ciasto z truskawkami - 12428 przepisów (strona:168/829)

pyszny sernik na zimno z truskawkami i galaretką 1247

puszystą masę. Pod koniec ucierania dodajemy lekko stężałą galaretkę i miksujemy, aż masa stanie się aksamitna. Na upieczone ciasto wylewamy masę serową odstawiamy do lekkiego stężenia. wierzch ciasta: 500 g truskawek 2 galaretki truskawkowe wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w 2 szkl gorącej wody i odstawiamy do wystygnięcia. Truskawki myjemy, kroimy na połówki Gdy masa serowa stężeje, układamy na niej truskawki

Domowy Smak Jedzenia
FRANCUSKI TORCIK A LA DOBOSCHI 137

będzie proste i szybkie ciacho. Poniżej podaję przepis spełniające te kryteria. Pyszne, słodkie i szybkie do zrobienia, niestety nie dietetyczne :) Składniki: 2 gotowe płaty ciasta francuskiego 1 duża śmietana 30% duże opakowanie serka mascarpone świeże truskawki 2 opakowania cukru waniliowego cukier puder Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni,płat ciasta kładziemy na blasze,wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 6 minut,zmniejszamy(...)płatem ciasta. Śmietanę miksujemy z cukrem waniliowym na sztywno,dodajemy serek mascarpone i wszystko delikatnie mieszamy. Można dodać świeżą wanilię i odrobinę dosłodzić cukrem. Na wystudzony płat ciasta nakładamy połowę kremu,pokrojone truskawki,a na nie resztę kremu. Całość przykrywamy drugim płatem upieczonego ciasta. posypujemy cukrem pudrem i gotowe

Cytryna&Co.
Kruche ciasto z rabarbarem, budyniem i bezową pianką 103

Kolejny pomysł na wykorzystanie rabarbaru. Kruche ciasto z rabarbarem, budyniem i bezową pianką to pyszne ciasto, które szybko znika Świetnie smakuje i pięknie pachnie wanilią… Polecam! Składniki: Kruche ciasto: 2 szklanki mąki 3 żółtka 160 g masła 1/3 szklanki cukru pudru 1 łyżka gęstej śmietany 18 % 1 łyżeczka proszku do pieczenia Nadzienie: 700 g rabarbaru (około 5 łodyg(...)miksujemy. Rozsmarowujemy na warstwie budyniowej, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170°C i pieczemy około 30 minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Kruche ciasto z rabarbarem, truskawkami i bezą → Szarlotka z bezą (pianką) → Kruche ciasto z pomarańczami, dynią, orzechami włoskimi i bezową pianką → Ciasto waniliowe z rabarbarem i kruszonką → Ciasto miodowe z rabarbarem i orzechową kruszonką

Oryginalny smak
Szybki placek na maślance z rabarbarem 133

zbyt wilgotne. Można je też ewentualnie obtoczyć mąką ziemniaczaną. Kulinarne inspiracje Na blogu znajdziecie także inne pomysły na rabarbar na słodko: Tarta z rabarbarem i budyniem   Szybkie ciasto z jogurtem, truskawkami i rabarbarem Drożdżowe ślimaczki z rabarbarem Kakaowe ciasto z rabarbarem Drożdżowe bułeczki z karmelizowanym rabarbarem Tartę z rabarbarem Jogurtowe ciasto z rabarbarem Kruche ciasto rabarbarowe Lekkie ciasto jogurtowe

Kulinarne przygody Gatity
Tarta z rabarbarem i budyniem 126

siak, ciasto wyszło pyszne, a do mozaiki powrócę przy kolejnej okazji pieczenia tej tarty.  Kulinarne inspiracje Na blogu znajdziecie także inne pomysły na rabarbar na słodko: Szybkie ciasto z jogurtem, truskawkami i rabarbarem Drożdżowe ślimaczki z rabarbarem Kakaowe ciasto z rabarbarem Drożdżowe bułeczki z karmelizowanym rabarbarem Tartę z rabarbarem Jogurtowe ciasto z rabarbarem Kruche ciasto rabarbarowe Lekkie ciasto jogurtowe

Kulinarne przygody Gatity
Kruche ciasto z pomarańczami, dynią, orzechami włoskimi i bezową pianką 112

miksujemy. Następnie rozsmarowujemy na cieście, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170°C i pieczemy około 30 minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Kruche ciasto z rabarbarem, truskawkami i bezą → Szarlotka z bezą (pianką) → Proste ciasto dyniowe → Pomarańczowe brownie z kremem dyniowym → Sernik dyniowo – pomarańczowy

Oryginalny smak
Sernik czekoladowy na zimno 175

Kremowy i bardzo smaczny sernik czekoladowy na zimno z frużeliną z truskawek to idealne ciasto bez pieczenia na deser. Sernik jest niezbyt słodki, z żelową polewą z truskawek i o przyjemnym czekoladowym smaku. Latem nic tak dobrze nie smakuje, jak domowy sernik przygotowany na zimno. Taki sernik robi się bardzo szybko, ale z jedzeniem trzeba zaczekać, aż zastygnie. Czekoladowy smak

Kuchcik gotuje
Chatka Baby Jagi z truskawkami 322

Truskawki są moim ulubionymi owocami na świeżo i jako dodatek do ciast :) Ostatnio co weekend piekę ciasto kruche z truskawkami i pianką budyniową- z tego przepisu.  W ten weekend postanowiłam zrobić trochę inną wersję sernika na zimno, a właściwie chatkę Baby Jagi z masą serową i truskawkami- wyszło bardzo smacznie. Składniki: 12 herbatników, ok. 7 truskawek, 1/2 opakowania sernika(...)zimnym mlekiem do zgęstnienia. Na środkowy rząd nakładamy trochę masy i na nim truskawki. Po bokach na herbatniki nakładamy trochę masy serowej.  Herbatniki delikatnie składamy, tak by powstał trójkątny kształt. Na górze powinna być 2 cm prześwit na masę serową- wygładzamy nożem masę. Ciasto owijamy w folię, lekko dociskając boki. Ciasto chłodzimy ok. 2 godzin w lodówce. Następnie rozpuszczamy

Aga w kuchni
Pierożki jagodowo- truskawkowe 126

pierożka. Pierożki jagodowo- truskawkowe SKŁADNIKI: CIASTO: mąka - 300 g ciepła woda - 1 szkl oliwa - 1,5 łyżki sól NADZIENIE truskawki - 100 g jagody - 120 g cukier DEKORACJA truskawki listki mięty PRZYGOTOWANIE: Ciasto  Na stolnicę wysypać mąkę, zrobić dołeczek, dodać szczyptę soli, oliwę i ciepłą wodę.  Zagnieść elastyczne ciasto na pierogi.  Ciasto przykryć ściereczką aby nam nie obeschło(...)NADZIENIE:   W tym czasie przygotowujemy owoce.  Truskawki i jagody przebieramy z truskawek usuwami szypułki, myjemy owoce i osączamy na sicie. Osączone owoce przekładami do miski, dodajemy cukier, mieszamy.  Ciasto rozwałkowujemy na placki, szklanką wykrawamy krążki, nakładamy na środek każdego krążka owoce i dobrze zlepiamy pierożki.  Gotujemy pierogi we wrzącej i osolonej wodzie, trzy minuty od wypłynięcia

Kuchnia Danusi
Orkiszowo- migdałowe clafoutis z truskawkami 129

Dodaję przesiane mąki, sól i proszek. Całość dokładnie mieszam. Duże, ceramiczne naczynie żaroodporne (średnica 24 cm) lub kilka mniejszym smaruję olejem kokosowym. Na dno formy wylewam przygotowane ciasto. Wsypuję pokrojone truskawki i całość umieszczam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ciasto piekę przez 40 minut, do zarumienienia. Podaję od razu udekorowane świeżymi owocami i posypane cukrem pudrem. Naturalne

Mango Papaja
Rolada z owocami i galaretką Monte Santi 157

szkl wina Monte Santi (Oryginal Flawour)  2 szkl wody 4 łyżki cukru 1 łyzka soku z cytryny 1 litr owoców (porzeczki białe, czerwone, agrest , truskawki) 5-6 łyżeczek żelatyny Najpierw pieczemy ciasto. Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, ubijamy ok 5 min, dodajemy żółtka i mąkę. Rozkładamy ciasto na dużej formie , pod spód kładziemy papier(...)sposób. Wodę zagotowujemy , dodajemy cukier i żelatynę, kiedy żelatyna się rozpuści do lekko przestudzonego dodajemy wino i studzimy w zimnej wodzie cały czas mieszając.  Do wnętrza ciasta wsypujemy oczyszczone owoce (truskawki można przekroić) i zalewamy galaretką. Wstawiamy do lodówki, Kiedy galaretko zacznie tężeć, ostrożnie rozkładamy resztę białej masy i zawijamy ostatni brzeg ciasta. Teraz ciasto zostawiamy w lodówce

Gotowanie jest łatwe
Grysikowiec z truskawkami bez pieczenia 110

Grysikowiec, kaszkowiec, kaszak czyli ciasto z kremem z kaszy manny. Już dawno miałam je wypróbować ale jakoś tak wyszło. Ciasto bardzo znane ale u mnie niestety nigdy nie gościło i nie próbowałam jeszcze. Po spróbowaniu wiem że zagości u mnie nie raz. Jest proste i szybkie w przygotowaniu, fajnie smakuje, bez pieczenia. Można na wierzchu ułożyć dowolne sezonowe owoce(...)warstwę herbatników. Na herbatniki wyłożyć drugą część masy. Ponownie wyrównać i ułożyć ostatnią warstwę herbatników. Ciasto odstawić do wystudzenia. Jak wystygnie wstawić do schłodzenia do lodówki. Galaretki truskawkowe rozpuścić w 800 ml gorącej wody. Odstawić do wystudzenia. Na wierzchu schłodzonego ciasta ułożyć pokrojone truskawki ( truskawki wcześniej schładzam w lodówce dzieki temu galaretka po zalaniu szybciej stężeje ). Zalać tężejącą. Odstawić

Monia miesza i gotuje
Marmurkowa babka z truskawkami 183

zaczynu przesiewam resztę mąki. Żółtka ucieram z cukrem mikserem, i też dodaję. Ciasto wyrabiam mikserem, na końcu wlewam roztopione masło i ciasto dalej wyrabiam mikserem. Odstawiam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około dwie godziny, przykryte ściereczką. Nadzienie : Truskawki myję, obieram z szypułek, kroję na ćwiartki i przekładam do garnka, dodaję cukier trzcinowy i przesmażam(...)wolnym ogniu. Truskawki puszczą dużo soku, więc je tak długo przesmażam aż zredukują swoją objętość do 1/3. Kisiel rozprowadzam w 1/4 szklance wody i wlewam do truskawek. Zagotowuję i studzę. Ciasto przekładam na stolnicę podsypaną mąką i wałkuję na prostokąt o wymiarach 30X60. Moja keksówka ma długość 30 cm. Ciasto kroję na paski o szerokości 8-9 cm, przy czym

wesoła kuchnia
Tort podwójnie czekoladowy. 188

resztę polewy, chłodzimy. DO DEKORACJI: 100 g uprażonych, obranych i posiekanych orzechów laskowych lub migdałów (mogą być też uprażone płatki migdałów) 12 małych truskawek      Gdy polewa już stężeje wyjmujemy tort i krążek ciasta z lodówki. Ciasto odcinamy nożem i uwalniamy z obręczy, 1-2 łyżkami musu z gorzkiej czekolady smarujemy boki i posypujemy je i jedno centymetrowy(...)bądź szprycy i dekorujemy tort w ten sposób, że tworzymy bazę do przyklejenia pociętych kawałków ciasta. U mnie były to po prostu paski, u szczytu każdego układamy truskawkę i mocujemy trójkąty z ciasta tak, żeby tworzyły "wiatraczek". Gotowe ciasto dobrze chłodzimy i gotowe!!! A tak wygląda w przekroju

Rozpustne gotowanie
Zebrowy torcik 196

więc postanowiłam ją upiec a że miałam jeszcze truskawki to chciałam je  jakoś wykorzystać , no i wymyśliłam sobie taki oto Torcik Zebrowy z kremem czekoladowym i truskawkami. Dzieci były zachwycone smakiem , ciasto wyszło naprawdę pyszne i szybko znikało z talerzyków :) jeśli macie chęć to zapraszam do wypróbowania bo jest proste w wykonaniu  no  i pyszne :) Składniki(...)stopni  piec do suchego patyczka. Krem czekoladowy ubić w szklance mleka. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i odstawić do lekkiego stężenia. Zimne ciasto posmarować z wierzchu kremem i udekorować w koło truskawkami. Na środek wyłożyć tężejącą galaretkę. Boki torcika posypać kolorową posypką. Odstawić do lodówki na godzinę. Rada : Jeśli chcecie to ciasto możecie przeciąć na pół

Sama słodycz i szczypta chili

Proponowane wyszukiwania