczenia może być dłuższy lub krótszy, zależy to od naszego

Izabelawkuchni
Śliwki pod bezglutenową kruszonką 101

zimnego piekarnika.  Włączyć go na 220°C i piec 15 minut. Potem zmniejszyć temperaturę do 200°C i piec jeszcze 20-25 minut. ----- Podobne: rustykalna tarta ze śliwkami ciasto ziemniaczane ze śliwkami ciasto kokosowe ze śliwkami

Weekendy w domu i ogrodzie
Przepis na keto chleb z twarogiem 68

twarogu Przygotowanie keto chleba z twarogu jest procesem niezwykle prostym, a efekt końcowy z pewnością zadowoli każdego miłośnika zdrowego jedzenia. W pierwszym kroku musimy przygotować nasze składniki. Przygotowanie ciasta Na początku, twaróg tłusty należy przecisnąć przez sito lub dokładnie rozgnieść za pomocą widelca, aby uzyskać gładką konsystencję. Do twarogu dodajemy 3 jajka, mieszając dokładnie całość, aż składniki dobrze się połączą(...)oddzielnej misce mieszamy mąkę migdałową, 250g płatków owsianych, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, szczyptę soli oraz 100g słonecznika. Następnie suche składniki łączymy z masą twarogową, tworząc jednolite ciasto. Mikser może być przydatny, aby uzyskać idealną konsystencję. Formowanie i pieczenie chleba Przygotowane ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu możemy rozłożyć nasiona dyni i chia, które dodadzą dodatkowej

ZGruntuFit
Ciasteczka orkiszowe HIT. Wersja Thermomix. 75

łyżeczki sody oczyszczonej 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie Do naczynia Thermomixa wrzuć wszystkie składniki w podanej kolejności. Ustaw Thermomix na funkcję „ciasto” i mieszaj przez 1,5 minuty. Po wymieszaniu ciasta formuj małe ciasteczka i układaj je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 160°C. Piecz ciasteczka przez 25 minut

Apetyt na Zielone
Przepis na szybką wielkanocną keto babkę cytrynową low carb 68

ketogenicznej. Nasza keto babka wielkanocna to doskonała propozycja dla miłośników słodkości, którzy pragną ograniczyć ilość spożywanych węglowodanów. W artykule przedstawimy szczegółowy przepis na tę wyjątkową, cytrynową babkę. Składniki na ciasto – keto babkę cytrynową Aby przygotować keto babkę, będziemy potrzebować następujących składników: – 1 szklanka mąki migdałowej – 3 łyżki mąki kokosowej – 100 g masła (można użyć oleju kokosowego(...)cytryny i wszystko dokładnie mieszamy. Powoli dodajemy suche składniki do masy jajecznej i delikatnie mieszamy aż wszystkie składniki się połączą. Przekładamy do formy dokładnie natłuszczonej i posypanej mąką kokosową ciasto. Wyrównujemy powierzchnię i zostawiamy na chwilę. Pieczenie babki Pieczemy nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C przez około 35-40 minut. Piecze się doskonale, kiedy ustawimy funkcję góra-dół. Po upewnieniu

ZGruntuFit
Placuszki bananowe fit 105

banan 2 jajka 1 łyżka mąki (użyłam bezglutenowej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli szczypta cynamonu PRZYGOTOWANIE Banana zblenduj, dodaj pozostałe składniki i połącz na gładkie ciasto. Smaż na średnim ogniu 1-2 min z każdej strony. Do smażenia użyj niewielkiej ilości tłuszczu np. masła. Podaj z ulubionymi dodatkami np.: jogurtem, dżemem, owocami, miodem

Słodki Blog
Prosty, miękki piernik z orzechami 81

jedno opakowanie 1 łyżeczka cynamonu szczypta mielonych goździków, ziela angielskiego szczypta soli 4 łyżki cukru pudru 1 szklanka orzechów włoskich, drobno pokrojonych Wykonanie: Na wstępie rozgrzewamy piekarnik - wykonanie ciasta to kwestia 10 minut. Do sporej miski przesiewamy przez sito obie mąki, przyprawy korzenne,  szczyptę soli, proszek do pieczenia i sodę. Mieszamy składniki trzepaczką.  Wlewamy miód, wsypujemy cukier, wlewamy(...)dość gęsta. Odkładamy mikser i wsypujemy pokrojone orzechy.  Mieszamy całość łyżką i przekładamy do keksówki  o długości 24 - 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia.  Wkładamy ciasto do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni  i pieczemy około 45 - 50 minut.  Pierniczek trzeba obserwować, powinien wyrosnąć wysoko  ponad formę i malowniczo pęknąć wzdłuż. Gdy środek pęknięcia

Kronika Piekarnika
Deser Kora Orzechowa w szklance 94

Deser Kora Orzechowa to przepis inspirowany kultowym ciastem o tej samej nazwie. To połączenie biszkoptów, bakalii, budyniowego kremu na bazie syropu brzoskwiniowego, a także Delicji, brzoskwiń z syropu i galaretki. W czym przygotować deser Kora Orzechowa? Deserki Kora Orzechowa polecam przygotować w szklankach, małych słoiczkach lub specjalnych kubeczkach na deserki. Ja użyłam szklanek o pojemności 250 ml i uzyskałam(...)bazie masła, 250 g masła utrzyj, a pod koniec dodaj 100 g cukru pudru. Następnie dodawaj po łyżce wystudzonego budyniu, cały czas ucierając. Gotowy krem możesz użyć do ciast i deserów – na przykład do deserków Kora Orzechowa, na które przepis znajdziesz poniżej. Jak przechowywać desery w szklankach? Deserki w szklankach przechowuj w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku lub owinięte

Via Gusto
Chlebki naan 101

jogurtu np. greckiego – 125 ml wody – 5 g suchych drożdży – łyżka delikatnej oliwy – pół łyżeczki cukru – płaska łyżeczka soli Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie łączymy.Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na ok.1h. Po tym czasie dzielimy ciasto na ok. 8 różnych części i formujemy kuleczki. Następnie rozgrzewamy patelnię. Placuszki rozwałkowujemy na cienkie okręgi(...)pojedynczo kładziemy na suchej patelni. Każdy chlebek pieczemy ok 2-3 minuty po czym przewracamy na drugą stronę i podpiekamy znowu ok. 2-3 minuty. Ciasto będzie rosło podczas pieczenia i będą tworzyć się charakterystyczne pęcherzyki. Gotowe chlebki możemy posmarować świeżym masłem lub skropić oliwą. Podawać z ulubionym hummusem lub np. kurczakiem po indyjsku . Artykuł Chlebki naan pochodzi z serwisu

I LOVE LIFE
Deserek Caffe Latte – deser kawowy z mascarpone 99

cukier puder i wymieszaj. Gotową bitą śmietanę wyłóż na wierzch deserków – polecam to zrobić za pomocą szprycy. Wierzch deserków oprósz kawą rozpuszczalną lub kakao. Zobacz również inne przepisy na ciasta i desery z kawą: tarta z kawą i mlecznym kremem ciasto bez pieczenia z kawą rozpuszczalną ciasto z Cappuccino i bezą tort tiramisu z mascarpone deser Cappuccino w pucharkach Bądź

Via Gusto
SZARLOTKA UCIERANA 254

smaku - przesmażyć aż jabłka się lekko rozpadną. Na końcu dodać 2 łyżki mąki ziemniaczanej. WYKONANIE: Masło utrzeć z cukrem, dodać żółtka. Mąki i proszek przesiać. Dodawać partiami do ciasta. Ubić białka, wymieszać z ciastem. Podzielić na pół. Pierwszą połowę rozsmarować na blaszce, podpiec 15 minut w 175 st. C Następnie posypać bułką tartą , wyłożyć jabłka i rozsmarować drugą część ciasta

Pani na deser
Krem angielski (sos waniliowy) 65

angielski (sos waniliowy) to aksamitny sos na bazie mleka oraz śmietanki z żółtkami i wanilią. Smakuje jak płynny budyń waniliowy lub roztopione lody waniliowe. Pycha! Idealnie sprawdzi się do ciast (np. szarlotki ), naleśników, pancakes, lodów, owoców, deserów itp. Bardzo polecam! Krem angielski (sos waniliowy) Składniki na krem angielski: 1 szklanka mleka 1 i 1/2 szklanki śmietany kremówki 30 % 7 żółtek

Oryginalny smak

Proponowane wyszukiwania