ciasto - 164325 przepisów (strona:4562/10955)

Ciasto jogurtowe z truskawkami 161

Dzisiaj pyszne ciasto z truskawkami . Robiłam, go już po raz drugi, bo niestety za pierwszym razem nie bardzo mi wyszło. Coś musiałam zrobić źle. Mogła to tez być wina jogurtu, bo niestety w przepisie było, że ma być gęsty, a nie miałam takiego i dałam taki lejący. Tym razem jogurt był już bardzo gęsty. Ciasto super, bardzo smaczne, szybkie(...)również miksujemy. Mąkę mieszamy z budyniem i proszkiem do pieczenia. Dodać do masy (podzielić na trzy tury), ciągle miksując. Masę przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch ciasta poukładać owoce. Pieczemy w 180 stopniach około 45 minut (sprawdzamy patyczkiem

kruche babeczki
Ciasto marchewkowe - przepyszne :)) 230

Ostatnimi czasy mój szanowny Pan Mąż trochę się ze mnie nabijał, że prowadzę bloga i ciasta marchewkowego jeszcze nie zrobiłam. Jak to tak i w ogóle, wstyd. Tak chciał to ma he he ;)) Ciasto jest pyszne, wilgotne i bardzo smaczne. Marchewka nie jest wyczuwalna, dla mnie rewelacja :)) Polecam, bo robi się naprawdę szybko i nie jest skomplikowane :). Ja przepis trochę(...)mąkę wymieszaną z resztą składników suchych. Na koniec powoli wlewamy olej, miksujemy i na końcu dodajemy marchewkę, jabłka i orzechy. Mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy na nią ciasto. Pieczemy w 200 stopniach jakieś 45 minut. Po ostudzeniu możemy posypać cukrem pudrem lub jak kto woli zrobić polewę z gorzkiej czekolady

kruche babeczki
Sernik z kakaową kruszonką i ciemnym spodem 196

Kolejna wariacja na temat sernika - tym razem z kakaowym spodem i kakaową kruszonką. ... a między nimi wspaniały, rozpływający się w ustach, delikatny niczym puch ser - zapraszam! SKŁADNIKI: ciasto: - 1 kostka margaryny - 2 szklanki mąki - 1/2 szklanki cukru - 2 płaskie łyżki kakao masa serowa: - 1 kg sera z wiaderka - 3/4 szklanki cukru - 1 cukier waniliowy - 2 jaja - 2 żółtka - 1/2 szklanki(...)oleju - 1/2 szklanki mleka - 1 duży budyń waniliowy Przygotowuję ciasto: Siekam margarynę, dodaję cukier, mąkę i kakao. Wyrabiam 2 kule (większą i mniejszą), daję do lodówki na minimum 30 minut.  Przygotowuję masę serową: Miksuję jaja, dodaję stopniowo cukier i cukier waniliowy, budyń, mleko i olej, na samym końcu dodaję ser. Całość miksuję przez chwilę na najniższych obrotach. Mniejszą kulą

Wielopokoleniowo
Kruche babeczki z rabarbarem i kruszonką 384

spód z rozpływającym się w ustach wnętrzem, pod mega chrupiącą kruszonką- jak i smaku -słodko-kwaśny mix, który długo nie daje o sobie zapomnieć <3 Składniki (12 babeczek): Ciasto: 70 g margaryny 2 żółtka 200 g mąki 70 g cukru pudru Nadzienie:  4-5 łodyg rabarbaru 3 łyżki cukru wiórki kokosowe (pół łyżeczki na jedną babeczkę) Kruszonka(...)szklanki mąki 1/4 szklanki cukru 1/4 kostki masła 1/2 łyżeczki smalcu 1/2 cukru wanilinowego Przygotowanie: Z podanych składników szybko zagnieść ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię i wstawić do lodówki na około 30 minut. Rabarbar umyć, obrać i pokroić. Przełożyć do miski i zasypać dwoma łyżkami cukru. Odstawić. Ciasto wyciągnąć i wylepić nim foremki na muffinki (najlepsze do tego będą

Malinowo w kuchni
Kruche z rabarbarem i daktylami 191

Kruche ciasto z rabarbarem i daktylami Składniki na kruche ciasto: 1,5 szklanki mąki ryżowej 1 szklanka mąki orkiszowej pół szklanki oliwy z oliwek agawa Pozostałe składniki: rabarbar 10 daktyli bez pestek agawa (może być cukier kokosowy) Składniki na kruche zmieszałam, oddzielając niewielką część na kruszonkę. Ciasto wyłożyłam do formy, nakłułam widelcem w kilku miejscach i wstawiłam na kilka minut

nietadieta
Ciasteczka z rodzynkami 239

Ciasto na niedzielę musi być..w sumie to nie ciasto tylko ciasteczka i do niedzieli to już nikt o nich nie będzie pamiętał  haha..Tym razem Marzenka dała do wyboru 3 rodzaje ciasteczek do wspólnego pieczenia..Ja wybrałam ciasteczka z rodzynkami ..kilka dni temu piekłam ciasteczka , takie z proszku...ale te szybko też się robi..a jakie są smaczne(...)proszek do pieczenia i cukier wymieszać. Dodać pokrojone na drobne kawałki masło i rozcierać palcami, aż powstaną okruszki.Dodać rodzynki i posiekane kiwi, kuleczki, jajko i mleko, wyrobić ciasto.Z ciasta formować kulki (większe od orzecha włoskiego) , wykładać na  blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i lekko spłaszczyć.Piec w temperaturze 170 C z termoobiegiem przez około 16 minut.Po  upieczeniu

Moje domowe kucharzenie
Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką 246

Moją kolejną propozycją na ciasto rabarbarowe jest bardzo proste i pyszne ciasto drożdżowe z kruszonką i lukrem. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką 246

Moją kolejną propozycją na ciasto rabarbarowe jest bardzo proste i pyszne ciasto drożdżowe z kruszonką i lukrem. Czytaj więcej

Ana Mari's world
LENIWIEC Z OWOCAMI 192

Pogoda za oknem zachwyca, więc szkoda czasu na przes iadyw an ie w kuchni, ale gdy mam y ochotę na domowe ciasto z te go prze pis u w mig je przygotujemy i to be z uż ycia miksera. SKŁADNIKI 200 g mąki pszennej 1/2 szkl. cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki sody 1 jajko(...)łyżki kropelek czekoladowych WYKONANIE Margarynę rozpuszczamy, studzimy. Za pomocą miotełki roztrzepujemy jajko z mlekiem i margaryną, dodajemy resztę suchych składników, Jabłko i brzoskwinię obieramy, kroimy na kawałki, Dodajemy do ciasta, mieszamy. Wylewamy ciasto na blaszkę (o wymiarach 10x 30 cm) wysmarowaną margaryną i wysypaną bułką tartą. Pieczemy ok. 40 min. w 175 stopniach - do suchego patyczka

słodki bratek
CIASTO Z RICOTTĄ I CZEKOLADĄ 447

razem chciałabym Wam zaproponować przepis z ricottą na słodko – lekkie, delikatne ciasto na chrupiącym spodzie. Do tej pory przygotowywałam je tylko we Francji, i użyłam do sporządzenia spodu francuskich ciasteczek typu sablés, które są kruche i chrupiące, dlatego, jeśli zdecydujecie się wypróbować ten przepis, będę Wam wdzięczna za sugestie, jakich polskich ciasteczek użyliście do przygotowania spodu. Najlepiej, żeby były lekko(...)chrupiące i kruche, na przykład ciasteczka maślane, cookies, ewentualnie herbatniki. Zbliża się Dzień Matki, może przygotujecie dla niej właśnie to ciasto, polecam.   Dla 8-10 osób Przygotowanie: 30 min. Pieczenie: 50 min. Chłodzenie: 8 godz.   Składniki: 100 g gorzkiej czekolady 500 g ricotty 200 g kruchych ciasteczek maślanych typu sablés lub cookies* 100 g masła (lub margaryny

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Ciasto 3 BIT 184

okazji Światowego Dnia Pieczenia mam dla Was coś słodkiego :) Składniki: ciasto - 4 szklanki mąki pszennej - 4 żółtka - 250 g margaryny - 4 łyżki miodu - 1 łyżeczka sody - 1 szklanka cukru krem - 2 budynie waniliowe - 1/2 litra mleka - 1 galaretka cytrynowa - 200 g masła oraz - 1 puszka masy krówkowej - orzechy włoskie Przygotowanie: Z podanych składników zagniatamy ciasto i dzielimy(...)dodajemy galaretkę w proszku. Masło rozcieramy i stopniowo dodajemy przestudzony budyń. Na pierwszy placek wykładamy 3/4 puszki masy krówkowej, na to drugi placek, masę budyniową oraz trzeci placek. Wierzch ciasta smarujemy resztą masy krówkowej i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi

Zainspirowana w kuchni
ŁATWY I NAJLESZY PIERNIK Z POWIDŁAMI ŚLIWKOWYMI I CZEKOLADOWĄ POLEWĄ 187

jeden z najlepszych, najłatwiejszych i najszybszych przepisów na piernik jaki dotąd sprawdziłam. Nadaje się nie tylko na święta, ale też na każdą okazję, nawet teraz, kiedy powinny dominować ciasta z sezonowymi owocami. Ja natomiast o tej porze nabrałam ochoty na to właśnie ciasto – co zrobić - i musiałam go w końcu upiec J A co!  Uwaga: Uwielbiają go dosłownie wszyscy(...)wylać do przygotowanej foremki i wstawić do piekarnika (konsystencje będzie rzadka). Piec przez 45 - 50 minut do suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Po całkowitym ostudzeniu, przekroić ciasto na pół i przełożyć powidłami.  Przełożony piernik polać polewą: w rondelku zagotować śmietankę, odstawić z ognia, dodać kawę i wymieszać do rozpuszczenia, następnie dodać połamaną na kosteczki

Calzonella.com
Tort z musem i ganache czekoladowym (biszkopt genueński) - warsztaty z Twardym Szparagiem 267

masę ubić (już mikserem) do momentu, aż będzie ostudzona, lekko sztywna i wyraźnie zwiększy swoją objętość. (Może to potrwać nawet kilkanaście minut.)  Dodać przesianą mąkę i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do formy wysmarowanej (w kierunku jego wyrastania) masłem i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec (do tzw. "suchego patyczka") 25-30 minut w 180 stopniach. (Biszkopt powinien mieć złoty kolor(...)ostudzeniu przekroić na 3 części. (Biszkopt studzić w formie odwróconej do góry dnem. Blaszkę należy postawić na kratce. Dzięki temu trikowi ciasto będzie idealnie równe.) Przygotować nasączenie.  Cukier zalać gorącą wodą i następnie dodać sok oraz skórkę z cytryny (w kawałkach). Gotować do momentu otrzymania syropu i pozostawić do ochłodzenia. Po przecedzeniu - opcjonalnie wymieszać z odrobiną (!) alkoholu. Przygotować

Di gotuje
Babka podwójnie pomarańczowa 210

szczególności napoje i… słodkości. Bardzo się cieszę, że moja rodzina podziela moje zamiłowanie do pomarańczowych smaków. Dziś zapraszam Was na pyszną, łatwą w przygotowaniu podwójnie pomarańczową babkę. Ciasto długo zachowuje świeżość, jest wilgotne… po prostu pyszne. Taka babka idealnie sprawdzi się do kawy lub herbaty. Spróbujcie. Babka podwójnie pomarańczowa Babka podwójnie pomarańczowa(...)Skworcu). Do miski ze składnikami wbijamy 3 całe jajka, mieszamy dokładnie całość. Następnie wlewamy ciepłą (! nie gorącą) rozpuszczoną margarynę. Wszystko razem mieszamy, aż do połączenia składników (jednolita, płynna masa). Ciasto wlewamy do wysmarowanej tłuszczem i dobrze obsypanej kaszą manną keksówki. Babkę wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na środkowy poziom. Pieczemy około 45 (do tzw. suchego patyczka). Po wyjęciu

Słodkie okruszki
Drożdżówki z serem 224

cudownie prezentujące się drożdżówki potrafią skraść serce nie jednego łasucha. Domowe wypieki choć są zazwyczaj czasochłonne to myślę, że od czasu do czasu warto ten czas poświęcić :) Miękkie ciasto z delikatnie waniliowym serem - po pierwszym kęsie będziecie w niebie :) Zapraszam! Drożdżówki z serem   Składniki: 250 g mąki 40 g cukru 1/2 szklanki letniego mleka 50 g masła(...)mleka. Dokładnie mieszamy. Przykrywamy ściereczką i odkładamy w ciepłe miejsce na 15 - 20 minut.  Dodajemy mąkę, sól, resztę cukru i mleka, jajko oraz roztopione i ostudzone masło. Wyrabiamy ciasto, aż będzie ładnie odchodzić od ręki. Możemy podsypać mąką jeśli zbyt mocno się klei. Przykryć i odstawić na 1 godzinę.  Przygotowujemy nadzienie łącząc wszystkie składniki i dokładnie mieszając

Tagebuch po polsku

Proponowane wyszukiwania