ciasto ze szpinakiem - 3666 przepisów (strona:39/245)

Szybkie szpinakowe muffinki 157

gładką papkę. Ja użyłam mleka kokosowego żeby bardziej wydobyć smak kokosowy, ale można dodać zwykłe. Do papki ze szpinaku dodać składniki suche i dokładnie wymieszać. Foremki do muffinek wyłożyć specjalnymi foremkami papierowymi lub wysmarować tłuszczem i obsypać kaszką manną. Wlać ciasto na muffinki i piec w nagrzanym piekarniku do 180 C przez 25-30 minut. Zawsze sprawdzamy drewnianym patyczkiem stan

Kuchnia Pokoleń
Torta Pasqualina - włoski wypiek wielkanocny ze szpinakiem, jajkiem i ricottą 151

Torta Pasqualina, włoski symbol uczczenia  wiosny oraz przebudzenia natury,  którego nie może zabraknąć w wielkanocnym menu. Torta Pasqualina składa się z dwóch warstw ciasta francuskiego i nadzienia ze szpinaku, ricotty, jajek, typowego dla liguryjskiej tradycji kulinarnej. Nie może zabraknąć te ż  majeranku, gałki muszkata ł owej i czosnku, które dodają daniu(...)wiosenną radość i świeżość, pogodę ducha,  spokój, ciepło i nadziej ę .  Wesołych Świ ą t Wielkanocnych! SKŁADNIKI 2 opakowania ciasta francuskiego (wersja okrągła)* 1 kg szpinaku (świeżego lub mrożonego) 500 g ricotty 70 g parmezanu 40 g bu ł ki tartej 6 jajek 3 ząbki czosnku majeranek gałka  muszkata

La grande e la piccola cuoca
Kruche drożdżówki ze szpinakiem i jajkami 384

Miękkie i delikatne krążki z ciasta drożdżowego wypełnione szpinakiem z dodatkiem twarogu wędzonego. Na środku jajko sadzone, które nie dość, że świetnie komponuje się z farszem to jeszcze pięknie wygląda. Taka drożdżówka świetnie sprawdzi się na śniadanie, na którym nie może zabraknąć soku Hortex. Szczególnie pomarańczowy polecam na dobry początek dnia. CIASTO KRUCHO-DROŻDŻOWE: 2 szklanki mąki pszennej(...)szpinak i po chwili zdjąć z ognia. Do przestudzonego dodać rozkruszony twaróg, przyprawy i dokładnie wymieszać. Świeże drożdże rozetrzeć ze śmietaną, którą wcześniej należy wyjąć z lodówki. Powinna być w temperaturze pokojowej. Jajko roztrzepać z żółtkami, odlać 2 łyżki, a resztę wlać do przesianej mąki pszennej. Dodać zaczyn z drożdży i rozpuszczone, przestudzone masło. Wymieszać, zagniatając jednolite i elastyczne ciasto

https:KKuchniaMniam
Grecka przekąska 180

Ciasto filo z fetą i szpinakiem. Ta inspirowaną Grecją przekąska, jest smaczna i szybka w przygotowaniu. Można ją zjeść z sałatką, albo na ciepło z sosem cacyki możliwości jest wiele. Wszystko zależy od wyobraźni. Produkty: Ciasto filo (może być francuskie), Szpinak około 450 gr, Feta, 3 duże pomidory (obrane), 2 ząbki czosnku, Troszkę startej gałki muszkatołowej, Sól, Pieprz Olej Wykonanie(...)dużym garnku rozgrzać olej dodać szpinak i fetę, posolić i popieprzyć wedłóg smaku, dodać gałkę muszkatołową. Pomieszać i chwilę pogotować. Dodać pokrojone w dużą kostkę pomidory. Kiedy składniki dobrze się połączą dodać 2 ząbki czosnku. 1 wersja Na mokry ręcznik wyłożyć ciasto filo. Posmarować je oliwą. Powycinać w nim koła włożyć do miseczek do pieczenia a do środka włożyć

Smaki Przyprawy i Kolory
Tarta z gruszką i szpinakiem 187

Niezwykłe połączenie smaku szpinaku, ricotty i gruszki, zanurzone w kruchym cieście. Istna uczta dla podniebienia. Wprawdzie trzeba się nieco napracować by taką ucztę osiągnąć, ale naprawdę warto, wierzcie mi :)  Przepis w nieco zmodyfikowanej formie pochodzi z Kwestii Smaku. Ilość porcji: Cała foremka od tarty Składniki: Na kruche ciasto: 300g mąki pszennej 200g masła ( z lodówki) 1 jajko Szczypta soli(...)pieprzem. Przygotowania tarty: Wyjmujemy z lodówki pozostałą część ciasta, podsypujemy mąką i wałkujemy. Następnie tniemy na paseczki. Na upieczony spód tarty wykładamy szpinak z ricottą, na to wylewamy masę z jajek. Układamy paski z ciasta i wkładamy tarte do piekarnika na około 35 minut. Po tym czasie podajemy na ciepło z sałatką. Smacznego

Kolizje Smaków
GOFRY SZPINAKOWE Z SERKIEM WIEJSKIM I ŁOSOSIEM 174

łyżeczki soli szczypta pieprzu szczypta czosnku granulowanego Dodatkowo: 3 op. serka wiejskiego 1/2 pęczka szczypiorku 1/2 pęczka koperku 1/3 natki pietruszki 50 g łososia wędzonego sól, pieprz Wykonanie: Gofry: Szpinak mrożony rozmrażamy i bardzo dokładnie odsączamy z nadmiaru wody, a następnie drobno siekamy ( gdy nie jest dobrze rozdrobniony). Do miski wbijamy jajka i rozbełtujemy je. Mieszamy z mlekiem, wodą mineralną(...)solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Składniki suche dodajemy porcjami do mokrych i mieszamy dokładnie trzepaczką lub mikserem na gładkie ciasto, bez grudek. Na końcu dodajemy odsączony i rozdrobniony szpinak. Mieszamy. Gdy ciasto jest zbyt rzadkie dodajemy jeszcze trochę mąki. Ciasto odstawiamy na około 20 min. Pieczemy w dobrze rozgrzanej gofrownicy wysmarowanej tłuszczem, aż będą złociste i chrupiące. Dodatki: Łososia wędzonego

Kuchnia MagdaLeny
GOFRY SZPINAKOWE Z SERKIEM WIEJSKIM I ŁOSOSIEM 195

łyżeczki soli szczypta pieprzu szczypta czosnku granulowanego Dodatkowo: 3 op. serka wiejskiego 1/2 pęczka szczypiorku 1/2 pęczka koperku 1/3 natki pietruszki 50 g łososia wędzonego sól, pieprz Wykonanie: Gofry: Szpinak mrożony rozmrażamy i bardzo dokładnie odsączamy z nadmiaru wody, a następnie drobno siekamy ( gdy nie jest dobrze rozdrobniony). Do miski wbijamy jajka i rozbełtujemy je. Mieszamy z mlekiem, wodą mineralną(...)solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Składniki suche dodajemy porcjami do mokrych i mieszamy dokładnie trzepaczką lub mikserem na gładkie ciasto, bez grudek. Na końcu dodajemy odsączony i rozdrobniony szpinak. Mieszamy. Gdy ciasto jest zbyt rzadkie dodajemy jeszcze trochę mąki. Ciasto odstawiamy na około 20 min. Pieczemy w dobrze rozgrzanej gofrownicy wysmarowanej tłuszczem, aż będą złociste i chrupiące. Dodatki: Łososia wędzonego

Kuchnia MagdaLeny
SAKIEWKI ZE SZPINAKIEM I FETĄ 121

Składniki:     1 opakowanie ciasta francuskiego 250g mrożonego szpinaku  1/2 opakowania sera feta półtłustego 1 ząbek czosnku 1 mała cebula 50g startego na grubych oczkach tarki sera żółtego oliwa sól, pieprz Sposób przyrządzenia: 1. Ciasto francuskie podzielić na kwadraty. 2. Cebulę i czosnek obrać i pokroić na drobną kostkę i podsmażyć na rozgrzanej oliwie (uważać aby czosnek(...)pieprz. Mieszać aż odparuje woda. Zdjąć z ognia. 4. Do szpinaku dodać pokrojony w kostkę ser feta i mieszać do rozpuszczenia się sera feta. 5. Porcję szpinaku o wielkości orzecha położyć na kwadracie ciasta francuskiego, a następnie posypać serem żółtym i zawinąć każdy kwadrat w sakiewkę.  6. Piec w rozgrzanym piekarniku około 15 min. w temp 200 stopni

Prosto i Smacznie z Anetą
Babka szpinakowa z cukrem bazyliowym i lukrem z młodego jęczmienia 179

Zielona babka wielkanocna Składniki na ciasto: 100 gram szpinaku baby 3 jajka  220 gram mąki orkiszowej Bio Planet 3-4 łyżki ksylitolu 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 110 ml oleju rzepakowego otarta skórka z limonki lub cytryny( opcjonalnie) Szpinak miksujemy z olejem blenderem. Jaja Ubijamy z ksylitolem na puch. Dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Następnie wolno(...)wlewamy szpinak z olejem i dodajemy skórkę z limonki. Ciasto przelewamy do foremki wysmarowanej olejem. Babkę pieczemy 40 minut w 180 stopniach. Sprawdź patyczkiem czy się upiekła. Wystudzoną babkę udekoruj lukrem z młodym jęczmieniem Lukier: 2 -3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki sproszkowanej trawy z młodego jęczmienia Bio Planet sok z połówki cytryny Wszystkie składniki wymieszaj razem i polej babkę

AZgotuj!
Obiadowe Dania Wegetariańskie 141

Klopsiki z soczewicy w pomidorowym sosie Klopsiki z cukinii Ciecierzyca w kremowym sosie Kotleciki z selera Ciecierzyca w pomidorowym sosie Tarte Flambee z pomidorami i czerwoną cebulą Szpinak zapiekany w cieście filo Risotto z pieczarkami Domowe Hamburgery ze szpinaku Makaron w kremowym sosie Zupa pieczarkowa Makaron z czerwonym pesto Pomidorowe risotto

Delusional Trine
Ciasto czekoladowe z burakami 419

można robić wypieki z warzywami ano można. Robiłam już ciasto z cukinią , szpinakiem a to jest z buraczkami. Wszystkie te ciasta są pyszne i ciężko zdecydować, które najlepsze. Ciasto z buraczkami jest mocno czekoladowe, wilgotne, aromatyczne i długo zachowuje świeżość. Z tym ciastem doskonale komponowało się wino o smaku truskawki Monte Santi. Składniki: Składniki suche: 1 szkl mąki orkiszowej jasnej

Ala piecze i gotuje
Pierogi ze szpinakiem i serem włoskim 346

szpinaku posiekanego 200 g sera typu włoskiego 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka papryki słodkiej sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Składniki ciasta zagniatamy i przykrywamy torebką foliową aby nie wyschło.  Między czasie przygotowujemy farsz: szpinak drobno siekamy (możemy użyć szpinaku mrożonego) ser kruszymy, czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy paprykę. Wszystkie składniki dobrze mieszamy widelcem i doprawiamy do smaku. Ciasto

Niezły Młynek
Babka szpinakowa 194

babka jest rewelacyjna, zadziwia smakiem. Nikt by nie poznał że tam jest szpinak. Przepis na wykonanie w thermomix na dole. Pycha Wykonanie ciasta – jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić na puch. Szpinak rozmrozić, odcedzić i wylać nadmiar wody. Za pomocą blendera zmiksować szpinak razem z olejem. Powoli dodawać do masy jajecznej, dokładnie wymieszać. Dodać sok z cytryny. Mąkę(...)wyjęciu z babki patyczka byłoby ciasto to chwilkę przedłużyć czas pieczenia. Po upieczeniu zostawić 10 minut w formie, następnie wyjąć i zostawić na raszkach aż ostygnie. Wykończenie – polać lukrem lub rozpuszczoną czekoladą. Thermomix do naczynia miksującego dodać jajka, cukier i cukier waniliowy, założyć motylek, ubijać 1 minutę, obroty 3 zdjąć motylek, dodać odsączony szpinak, olej, sok z cytryny, zmiksować

Kuchnia Pokoleń
3 składnikowe wegańskie kotleciki ziemniaczane, czyli niebanalny obiad z banalnych składników 513

transportować, np. do pracy. bo na zimno smakują równie dobrze. W sumie, to ciasto jak na kopytka, tyle że bez zbędnej babraniny z gotowaniem.   Składniki na 8 kotelciko-klopsików, wg mnie na dorosłą osobę 3-4 to jest max: opakowanie około 400 g świeżego szpinaku około 800 g ugotowanych ziemniaków (użyłam młodych, ugotowałam je w parowarze w mundurkach(...)ciasto nie kleiło się do rąk. W sumie to ciasto jak na kopytka. Ciasto podziel na 8 w części, z każdej uformuj okrągły placek. Na środku umieść łyżkę szpinaku. Zawiń brzegi ciasta i uformuj kulkę. Szczerze, to najprościej robi się to na oprószonych mąką dłoniach, ale sama robię zdjęcia podczas gotowania i trudni byłoby mi to pokazać Kotleciki smaż około

greenscarf
Wyrolowane smaczki - ciasto francuskie nadziewane warzywami i szynką Serrano 185

nigdy nie zaskoczą Was niespodziewani goście :). Czas przygotowania: 30 minut       Składniki:     450 g ciasta francuskiego (małe opakowanie, 5-6 płatów), 230 g Serka   Apetina Czosnek i Zioła, 2-3 żółtka, 2 bakłażany, 250 g listków szpinaku, 20 cienkich plastrów szynki Serrano, Pieprz do smaku, Zielenina do przybrania, Oliwa lub masło do posmarowania blachy(...)lekko rozmrozić żeby ciasto stało się plastyczne. Serek wymieszać z żółtkami, doprawić pieprzem, z uwagi na dodanie szynki Serrano nie trzeba solić. Ciasto posmarować masą serową. Na ciasto wyłożyć warstwami dodatki (bakłażan, szpinak, szynka,), zostawiając na jednym węższym boku pusty kawałek (ok. 1,5 cm), co ułatwi zwijanie. Każdą wykładaną warstwę posmarować masą serową. Ciasto zrolować wzdłuż dłuższego boku

SzczyptaSmaQ

Proponowane wyszukiwania