ciasto z serduszkami - 497 przepisów (strona:5/34)

Francuskie serduszka 134

szybkie w przygotowaniu. W sam raz na niespodziewanych gości. Składniki: 1 op. ciasta francuskiego konfitura owocowa (u mnie domowa konfitura jeżynowa) 2 łyżki cukru trzcinowego Z ciasta francuskiego wykrawamy serduszka. Na połowę serduszek nakładamy po pół łyżeczki konfitury, sklejamy i posypujemy cukrem. Wstawiamy do piekarnika, wg. przepisu na opakowaniu

Kocham Czekoladę
Walentynkowe serca z powidłami śliwkowymi. 174

Walentynkowej kawki :)  Zapraszam :) Składniki : 1 opakowanie ciasta francuskiego Powidła śliwkowe Orzech   cukier puder do posypania truskawki do dekoracji Wykonanie : Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta  wyciąć foremką serduszka, po parze. Na jedno serduszko nałożyć po małej łyżeczce powideł, przykryć drugim serduszkiem i delikatnie w koło  zlepić widelczykiem. Piekarnik nagrzać do temperatury 190 stopni

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasteczka francuskie z budyniem 165

budyniu waniliowego400 ml mleka2 łyżki cukru z prawdziwą waniliąSposób przygotowania:Ciasto francuskie wyłożyć na blat oprószony mąką rozwałkować razem z pergaminem, a następnie go zdjąć.Z połowy ciasta wykrajać małe serduszka ( bądź inne motywy ) z drugiej, w równej ilości, trochę większe serduszka.Proszek budyniowy rozpuścić w pół szklanki mleka z dodatkiem cukru, a resztę zagotować. Do gotującego się mleka dolać

Słodkie Przyjemności
Drożdżowe serduszka z dżemem 169

zdążyliście upiec nic wymyślnego na dzisiejsze święto? Nic straconego, mam dla Was ratunek! ;) Na śniadanie, kolację lub deser, urocze serduszka z ulubionym dżemem. Ciasto drożdżowe z mojego ulubionego i moim zdaniem najlepszego przepisu, który zawsze się udaje. Co prawda jest trochę zabawy z zawijaniem, ale nie przejmujcie się, liczą się chęci. Moje jak na pierwszy raz nie wyszły idealne(...)gładkie i elastyczne ciasto. Jeśli jest za rzadkie dodajemy mąki, jeśli nie chce się kleić- odrobinę mleka. Następnie odstawiamy w ciepłe miejsce na 1,5 godziny do wyrośnięcia.   Po tym czasie ciasto dzielimy na 10 części, każda po około 60g. Rozwałkowujemy, smarujemy konfiturą, zwijamy w rulonik, który następnie składamy na pół. Złożone na pół ciasto kroimy ostrym nożem

Czerwona Porzeczka
Drożdżowe pierożki-serduszka 156

Pyszne pierożki z farszem na ostro.Takie pierożki w kształcie serduszek może zrobić na kolację np. Walentynkową . Składniki: Ciasto:  szklanki mąki pszennej 3,4 szklanki ciepłej wody 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 2 łyżki oleju 20 gram drożdży Farsz: 200 gram szynki 200 gram pieczarek 1 cebula pół papryki czerwonej 200 gram sera żółtego ketchup pikantny zioła(...)wodą,2 łyżkami mąki i cukrem.Pozostawiamy pod przykryciem aż drożdże zaczną pracować.Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.Przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia.Wyrośnięte ciasto wałkujemy cienko. Za pomocą obręczy w kształcie serca wycinamy serduszka.Dolne serduszka smarujemy ketchupem ,posypujemy ziołami.Nakładamy farsz i posypujemy serem żółtym. Przykrywamy drugim ciastem i zlepiamy za pomocą widelca.Przekładamy na blachę wyłożoną papierem

Bajeczna Kuchnia
Biszkoptowa Rolada z Serduszkami (z Bitą Śmietaną, Truskawkami i Pokruszonymi Bezami) 180

Dodatkowo na biszkopcie możemy "namalować" urocze serduszka, które idealnie wkomponują się w miłosną atmosferę Walentynkowego wieczoru (lub romantycznej kolacji). Biszkoptowa Rolada z Serduszkami ( z Bitą Śmietaną, Truskawkami i P okruszonymi Bezami )  - Składniki: Ciasto na serduszkowy wzorek: białko jaja 15 g masła 1/4 szklanki mąki tortowej 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki soku malinowego  czerwony barwnik (opcjonalnie(...)fixy do ubijania śmietany ok. 300 g truskawek ok. 6 średnich bez ok. 2 łyżki cukru pudru Biszkoptowa Rolada z Serduszkami ( z Bitą Śmietaną, Truskawkami i P okruszonymi Bezami ) - Sposób przygotowania:        Ciasto na serduszkowy wzorek: Białko spieniamy, dodajemy cukier puder i ciągle mieszając stopniowo dodajemy roztopione (i ostudzone masło) sok i przesianą mąkę (dla podkreślenia

Słodka Strona
Walentynkowe serduszka 171

cukru pudru- 3 żółtka- odrobina mlekaPrzygotowanie:Z podanych składników zagniatamy ciasto, jeśli nie będzie chciało się połączyć dodajemy odrobinę mleka (ja dałam około 1/4 szklanki). Formujemy w kulę, zawijamy w folię i odtawiamy na 1 godzinę do lodówki. Po wyjęciu rozwałkowujemy ciasto i wykrawamy foremką serduszka. Pieczemy na złoty kolor około 15 minut w temperaturze

Zainspirowana w kuchni
Kruche Walentynkowe serduszka 168

roku zdecydowałam się na przepis Mistrza Cukiernictwa p. Pawła Małeckiego. Kruche Walentynkowe serduszka, to delikatne, mięciutkie ciasteczka, z kokosowym obrzeżem i pyszną malinową lub truskawkową galaretką. Nie będę ukrywać, że są dosyć pracochłonne - ale ich smak wynagrodzi cały trud.  Składniki na kruche ciasto: 250 g masła 125 g cukru pudru 375 g mąki pszennej 3-4 żółtka(...)wody 1 łyżeczka żelatyny 30 g cukru Zaczynamy od kruchego ciasta. Wszystkie składniki zagnieść i odstawić do lodówki na około godzinę. Rozwałkować ciasto na grubość około 3-4 mm. Powycinać z niego serduszka i ponakłuwać je widelcem. Teraz czas na masę kokosową. Wszystkie składniki umieścić w garnku i prażyć je przez 6 minut na małym ogniu (do momentu ścięcia

Świat Ciasta
Torcik walentynkowy w serduszka 276

przyzwyczajamy.Jedną z możliwości obdarowania osoby ukochanej jest przygotowanie czegoś słodkiego, można znaleźć wiele przepisów na torty i ciasta w kształcie serca. Postanowiłam przygotować torcik walentynkowy, z tym że w tradycyjnej, okrągłej formie, jednakże pozostając w duchu walentynek - udekorowany serduszkami. Torcik walentynkowy w serduszkaSkładniki:biszkopt3 jajkaszczypta soli 4 łyżki cukru8 łyżek mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżka soku(...)wypełniać w ten sposób całe zagłębienia- tak przygotowane ciasto schładzać przez kilka godzin, do całkowitego zastygnięcia galaretki- ciasto udekorować z wierzchu i na bokach pozostałą śmietanką ubitą tuż przed dekorowaniem (z cukrem i ewentualnie śmietan-fixem), uważając, żeby nie przykryć śmietaną serduszek z galaretki- udekorowany torcik schłodzić w lodówce, podawać schłodzony, dla ułatwienia porcjowania nóż przed krojeniem zanurzać

Smakołyki Bereniki
Świąteczne ciasto z niespodzianką 232

babkowo-piaskowe, ale nie suche. Znalazło kilku szczerych amatorów. A wygląda... No sami spójrzcie - czy można mu się oprzeć...?Na Walentynki polecam wersję z oryginału - z czerwonym serduszkiem. Wygląda równie uroczo.Ucierane ciasto z tonką i choinkąSkładniki:(na keksówkę o wymiarach 22x10 cm)ciasto zielone:170 g mąki orkiszowej1 łyżeczka proszku do pieczenia1/4 łyżeczki tonki w proszku125 g miękkiego masła90

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Bezglutenowe ciasteczka czekoladowo-kokosowe (z mąki kokosowej) 224

pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec 12-14 minut w 180 stopniach. (Spód powinien być lekko zarumieniony, ale należy uważać, aby nie przypalił się.) (*) Robiłam serduszka i każda porcja ciasta na takie ciasteczko miała wielkość odrobinę większą od orzecha laskowego

Di gotuje
Babeczki czekoladowo-kawowe z kremem 181

wanilii 1 mała płaska łyżeczka  sody Czekoladowy krem: 25 dag miękkiego masła 35 dag cukru pudru 10 dag ciemnego kakao 150 ml mleka Dowolna posypka czekoladowe serduszka Dr.Oetker Sposób wykonania: Ciasto: Do rondelka wlewamy mleko, wsypujemy cukier trzcinowy, dodajemy kakao, kawę oraz pokruszoną na kawałki czekoladę oraz wydrążone ziarenka z laski wanilii, podgrzewamy na małym ogniu nie gotując

Wanilia i Kardamon
Niestandardowe wałki do ciast 126

serduszka i koty  Niestandardowe wałki do ciasta powstają z wykorzystaniem grawerunku laserowego w drewnie. Dzięki temu wzór jest bardzo precyzyjny i doskonale odbija się na wałkowanym cieście. Co więcej, taki wałek może być wykorzystany też do masy marcepanowej, cukrowej czy gliny. W sprzedaży dostępne są wałki z różnymi wzorami – serduszka, gwiazdki, koty, dinozaury, kwiaty, napisy.  Zdjęcie(...)cytryny – 1 łyżka  • starta skórka z 1 cytryny  Przesiej mąkę i cukier puder, dodaj zimne masło, a następnie całość posiekaj nożem. Dodaj resztę składników i zagnieć ciasto. Zawiń je w folię i przełóż na pół godziny do lodówki. Potem rozwałkuj ciasto i wykrawaj z niego wzory, na przykład szklanką. Piecz 10-12 minut w temperaturze 180 stopni

Moja smaczna kuchnia
Wegańskie FAWORKI na Tłusty Czwartek 159

paski, w każdym pasku nacinamy dziurkę, przez który przeplatamy jeden koniec ciasta i smażymy faworki na dobrze rozgrzanym oleju. Tatuś pobawił się foremką i usmażył córom serduszka :) Prawdę mówiąc, usmażył wszystko :)) Ciasto rumieni się dość szybko, więc chwila moment i micha faworków gotowa; tradycyjne posypujemy je cukrem pudrem, choć mnie osobiście najbardziej smakują bez niczego

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Ptysie „serduszka” 226

kształcie serc, idealne na zbliżające się Walentynki. Małe pyszności wypełnione bitą śmietaną… Jeżeli posmakowały Wam moje eklerki z kremem orzechowym , to te słodkie serduszka również przypadną Wam do gustu Składniki: Ciasto parzone: 4 jajka 1 szklanka mąki 1 szklanka mleka 125 g masła mała szczypta soli Nadzienie: 500 g śmietany kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru czerwony barwnik

Oryginalny smak

Proponowane wyszukiwania