ciasto - 162322 przepisów (strona:2487/10822)

Proste bułki do burgerów 106

Bułki do burgerów Mięciutkie, puszyste i chrupiące, domowe pieczywko z sezamem. Szybkie i łatwe w wykonaniu. Super bułeczki do domowych burgerów.     Składniki: Ciasto: 0,5kg mąki pszennej 250ml ciepłej wody (nie gorącej!) 25g świeżych drożdży 1 jajko 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki soli 4 łyżki oleju Dodatkowo: kilka łyżek mleka sezam do posypania bułeczek     *** Do miski(...)wlewamy 250ml ciepłej wody, wkruszamy drożdże i mieszamy *** *** Do rozpuszczonych drożdży dodajemy przesianą mąkę, sól, cukier, jajko oraz olej. Całość wyrabiamy do uzyskania miękkiego, elastycznego ciasta *** *** Ciasto przekładamy do miski, przykrywamy folią spożywczą lub ściereczką i odkładamy w ciepłe miejsce na około 1 godzinę do wyrośnięcia *** *** Wyrośnięte ciasto wyrabiamy raz jeszcze i dzielimy na 6 lub 9 części – w zależności

Blog z Apetytem
kruche ciasto ze śliwkami i bezą 430

Przepyszne ciasto, zachwycające smakiem, a jednocześnie łatwe i szybkie do zrobienia - kruchy spód przykryty lekko kwaśną masą śliwkową i delikatną słodką bezą oraz chrupiącymi migdałami. Doskonały pomysł na wykorzystanie śliwek, zwłaszcza w sezonie.  składniki: 2 szklanki mąki pszennej   1 szklanka mąki krupczatki   2 łyżeczki proszku do pieczenia   5 łyżek cukru cukru   cukier waniliowy(...)cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki płatków migdałowych do posypania wykonanie: Na stolnicy łączę mąki, proszek do pieczenia, cukier, wanilię, masło i żółtka. Zagniatam i wyrabiam na gładkie ciasto. Ciastem wylepiam dno i brzegi blaszki o wymiarach 26 x 21 cm. Wstawiam do lodówki na czas przygotowania masy śliwkowej i bezy. Śliwki myję i pozbawiam pestek. Wrzucam do garnka

babka w formie
FASOLKA SZPARAGOWA PO BOLOŃSKU 107

Fasolka szparagowa to przysmak lata! Najczęściej podaje się ją okraszoną smażoną bułką z masłem i/lub jajkiem sadzonym. A gdyby podać ją w całkiem inny sposób... Moją

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto cappuccino bez pieczenia 152

Ciasto cappuccino bez pieczenia – szybkie, proste, a jakie pyszne! :) Ciasto cappuccino bez pieczenia – Składniki: Składniki na krem: 4 łyżki cukru pudru 5 czubatych łyżek cappuccino śmietankowego 250g mascarpone 2 opakowan The post Ciasto cappuccino bez pieczenia appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ciasto z rabarbarem i truskawkami – szybkie i proste 100

Ciasto z rabarbarem i truskawkami to proste i szybkie ciasto, które zasmakuje każdemu! :) Poniższe składniki wystarczą na blaszkę o wymiarach 30cm x 25cm. Ciasto z rabarbarem i truskawkami – Składniki: 2 szklanki mąki pszennej to The post Ciasto z rabarbarem i truskawkami – szybkie i proste appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Malinowa rozkosz bez pieczenia 506

Malinowa rozkosz bez pieczenia, czyli pyszne ciasto w kilka minut ;) Polecam również przepis na pyszne ciasto z malinami i bezą: Malinowa chmurka – przepis Malinowa rozkosz bez pieczenia – Składniki: ok. 120g herbatników 40 The post Malinowa rozkosz bez pieczenia appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Truskawkowa chmurka 96

Truskawkowa chmurka – to ciasto na wzór malinowej chmurki, na którą przepis znajdziecie tutaj: Malinowa chmurka – przepis. Kruchy spód można ewentualnie zastąpić herbatnikami lub pokruszonymi ciasteczkami owsianymi wymieszanymi z masłem, The post Truskawkowa chmurka appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Truskawkowiec bez pieczenia 116

Truskawkowiec bez pieczenia – to pyszne ciasto na herbatnikach, składające się z 3 warstw, w tym dwóch na bazie truskawek. Gorąco je polecam ze świeżymi truskawkami w sezonie, chociaż i poza nim można je wykonać z truskawkami mrożonymi, które w The post Truskawkowiec bez pieczenia appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ciasto Zemsta Teściowej – Wiśniowa Chmurka 86

Ciasto Zemsta Teściowej, czyli Wiśniowa Chmurka to pyszne warstwowe ciasto o przezabawnej nazwie ;) Jedni twierdzą, że jest na na tyle słodkie, jak słodka zemsta, której głównym celem było ‘utuczenie’ synowej ;) Inni zaś głoszą legendę, ż The post Ciasto Zemsta Teściowej – Wiśniowa Chmurka appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Muffinki pizzowe 145

Składniki 24 sztuki : Ciasto – 320 g mąki (najlepiej  typu 00) – 25 g świeżych drożdży – płaska łyżeczka soli – pół łyżeczki cukru – łyżka oliwy – ok. 200 ml ciepłej wody Sos pomidorowy – 1/2 puszki pomidorów z puszki lub 2 duże pomidory – świeża bazylia lub suszona – ząbek czosnku – sól, pieprz, zioła prowansalskie(...)ciepłej wody (ok. 100 ml) wsypać drożdże i cukier, wymieszać i odstawić na chwilę na bok. Mąkę przesiewamy do miski dodajemy sól a następnie drożdże i oliwę. Wyrabiamy ciasto dodaj równocześnie wodę i obserwując konsystencje ciasta. Nie możemy przesadzić z wodą ( ciasto musi być elastyczne). Ciasto pozostawić do wyrośnięcia na co najmniej godzinę. Po wyrośnięciu ciasto podzielić na 24 równe

I LOVE LIFE
Trdelnik 166

drożdżowy wypiek jest wiele np.kołacz, trdelnik, kurtoszkołacz , polecam wypróbujcie bo warto, pyszne są.Do tego kubek mleka i trudelnik pachnący cynamonem rozwijany po kawałku ..mniam.  Ciasto 180 g mleka w temperaturze pokojowej 30 g drożdży świeżych 60 g cukru 550 g mąki pszennej typ 550  2 jajka  kilka kropel aromatu migdałowego lub pomarańczowego mała szczypta soli(...)jajko roztrzepane (do smarowania rurek przed posypaniem) Drożdże zasypać łyżeczką cukru i pozostawić pod przykryciem na około 15-20 min. Po tym czasie dodać pozostałe składniki na ciasto i dobrze wyrobić. [ Wszystkie składniki umieścić w naczyniu miksującym thermomiksa 30 sek /obr. 4 ,a następnie 3 min/ Interwał ]  .Przykryć wilgotną ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia.  Po wyrośnięciu rozwałkować

Moje domowe kucharzenie
Jagodzianki z kruszonką 158

przepis i dajcie znać co o nich myślicie. Nie chcę się chwalić, ale uważam że to najlepsze jagodzianki, jakie do tej pory zrobiłam. Prawdziwy sztosik;) Składniki: (na 16 jagodzianek) Ciasto: 550 g mąki pszennej 7 g suchych drożdży 100 g cukru 100 g jogurtu greckiego 200 ml mleka 2 jaja Nadzienie: 550 g jagód 3 łyżki cukru 1 opakowanie budyniu(...)waniliowego Kruszonka: 100 g mąki pszennej 50 g cukru 50 g masła Przygotowanie: Do misy wsypujemy mąkę, cukier, suche drożdże, dodajemy jajka, jogurt i ciepłe mleko. Wyrabiamy ciasto mikserem, aż będzie elastyczne. Misę z ciastem przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na około 1 godzinę w ciepłym miejscu. W tym czasie ciasto powinno podwoić swoją objętość. Jagody mieszamy z cukrem

Smakowity Blog Kulinarny
Ciasto czekoladowe z borówkami 193

Przepisy Thermomix. Przepis na Thermomix TM31, Thermomix TM5, Thermomix TM6 CIASTO CZEKOLADOWE Z BORÓWKAMI Składniki: 4 jajka 150 g cukru 100 g oleju 160 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 40 g kakao 150 g borówki amerykańskiej Thermomix przepisy. Ciasto czekoladowe z borówkami. WYKONANIE: Do naczynia Thermomix zakładamy motylek. Wbijamy jajka i wsypujemy cukier. Ubijamy czas 3 min/obr.4(...)Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy masę czekoladową (dodatkowo można jeszcze na wierzch dać borówki) i pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 stopni góra-dół przez 40 minut. Po wystygnięciu ciasta posypujemy cukrem pudrem. Thermomix przepisy. Ciasto czekoladowe z borówkami. The post Ciasto czekoladowe z borówkami appeared first on Thermomix przepisy

Themo przepisy
Quiche z cukinią i pomidorami 115

Opis Quiche z cukinią i pomidorami: Quiche z cukinią i pomidorami to klasyka kuchni francuskiej. Czym w sumie jest quiche? Jest to rodzaj placka składającego się ze słonego kruchego ciasta oraz wytrawnego nadzienia, zalanego jajeczno-śmietanową masą. Czym w sumie różni się quiche od tarty? Placek zalany masą jajeczno-śmietanową może być nazywany zarówno quiche jak i tartą. Natomiast placek(...)Przepis na quiche z młodą cukinią i pomidorem to pyszna lekka, letnia kompozycja, idealna jako przystawka czy też na obiad. Polecamy Wam również nasze przepisy kuchni francuskiej . Składniki na ciasto: 125 g masła 250 g mąki pszennej 1 jajko Szczypta soli Składniki na farsz: Pomidorki koktajlowe 2 cukinie 200 ml śmietany 30% 2 łyżki oleju 3 jajka 2 ząbki czosnku

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
KUCHENNA APTEKA #41 - PIEPRZ CZARNY 116

Pieprz czarny obok soli to najpopularniejsza przyprawa na świecie. Jest ostry, piekący, niezwykle aromatyczny i nadaje daniom wyrazistości. Znajduje się w każdej kuchni! Każdy z nas

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania