teraz zostałam ich największą fanką. Jest to niby proste danie, ale jednak wymaga jednak trochę pracy. Na dzisiaj przygotowałam pierogi z nadzieniem z szpinaku. Pierogi ze szpinakiem składniki: 1/2 ciasta na pierogi - przepis znajduje się tutaj 500 g świeżego szpinaku 1 cebula 3 ząbki czosnku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pierogi ze szpinakiem wykonanie: Szpinak najlepiej ugotować na parze(...)kolejne 30 sekund. Należy pamiętać o tym, że czosnek bardzo szybko może nam się spalić, więc nie smażymy go zbyt długo. Dodajemy szpinak, doprawiamy solą i pieprzem i całość gotujemy przez 3 minuty. Pozostawiamy do ostygnięcia. Ciasto rozwałkowujemy i szklanką wycinamy krążki, nakładamy farsz i zlepiamy pierogi. Gotujemy w osolonej wodzie aż wypłyną. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Delusional Trinekulki mrożonego szpinaku 200g wędzonego łososia śmietankowy serek kanapkowy cytryna odrobina margaryny Mąkę mieszamy z jajkiem, mlekiem i odrobiną soli. Do ciasta dajemy rozmrożony i odsączony szpinak. Wszystko razem miksujemy. Ciasto powinno mieć lekko lejącą konsystencje, tak by swobodnie rozlewalo się po patelni. Smażymy naleśniki na margarynie, nieco grubiej niż tradycyjnie. Następnie czekamy aż nieco ostygną. Gotowe naleśniki smarujemy
Kolizje Smakówlubi chyba każdy, a na pewno większość z nas. Dziś proponuję sposób na przygotowanie niecodziennych krokietów, a właściwie jednego dużego. Nadzienie z kapusty, grzybów i szpinaku posmakuje każdemu, a ciasto na pizzę, które posłuży nam do przygotowania tego dania, będzie ciekawą alternatywą dla znanych krokietów. 1kg. kapusty kiszonej 500g. szpinaku 800g. pieczarek Czosnek Opcjonalnie cebula Tłuszcz do smażenia Ocet jabłkowy(...)osobno. Gdy grzyby ze szpinakiem ładnie się podsmażą dodajemy stopniowo kapustę i dokładnie razem mieszamy. Na kilogram kapusty użyłem pół kilo szpinaku i niecały kilogram pieczarek. Proporcje możecie oczywiście dostosować wg uznania. Gotowy farsz studzimy i przekładamy na ciasto do pizzy – ja użyłem gotowego spodu, który bez problemu można kupić w sklepie (cienki prostokąt z ciasta, sprzedawane jak ciasto francuskie
MarcinChefFantastyczny, zielony kolor, który odrazu kojarzy się z wiosenną trawą i promieniami słoneczka, którego tak bardzo wyczekujemy. Podobnie jak ciasto Shre k , które już już kiedyś Wam pokazywałam. Ciasto z dodatkiem szpinaku , który jest absolutnie niewyczuwalny przełożone fantastyczną, puszystą śmietanką. U mnie wzbogacona dodatkową galaretką , która dodaje jej fantastycznego posmaku. Góra obficie posypana owocami granatu. To taka kropka(...)tempie błyskawicznym i każdy ( powtarzam: każdy ) z przyjemnością sięgnie po dokładkę. SKŁADNIKI: ( blacha 22 x 30 ) CIASTO: * mąka pszenna – 3 szkl * cukier – 1,5 szkl * olej – 1,5 szkl * jajka – 5 szt * proszek do pieczenia – 4 łyżeczki * szpinak mrożony – 400 g MASA: * śmietana 36% – 500 ml * śmietan-fix – 1 op * cukier puder
Ostra na SłodkoFantastyczny, zielony kolor, który odrazu kojarzy się z wiosenną trawą i promieniami słoneczka, którego tak bardzo wyczekujemy. Podobnie jak ciasto Shre k , które już już kiedyś Wam pokazywałam. Ciasto z dodatkiem szpinaku , który jest absolutnie niewyczuwalny przełożone fantastyczną, puszystą śmietanką. U mnie wzbogacona dodatkową galaretką , która dodaje jej fantastycznego posmaku. Góra obficie posypana owocami granatu. To taka kropka(...)tempie błyskawicznym i każdy ( powtarzam: każdy ) z przyjemnością sięgnie po dokładkę. SKŁADNIKI: ( blacha 22 x 30 ) CIASTO: * mąka pszenna – 3 szkl * cukier – 1,5 szkl * olej – 1,5 szkl * jajka – 5 szt * proszek do pieczenia – 4 łyżeczki * szpinak mrożony – 400 g MASA: * śmietana 36% – 500 ml * śmietan-fix – 1 op * cukier puder
Ostra na Słodkointerent w poszukiwaniu przepisu na to ciasto zauważyłam, że generalnie przepis na samo ciasto jest jeden, z rozróżnieniem na sposób przygotowania szpinaku - jedni blendują go z częścią masy jajecznej i ciasto wychodzi bardziej zielone, inni tylko odciskają nadmiar wody. Co do masy istnieje wiele pomysłów ja wypróbowałam dwa - masa z bitej śmietanki(...)Czytałam też o masie z bitej śmietany i galaretki więc następnym razem spróbuję też tej opcji. Składniki na tortownicę 24 cm : na ciasto: 3 jajka 2 szklanki mąki 1 paczka mrożonego szpinaku mielonego (450 g) 320 ml cukru 320 ml oleju 3 łyżeczki proszku do pieczenia' na przełożenie: 300 ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru
cucinareinterent w poszukiwaniu przepisu na to ciasto zauważyłam, że generalnie przepis na samo ciasto jest jeden, z rozróżnieniem na sposób przygotowania szpinaku - jedni blendują go z częścią masy jajecznej i ciasto wychodzi bardziej zielone, inni tylko odciskają nadmiar wody. Co do masy istnieje wiele pomysłów ja wypróbowałam dwa - masa z bitej śmietanki(...)Czytałam też o masie z bitej śmietany i galaretki więc następnym razem spróbuję też tej opcji. Składniki na tortownicę 24 cm : na ciasto: 3 jajka 2 szklanki mąki 1 paczka mrożonego szpinaku mielonego (450 g) 320 ml cukru 320 ml oleju 3 łyżeczki proszku do pieczenia' na przełożenie: 300 ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru
cucinareserie di proposte a base di salmone, orata, tonno e merluzzo. Mi auguro che ognuno di Voi possa trovare quello che farà al proprio caso. Pieczony łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim (Salmone in crosta di sfoglia con spinaci) Łosoś zapiekany w cieście (Salmone al forno in crosta) Wytrawne serniczki z wędzonym łososiem (Cheesecake al salmone affumicato) Łosoś na parze
La grande e la piccola cuocapowrzucać nowe posty, ale JESTEM. Może uda się nadrobić trochę zaległości ;) Dzisiaj polecam przepyszną roladę szpinakową, nie dość, że zdrowa to na prawdę bardzo smaczna ! Składniki na ciasto: - opakowanie szpinaku mrożonego, - 2 ząbki czosnku, -1 łyżka masła, - 4 jajka, - łyżka mąki, Składniki na farsz: -2 serki typu almette śmietankowe, - ząbek czosnku, lub czosnek w proszku, - 2 łyżeczki chrzanu ( opcjonalnie) - łosoś
Pudełko rozmaitościblogowania, gotowania i robienia zdjęć.. chociaż nie, edit. Gotowanie było w międzyczasie ale niewidzialna siła pochłonęła wykonane fotografie i o tamtych przepisach na ramen, zielone szparagi i ciasto ze szpinakiem możecie przez chwilę pomarzyć. A były genialne. Ale to zupełnie nie szkodzi, moja miłość do gotowania nie pozwoli Wam czekać zbyt długo i z pewnością niebawem pojawi się
Mango Papajaodrobiną soli. Odsączam go przez szmatkę. Puree ziemniaczane kładę na potrzepanej mąką stolnicy w środku robię wgłębienie i wbijam do tego jajko, dodaję oliwę i szpinak. Wyrabiam ciasto dosypując stopniowo mąki aż nabierze elastycznej i miękkiej konsystencji. Następnie formuję z tego wałki i kroję skośnie w poprzek na równe kawałki. Gotuję je w osolonej wodzie aż wypłyną na wierzch. Podaję
Tanio smacznie i prostoSkładniki: Ciasto 450 g mrożonego szpinaku rozdrobnionego 3 jajka 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki krupczatki 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier wanilinowy16 g 1 szklanka oleju Krem : serek mascarpone - 250 g śmietana 36% - 250 g cukier puder - 4 łyżki Dodatkowo : owoc granatu Sposób przygotowania: Wybić jajka do miski, dodać cukier, utrzeć do białości, następnie dodawać stopniowo olej(...)mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na samym końcu dodać odciśnięty szpinak, delikatnie wymieszać. Przelać ciasto do tortownicy , wyłożonej papierem o wymiarach 25 cm, piec przez ok. 60 minut w 180 stop. Najlepiej sprawdzić patyczkiem, jak jest suchy to ciasto upieczone. Z upieczonego ciasta odciąć wierzch, drobno pokruszyć. Krem: Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę , ubić na sztywno
Kuchnia Danusiardzo Wam się spodobały wczorajsze propozycje na sylwestrowy stół. Zrobiłam zatem drugie takie zestawienie, może komuś jeszcze coś wpadnie w oko :) 1. Ślimaczki ze szpinakiem w cieście francuskim Kliknij tu po przepis. 2. Nadziewane sałatką muszle makaronowe Kliknij tu po przepis. 3. Bułki "ślimaki" Kliknij tu po przepis. 4. Jajka faszerowane Kliknij tu po przepis
W kuchni u Monikisolą i pieprzem. Matryoshkę mogę polecić z czystym sumieniem. Wcześniej pisałam o niej tutaj . Obsługa bardzo miła, ceny umiarkowane, jedzenie pierwsza klasa. Dziś: słynne pieczone pierogi w drożdżowym cieście nadziewane szpinakiem (są również inne wersje do wyboru) i półwytrawne gruzińskie czerwone wino. PS Zdecydowanie lepiej usiąść przy stołach niż na kanapach (wygodniej wtedy jeść). Gośka i Robert Rafał
Qlinarnie i Qlinarniemalinowe, jagodowe i truskawkowe) ze słodką śmietaną. Muszę przyznać, że troszkę żałowałam, gdyż talerz eM wyglądał dużo ciekawiej - wybrał pierogi z pieca w kruchym cieście ze szpinakiem i serem favita, diabelskie i zza wielkiego muru. Niestety jedliśmy oczami, gdyż 2 duże kruche pierogi wzięliśmy na wynos. Swoje mięsne pozostawiłam (kiepsko doprawione niestety). Co do nieszczęśliwej niespodzianki - Wrocław
Słodkie PrzyjemnościŁosoś Łosoś na parze z parowaru Łosoś z masłem czosnkowym Łosoś ze szpinakiem w cieście Łosoś i pstrąg w galarecie Pstrąg z grilla Pstrąg łososiowy Pstrąg łososiowy z tymiankiem Smażona tołpyga Zapiekana rybka z warzywami
Aga w kuchnicałkowitego rozmrożenia szpinaku. Odsączamy na sitku i studzimy. Do wystudzonego szpinaku dodajemy żółtka, łyżkę mąki i mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy razem ze szpinakiem. Wylewamy ciasto na wyłożoną papierem do pieczenia blachę i pieczemy 15-20 min w 190 stopniach. Po tym czasie wyjmujemy ciasto z piekarnika i na ściereczce zawijamy w roladę. Pozostawiamy do ostygnięcia
My Culinary Art