ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:1273/1704)

Gofry mango bez cukru 130

chyba w każdej postaci. Mogłabym je jeść na słodko lub na wytrawnie. Nikt też nie mówił, że te bez cukru nie są słodkie? :) Przedstawiam Wam gofry mango ze zblendowanych owoców mango (oczywiście mango można zastąpić np brzoskwinią). Spróbujcie :) Składniki: 1 jajko 3/4 szklanki naturalnej maślanki zblendowane mango - 7 dużych łyżek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju kokosowego(...)części mokrej i dokładnie mieszamy. Rozgrzewamy dobrze gofrownicę (pamiętajmy, że dobre gofry wychodzą kiedy moc gofrownicy jest dość duża, inaczej mogą być zbyt miękkie). Z racji tego, że ciasto jest dość gęste, rozsmarowujemy je łyżką w urządzeniu i pieczemy ok 4 minut. Studzimy na kratce i podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego

ChilliJemy
Konopna straciatella na karobowym spodzie - keto, bez cukru, bez laktozy, bez glutenu 181

kokosowego - 100g wiórki kokosowe - erytrytol do smaku Przygotowanie spodu (tortownica około 24 cm) : Jajka miksujemy. Dodajemy ostudzony płynny olej kokosowy, miksujemy . Dodajemy pozostałe składniki, chwilę miksujemy na małych obrotach. Ciasto wlewamy na tortownice wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Pieczemy 25 minut. Wyciągamy i zostawiamy do ostudzenia. Przygotowanie masy : Nasiona konopi moczymy przez noc. Wodę(...)smaku erytrytol  jeśli mamy taką potrzebę. Wkładamy do lekkiego stężenia do lodówki, następnie wlewamy na spód. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki, najlepiej na noc. Podajemy z owocami. Wyśmienicie smakuje z malinami lub jeżynami. Można na górę posypać karobem i ułożyć owoce. Wartości odżywcze dla porcji 150g bez owoców na górze : Kcal 358 W4g/B9,1g/T33

Szkrab Je Sam
Domowe wafelki z kakaową masą 394

Domowe wafle smakiem nie dorównują tym ze sklepu, ta czekoladowa masa z wiórkami, orzechami i herbatnikami   z dodatkiem aromatycznego rumu jest słodka i przepyszna. 

Wanilia i Kardamon
AL'A SERNIK WYSOKOBIAŁKOWY Z BRZOSKWINIAMI 104

sernik upiecze się zostawić go jeszcze w piekarniku, po   około 20 min uchylić lekko piekarnik i zostawić ciasto w środku na około   1 h.  Po ostudzeniu ciasto wstawić do lodówki. Najlepiej smakuje na drugi dzień, schłodzone. całość: 1680,8 kcal B: 206 g W: 139 g T:33,4 g 1 porcja: 166 kcal(...)szkodliwych produktów przemiany materii.  - Polecane są również dla osób zmagających się z nadciśnieniem i wysokim poziomem cholesterolu, z tego względu iż nie zawierają tłuszczu i sodu. - Ten owoc odświeża, nadaje skórze jędrności i rześkości. Działają relaksująco przez zawartość Niacytyny. Składnik ten produkuję serotoninę, hormon szczęścia. Niedobory niacytyny w organizmie powodują apatię, zanurzenie oraz nerwowość

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Ciasto z mąki kokosowej z borówkami (bez cukru) 206

wykonaniu ciasto na bazie mąki kokosowej.  Brak pszennej mąki i cukru sprawa, że to przepis idealny dla osób borykających się z zaburzeniami gospodarki węglowodanowej (cukrzyków, insulinoopornych)  :)  Ciasto z gatunku tych mało słodkich - można dać ewentualnie więcej erytrolu lub dla tych co mogą - posypać cukrem pudrem :)  SKŁADNIKI (na tortownicę 20 cm) 6 jajek M 3 łyżki erytrolu/ksylitolu(...)puszysto. Nie przerywając miksowania dodajemy olej, następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Miksujemy do połączenia się składników. Przelewamy masę do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i wrzucamy  owoce (mogą być też inne jagodowe)/  Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni (termoobieg) na około 25 minut (do suchego patyczka). Smacznego :)  Zapraszam na  fanpage na Facebooku

Moje Kuchenne Rewelacje
GRILLOWANE GRUZIŃSKIE CHACZAPURI Z SEREM I POMIDORAMI 131

Jakiś czas temu dałam Wam pomysł na chlebki gruzińskie na słodko. Wtedy podałam je z owocami i musem jabłkowym. Teraz przyszedł czas na petardę... gruzińskie chaczapuri z farszem serowym i pomidorkami. Chaczapuri to gruziński zapiekany chlebek z farszem serowym, mięsnym lub fasolowym. W Gruzji chaczapuri jest jak pizza we Włoszech, knedle w Czechach lub tortilla w Hiszpanii. Chaczapuri(...)twarogiem. Kiedyś przygotowywanego go z masą twarogową a nie z dojrzałego sera. W dzisiejszych czasach przygotowuje się chaczapuri z sera jaki jest pod ręką.   Ja przygotowuje chaczapuri z ciasta drożdżowego jednak można przygotować je również z francuskiego, chlebowego lub przaśnego. Możemy ukształtować nasze chaczapuri na koło łódkę, kopertę czy kwadrat. Poznajcie mój przepis na grillowane chaczapuri. Składniki: CHLEBKI

Kuchnia w oparach
Naleśniki na maślance z mascarpone i malinami 138

mąkę z proszkiem i sodą. Mieszamy do chwili, aż znikną grudki mąki. Dodajemy olej – łączymy składniki. Odstawiamy na ok. 20 minut. Na rozgrzaną patelnię wlewamy odrobinę oleju, następnie porcję ciasta (jeżeli jest za gęste dodajemy wody mineralnej). Rozprowadzamy po całej patelni i smażymy na średnim ogniu z obu stron. Gotowy przekładamy na talerz i przykrywamy drugim talerzem, aby naleśniki(...)mieszamy do połączenia składników. Kładziemy łyżkę masy serowej na naleśnik, układamy połówki umytych i osuszonych malin. Naleśniki składamy – kształt do wyboru – można zrolować, złożyć w chusteczkę, kopertę…. Podajemy przybrane owocami, miętą i oprószone cukrem pudrem. Naleśniki na maślance z mascarpone i malinami – na śniadanie, obiad, deser, czy kolację. Puszyste oraz delikatne. Z takim, czy też innym nadzieniem

mojewypiekiinietylko
Naleśniki na maślance z mascarpone i malinami 163

mąkę z proszkiem i sodą. Mieszamy do chwili, aż znikną grudki mąki. Dodajemy olej – łączymy składniki. Odstawiamy na ok. 20 minut. Na rozgrzaną patelnię wlewamy odrobinę oleju, następnie porcję ciasta (jeżeli jest za gęste dodajemy wody mineralnej). Rozprowadzamy po całej patelni i smażymy na średnim ogniu z obu stron. Gotowy przekładamy na talerz i przykrywamy drugim talerzem, aby naleśniki(...)mieszamy do połączenia składników. Kładziemy łyżkę masy serowej na naleśnik, układamy połówki umytych i osuszonych malin. Naleśniki składamy – kształt do wyboru – można zrolować, złożyć w chusteczkę, kopertę…. Podajemy przybrane owocami, miętą i oprószone cukrem pudrem. Naleśniki na maślance z mascarpone i malinami – na śniadanie, obiad, deser, czy kolację. Puszyste oraz delikatne. Z takim, czy też innym nadzieniem

mojewypiekiinietylko
Pizza Cooking Class Florence + kilka słów ode mnie. 183

świeżych o odpowiednim smaku, lub czasem są one zwyczajnie zbyt soczyste do dania, które przygotowujemy. Z ciasta na pizzę można wyczarować wiele wspaniałych przysmaków. Tu, jako przystawkę mamy kawałki ciasta, usmażone na oleju, posypane solą, polane sosem pomidorowym, z dodatkiem mozzarelli i bazylii = CUDO!!! Kolejna przystawka to focaccia nadziana pomidorami, mozzarellą i bazylią. Pizza Margherita! Moja ulubiona! :) Biała pizza(...)Mój faworyt! A na deser Focaccia z winogronami. Właśnie mamy sezon, więc są one WSZĘDZIE! Trzeba przyznać - są pyszne. A to cudo awansowało ostatnio na jeden z moich ulubionych owoców! Fichi d'India z Sycylii. :) A to dla tych, którzy się stęsknili! Haha :) Mam jeszcze 2 filmiki z kursu, które wrzucę następnym razem. :) Dziś sobota, która tu jest naszym

DominikaDolci
Cynamonowe placuszki z otrębami i malinami. 162

Jeszcze w moim ogrodzie na krzaczkach czerwienią się maliny. Szkoda byłoby ich nie wykorzystać do pysznego deseru. Znów przygotowałam placuszki, ale tym razem z otrębami i

Izabelawkuchni
Biskwity z bitą śmietaną i truskawkami 225

Mając naście lat, wracając ze szkoły, mijałam po drodze cukiernię. Któregoś dnia, po niezapowiedzianej klasówce, zła i żądna endorfin zajrzałam do środka by znaleźć coś, co

Poezja smaku
Konfitura morelowa z amaretto z wolnowaru 189

Najpiękniejszy smak wczesnego lata zamknięty w słoikach.  Delikatny, z subtelną nutą migdałów przypomni mroźną zimą słoneczne dni, wypełniając dom przepięknym aromatem. Pasuje do wszelkich deserów

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
GOFRY IDEALNE – CHRUPIĄCE I LEKKIE! 892

pocztą, sklepami z pamiątkami, no i oczywiście budkami z goframi. Dzień w dzień, nieważne czy słońce świeciło jak oszalałe czy lał deszcz chodziliśmy na gofry. Z bitą śmietaną i owocami, z frużeliną, z lodami i czekoladą, a kiedy już kieszonkowe się kończyły (a zdarzało się, że mama musiała dosyłać, bo rozpieprzyłam wszystko :D) – z samym cukrem pudrem. Każde(...)znalazłam! Teraz takie gofry przygotowuję w domu i przyznam się Wam, że kocham robić gofry tak samo, jak kocham naleśniki ! Sekretem chrupiących gofrów jest nie tylko dobre ciasto, ale i dobra gofrownica. Od jakiego czasu mam w domu sprzęt, w którym robię te wymarzone, niesamowicie chrupiące gofry …. a teraz dotychczasowy sprzęt zyskał nowego konkurenta, któremu postanowiłam dać szansę

Ostra na Słodko
Drożdżowe makowe ślimaczki i nowa, słodka książka od Lidla 214

rodzynki. Dokładnie mieszamy masę. Gotową masę równomiernie rozkładamy na cieście i zwijamy całość w rulon. Zawijamy w papier do pieczenia i wkładamy na godzinę do zamrażarki. Ostrym nożem kroimy ciasto w 1-centymetrowe krążki, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 45 minut. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (termoobieg).  Ślimaczki smarujemy(...)znajdziecie w niej słodkie przepisy Mistrza i jego Gości. Mamy w książce rozdziały z pomysłami na jabłka, truskawki i rabarbar, wiśnie i śliwki, miód, śmietanę, ser, kwiaty polskie, mak, owoce leśne, bakalie i, oczywiście, przepisy świąteczne.  Ja mam kilka przepisów na "już" do wypróbowania :)  Jak możecie zdobyć książkę? Wystarczy, że znów zbierzecie 6 naklejek - każda za zakupy

Moje Kuchenne Rewelacje
Tarta z gruszkami i kremem śmietankowym 145

rogi i usuwamy fasolę. Formę z ciastem wkładamy powrotem do piekarnika na 1-2 minuty, aby dopiec spód. W czasie, gdy ciasto się piecze, przygotowujemy krem. Na upieczonym kruchym cieście (nie trzeba go studzić) rozłożyć promieniście maślane gruszki. Całość zalać kremem śmietankowym i włożyć ponownie do piekarnika nastawionego na 175°C . Piec 50 minut.  Dokładnie wystudzić przed krojeniem(...)minut często je obracając, aby się całe pokryły maślaną glazurą. Krem: Zmiksować żółtka z cukrami na puszysty krem, dodać kremówkę oraz mąkę ziemniaczaną i jeszcze chwilę miksować. Zalać kremem owoce w tortownicy

Posadzone i zjedzone
MUFFINKI Z JAGODAMI I KRUSZONKĄ 125

uwielbiam muffinki w każdej postaci, z kremem lub z owocami, gdy jest sezon na jagody, nie może ich zabraknąć na moim stole, idealne do popołudniowej kawki   SKŁADNIKI  Suche składniki: 1 szkl. mąki, 1/3 szkl. cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżeczki cukru waniliowego Składniki mokre: 1/4 szkl. oleju, 1/2 szkl. mleka, 1 łyżka śmietany, 1 jajko(...)łyżki jagód, 4 kostki czekolady gorzkiej WYKONANIE Suche składniki łączymy w 1 misce, mokre w 2 misce. Czekoladę siekamy. Suche składniki łączymy z mokrymi, dodajemy czekoladę gorzką oraz jagody. Ciasto przekładamy do foremek na muffinki. Całość posypujemy kruszonką. Pieczemy 20 min w 180 stopniach

słodki bratek
Przekładaniec z galaretką 150

proszkiem do pieczenia i budyniem. Dodajemy do jajecznej masy. Mieszamy. Wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem. Pieczemy ok. 35-40 min w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu czekamy aż ciasto się ochłodzi;) Przecinamy je w połowie na dwie części. Przekład I: 500 ml kremówki 2 galaretki cytrynowe lub brzoskwiniowe Kremówkę ubijamy. Galaretki rozpuszczamy w szklance gorącej, ale nie wrzącej wody. Porządnie(...)zimna, wlewamy ją stopniowo do kremówki, cały czas miksując.  Tak powstałą masę wylewamy na pierwszą część biszkoptu. Przykrywamy drugą połówką. Wierzch: truskawki/ananasy/porzeczka etc. 2 galaretki truskawkowe lub z owoców leśnych 3 1/4 szklanki wody Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie. Czekamy do pierwszych etapów "ścinania". Tak tężejące galaretki wlewamy na wierzch. Całość wynosimy w chłodne miejsce lub wkładamy

Kuchnia smaków
15 przepisów z truskawkami 130

Najlepsze truskawkowe przepisy, od koktajli, po sałatki i wody smakowe, to wszystko w jednym miejscu! Moim faworytem jest crumble z truskawkami i jogurtem cytrynowym. Korzystajmy z

Moja smaczna kuchnia
Apple pies czyli tartaletki z jabłkami 191

Gdybym była właścicielką retro kawiarni, codziennie podawałabym apple pie w formie małych, uroczych tartaletek. Ale same jabłka z cynamonem są zbyt nudne. Dlatego dziś przedstawiam wersję

Mienta blog
Pierogi z serem i jagodami 183

Lato nieubłaganie się kończy, wraz z końcem lata kończą się sezonowe owoce, które tak uwielbiam. Mogłabym w tym okresie jeść na okrągło owoce ze śmietaną, ale nie wszyscy popierają moje upodobania, więc normalne obiady też gotuję oczywiście. Staram się w ramach takich obiadów również przemycać to, co sezonowe i tak powstały pierogi z serem i jagodami. Już były(...)jagód; – 30 dag twarogu; – 3 łyżki cukru; – 1 łyżka mąki ziemniaczanej – 1 żółtko Twaróg ugnieść widelcem, dokładnie wymieszać z żółtkiem, dodać pozostałe składniki i wymieszać. Ciasto: – 0,5 kg mąki; – 1 żółtko; – łyżeczka oleju; – sól; – 3/4 szklanki gorącej wody (może być trochę mniej, należy kontrolować ciasto); Z mąki, żółtka, oleju i wody zagnieść elastyczne ciasto. Wodę

dom-agi.pl
Koktajl z mirabelką i aronią REGULACJA CIŚNIENIA 254

Antyoksydacyjna petarda! aż pieni się od aktywnych związków czekających tylko na rozprawienie się z wolnymi rodnikami. Aronia to witaminy z grupy B, rutyna, witamina C, PP

Kuchnia PROzdrowotna
Wegański chlebek bananowy 193

... Dni coraz krótsze, chłodniejsze wieczory, niemrawie wychodzące z ziemi zimowity .. Fakty, które niezaprzeczalnie informują o nadchodzącej jesieni. Sama myśl o tym sprawiała, że już tęskniła za

Malinowe Pocałunki
Brzoskwiniowe mini torciki 156

Dziś mam dla Was ekspresowe mini torciki z bitą śmietaną i brzoskwinią. Znalazłam w zamrażarce jeden blat biszkoptowy bo czasami tak mam, że jak upiekę to

Ewa w kuchni
Idealne jagodzianki 187

Bułeczki z tego przepisu są pyszne, delikatne i mięciutkie. Zamiast jagód można dodać inne owoce. Z podanych składników wychodzi osiem jagodzianek. Składniki: 2 szklanki mąki (340 g) 1/2 szklanki cukru (125 g) 1/2 szklanki mleka (120 ml) 1 jajko 1 żółtko 25 g drożdży 100 ml oleju szczypta soli Jagodowe nadzienie: 150 g jagód 2 łyżki cukru łyżka mąki(...)rozpuszczamy w 1/3 szklanki ciepłego mleku. Odstawiamy na 10 minut, aż zaczyn podwoi swoją objętość. Do mąki dodajemy sól, jajko, żółtko, cukier, resztę mleka i zaczyn z drożdży. Zagniatamy ciasto, następnie dodajemy olej i wyrabiamy, aż stanie się gładkie, elastyczne. Ciasto powinno być bardzo miękkie. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce, aż podwoi swoją objętość. Następnie

e-PrzepisyKulinarne
.600. jaglanka na wypasie i szósta setka 124

~kasza jaglana na mleku sojowym z cynamonem, jabłkiem (również w środku), ricottą, rodzynkami i miodem gryczanym~ Szósty jubileusz, no nie wierzę :) Ażeby go smacznie uczcić zjadłam

breakfast of dreams
.993. truskawkowa góra lodowa 186

~jogurtowo-twarogowe lody truskawkowe z preparowaną gryką~ Kocham moją maszynkę do lodów :D ♥ Wymieszałam składniki, wlałam masę do maszyny i poszłam się uczyć biologi...wróciłam za

breakfast of dreams
Sernik na spodzie brownie z melonem i musem truskawkowym 134

Bardzo kremowy, wyrazisty sernik. Jest swego rodzaju kombinacją kontrastów - ciemnego, wyrazistego smaku brownie, delikatnej masy serowej z kawałkami melona, pokrytej puree z owoców. Smakuje rewelacyjnie, wygląda też nieźle ;) Bardzo polecam! Składniki na spód brownie: 2 duże jajka 130 g czekolady gorzkiej Goplana 100 ml kremówki 70 g mąki pszennej 30 g kakao szczypta soli 75 g cukru Czekoladę połamać(...)międzyczasie dodać cukier. Mąkę przesiać z kakao, wsypać do masy jajecznej, dodać sól i delikatnie wymieszać. Wlać przestudzoną czekoladę i dokładnie połączyć. Tortownicę o średnicy 18 cm natłuścić, wylać ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 15-17 minut. Wystudzić. Masa serowa: 500 g twarogu, zmielonego minimum trzykrotnie 250 g serka mascarpone 1 budyń śmietankowy 3 duże jajka

Domowa cukiernia Ewy
Waniliowe biscotti z płatkami migdałowymi 157

były włoskimi migdałami z Prato. Biscotti zasmakowały wielu, dlatego wciąż pojawiają się nowe smakowe wariacje na ich temat. Znamy już anyżowe, cytrynowe, z piniolami, kakaowe z chilli, z suszonymi owocami. Mogą też być lukrowane lub oblewane czekoladą... Ich ostateczny smak tak naprawdę zależy tylko od naszej wyobraźni. Ich podstawowymi składnikami są jaja, cukier puder oraz mąka. W zasadzie(...)płatków migdałowych łyżka aromatu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Jaja ubić z cukrem na puch, dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, aromat waniliowy i płatki migdałowe. Ciasto zagnieść. Uformować dwa niezbyt grube bochenki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 25 minut. Blachę z ciastem wyjąć, gorące bochenki pokroić w plastry grubości

Zapiski Młodej Żony
Czarna porzeczka Lodzi 128

stare odmiany tego owocu. "Czarna porzeczka Lodzi" często brała udział w wielu konkursach kulinarnych, za niepowtarzalny smak była często wyróżniana. Składniki: 2 kg czarnej porzeczki 1 kg cukru Wykonanie: Owoce myjemy, czyścimy, odrywamy gałązki. Porzeczki zasypujemy cukrem i odstawiamy na noc. Następnie przekładamy do garnka i gotujemy 10-15 min. odstawiamy do ostygnięcia najlepiej aż do następnego dnia. Znowu(...)galareta, ani by nie gotować za długo, bo porzeczka wyjdzie za gęsta. Wkładamy do słoików i pasteryzujemy ok. 5 minut od zagotowania.  Smakują, wyśmienicie jako dodatek do chleba, ciast, deserów, herbaty. Pasteryzacja: Słoiki powinny być bez wyszczerbień. Nakrętki nie powinny być zardzewiałe. Myjemy je i wyparzamy. Na dno garnka wkładamy ściereczkę, na niej ustawiamy słoiki z przetworami, zalewamy gorącą

kgwjanczewo
DIAMANT-owa przyjemność 229

bardzo oryginalne mieszadełka, ze względu na swoją interesującą formę, doskonale prezentują się i uatrakcyjniają serwowanie zimnych i gorących napojów, podkreślając ich walory smakowe.Białe słodzidełka podkreślają naturalny aromat owoców w egzotycznych drinkachi koktajlach. Przeznaczone są również do słodzenia czarnej herbaty, nadającjej elegancji i wyjątkowego smaku.Ja oddałam się rozkosznej kawie z mleczną pianką. Możecie być pewni, że oprócz mieszania(...)pełni naturalny, powstały na bazie cukrów trzcinowych syrop znajdujący szerokie zastosowanie  w kuchni. Produkt doskonale sprawdza się jako polewa do naleśników i gofrów, składnik ciast, w szczególności pierników, dodatek do lodów i deserów, a także baza do sosów, marynat i dipów. Polecany do słodzenia gorących napojów i drinków. Trzcinowy posmak produktu nadaje daniom głębi smaku. Idealna konsystencja i specjalna

Z Kuchni Do Kuchni
Tarta śliwkowa z kokosem 124

     Z szafy wyjęłam panterkowe kalosze, czyli jesień zaczęła się już na dobre. A skoro jest już jesień to trzeba wykorzystać śliwki, które dzięki

sama złodycz
TIRAMISU Z MALINAMI. 196

Uśmiechnął się, pogłaskał po ręce, po czym zniknął za zakrętem. A ona sama z walizką w ręku, czeka na autobus, na opustoszałym przystanku. Deszcz maskuje jej

W kuchni Karmel-itki
Breakfast with you #3 More than breakfast (...z dedykacją dla Marty) 190

śniadanie można zjeść owsiankę, płatki z mlekiem albo... przepyszną owocową kruszonkę. Jeśli kojarzy Wam się ona z ciastem to macie rację. Ale zapewniam Was, że dodatek płatków owsianych zmienia klasyczne "crumble pie" w coś w rodzaju przepysznego batonika zbożowego Owocowa kruszonka śniadaniowa 200 g płatków owsianych 200 g mąki (tortowej) 100- 150 g cukru 150 g masła 2-3 łyżki(...)masę kruszono- podobną. Żaroodporne naczynie wyłożyłam papierem do pieczenia, a na to rozłożyłam 2/3 masy, dobrze dociskając do dna. Następnie wierzch posypałam 2-3 łyżkami bułki tartej, rozłożyłam owoce (truskawek nie rozmrażałam, pokroiłam jedynie na połówki) i posypałam wszystko resztą kruszonkowej masy. Całość wstawiłam na 45 min. do 150st. Oczywiście jeśli ktoś nie wyobraża sobie śniadania bez mlecznego akcentu

bastalena
Sernik na zimno z brzoskwiniami 825

łyżki cukru pudru4  łyżeczki żelatynygalaretka brzoskwiniowa (lub jak kto lubi )ok. 200 g brzoskwinieŚmietanę chłodzimy w lodówce przez kilka godzin. Dno okrągłą formę do ciast (średnica 26 cm) wykładamy papierem do pieczenia.Masło rozpuszczamy i zostawiamy do przestygnięcia.Herbatniki przekładamy do mocnego foliowego woreczka i miażdżymy przy pomocy drewnianej łyżki. Pokruszone herbatniki mieszamy z masłem(...)szklanki gorącej wody, chwilę studzimy i dodajemy do masy śmietanowo-serowej. Miksujemy.Masę wykładamy na pokruszone herbatniki, wygładzamy i wstawiamy na ok. 3h do lodówki.Rozpuszczamy galaretke , dodajemy owoce na sernik I zalewamy przestudzona galaretkapolecam

Smaki Edyty
Orzechowa delicja bez pieczenia 115

Orzechowa delicja bez pieczenia to ciasto, do zrobienia którego zbierałam się od kilku tygodni. I w końcu się udało. Ciasto to w oryginale nazywa się kostką orzechowo - kakaową i przepis znalazłam tu:  https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/kostka-orzechowo-kakaowa-na-zimno . Ja jednak zmieniłam nazwę i kilka szczegółów w przepisie. W każdym razie ciasto, które powstało jest przepyszne. Jest mało słodkie, ale mimo(...)smaku. Ma przyjemną nutę owocową, dzięki warstwie dżemu z galaretką. Polewa czekoladowa jest idealnym dopełnieniem dla orzechowo - owocowych smaków. Dlatego kojarzy mi się z ciastkami delicjami. Do tego ciasto jest bardzo proste i szybkie do zrobienia. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 70szt. kakaowych herbatników 2szkl. zmielonych orzechów włoskich 2szkl. mleka (500ml) 4 czubate łyżki cukru pudru 2 budynie

Waniliowe Improwizacje

Proponowane wyszukiwania