ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:1283/1704)

Ciasteczka z kaszy jaglanej 164

Podobno po wielkim świątecznym duuużym jedzeniu trzeba spróbować czegoś lżejszego;) Proponuję ciasteczka tylko z trzech składników... bez cukru, bez tłuszczu... ale czy smaczne?Oceńcie sami

Lawendowe Niebo
Pizza z wędzoną makrelą i sadzonym jajkiem 148

Kilka dni przed świętami szukałam pomysłu na obiad.W lodówce niemal pusto, bo ciągle zakupy nie zrobione. Ale jest makrela. tylko pomysłu na nią mi brakuje...Są

bistro mama
Babeczkowa sobota 192

Pora weekendu to czas, w którym przychodzi ochota na bardziej wymyślne dania, jak również na posiłki złożone z większej ilości dań. I tak właśnie było w

Moje Pyszne Siódme Niebo
TIRAMISU KASZTANOWE. BEZ MIKSERA, PRZEPIS WŁOSKI. 1537

Idę parkową alejką, szeleszczą mokre od deszczu liście - padało przed chwilą. Chlupie woda w kałużach, gdy wejdę w nie optymistycznie żółtymi kaloszami. Zbieram lśniące kasztany. Pierwszy

W kuchni Karmel-itki
Paruchy z truskawkami 191

Pyszne danie z mojego dzieciństwa. Mama robiła nam takie bułeczki na parze z różnymi owocami, największym powodzeniem cieszyły się te z truskawkami. Moja córeczka również je uwielbia.składniki:1100 g mąki500 ml letniego mleka100 g drożdży1/4 kostki margaryny lub masła4 jajka1/2 szklanki cukrutruskawki (po 2 sztuki na jedną bułkę u mnie wyszło 26 bułeczek więc 52 truskawki i oczywiście(...)posypać cukrem. Tłuszcz rozpuścić w rondelku i przestudzić. W letnim mleku rozpuścić drożdże. Do miski wbić jajka dodać cukier i wymieszać. Następnie dodawać porcjami na przemian resztę składników, wyrobić ciasto i odstawić na godzinkę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Potem brać po trochu ciasta, ręce maczać w mące aby się nie przyklejało do rąk. Uformować okrągły placek, na środku ułożyć

Monia miesza i gotuje
Wegańskie białko o smaku czekoladowym – Siła Roślin 96

oligodekstryna ryżowa*, naturalny słodzik: glikozydy stewiolowe ze stewii, guma ksantanowa*, sól morska, pektyna** *oligodekstryna ryżowa oraz guma ksantanowa pochodzą z fermentowanego brązowego ryżu *pektyna pochodzi z jabłek i in. Owoców CLASSIC  PLUS – Czekolada: mieszanka białkowa z upraw ekologicznych (białko grochu, białko ryżu brązowego, białko quinoa, białko nasion chia, białko amarantusa) kakao ekologiczne, ekologiczny aromat czekolady, sól morska, ekologiczna(...)czyli tylko wymieszane z wodą/napojem z uwagi na ich proszkową konsystencję. Jednak są idealnym zamiennikiem czy dodatkiem do mąk. Wersję Plus, czyli bardziej słoną wykorzystałyśmy do mocno czekoladowego ciasta brownie, gdzie sól pysznie podkreślała smaki. Opcja Classic, czyli słodsza świetnie nadaje się do placuszków czy surowych przekąsek jak pralinki czy raw batoniki. WEGAŃSKIE BROWNIE PROTEINOWE (BEZ GLUTENU, CUKRU BIAŁEGO

Candy Pandas
Torcik kakaowy z frużeliną wiśniową i bitą śmietaną 188

śmietana kremówka, z wysoką zawartością tłuszczu, minimum 30%, koniecznie schłodzona. Dodałam też frużelinę wiśniową, aby w torciku były jakieś owocki, możecie dodać dowolny dżem, frużelinę, świeże owoce, czy owoce z syropu. Składniki na torcik o średnicy 20 cm: Składniki na biszkopt: 4 jajka, rozmiar L, w temperaturze pokojowej 1/2 szklanki cukru drobnego do wypieków 1/2 szklanki mąki pszennej(...)pszenną, ziemniaczaną, kakao. Do masy jajecznej przesiać mąki, mieszać szpatułką, delikatnie ale dokładnie, tak aby mąki dokładnie połączyły się z masą jajeczną, mieszać, poruszając szpatułkę od spodu do góry. Ciasto przelać do formy, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 25 min, do suchego patyczka. Ciasto wyjąć z piekarnika, razem z formą zrzuć na podłogę z wysokości około 60 cm (dzięki

moj przepis na
Wegańskie chai latte z bananem. 88

wegańskie latte z bananem nie było zbyt nudne, koniecznie musimy dodać odrobinę herbaty, która w subtelny sposób wpłynie na całokształt naszego napoju . Banan jest bardzo lubianym i zdrowym owocem, w jego składzie możemy znaleźć wiele składników mineralnych i witamin. Dzięki dużej zawartości potasu ma działanie obniżające ciśnienie krwi. Magnez jest ważny dla działania układu nerwowego, wspomaga koncentrację Pomagają w chorobie(...)potas, sód, cynk,żelazo. Banan zawiera również sporo błonnika. Banany zalecane są dla osób, które intensywnie ćwiczą lub mają duży wysiłek umysłowy. Płatki kokosowe są bardzo popularnym dodatkiem do ciast, deserów czy nawet dań głównych. Tropikalny rarytas często gości w Polskiej kuchni. Kokos jest bardzo lubiany i słusznie, ponieważ posiada właściwości prozdrowotne. Wskazany jest przy leczeniu biegunek i kłopotach trawiennych

Zdrowy Styl Joanny
SERNIK WANILIOW0-KARMELOWY NA KRUCHYM SPODZIE – kolejny przepis przygotowany w TERMOROBOT ICOOK MRK-18 95

Mowa o TERMOROBOT ICOOK MRK-18 . Sprzęt , który można powiedzieć robi w kuchni wszystko. Przygotowywać można w nim dania na zimno i na gorąco. Świetnie sprawdza się w przypadku ciast, deserów, lodów czy koktajli, na które wreszcie rozpoczął się sezon. We wgranej do sprzętu książce kucharskiej jest ponad 160 rożnych przepisów. Ja postanowiłam wymyślić kolejne, które być może znajdą się(...)razem obłędnie kremowy klasyczny waniliowo-karmelowy sernik na kruchym spodzie. Karmelowy smak zyskał dzięki zamianie białego cukru na brązowy! To był strzał w 10! Podany z lodami albo sezonowymi owocami jest fantastycznym deserem na upalne lato, które mamy nadzieję już coraz szybciej się do nas zbliża. Spróbujcie ! Polecam gorąco! SKŁADNIKI: SPÓD: * kruche ciastka – 300 g * masło

Ostra na Słodko
Pierniczki z mąki żytniej. Przedwojenny przepis na fit pierniki! 112

pół kieliszka zimnej wody i dolewamy do ciasta. Ciasto na żytnie pierniki zarabiamy rękoma przez 15 do 20 minut. Początkowo w garnku, a później na stolnicy. Wyrobione ciasto na pierniczki z mąki żytniej musi być ciemne, zwarte i sprężyste. Dobrze wyrobione ciasto powinno swobodnie odchodzić od ręki oraz od blatu lub naczynia. Ciasto odstawiamy na pół godziny w chłodne miejsce(...)Żytnie pierniczki po upieczeniu są dość twarde więc przekładamy je do szczelnego słoja lub puszki, aby zmiękły i nabrały wilgoci. Aby ciasteczka szybciej zmiękły do puszki wkładamy skórki z owoców - jabłek, pomarańczy i banana. Ta kompozycja zapewni wyjątkowy aromat pierniczków oraz niepowtarzalny smak. Po kilku dniach leżakowania ze skórkami pierniki są gotowe do zdobienia i jedzenia. Gorąco polecam: Przepis

Gotujemy i jemy
Pierniczki z mąki żytniej. Przedwojenny przepis na fit pierniki! 203

pół kieliszka zimnej wody i dolewamy do ciasta. Ciasto na żytnie pierniki zarabiamy rękoma przez 15 do 20 minut. Początkowo w garnku, a później na stolnicy. Wyrobione ciasto na pierniczki z mąki żytniej musi być ciemne, zwarte i sprężyste. Dobrze wyrobione ciasto powinno swobodnie odchodzić od ręki oraz od blatu lub naczynia. Ciasto odstawiamy na pół godziny w chłodne miejsce(...)Żytnie pierniczki po upieczeniu są dość twarde więc przekładamy je do szczelnego słoja lub puszki, aby zmiękły i nabrały wilgoci. Aby ciasteczka szybciej zmiękły do puszki wkładamy skórki z owoców - jabłek, pomarańczy i banana. Ta kompozycja zapewni wyjątkowy aromat pierniczków oraz niepowtarzalny smak. Po kilku dniach leżakowania ze skórkami pierniki są gotowe do zdobienia i jedzenia. Gorąco polecam: Przepis

Korniszonki
Szybkie przekąski – 50 przepisów 449

Kiełki na patelnię stir- fry Sałatka z gruszkami w occie Sałatka z serkiem wiejskim Sałatka z kuskusem perłowym, ogórkiem i papryką Caprese z kaki Kalafior z pesto Sałatka z owocami morza i fasolką – szybka, dietetyczna Jajka z szynką Jak ugotować bób Cukinia smażona Cukinia z kiełbasą Koziołki z parówek Sałatka Tabule z jarmużem i pomarańczą czerwoną Kanapka z boczkiem(...)szynką Pszenno-owsiane pieczywo chrupkie z patelni Proziaki – bieszczadzkie bułeczki na sodzie – przepis i film Owsianka czekoladowa – dietetyczna, wegańska Jogurt cynamonowy Domowy kisiel malinowy Szaszłyki owocowe Placki bananowe Ciasto francuskie z dżemem Ciasto francuskie na słodko Ciastka francuskie Wąsy Sorbet owocowy Szybkie przekąski Artykuł Szybkie przekąski – 50 przepisów pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Chrupiące gofry 137

labo mieszamy delikatnie drewnianą łyżką, albo miksujemy na najniższych obrotach miksera. 4. Gofrownicę nagrzewamy. Gofrownicę smarujemy pędzelkiem zamoczonym w oleju (ja smarowałam takim silikonowym) 5. Wlewamy chochlą porcje ciasta, lekko rozprowadzamy, zamykamy i smażymy gofry około 5-7 minut. U mnie gofrownica na duże gofry i idealny czas to było 6 minut. Gofrownicy nie otwieramy podczas pieczenia, dopiero po upływie(...)powietrza z obu stron, bo inaczej zrobią się gumowe. Tak samo dopóki nie wystygnął nie możemy kłaść jednego na drugim.  Podajemy z cukrem pudrem, dżemem, bitą śmietaną i owocami :-) Smacznego

kruche babeczki
Ciasto z kremem limonkowym 170

szczyptą soli,stopniowo dodać cukier. Cały czas ubijając wrzucać po jednym żółtku i miksować na wolnych obrotach. Mąkę z proszkiem przesiać i partiami dodać do masy, delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do tortownicy o średnicy 26cm  i piec 20-25 minut w 180 º C. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Krem: 200 ml śmietanki 36% 250 g serka mascarpone skórka(...)rozpuszczoną czekoladą,skórką i sokiem z limonki. Ubitą śmietankę delikatnie połączyć z serkiem. Gotowy krem wyłożyć na biszkopt i włożyć do lodówki. Wierzch: 2 przeźroczyste galaretki  dowolne owoce (u mnie kiwi i różyczki zrobione z truskawek) Galaretkę zalać 300 ml letniej wody i odstawić na 15 minut.500 ml wody zagotować i wlać do galaretki.Dokładnie wymieszać i odstawić

Anielskie wypieki
Kandyzowane plasterki cytrusów 118

Kandyzowane plasterki cytrusowe są idealnym dodatkiem do praktycznie każdego ciasta,:mazurków, serników, babek, brownie itd. Nie dość, że pięknie wyglądają, są tym samym zdrową dekoracją to dodają ciastu przepysznego aromatu. Przechowywane w lodówce w szczelnym, najlepiej szklanym słoiku mogą stać kilka miesięcy. Trzeba się z nimi obchodzić ciut delikatniej niż z samymi skórami ( tu znajdziecie przepis ), ale naprawdę warto poświęcić(...)następnie wyparz we wrzątku. Pokrój w 3-5 mm plasterki. W głębokiej dużej patelni lub garnku podgrzej wodę rozpuszczając w niej całkowicie cukier. Delikatnie umieść w powstałym syropie plasterki owoców i gotuj na małym ogniu, około 20 minut, przekładając od czasu do czasu plasterki, tak aby każdy miał okazję popływać w syropie.       Jeszcze gorące przełóż

greenscarf

Proponowane wyszukiwania