wina kisielków , a może ja za mało dałam ..robiłam wtedy 2 ciasta i może przez nieuwagę...Ja ciut zmieniłam..dałam herbatniki i dwa rodzaje kisielków i wyszła zebra sernikowa. Myślałam, że ciasto będzie miało bardziej wyraziste kolory, w sumie mogłam dać barwniki dla zaostrzenia tychże kolorów, ale nie chciałam..Myślę, że nada się do akcji Zielono mi ?.. biszkopty
Moje domowe kucharzeniecieszy się Shrek bez pieczenia Mazurek czekoladowy z bakaliami Mazurek z makiem i bakaliami Babka cytrynowa z majonezem Ciasto z kremem krówkowym Sernik z bezą kokosową Sernik zebra Biszkopt z kremem jogurtowym Ciasto Shrek bez pieczenia
Kuchcik gotujetorcik, nie męża) na koniec blogowej kolejki. Tort był bardzo symboliczny, maleńki i trochę w smaku jak nie tort, bo w sumie w środku znalazło się ciasto zrobione z przepisu na babkę Zebrę :) Specjalnie. Bo mój mąż z wszystkich ciast najbardziej lubi te sypkie i babkowate. Do tego krem z nutelli, którą też bardzo lubi :) Nie wiem czy ktoś inny
bistro mamaMniejsza wersja słynnej zebry w wersji bananowej. Ostatnio polubiłam ciasta z bananami, więc postanowiłam tym razem wykonać babkę z ich udziałem. Do tego dodałam fajny wizualny efekt zebry i efekt wyszedł super! W smaku boska, mokra, bananowa, na dodatek ma bardzo mało kalorii :) Wartość odżywcza 1 kawałka (10-12) 96 kcal
zdrowo i aktywnieMniejsza wersja słynnej zebry w wersji bananowej. Ostatnio polubiłam ciasta z bananami, więc postanowiłam tym razem wykonać babkę z ich udziałem. Do tego dodałam fajny wizualny efekt zebry i efekt wyszedł super! W smaku boska, mokra, bananowa, na dodatek ma bardzo mało kalorii :) Wartość odżywcza 1 kawałka (10-12) 96 kcal
Zdrowie i pysznie na talerzuPierwszym ciastem jakie w życiu, całkowicie samodzielnie upiekłam była "zebra". Miałam wtedy kilkanaście lat i pamiętam, że po tym debiucie cukierniczym pękałam z dumy, że udało mi się coś upiec, co wcale nie było zakalcem, a i dobrze smakowało. Przepis na "zebrę" znalazłam kiedyś w jednym z zeszytów kulinarnych mojej mamy, która świetnie piecze i gotuje i to dzięki niej(...)stopni i wstawiamy ciasto na około 45 minut. W trakcie pieczenia nie wolno otwierać piekarnika. Po tym czasie przy pomocy drewnianego patyczka sprawdzamy czy ciasto jest gotowe. Jeśli będzie suchy, oznacza to, że "zebra" może być już wyjęta z piekarnika. Smacznego
W mojej holenderskiej kuchniattachment_8220" align="aligncenter" width="685"] Śmietanowiec z truskawkami - ciasto bez pieczenia[/caption] Zobacz inne przepisy na ciasta bez pieczenia: Domowe Rafaello Na Krakersach Pianka Zebra Leciutka Jak Piórko (188 Kcal) Ciasto Marlenka Bez Pieczenia Lekki Galaretkowiec Na Jogurcie (146 Kcal) Trójkolorowa Stefanka Bez Pieczenia Tęczowy Sernik Na Zimno – Super Lekki (175 Kcal) Ciasto Bez Pieczenia Z Jabłkami I Bitą
e-PrzepisyKulinarneDziś ciasto na poprawę nastroju dla wszystkich sernikowców. Tak- sernik równa się uśmiech, chociaż na chwilę ; ) Ten jest także miły dla oka i łączy dwa smaki
Domowe ciastawiem, że jeśli nie spróbuję to się tego, po prostu, nie dowiem. Tak więc zapraszam was na przepyszne, i troszkę już zapomniane, dwukolorowe ciasto o wdzięcznej nazwie Zebra . Nie piekłam go już tak długo, że zapomniałam, jak cudownie smakuje:) Polecam ! Składniki: 2,5 szklanki mąki pszenną 1,5 szklanki cukru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki kakao(...)średnicy 22 cm wykładam papierem do pieczenia i na środek wykładam trzy łyżki masy jasnej, a na jasną-trzy łyżki masy ciemnej i tak do wyczerpania obu rodzai ciast. Piekarnik nagrzewam do 170°C-180°C i wstawiam ciasto na 40-50 min do suchego patyczka. Upieczone wyjmuję, odstawiam na 10-15 min, następnie wyjmuję z tortownicy i odstawiam
Ciasteczkowy Potwórlekkie ciasto z aromatem olejku migdałowego. Idealne do sobotniej kawki, nie dość, że smaczne, to nie pracochłonne, wystarczy minimalna ilość wysiłku, aby zaskoczyć najbliższych po przekrojeniu ciasta. Ciasto układa się w "zebrę" co daje wyjątkowy i zachwycający efekt :) Składniki: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 2,5 szklanki mąki + 3 łyżki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki oleju(...)połączenia składników. Następnie przesiewamy 2,5 szklanki mąki i proszek do pieczenia oraz dodajemy oranżadę i olej. Dokładnie mieszamy łyżką. Bierzemy dwie takie same miski i dzielimy ciasto na pół. Do jednej połowy dodajemy 3 łyżki mąki i kilka kropel olejku pomarańczowego lub skórki pomarańczowej i mieszamy, a do drugiej dodajemy 3 łyżki kakao i kilka kropli olejku migdałowego
Piekę, bo lubięPrzepis na bardzo łatwe ciasto na każdą okazję – zebra na samych białkach. Prezentuje się niezwykle efektownie, a w dodatku jest świetnym sposobem na wykorzystanie białek, które pozostały z innego przepisu. Czas przygotowania: 30 min Czas pieczenia: 40 min Składniki: (na tortownicę 16 cm, poniżej znajdziesz proporcje na inne blaszki) 6 białek szczypta soli 120 g cukru(...)cały cukier się rozpuści. Dodaj 150 g mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia i połącz delikatnie trzepaczką. Wlej zimne masło połączone z olejem i ponownie wymieszaj trzepaczką. Podziel ciasto na dwie w miarę równe części. Do jednej wsyp 1,5 łyżki mąki a do drugiej 1,5 łyżki kakao i wymieszaj. Dno tortownicy o średnicy 16 cm wyłóż papierem
Słodki Blogciasta: Fit Sernik Na Jogurcie Lekki Sernik Z Chia Na Bananowym Spodzie Jagielnik Na Zimno Z Truskawkami Ciasto Z Masą Budyniową I Musem Truskawkowym Bez Mąki – Dietetyczne Ciasto (192 Kcal) Pianka Zebra Leciutka Jak Piórko (188 Kcal
e-PrzepisyKulinarneoleju[/caption] Zobacz inne przepisy na szybkie ciasta: Szybkie Ciasto Czekoladowe Szybkie Ciasto Z Owocami Na Maślance (Bez Miksera) Klasyczny Murzynek – Przepis Ze Starego Zeszytu Szybkie Ciasto Z Dżemem Babka Zebra Babka Piaskowa Artykuł Puszysta babka na oleju pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarneśrednicy 24 cm wykładamy na spodzie papierem do pieczenia, a boki smarujemy olejem i na spód nakładamy na przemian po 2 łyżki białego i ciemnego ciasto aż do jego wyczerpania. 3. Zebrę pieczemy ok. 50 minut w temperaturze 170-175 C, przed wyjęciem ciasta robimy próbę suchego patyczka, jeśli ciasto jest jeszcze wilgotne pieczenie przedłużamy o kilka minut
Apetyczna babeczka