ciasto ze szpinakiem - 3666 przepisów (strona:39/245)

SAKIEWKI ZE SZPINAKIEM I FETĄ 142

Składniki:     1 opakowanie ciasta francuskiego 250g mrożonego szpinaku  1/2 opakowania sera feta półtłustego 1 ząbek czosnku 1 mała cebula 50g startego na grubych oczkach tarki sera żółtego oliwa sól, pieprz Sposób przyrządzenia: 1. Ciasto francuskie podzielić na kwadraty. 2. Cebulę i czosnek obrać i pokroić na drobną kostkę i podsmażyć na rozgrzanej oliwie (uważać aby czosnek(...)pieprz. Mieszać aż odparuje woda. Zdjąć z ognia. 4. Do szpinaku dodać pokrojony w kostkę ser feta i mieszać do rozpuszczenia się sera feta. 5. Porcję szpinaku o wielkości orzecha położyć na kwadracie ciasta francuskiego, a następnie posypać serem żółtym i zawinąć każdy kwadrat w sakiewkę.  6. Piec w rozgrzanym piekarniku około 15 min. w temp 200 stopni

Prosto i Smacznie z Anetą
Babka szpinakowa z cukrem bazyliowym i lukrem z młodego jęczmienia 200

Zielona babka wielkanocna Składniki na ciasto: 100 gram szpinaku baby 3 jajka  220 gram mąki orkiszowej Bio Planet 3-4 łyżki ksylitolu 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 110 ml oleju rzepakowego otarta skórka z limonki lub cytryny( opcjonalnie) Szpinak miksujemy z olejem blenderem. Jaja Ubijamy z ksylitolem na puch. Dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Następnie wolno(...)wlewamy szpinak z olejem i dodajemy skórkę z limonki. Ciasto przelewamy do foremki wysmarowanej olejem. Babkę pieczemy 40 minut w 180 stopniach. Sprawdź patyczkiem czy się upiekła. Wystudzoną babkę udekoruj lukrem z młodym jęczmieniem Lukier: 2 -3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki sproszkowanej trawy z młodego jęczmienia Bio Planet sok z połówki cytryny Wszystkie składniki wymieszaj razem i polej babkę

AZgotuj!
Obiadowe Dania Wegetariańskie 163

Klopsiki z soczewicy w pomidorowym sosie Klopsiki z cukinii Ciecierzyca w kremowym sosie Kotleciki z selera Ciecierzyca w pomidorowym sosie Tarte Flambee z pomidorami i czerwoną cebulą Szpinak zapiekany w cieście filo Risotto z pieczarkami Domowe Hamburgery ze szpinaku Makaron w kremowym sosie Zupa pieczarkowa Makaron z czerwonym pesto Pomidorowe risotto

Delusional Trine
Ciasto czekoladowe z burakami 434

można robić wypieki z warzywami ano można. Robiłam już ciasto z cukinią , szpinakiem a to jest z buraczkami. Wszystkie te ciasta są pyszne i ciężko zdecydować, które najlepsze. Ciasto z buraczkami jest mocno czekoladowe, wilgotne, aromatyczne i długo zachowuje świeżość. Z tym ciastem doskonale komponowało się wino o smaku truskawki Monte Santi. Składniki: Składniki suche: 1 szkl mąki orkiszowej jasnej

Ala piecze i gotuje
Pierogi ze szpinakiem i serem włoskim 368

szpinaku posiekanego 200 g sera typu włoskiego 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka papryki słodkiej sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Składniki ciasta zagniatamy i przykrywamy torebką foliową aby nie wyschło.  Między czasie przygotowujemy farsz: szpinak drobno siekamy (możemy użyć szpinaku mrożonego) ser kruszymy, czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy paprykę. Wszystkie składniki dobrze mieszamy widelcem i doprawiamy do smaku. Ciasto

Niezły Młynek
Babka szpinakowa 215

babka jest rewelacyjna, zadziwia smakiem. Nikt by nie poznał że tam jest szpinak. Przepis na wykonanie w thermomix na dole. Pycha Wykonanie ciasta – jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić na puch. Szpinak rozmrozić, odcedzić i wylać nadmiar wody. Za pomocą blendera zmiksować szpinak razem z olejem. Powoli dodawać do masy jajecznej, dokładnie wymieszać. Dodać sok z cytryny. Mąkę(...)wyjęciu z babki patyczka byłoby ciasto to chwilkę przedłużyć czas pieczenia. Po upieczeniu zostawić 10 minut w formie, następnie wyjąć i zostawić na raszkach aż ostygnie. Wykończenie – polać lukrem lub rozpuszczoną czekoladą. Thermomix do naczynia miksującego dodać jajka, cukier i cukier waniliowy, założyć motylek, ubijać 1 minutę, obroty 3 zdjąć motylek, dodać odsączony szpinak, olej, sok z cytryny, zmiksować

Kuchnia Pokoleń
3 składnikowe wegańskie kotleciki ziemniaczane, czyli niebanalny obiad z banalnych składników 537

transportować, np. do pracy. bo na zimno smakują równie dobrze. W sumie, to ciasto jak na kopytka, tyle że bez zbędnej babraniny z gotowaniem.   Składniki na 8 kotelciko-klopsików, wg mnie na dorosłą osobę 3-4 to jest max: opakowanie około 400 g świeżego szpinaku około 800 g ugotowanych ziemniaków (użyłam młodych, ugotowałam je w parowarze w mundurkach(...)ciasto nie kleiło się do rąk. W sumie to ciasto jak na kopytka. Ciasto podziel na 8 w części, z każdej uformuj okrągły placek. Na środku umieść łyżkę szpinaku. Zawiń brzegi ciasta i uformuj kulkę. Szczerze, to najprościej robi się to na oprószonych mąką dłoniach, ale sama robię zdjęcia podczas gotowania i trudni byłoby mi to pokazać Kotleciki smaż około

greenscarf
Wyrolowane smaczki - ciasto francuskie nadziewane warzywami i szynką Serrano 203

nigdy nie zaskoczą Was niespodziewani goście :). Czas przygotowania: 30 minut       Składniki:     450 g ciasta francuskiego (małe opakowanie, 5-6 płatów), 230 g Serka   Apetina Czosnek i Zioła, 2-3 żółtka, 2 bakłażany, 250 g listków szpinaku, 20 cienkich plastrów szynki Serrano, Pieprz do smaku, Zielenina do przybrania, Oliwa lub masło do posmarowania blachy(...)lekko rozmrozić żeby ciasto stało się plastyczne. Serek wymieszać z żółtkami, doprawić pieprzem, z uwagi na dodanie szynki Serrano nie trzeba solić. Ciasto posmarować masą serową. Na ciasto wyłożyć warstwami dodatki (bakłażan, szpinak, szynka,), zostawiając na jednym węższym boku pusty kawałek (ok. 1,5 cm), co ułatwi zwijanie. Każdą wykładaną warstwę posmarować masą serową. Ciasto zrolować wzdłuż dłuższego boku

SzczyptaSmaQ
Piersi z kurczaka nadziewane szpinakiem, oliwkami i mozzarellą w cieście francuskim 389

prawdę smaczne. SKŁADNIKI 2 duże piersi z kurczaka 140 g szpinaku mrożonego rozdrobnionego 1 ząbek czosnku 1 płaska łyżka masła 40 g zielonych oliwek 1 kulka mozzarelli 2 jajka bułka tarta do obtoczenia piersi z kurczaka olej rzepakowy do smażenia sól, świeżo mielony pieprz 1 opakowanie ciasta francuskiego WYKONANIE Piersi z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i przyprawić(...)blachę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Ostudzone piersi z kurczaka przekroić poziomo na środku tworząc kieszeń (nie rozcinamy tylnej części). Każdą z piersi nadziać szpinakiem i mozzarellą. Ciasto francuskie rozwinąć i przekroić na pół. Na każdej części ułożyć poziomo, na środku pierś z kurczaka, ciasto francuskie ponacinać pionowo z obu stron, tworząc paski. Każdą z piersi pozawijać

Passions hobbies life
Pizza ze szpinakiem i serem ricotta 164

mąkę do miski, dodajemy rozczyn, resztę wody i zagniatamy ciasto, zostawiamy do wyrośnięcia na około godzinę. Do szpinaku dodajemy ricottę, doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy całość dokładnie. Ciasto rozkładamy na blaszce, nakładamy szpinak z serem. Na to układamy pieczarki i rozkruszamy mozzarellę. Ja swoją pizzę posypałam jeszcze oregano. Pieczemy 20 - 30 minut w 200 stopniach

Delusional Trine
Naleśniki ze szpinakiem 234

naprawdę smaczne i zdrowe warzywo, które jest bogate w składniki odżywcze i zawiera dużo żelaza. Wypróbuj przepis na naleśniki ze szpinakiem a przekonasz się, że jest to naprawdę wartościowe danie a w dodatku można je łatwo i szybko przygotować. Ciasto na naleśniki 2 szklankimąki pszennej 1 szklankamleka 1 szklanawody, najlepiej gazowanej 4 jajka 1 szczypta soli Farsz(...)szpinakiem 300 gramświeżego szpinaku (może być mrożony) 200 grampieczarek starty ser żółty 3 duże ząbki czosnku 1 cebula średniej wielkości sól, pieprz, gałka muszkatołowa Naleśniki ze szpinakiem Przygotowanie Składniki na ciasto naleśnikowe wyrabiamy w dużym naczyniu, do ciasta możemy dodać szczyptę soli. Smażymy bez dodatku tłuszczu. Świerzy szpinak płuczemy i następnie siekamy. Cebulę należy obrać, posiekać w drobną kostkę

Naleśniki
Tarta z łososiem, szpinakiem i pomidorem (ryba) 177

sosem jajeczno-pomidorowym.  Ciekawy pomysł na wykorzystanie usmażonego łososia. Przepis dodaje do akcji Pudliszki - Pomidorowe inspiracje. Składniki na 4 porcje: 1 opakowanie ciasta francuskiego (300 g) 300 g świeżego łososia 1 pomidor 2 garście świeżego szpinaku 1 ząbek czosnku 100 ml śmietany 30% 50 ml mleczka kokosowego starty żółty ser 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego Pudliszki sól, pieprz przyprawa(...)plasterki. Szpinak umyć, osuszyć. Czosnek obrać i drobno posiekać. Rozgrzać garnek z odrobiną masła, przesmażyć czosnek a na sam koniec dodać szpinak i chwilę smażyć (aż szpinak straci na objętości). Ciasto francuskie rozwinąć i wyłożyć na formę do pieczenia tarty. Przygotowane ciasto nakłuć widelcem, aby za mocno nie urosło. Na samo dno ułożyć przesmażony szpinak, następnie pokrojonego pomidora, rozdrobnionego łososia

Ugotować
Pieczony stek z łososia na szpinaku 228

O wartościach odżywczych ryb i szpinaku nie będę się rozpisywał. Gdyż wpajano nam to już od najmłodszych lat. Dlatego dziś pora na rybkę. A konkretnie, pieczony

kulinarnyJa
Pierś z indyka ze szpinakiem i paprykowym serem w cieście francuskim 189

Zawsze podobały mi się przepisy na mięso w cieście francuskim. Postanowiłam w końcu zrobić swoją wersję - taką zdrową (bo indyk, szpinak), ale nie do końca odchudzoną (bo ciasto francuskie i ser). Cebula nadała całości doskonałego aromatu i smaku! W całym zamyśle głównie chodziło mi o ten szpinak - przemycić, bo Zuzia generalnie je mi wszystko co zrobię, ale czasem wybrzydza(...)sposób, aby powstał spory płat (nie rozbijamy). Oprószamy solą i pieprzem, układamy plastry sera paprykowego, tak, aby lekko na siebie zachodziły, na to liście szpinaku i plastry cebuli (choć można ją też posiekać i oprószyć). Ciasto francuskie rozwijamy, nacinamy z dwóch stron w paski około 1,5-2cm, pozostawiając nieprzecięty środek (tak na 10-13cm). Mięso z zawartością

Kolorowy Przepisownik
PIZZA 'PIEKIELNIE DOBRA' - Szpinak, pieczarki, papryka, pomidorki... /Ciasto owsiane bezglutenowe. 333

się klei, podsypujemy mąką i wyrabiamy. Formujemy koło lub kwadrat i kładziemy na podsypanej mąką blasze - nie smarujemy blachy tłuszczem (!). /Wykonanie Pizzy: Przygotowane na blaszce ciasto grubo smarujemy dipem czosnkowym. Na nim układamy sporo szpinaku. Wysypujemy nasz farsz - będzie go dość sporo. Ma być na bogato :) Polewamy odrobiną dipu i ścieramy resztę żółtego sera. Na wierzch można dać jeszcze szpinak(...)przypala. Upieczona pięknie odchodzi od blachy. Pizza wyszła wspaniale, szczególnie dlatego, że ani smaki, ani konsystencja nie są jednolite. Zacznijmy od konsystencji - na kruchutkim cieście zachwyca nas płynny dip czosnkowy zestawiony ze świeżym szpinakiem, który się ciągnie (jak taki lekko zrobiony na maśle, na patelni z zachowaniem tej świeżości). Następnie wchodzimy w w tą część pizzy, która stopniowo przechodzi

Wypisz Wymaluj