ciasto ze szpinakiem - 3666 przepisów (strona:112/245)

Pierogi ze szpinakiem i serem feta (Dumplings with spinach and feta cheese) 180

nobody said it was easy :) . The secret is a perfect dough. Składniki (I ngredients ) Ciasto ( Dough ) 500g mąki ( 500g of flour ) 150ml gorącej wody ( 150ml of hot water ) 1 jajko ( 1 egg ) szczypta soli ( a pinch of salt ) Farsz ( Filling ) 500g świeżego szpinaku ( 500g of fresh spinach ) 100g sera feta ( 100g of feta cheese ) 1 cebula (1 onion ) 1 ząbek(...)oliwie i doprawiamy solą. Dodajemy pokrojony szpinak i podduszamy, aż woda całkowicie odparuje. Pod koniec dodajemy pokruszony ser feta i doprawiamy do smaku pieprzem. Chopped garlic and onion fry on olive oil and season it with a pinch of salt. Then add chopped spinach and simmer it till the water evaporates. Ciasto dzielimy na porcję i rozwałkujemy na grubość

Jacob Tastes
Dieta bezglutenowa – jadłospis na 7 dni w stylu śródziemnomorskim 224

oraz ostatnią porcję bulionu, gotuj jeszcze 2 minuty.  Dodaj posiekane zioła, kozi ser, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj i podawaj. Podwieczorek: Bezglutenowe Ciasto Bananowe Putka + garść borówek  Kolacja bezglutenowa: Zapiekanki z pieczarkami, szpinakiem i żółtym serem Składniki / na 2 porcje: cebula - 1 mała sztuka  pieczarki - 4 sztuki - 150 g oliwa - 1 łyżka wędzona lub słodka papryka(...)Chleb Rustykalny Putka Obiad: sałatka ryżowa z grillowanym kurczakiem Podwieczorek: koktajl z truskawek i szpinaku Składniki/ na 1 porcję: 1 szklanka truskawek 1 szklanka jogurtu naturalnego 1 duża garść szpinaku 1 łyżeczka miodu Składniki koktajlu umieść w pojemniku blendera i zmiksuj na wysokich obrotach. Kolacja: zupa z czerwoną soczewicą i komosą ryżową Dieta bezglutenowa w stylu śródziemnomorskim - Środa: Śniadanie: płatki

Chilli Czosnek i Oliwa
Pizza na cieście z otrębami owsianymi, Pizza ze szpinakiem, ricottą i słonecznikiem 120

Składniki: (średnica około 30 cm lub 2 mało po około 15 cm) ciasto: 300-320 g mąki 140 g otrębów owsianych 10 g drożdży świeżych 1,5 łyżeczki cukru 1,5 łyżeczki soli 2 łyżeczki oliwy z oliwek 250 ml letniej wody  farsz: 6 garści świeżego szpinaku 2 ząbki czosnku sól i pieprz do smaku odrobina papryki chili(...)około 40-45 minut. Na blasze położyć papier do pieczenia, bądź oprószyć blachę bułką tartą. Rozwałkować ciasto- bądź rozprowadzić ręką ciasto na blasze. Formować w okrąg około 30 cm średnicy ( bądź 2 po 15 centymetrów każdy). Nakładać sos. farsz: Szpinak umyć i położyć na patelni, dusić na odrobinie wody razem z pokrojonym w plasterki czosnkiem, solą, pieprzem i pokrojoną

KreatywnePiny
Co nasze dzieci potrafią zrobić w kuchni – lista według wieku 128

plastry lub w kostkę przygotowywać płatki na mleku pomagać nakrywać do stołu sadzić do don i czki cebulę i pielęgnować szczypiorek myć sałaty, szpinak, zioła przeciskać przez praskę ziemniaki smarować, faszerować naleśniki przygotowywać z ciasta kopytka szypułkować truskawki nalewać wody, kompotu do szklanki 7-8 lat obierać owoce i warzywa obieraczką lub no ż ykiem samodzielnie nakrywać do stołu ścierać

Dorota Smakuje
Tarta szpinakowa z kurczakiem i pieczarkami 235

porcje na formę do tarty o średnicy 27cm: 1 porcja gotowego ciasta na tartę - przepis własny na Idealne ciasto na tartę TU 350g piersi z kurczaka - 1 cała mała lub więcej, zależy jak bardzo sycącą potrawę chcemy mieć 300g szpinaku mrożonego [2/3 opakowania] - rozdrobniony lub liście; ważony jeszcze zamrożony; można też użyć szpinaku w brykietach 100g podsmażonych pieczarek - pokrojone(...)pieczenia. Aby ranty ciasta nie przypaliły się przy pieczeniu, boki formy zasłonić folią aluminiową, tak aby tylko dół się swobodnie piekł. Podpiec ok 15-20 minut w 200C w nagrzanym wcześniej piekarniku - opcja góra-dół, środkowy poziom piekarnika, bez termoobiegu. Koniecznie potem wystudzić - w ten sposób spód nie namoknie od nałożonej masy . Cebula, czosnek, pieczarki, szpinak i kukurydza W międzyczasie

Grunt to przepis!
Szpinakowy Torcik :) 197

jedzeniu?  Moja propozycja na obiad to prosty i fajnie wyglądający torcik szpinakowy :) Jak go zrobić? Farsz: Opakowanie szpinaku mrożonego lub 0,5 kg brykietu 2 łyzki mąki masło przyprawy do smaku 3 ząbki czosnku żółty ser opcjonalnie ser feta Ciasto naleśnikowe: mąka mleko woda 2 jajka sól pieprz odrobina oleju Muszę przyznać, że ciasto naleśnikowe zazwyczaj robię(...)minut. Do wykonania torciku potrzebujemy 10 sztuk. Najlepszą zasadą robienia ciasta jest zasada :" potrzebny jest mężczyzna do zrobienia dobrego ciasta naeśnikowego" ;) Farsz szpinakowy- na rozgrzanym maśle podsmażyć 2 łyżki mąki i dodać pół kg szpinaku rozmrożonego. Poddusić, przyprawić do smaku (bazylia, oregano, pieprz,sól, 3 ząbki czosnku, papryka ostra itp).  Szpinak bardzo dobrze smakuje w połaczeniu z serem feta

ChilliJemy
Tarta z kurczakiem, szpinakiem i pieczarkami 265

Składniki: Ciasto : -200 g mąki -100 g masła -1 jajko -szczypta soli -zimna woda Farsz: -opakowanie mrożonego szpinaku -200 g sera feta -100 ml śmietany 30% -1 jajko -1 łyżka masła -2 pojedyncze piersi z kurczaka -300 g pieczarek -100 g boczku wędzonego -1 cebula -2-3 ząbki czosnku -pieprz -125 g mozzarella -pomidor do dekoracji Posiekać mąkę z miękkim(...)kilku miejscach. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Piec 25 minut. Wyjąć ciasto, posmarować  roztrzepanym jajkiem i piec jeszcze 7 minut.  Pierś z kurczaka, umyć i pokroić w kostkę, następnie usmażyć na patelni z przyprawą do kurczaka. Odstawić na bok. W oddzielnej patelni na masełku udusić szpinak, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i poddusić jeszcze chwilkę, dodać wcześniej usmażoną

Kulinarne przemyslenia
Kieszonki naleśnikowe z jajkiem sadzonym 200

szklanki wody (ok. 180 ml) 3/4 szklanki mleka (ok. 180ml) szczypta soli 2 łyżki oleju do ciasta + ewentualnie olej rzepakowy do smażenia Składniki na farsz: 1 łyżka masła 1 średnia cebula (ok. 80g) 1 duży ząbek czosnku 2 duże garście szpinaku (ok. 40g) 4 plasterki sera (u mnie Królewski) 4 duże plasterki szynki (u mnie Gotowana extra) 4 jajka sadzone(...)Przygotować ciasto na naleśniki: wymieszać wszystkie składniki na jednolite ciasto. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, z podanego ciasta usmażyć na złoty kolor 4 naleśniki. Na innej patelni roztopić masło, zarumienić cebulę pokrojoną w piórka. Dodać czosnek (drobno posiekany lub przeciśnięty przez praskę), szpinak, sól i pieprz do smaku, wymieszać. Smażyć do czasu aż szpinak zwiędnie. Piekarnik nagrzać do 180 st.C

Kulinarne Przeboje
CIASTO JAK ARBUZ + FILMIK 108

Ciasto jak arbuz to nic innego jak pyszny biszkopt ze szpinakiem, przełożony masą z bitej śmietany i mascarpone oraz galaretką. Bardzo smaczne i efektowne. cieszy oczy i podniebienie :) polecam przepis. BISZKOPT :  200 g mąki pszennej 3 jajka 2 garście szpinaku 1/2 szklanka oleju 1/2 szklanka cukru  2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia(...)zmielić na papkę, najlepiej blenderem. Do szpinaku wlewamy olej i on lepiej się mieli. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, następnie dodajemy żółtka, cukier, chwilkę miksujemy. Dodajemy cały szpinak z olejem, mieszamy i wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy. Biszkopt pieczemy w tortownicy o średnicy 24 cm, w temperaturze około 180 % C, przez 30 minut. Studzimy

Kulinarne Fantazje Marioli
Zielone gofry 117

Wykonanie: Szpinak rozmrażamy, odsączamy z nadmiaru wody. Żółtka miksujemy z mlekiem, wodą i olejem, dodajemy porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i przyprawami. Dodajemy szpinak a na końcu pianę ubitą z białek. Mieszamy. Ciasto pieczemy w dobrze rozgrzanej gofrownicy. Podajemy z ulubionymi dodatkami, np. serkiem i warzywami sezonowymi

słodki bratek
Pieczywo bez drożdży 109

sodzie Pszenno-owsiane pieczywo chrupkie z patelni Gofry z płatków owsianych Gofry bananowe Krakersy z kaszy jaglanej Łatwe do przygotowania batony owsiane Tarta ze szpinakiem Galette z grzybami Tarta z pieczarkami na chlebowym cieście Pizza jaglana   Artykuł Pieczywo bez drożdży pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Najpopularniejsze przepisy w 2019 roku 87

cukinii z kurczakiem w śmietanie 2. zupa z czerwonej soczewicy z pomidorami i mleczkiem kokosowym 3. sałatka z młodych ziemniaków, rzodkiewek i marynowanego ogórka 4. ciasto czekoladowe z orzechami laskowymi 5. zapiekane klopsiki ze szpinakiem 6. drożdżowe bułki z pieczarkami i serem 7. owsiane batony z malinami i masłem orzechowym 8. gulasz z indyka z morelami i ciecierzycą 9. mrożone

Cooking for Emily
Dyniowe przepisy 103

push({}); Sałatka z pieczoną dynią i szpinakiem Dorsz zapiekany z dynią Dyniowe ciasteczka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapiekanka z dynią i serem feta Spaghetti dyniowe ze szpinakiem Lasagne z dynią i serem ricotta Placuszki dyniowe Ciasto dyniowe z kremem mascarpone Risotto dyniowe Pierożki z dynią

Delusional Trine
Białe naleśniki orkiszowe 122

stron do momentu, gdy ciasto zacznie odchodzić od boków patelni). Do reszty ciasta dodać 2 łyżki oleju, wymieszać i smażyć naleśniki do wykończenia ciasta. Na ciepłych naleśnikach rozprowadzać dowolny farsz (u mnie szpinak z suszonymi pomidorami i fetą - przepis wkrótce). Zwijać w rulon, składać na "trójkąty" lub formować w krokiety

Weekendy w domu i ogrodzie
Sałatka z truskawkami i awokado 125

Składniki : • 150 g świeżego szpinaku • 200 g truskawek • 100 g sera feta • 1 awokado • sok z cytryny • pieprz kolorowy • chili Dressing : • 4 łyżki oliwy • 1 łyżka

KUCHNIA POLSKA
Łosoś w cieście francuskim 142

Dziś zrobiłam taki obiadek na szybko. Filet z łososia z dodatkami zamknięty w cieście francuskim. Świeży łosoś do tego żółty ser i szpinak z suszonymi pomidorami to świetne połączenie. Może się skusicie ? Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
“Naturalnie. Prosto, zdrowo, smacznie”- recenzja 167

gorgonzolą, polentą z pamezanem i szałwią, surówką z rzepy i jabłek, oraz pieczonym ananasem. Zima to zupa z kluseczkami z ricotty, tatar z krewetek, ciasto selerowe, dietetyczna wersja lemon curd i lasania ze szpinakiem i orzechami. Wiosna to twarożek i lody ze szczawiu, pory duszone w piwie i omlet ze smardzami. Czym smakuje lato? Melonem w porto z imbirem, makrelą

Ugotowane pozamiatane
Naleśniki z kokosowym twarożkiem. 120

coraz częściej pojawiają się na śniadanie, obiad lub kolację.  W wersji śniadaniowej oczywiście na słodko, na obiad i kolację - na wytrawnie  (ze szpinakiem i serem czy z warzywami w stylu meksykańskim).  Ciasto naleśnikowe do dzisiejszego śniadania wykonałam z mąki pszennej graham z dodatkiem jaglanej, a same naleśniki nadziałam twarożkiem wymieszanym z prawdziwą wanilią oraz wiórkami i cukrem

Poranek na słodko
Penne z ciecierzycą, suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i chrupiącymi orzechami włoskimi 124

ugotowaniu pasta nie klei się. Semolinę dodaje się do pizzy lub przygotowuje ravioli, czyli rodzaj kwadratowych pierożków z dekoracyjną falbanką, zrobionych ze świeżego ciasta makaronowego. Włoskie ravioli najczęściej nadziewane są ricottą ze szpinakiem czy grzybami. Nie bez znaczenia jest też sól dodawana do potraw. Kupowana w zwykłym sklepie jest przetwarzana i rafinowana, a ta nie należy do zdrowych. Wybór soli

Moja smaczna kuchnia
Pierogi z kurczakiem i szpinakiem 229

Składniki: ciasto: ok. 1/2 kg mąki luksusowej Młynomag 1 jajko 1 łyżka oleju 1 łyżeczka soli gorąca woda, tyle ile zabierze mąka farsz: 1 kg mięsa drobiowego (z udek, filetów) 1/2 … Czytaj dalej Pierogi z kurczakiem i szpinakiem

czarrna od kuchni
Paszteciki drożdżowe z nadzieniem ze szpinaku i mięsa. 122

czasie dodaj pozostałą wodę, jajka (roztrzepane) i pozostałe składniki. Ciasto wyrabiamy co najmniej 15 minut, ciągle mocno pracując rękami. Ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut. Jest gotowe gdy podwoi swoją objętość. FARSZ: - 250 g mrożonego szpinaku - 4 ząbki czosnku - 250 g mięsa z kaczki ( ja użyłam mięsa gotowanego z rosołu- udka, szyjka) - 2 łyżki masła - sól - 2 białka(...)gorącej patelni na maśle podsmaż czosnek, szpinak. Mięso z kaczki oddziel od kości.  Całość zmiksuj blenderem na gładką masę, dopraw solą i pieprzem. Wyrośnięte ciasto podziel na 3 części, każdą rozwałkuj na blat, ku krawędzi nałóż farsz jak na zdj. po wyżej, następnie z roluj tak aby powstał długi walec, z każdej strony otoczony ciastem. Odkrój pozostałą cześć ciasta

SMYKWKUCHNI
Chleb Shrek 117

szklanki ciepłej wody (otrzymamy około 1,5 szklanki papki szpinakowej) Do misy miksera wsypujemy mąkę oraz drożdże, dodajemy oliwę, sól i miód oraz zmiksowany szpinak. Całość miksujemy do otrzymania gładkiego, ale trochę lejącego ciasta odchodzącego od ścianek miski (jeśli to konieczne dodajemy jeszcze trochę mąki). Ciasto odstawiamy na około 1,5 godz.w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto

Bon appetit mon amie
Przepis na naleśniki II 157

elastyczne, nie przypalają się na brzegach. Dla mnie – idealne. Dzieciaki je pokochają w wersji z serem lub owocami. Dorośli docenią bardziej wytrawne nadzienie np szpinak z ricottą, grzybowe lub mięsne. Naleśniki z tego ciasta sprawdzą się zarówno do nadziewania na słodko jak i wytrawnie. Jeśli zamiast zwykłej wody użyjecie wody gazowanej, naleśniki wyjdą bardziej puszyste. Ważne, aby przy smażeniu

Mieszam w Garnku
Gnocchi ze szpinakiem 119

ząbki czosnku,  gałkę muszkatołową, pieprz i sól i mieszamy. Po ok. 5 minutach dodajemy sok z cytryny i dusimy przez ok. 5 min. Ostygnięty szpinak mieszamy z ziemniakami, dodajemy mąki, jajko i wyrabiamy ciasto. Następnie lepimy g nocchi, które wrzucam do wrzącej i osolonej wody, gotujemy przez 2 minuty aż nie wypłyną.  Podajemy z oliwą i startym parmezanem

Łycha smaków

Proponowane wyszukiwania