ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:1281/1704)

Kieszenie kapusty porady – podstawowe zasady 170

Czy można kisić kapustę wiosną. Ależ można, nawet trzeba. Kapustę można kisić cały rok! Nie tylko jesienią. Kiszonkami powinniśmy się zajadać cały, okrągły rak. Doskonale wpływają

moj przepis na
Kokosowa granita. Azjatycki deser idealny nie tylko dla wegetarian 135

Kokosowa granita, czyli domowe lody kokosowe Granita z mleka kokosowego to cudowna alternatywa dla tradycyjnych lodów. Z dodatkiem odrobimy soku z cytryny lub limonki, podana z

Korniszonki
ETON MESS Z MALINAMI 155

      ETON MESS, czyli słodki bałagan. To w sumie tak samo, jak ze mną - z jednej strony słodka (i skromna do tego), z

W kuchni Karmel-itki
Raw Trufle - Govinda 144

O firmie Govinda pisałyśmy już wcześniej przy recenzji niespotkanych nam dotąd migdałów ziemnych Chufa jak i przy równie pysznej kaszce z owych migdałów . Firma zaprezentowała nam

Candy Pandas
Zupa dyniowo - figowa 209

Witajcie! Nadchodzi królowa września... zupa z dyni i świeżych fig!. Aromatyczna i subtelna a do tego prosta w przygotowaniu. Odpowiednia dla wegan jak i osób nie

Kuchnia PROzdrowotna
Bezglutenowe pierogi z kapustą i grzybami 307

przypadku właśnie tak było! Dlatego też z wielką radością dzielę się swoim przepisem, bo bezglutenowe pierogi są naprawdę pyszne. Świetnie smakują zaraz po ugotowaniu a także odgrzewane na patelni. Ciasto jest delikatne i nie twardnieje. Pierwsze 25 pierogów, które zrobiłam zniknęło jeszcze tego samego dnia. Potem jeszcze 2 razy je przygotowałam. Chciałam sprawdzić czy da się je zamrozić ale były(...)tego, że starałam się opisać każdą czynność tak, aby przepis był w 100% zrozumiały. Oczywiście farsz można dowolnie zmieniać. Ja zrobiłam też kilka w wersji na słodko z owocami leśnymi i smakowały równie wybornie :) Koniecznie daj mi znać, jeśli wypróbujesz ten przepis! Wrzuć zdjęcie Twojej potrawy na Instagrama lub Facebooka i oznacz mnie tagiem @bookofspellspl Chcesz być zawsze

Book of spells
Bezglutenowe pierogi z kapustą i grzybami 313

przypadku właśnie tak było! Dlatego też z wielką radością dzielę się swoim przepisem, bo bezglutenowe pierogi są naprawdę pyszne. Świetnie smakują zaraz po ugotowaniu a także odgrzewane na patelni. Ciasto jest delikatne i nie twardnieje. Pierwsze 25 pierogów, które zrobiłam zniknęło jeszcze tego samego dnia. Potem jeszcze 2 razy je przygotowałam. Chciałam sprawdzić czy da się je zamrozić ale były(...)tego, że starałam się opisać każdą czynność tak, aby przepis był w 100% zrozumiały. Oczywiście farsz można dowolnie zmieniać. Ja zrobiłam też kilka w wersji na słodko z owocami leśnymi i smakowały równie wybornie :) Koniecznie daj mi znać, jeśli wypróbujesz ten przepis! Wrzuć zdjęcie Twojej potrawy na Instagrama lub Facebooka i oznacz mnie tagiem @bookofspellspl Chcesz być zawsze

Book of spells
Podwójna Pavlova z nektarynami i śmietaną 176

pokojowej) szczypta soli 220 g cukru łyżeczka soku z cytryny 2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej 400 g śmietany 2 łyżki cukru pudru 3-6 nektaryn (liczba zależy od wielkości owoców) Przygotować dwie formy do pieczenia bezy (użyłam kratki i dużej formy z piekarnikowego zestawu) oraz papier do pieczenia z odrysowanymi kołami o średnicy 20 cm. Ułożyć papiery na blachach(...)Ułożyć na nim drugi bezowy blat, a na nim równomiernie rozprowadzić pozostałą śmietanę. Na wierzchu ułożyć cząstki nektarynek. Całość można oprószyć cukrem pudrem. ----- Podobne: Pavlova z truskawkami i śmietaną Ciasto szpinakowe z porzeczkami Powidła z moreli

Weekendy w domu i ogrodzie
Torcik z kremem muślinowym i truskawkami 122

wanilii oraz soczystymi, słodkimi truskawkami… Mówię Wam: niebo w gębie! Delikatny w swojej strukturze migdałowy biszkopt (nasączony ponczem z dodatkiem likieru Amaretto) znakomicie komponuje się z lekkim kremem i owocami. Koniecznie musicie wypróbować póki sezon truskawkowy trwa (a ich cena ostatnio mocno spadła)! Torcik najlepiej zrobić dzień wcześniej i oczywiście do czasu podania przechowywać w lodówce :) Składniki: Biszkopt(...)przerywając mieszania dodajemy po kolei żółtka. Na koniec dosypujemy zmielone migdały oraz przesianą mąkę (ze szczyptą soli) i delikatnie staramy się wmieszać ją do masy za pomocą szpatułki. Ciasto przelewamy do tortownicy (średnica ok. 21-22 cm) wyłożonej papierem do pieczenia (tylko spód), wyrównujemy jego powierzchnię i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni na ok. 15-20 minut

MyCookBook.pl
Bułeczki z owocami 136

ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Kolejna drożdżowa propozycja tym razem bułeczki z owocami. Bardzo smaczne i aromatyczne. Te są w wersji z truskawkami ale można wykonać je z dowolnym nadzieniem a nawet same bez nadzienia smakują wyśmienicie. Składniki 500 g mąki(...)100ml mleka oraz łyżki mąki i cukru zrobić zaczyn, zostawić na 10 minut. Do dużej miski wsypać mąkę, dodać zaczyn, posiekaną margarynę, smalec i pozostałe składniki. Dobrze wyrobić gładkie ciasto. Przykryć miskę ściereczką odstawić na 50 minut   do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu ciasta energicznie uderzyć w nie pięścią aby je odgazować, jeszcze raz lekko zagnieść po czym odrywać kawałki

W garach u Gosi
Muffiny grahamki z truskawkami 90

graham charakteryzuje się sporą zawartością białka i nadała muffinkom ciekawego posmaku. Dodatkowo są one bardzo miękkie oraz długo zachowują swoją świeżość. Koniecznie spróbujcie takiego połączenia i eksperymentujcie z ulubionymi owocami. Polecam! Muffiny grahamki z truskawkami - składniki: (około 8 sztuk) 150g mąki graham 50g ksylitolu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 jajko 150 ml mleka(...)oraz sodę, a w drugiej - jajko, mleko i olej. Suche składniki połączyć z mokrymi.   (Miksować/wymieszać łyżką do połączenia się całości, nie dłużej.)   Na końcu do ciasta wmieszać uprzednio pokrojone oraz obtoczone w mące truskawki z kilkoma kroplami aromatu.  Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, wypełnić ciastem (do 3/4 wysokości papilotek) i wstawić do rozgrzanego piekarnika

Di gotuje
Domowa skórka pomarańczowa 150

Kandyzowana skórka pomarańczowa smażona w cukrze Skórka pomarańczowa do klasyczny dodatek do wielu tradycyjnych wypieków - serników, pączków, mazurków, babek drożdżowych lub keksów. Dzisiaj kandyzowana skórka pomarańczowa

Korniszonki
Placuszki na kefirze 136

kolację, które posmakuje i dzieciom i dorosłym. Są to pyszne placuszki na kefirze. Robi się je szybciutko, są puszyste i bardzo smaczne. Placuszki możemy jeść soli lub z dżemem, owocami, jogurtem, syropem klonowym, z czym kto lubi :-) Polecam i miłego poniedziałku Wam życzę :-) Składniki: 1,5 szklanki kefiru 3 jajka 1 szklanka mąki  1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki(...)obrotach, następnie dodajemy cukier lub miód, oraz kefir. Miksujemy do połączenia się składników teraz już na mniejszych obrotach. 2. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i sodą, dodajemy do ciasta. Miksujemy, jak składniki nam się połączą wtedy dodajemy olej i jeszcze raz delikatnie miksujemy. 3. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, łyżką nabieramy porcje ciasta, dajemy na patelnię i formujemy okrągłe

kruche babeczki
Wiśniak na rumie 160

drinków, świetnie smakuje dodany do herbaty lub spożywany bez żadnych dodatków. Wiśnie, które pozostaną po przygotowaniu nalewki wiśniowej z rumem można ponownie zasypać cukrem i wykorzystać do deserów i ciast. Wiśniak na rumie, nalewka wiśniowa i wiśniówka są jak dobre wino - im dłużej leżakują tym lepsze. Wiśniak na rumie - składniki 2 kg ciemnych wiśni sokowych 1 litr spirytusu(...)trudniej przefiltrować, niż te z dodatkiem cukru i zazwyczaj pomimo kilkukrotnego filtrowania na dnie pozostaje osad. Jak zrobić wiśniak na rumie Dojrzałe, nieuszkodzone wiśnie przepłukać na sicie zimną wodą. Owoce wydrylować, w kilkunastu pozostawić pestki. Wiśnie umieścić w dużym szklanym słoju, dodać laskę wanilii, wodę, rum, na samym końcu spirytus i odstawić na około 2-3 tygodnie. Po upływie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
PANCAKES Z SOSEM WANILIOWYM 164

cukrem. 2. W garnuszku roztapiamy łyżkę masła. 3. Wlewamy masło do mąki, dodajemy jajko, mleko, szczyptę soli. 4. Wszystkie składniki dokładnie miksujemy. 5. Patelnię smarujemy masłem. 6. Wylewamy ciasto na dobrze rozgrzaną patelnię. Placuszki przewracamy gdy pojawią się na nich pęcherzyki powietrza.   SOS WANILIOWY 1.Mleko wlewamy do garnka. 2. Laskę wanilii przecinamy wzdłuż i zeskrobujemy ziarenka do mleka(...)pomocą trzepaczki) . 6. Następnie przelewamy sos z powrotem do garnka i podgrzewamy do lekkiego zgęstnienia cały czas mieszając. 7. Naleśniki polewamy ciepłym sosem J *dodatkowo możemy udekorować świeżymi owocami i listkami mięty

Marcepanowa kuchnia

Proponowane wyszukiwania