ciasto z truskawkami - 12428 przepisów (strona:177/829)

Naleśniki z cynamonowym serem polane musem truskawkowym 147

Jeszcze przez chwilę będziemy mieli świeże truskawki. Warto jeszcze z tego skorzystać :) Nie wiem jak Wy, ale ja zawsze robię naleśniki "na oko" i zawsze wychodzą mi pulchne i delikatne. Warto pamiętać, żeby przed smażeniem odstawić ciasto na przynajmniej pół godziny.  Zdecydowanie czuć różnicę w smaku :) Składniki: Na naleśniki: ok 2,5 szklanki mleka ok szklanki wody 2 jajka(...)przemian mleko, mąkę i wodę. Miksować z dodatkiem soli. Na koniec dolać olej. Ważne jest aby ciasto nie miało grudek i było mocno napowietrzone. Odstawiamy miskę z ciastem na bok. Truskawki myjemy, szypułkujemy i wkładamy do blendera (jeżeli go nie posiadamy, to kiedyś z Mężem ugniataliśmy truskawki widelcem i były z grudkami, ale bardzo smaczne). Dodajemy cukier i cukier waniliowy

ChilliJemy
TRUSKAWKOWY SERNICZEK 159

truskawek- mogą być mrożone 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny czekoladowe dekoracje- ja użyłam ze sklepu CUKIETERIA Wykonanie: Kilka truskawek odkładamy do dekoracji na wierzch ciasta, przekrawamy na połówki. Resztę truskawek blenderujemy na mus, dodajemy cukier puder, mieszamy. Do musu truskawkowego dodajemy ser, miksujemy. Żelatynę zalewamy wodą, mieszamy . Kiedy stężeje podgrzewamy do rozpuszczenia, następnie studzimy i wlewamy do masy

Z Majeczką w kuchni
Placek truskawkowo-poziomkowy 138

cukru kryształu Oraz cukier puder do posypania (opcjonalnie) Składniki na kruszonkę wymieszaj w misce i "wygnieć" ręką, aż powstaną rozpadające się grudki. Truskawki umyj i osusz. Małe pozostaw w całości, większe przekrój na pół. Sypkie składniki na ciasto: mąkę, cukier puder, waniliowy i proszek do pieczenia wymieszaj na stolnicy. Dodaj posiekane na kawałki masło, całe jajko i żółtka. Siekaj nożem(...)wyłóż do natłuszczonej blaszki. Zrób w cieście kilkanaście nakłuć widelcem i posyp bułką tartą. Na bułce rozłóż truskawki. Między truskawki (oraz częściowo na truskawki) rozsyp kruszonkę. Na wierzchu rozłóż po całym cieście poziomki. Piecz w 180°C przez około 40 minut, do zrumienienia wierzchu i spodu. Po ostudzeniu posyp cukrem pudrem

Delicious Place
Truskawkowe trio 1875

więc truskawkowy budyń, masę śmietankowo-truskawkową oraz galaretkę z kawałkami soczystych truskawek, a wszystko to ułożone jest na puszystym biszkopcie. I uwierzcie mi, jedząc kawałek ciasta nie pomyślicie, że za dużo w nim truskawek. Poszczególne warstwy idealnie ze sobą współgrają, tworząc pyszną truskawkową całość. Ciasto nie jest mocno słodkie, ale możecie ograniczyć lub zwiększyć podaną ilość cukru, dopasowując(...)Truskawkowe trio Składniki: biszkopt 3 jajka 30g domowego cukru waniliowego (lub zwykłego) 60g mąki pszennej poncz 1-2 łyżki soku z cytryny kilka łyżek przegotowanej wody budyń truskawkowy 500g truskawek 1-2 łyżki soku z cytryny 60g domowego cukru waniliowego (lub zwykłego) 2 budynie śmietankowe bez cukru (40g każdy) 50g masła 1/3 szklanki wody masa śmietankowo-truskawkowa 200g serka naturalnego

Smakołyki Bereniki
Sernik na zimno z truskawkami 510

Sernik na zimno z truskawkami to bardzo łatwe i szybkie do przygotowania ciasto. Idealny deser na upalne dni w sezonie obfitującym w świeże truskawki. Sernik jest niezbyt słodki, kremowy, delikatny i bardzo smaczny. Takie ciasto bez pieczenia przygotuje nawet osoba bez dużego doświadczenia, jeśli chodzi o wypieki. Minimalna ilość potrzebnych składników i prostota wykonania powinna zachęcić Was do zrobienia tego

Kuchcik gotuje
Maślane ciasto z truskawkami 139

Mąka pszenna 3 szklanki  Cukier 1 i 1/2 szklanki Maślanka szklanka Jajka 4 Masło 150 g Sok z połowy cytryny Proszek do pieczenia 2 pełne łyżeczki Truskawki 250-300 g Przygotowanie: Ciasto przygotowujemy bez użycia miksera. Całość wymieszałam drewnianą łyżką. W misce wymieszać cukier z maślanką. Dodajemy kolejne składniki i po każdym ręcznie wymieszać. Dodałam kolejno jajka(...)cytryny, przesiany proszek do pieczenia, przesianą mąkę. Gdy ciasto będzie wymieszane dodajemy roztopione i przestudzone masło i ponownie mieszamy. Na koniec dodajemy truskawki pokrojone na mniejsze kawałki i krótko mieszamy. Ciasto przelewamy do blaszki wysmarowanej masłem i posypanej mąką. U mnie średnica 24 cm z kominem. Można użyć dowolnej formy podobnej wielkości. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez

Kulinarne przygody
Malinowa fantazja 399

Wspaniałe ciasto z malinami. Biszkopt przełożony masą jogurtową, masą śmietanową i galaretką. W środku maliny. Możecie takie samo ciasto upiec również  z truskawkami. Przygotowanie malinowej fantazji wymaga trochę pracy i czasu, ale smak powinien Wam to wynagrodzić.Polecam Wam również inne ciasto, które jest na moim blogu sernik na zimno z truskawkami Biszkopt 6 jajek 3/4 szklanki cukru

O kuchni z uczuciem
Tarta jogurtowo- truskawkowa 154

Krem II: 100ml śmietanki 36% 1 serek mascarpone 125ml mleka skondensowanego słodzonego z puszki 250g truskawek 1 galaretka truskawkowa 100ml jogurtu naturalnego gęstego Dodatkowo: kilkanaście truskawek na wierzch Sposób przygotowania: 1. Ciasto: Mąkę z cukrem pudrem przesiać na stolnicę. Dodać margarynę i posiekać. Na końcu dodać 3 żółtka, raz jeszcze posiekać i zagnieść ciasto. Odłożyć zawinięte w foliowy woreczek(...)czasie mieszamy na gładki krem czekoladowy, który wylewamy bezpośrednio na tartę wyciągniętą z piekarnika. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia.  3. Krem II: W momencie chłodzenia ciasta na tartę przygotowujemy sobie truskawki: Blendujemy i zagotowujemy. Dodajemy galaretkę w proszku, mieszamy i studzimy. Śmietankę ubijamy (choć w tej ilości ciężko ją ubić), a raczej delikatnie napuszamy. Dodajemy jogurt naturalny, serek mascarpone oraz

Kuchnia w czekoladzie
Babeczki z truskawkami na napoju owsianym 134

Babeczki z truskawkami na napoju owsianym Lubicie szybkie, małe wypieki? Dziś polecam Wam pyszne babeczki z truskawkami na napoju owsianym. Proste w przygotowaniu, idealne dla dzieci i dorosłych. Moje maluchy zjadają je ot, tak. A ja zajadam się nimi do filiżanki ulubionej kawy z dużą pianką Polecam i Wam. Polecam Wam też zajrzeć do sklepu KoRo. Już kiedyś(...)proszek do pieczenia. Mieszamy składniki łyżką. Dodajemy olej, jajko, napój owsiany i mus jabłkowy. Wszystko mieszamy do połączenia. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Wykładamy po łyżce ciasta, następnie układamy ćwiartki truskawek (2-3 na babeczkę) i wykładamy resztę ciasta. Babeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu) przez około 25-30 minut. Czas może być

Słodkie okruszki
Cynamonowe pierogi z truskawkami 160

Uwielbiam pierogi, każde bez wyjątku :) Na słodko i na słono :) Dziś uraczę Was takimi pysznymi, z truskawkami i śmietanką- w końcu sezon na truskawki w pełni! Smacznego! Składniki: Na 2 porcje (ok. 30 pierożków) Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 0.5 łyżeczki soli 1 łyżeczka(...)cynamonu 1 jajko 3/4 szklanki przegotowanej, ciepłej wody ok 30 średniej wielkości truskawek do pierogów Dodatkowo: ok. pół szklanki słodkiej śmietanki 30% 1 opakowanie śmietanfixu ok 10 truskawek do dekoracji Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę przesiewamy na blat lub stolnicę, dodajemy jajko, sól, cynamon i wodę. Zagniatamy. Zostawiamy pod ciepłym naczyniem na ok 15 minut. Po tym czasie ciasto wałkujemy podsypując

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto z truskawkami 340

Uwielbiam ciasta tego rodzaju na biszkopcie i z owocami. Już nie mogę doczekać się sezonu na truskawki. Przepis na ciasto jest z książki siostry Anastazji. Składniki: (blacha 25x35) Biszkopt: 6 jaj  1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Masa budyniowa: 1/2 litra mleka 25 dag masła 2 budynie śmietankowe lub waniliowe

talerz przyjemności
Bułeczki drożdżowe z budyniem i truskawkami. 347

roztrzepujemy proszek budyniowy i cukier, wlewamy do wrzącego mleka i gotujemy budyń. Studzimy (bez pokrywki). Truskawki obieramy, myjemy, osuszamy i kroimy w średnią kostkę (około 2 cm). DODATKI: białko do posmarowania (lekko ubite) cukier puder do oprószenia gotowych bułeczek      Wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę lub blat, chwilę wyrabiamy i dzielimy na 12 lub 16 części (ja dzieliłam(...)wolimy mniejsze bułeczki). Z każdej części formujemy zgrabną kulkę, którą następnie wałkujemy na owalny placek. Na jednym brzegu rozkładamy porcję budyniu i układamy kilka kawałków truskawek. Pozostałą część ciasta nacinamy ostrym nożem w 1-2 cm pasy (ale nie do końca). Teraz ostrożnie zwijamy bułeczkę, tak formując żeby łączenie było na dole, zaginamy w rogala i układamy na blasze wyłożonej

Rozpustne gotowanie
Drożdżówki z Truskawkami i Kruszonką 99

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Od pewnego czasu chodziły za mną drożdżówki z truskawkami i kruszonką . Postanowiłam więc kupić odrobinę truskawek i upiec domowe drożdżówki z mojego ulubionego przepisu. Niestety, albo stety, zniknęły ze stołu w mgnieniu oka! Drożdżówki z truskawkami są bardzo delikatne, pachnące owocami. Z pewnością będą to jedne z najlepszych drożdżówek, jakie zjecie. Zapraszamy do pieczenia Drożdżówki te możecie(...)mąkę, następnie wlać rozczyn z drożdży i wszystko wmieszać ręką. Pod koniec wyrabiania dodać rozpuszczone masło. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto odstawiam na 1 godzinkę pod przykryciem. Z ciasta formować kulki. Każdą drożdżówkę należy na środku spłaszczyć za pomocą szklanki. Nałożyć truskawki i posypać wszystko kruszonką. Odstawić drożdżówki do ponownego wyrośnięcia na ok. 30 minut. Piec w piekarniku rozgrzanym

Przepiski.pl
Serniczek z galaretką na murzynkowym cieście 458

błyskawiczna do zrobienia – miksujemy jedynie twaróg ze słodkim mlekiem skondensowanym, a następnie usztywniamy to żelatyną. Pozostaje jeszcze schłodzić ciasto w lodówce, a następnie udekorować świeżymi truskawkami. Ufam jednak, że rozłożenie takiego ciasta w czasie nie zniechęci Was i spróbujecie przygotować je u siebie w domu. Samo ciasto nie jest zbyt lekkie (choć świeżości nadają tu owoce i warstwa galaretki(...)dodajemy do reszty masy. Ponownie krótko miksujemy (masa powinna dość szybko stężeć). Ciasto czekoladowe smarujemy połową masy serowej. Ostrożnie wykładamy na nią stężałą galaretkę. Przykrywamy resztą masy. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia, najlepiej na całą noc, a przynajmniej na kilka godzin. Przed podaniem dekorujemy świeżymy truskawkami

Smaki Na Talerzu
Ciasto drożdżowe bez wyrastania 171

widziałam, żeby moja najmłodsza pociecha zjadała ciasto z takim entuzjazmem Składniki: – 450 g mąki pszennej (ja użyłam 250 gram typ 650 i 200 gram tortowej) – 1/3 szklanki oleju; – 60 g drożdży świeżych; – 3/4 szklanki mleka; – 2 łyżki cukru; – 2 jajka; – szczypta soli; Dodatkowo: – 40 dag truskawek; – 2 łodygi rabarbaru(...)rękami, bo ciasto jest zwarte. Ciasto włożyć do formy (u mnie 20×20 cm, dlatego jest stosunkowo wysokie) wyłożonej papierem do pieczenia. Do truskawek dodać cukier i mąkę ziemniaczaną, wymieszać dokładnie, ułożyć na cieście, wszystko posypać kruszonką. Piec około 40 minut w temp. 175 stopni Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest

dom-agi.pl

Proponowane wyszukiwania