ciasto - 164325 przepisów (strona:4676/10955)

PROSTE CIASTO Z RABARBAREM 86

Proste ciasto z rabarbarem i budyniem waniliowym to idealny przykład na to, jak tradycyjne składniki mogą być wykorzystane do stworzenia czegoś wyjątkowego. Jest to deser, który łączy w sobie prostotę wykonania z wyjątkowym smakiem, co sprawia, że jest chętnie wybierany zarówno na co dzień, jak  … The post PROSTE CIASTO Z RABARBAREM appeared first on Smaczne potrawy

Smaczne Potrawy
Czekoladowe ciasto z porzeczkami 85

może być coś pyszniejszego niż kawałek słodkiego, czekoladowego ciasta z dodatkiem kwaskowatych owoców? Ja uwielbiam takie połączenia, a że to ciasto robi się naprawdę szybko - wystarczy dokładnie wymieszać składniki i dodać ulubione owoce i upiec to robię je dość często. Tym razem dodałam czerwone porzeczki, które pięknie obrodziły w tym roku. To dość mocno niedoceniane, niepozorne kuleczki są bogate(...)pieczenia, sodę i sól. Wszystkie te składniki mieszamy dokładnie ze sobą. Następnie dodajemy do nich olej, mleko, wbijamy jajka i ponownie mieszamy całość łyżką lub rózgą kuchenną. Gotowe ciasto przekładamy do blaszki (23x33 c m) wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu posypujemy porzeczkami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 170 st. C i pieczemy ok 50 minut, do tzw suchego patyczka

Cynamonowe szczęście
Serniczek z jagodami 89

Pyszny waniliowy sernik z dużą ilością jagód. Ciasto idealne na każdą okazję, jak i bez okazji. Składniki 750 g mielonego twarogu półtłustego 5 jajek 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2x budyń waniliowy 50 g roztopionego masła 1,5 szklanki jagód Przygotowanie Twaróg przełożyć do dużej miski, dodać cukier, budyń, cukier waniliowy, wbić jajka i wlać ostudzone masło. Wszystko

Wasze Przepisy
Drożdżowe oczka z serem i morelą / Drożdżówki z serem i morelą 79

domowa piekarnia. Robiłam w weekend takie drożdżóweczki z dodatkiem sera i moreli. Podobne można kupić u nas w lokalnej cukierni, ale domowe zdecydowanie wygrywają! Zapraszam po przepis.  Składniki: Ciasto: 500 g mąki pszennej (typ 480 lub 500) 200 ml ciepłego mleka  25 g świeżych drożdży lub 7 g suszonych 3 łyżki cukru 80 g roztopionego masła(...)minut.  3. W międzyczasie jajka z pozostałym cukrem utrzeć na puch.  4. Do jajek przesiać pozostałą mąkę dodać sól, roztopione masło, olejek, wyrośnięty rozczyn. Ciasto miksować mikserem z hakami przez 8-10 minut. Uformować kulę, włożyć z powrotem do miski, przykryć i odstawić do podwojenia objętości (ok 1-1,5h).  5. Ser rozetrzeć widelcem. Dodać do niego

Kuchnia domowa Ani
Czekoladowe babeczki z porzeczkami, mega proste 90

polewa: 3/4 kostki masła 2 łyżki ciemnego kakao ( bez cukru ) 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka wody dodatkowo: kilka gałązek porzeczek do dekoracji (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wszystkie składniki na ciasto , oprócz porzeczek, umieść w dużej misce. Tłuszcz rozpuść i dolej do pozostałych. Zmiksuj, mikserem na gładką masę. Na koniec wsyp porzeczki, zamieszaj łyżką. Powstałą masą napełnij foremki do babeczek(...)więcej niż do połowy. Ja dałam zbyt mało i wyszły nieco niskie Wstaw do podgrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 170C. Około 35-45 minut , najlepiej sprawdzać patyczkiem ,czy ciasto dopiekło się w środku , gdyż każdy piekarnik piecze nieco inaczej. Piecz bez termo obiegu . Po upieczeniu , odstaw do całkowitego wystygnięcia. Następnie składniki na polewę, umieść w rondelku. Podgrzewaj na małym

Ogrodnik w podróży
Domowe jagodzianki 142

rozpuszczonego letniego masła i wyrabiamy jeszcze chwilę do wchłonięcia masła. Przykrywamy miskę ściereczką i odstawiamy na 1 h w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Po tym czasie dzielimy ciasto na równe części, robimy placek, nakładamy nadzienie z jagód (jagody, cukier i mąka pszenna) i zlepiamy. Smarujemy białkiem i posypujemy kruszonką. Ja piekłam w 175 st. C przez 20 minut. Autor przepisu

Wasze Przepisy
Rolada szpinakowa z truskawkami 75

rolada kusi swoim oryginalnym wyglądem. Piękny zielony kolor ciasta w połączeniu z różowym kremem i czerwonymi truskawkami prezentuje się po prostu bajecznie i nie sposób przejść obok takiego deseru obojętnie. Do tego jest delikatna i leciutka. Miękkie ciasto biszkoptowe z  śmietankowym kremem, którego słodycz równoważą świeże truskawki to deser, który sprawdzi się w ciepłe dni i będzie kusić oczy(...)pozostałe blendujemy. Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, gdy będzie gęsta dodajemy do niej zblendowane truskawki i mieszamy do połączenia. Wlewamy rozpuszczoną żelatynę i ponownie miksujemy całość.  Ciasto rozwijamy, smarujemy kremem. Wzdłuż jednego z brzegów układamy truskawki i zwijamy roladę zaczynają od krawędzi z truskawkami. Można ją dodatkowo owinąć papierem do pieczenia, lub folią spożywczą. Chłodzimy kilka godzin

Cynamonowe szczęście
Biało-czerwona sałatka na mecz 114

kanapki, np. z serem i warzywami – łatwo się je robi i są wygodne do jedzenia. Świetnym pomysłem będą także domowe frytki z różnymi dipami, a także przekąski z ciasta francuskiego, czy sałatki. Na deser możesz przygotować muffinki lub ciastka. Jaką sałatkę zrobić na mecz? Poniżej znajdziesz przepis na biało-czerwoną sałatkę, którą polecam zrobić na mecz. Oto kilka innych(...)mini kanapki, np. z serem i warzywami - łatwo się je robi i są wygodne do jedzenia. Świetnym pomysłem będą także domowe frytki z różnymi dipami, a także przekąski z ciasta francuskiego, czy sałatki. Na deser możesz przygotować muffinki lub ciastka. " } } , { "@type": "Question", "name": "Jaką sałatkę zrobić na mecz?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": " Poniżej znajdziesz przepis na biało-czerwoną sałatkę, którą

Via Gusto
SERNIK GOTOWANY. Z TRUSKAWKAMI I GALARETKĄ 104

czasu do czasu kombinuję jego różne wersje 😍 Tym razem zrobiłam z pierwszymi, polskimi truskawkami, które pojawiły się w UK. Nie pomyślałam jednak, że truskawki moga odrobinę puszczać sok, kedy ciasto stoi w temperaturze pokojowej ... i nastepnym razem na górę masy serowej, pod owoce również wyłożę warstwę herbatników, tak jak na spód ciasta.  Składniki :   (u mnie foremka

Walijskie Pichcenie
Domowe hotdogi 91

cukier, odstawiamy na 5 minut. Do misy wsypujemy mąkę, sól, dodajemy jajko i oliwę z oliwek. Wlewamy mleko z drożdżami. Wyrabiamy ręcznie lub w robocie kuchennym gładkie i elastyczne ciasto przez 10 minut. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawimy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 1 godzinę. Wyrośnięte ciasto wykładamy na blat i dzielimy na 4 części. Każdą rozwałkowujemy na długi

Delicious Place
Sernik na zimno z owocami i galaretką 71

owoce Przygotowanie Rozkładamy biszkopty, wylewamy galaretkę jagodową i chowamy do lodówki. Rozrabiamy galaretki pomarańczowe, studzimy łączymy z serem i wylewamy na biszkopty, chłodzimy. Rozrabiamy galaretkę cytrynową. Wykładamy owoce na ciasto i wylewamy galaretkę. Ponownie chłodzimy w lodówce. Autor przepisu: Katarzyna The post Sernik na zimno z owocami i galaretką first appeared on Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Szparagi fioletowe z rabarbarem i serkiem kremowym zapiekane w cieście francuskim 84

Bardzo szybkie, smaczne i popisowe danie z wykorzystaniem szparagów fioletowych od Szparag Wielkopolski z dodatkiem rabarbaru oraz serka śmietankowego zapiekane w cieście francuskim. Składniki: 1 opakowanie (375 g) ciasta francuskiego 250 g szparagów fioletowych 100 g obranego rabarbaru 135 g serka śmietankowego z przyprawami "Piątnica" Sposób przygotowania: Szparagi dokładnie oczyścić i umyć. Wrzucić do wrzącej osolonej wody i gotować(...)minut. Po ugotowaniu szparagi odsączyć. Na blaszce wyłożyć ciasto francuskie, posmarować serkiem śmietankowym. Ułożyć na to ugotowane szparagi i pokrojony w kostkę rabarbar. Piec przez 25 minut w 180 stopniach. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Przepyszny sernik 92

łyżki mąki ziemniaczanej opcjonalnie rodzynki Przygotowanie Ubić białka, oddzielnie utrzeć masło z cukrem, dodać żółtka, ser, budyń w proszku i mąkę ziemniaczaną. Do tej masy dodać ubite białka. Ciasto przełożyć do tortownicy i piec w temp. 180 C, ok. 60 minut. Autor przepisu: Ewa The post Przepyszny sernik first appeared on Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Mini serniczki z truskawkami 71

mlekiem i odczekałam 20 min. Po tym czasie dodałam twarożek, proszek do pieczenia i syrop klonowy. Zblendowałam na gładką masę. Białka ubiłam na sztywno i dodałam do masy. Przelałam ciasto do miseczek, udekorowałam truskawkami. Piekłam ok. 30 min w 180 stopniach. Autor przepisu: Magdalena The post Mini serniczki z truskawkami first appeared on Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Gofry twarogowe 76

łyżka oleju 1 łyżka cukru Przygotowanie Do kielicha blendera wbić jajka, dodać ser, mąkę, mleko, olej i cukier. Całość zblendować na gładką masę. Gofrownicę dobrze rozgrzać. Nałożyć porcję ciasta i rozprowadzić po całej powierzchni. Opuścić pokrywę i smażyć przez około 7 minut. Gotowe gofry studzić na kratce, dzięki czemu zachowają swoją chrupkość. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Artykuł Gofry twarogowe

Alle Dobre!

Proponowane wyszukiwania