ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:1246/1704)

Dorsz w cieście z porem 284

Polecam taką rybę na wigilijnym i nie tylko stole. Jest bardzo dobra, a najlepsza na ciepło. Wbrew pozorom robi się ją prosto.Zamiast dorsza można użyć innej

wesoła kuchnia
kruche babeczki z bezą i rabarbarem 158

Małe słodycze "do ręki" sprawdzają się w naszej rodzinie na wszelkiego rodzaju spotkaniach zwłaszcza tych, w których uczestniczą dzieci. Kruche babeczki nadziewane rabarbarem, przykryte słodką bezą

babka w formie
Zdrowe przekąski na plaży, czyli co jeść na plaży żeby się nie zmienić w wieloryba? Chorwacja z dziećmi i gryczanki. 212

    Zdrowe, smaczne i bezglutenowe przekąski?   Znacie już Gryczanki? Bo my tak!   To rewelacyjny BIO produkt, bez glutenu, dla vegan, bez 

IzaGotuje
Cytrynowy placek Aryi - Gra o Tron 195

Pyszny, wilgotny placek cytrynowy, idealny na upalne dni. Może to właśnie taki placek marzył się Aryi, kiedy uciekła z zamku i musiała sobie sama radzić na

Passions hobbies life
Koktajl śniadaniowy ENERGIA z orkiszem 221

Jeśli jesteście porannymi niejadkami, bądź tak późno wstajecie do pracy że nie zostaje Wam wiele czasu na śniadanie to czas pomyśleć o porannych koktajlach. W letniej

Kuchnia PROzdrowotna
domowe lody truskawkowe 187

składniki (na ok. 1 l lodów) : 200 g truskawek mrożonych 1 całe jajko 1 żółtko 250 ml śmietanki kremówki 30% 100 g cukru pudru 1 łyżeczka

Domowy Smak Jedzenia
Wegańskie babeczki z pieczonych buraków bez glutenu i bez cukru 214

tłuszczowe babeczki z pieczonych buraków. Babeczki można wykonać również w wersji bez słodzidła. W tym celu należy dodać wcześniej namoczone i odsączone i zmiksowane na mus suszone owoce typu: rodzynki, daktyle, morele, śliwki. U mnie wystarczyło 75 g, ale oczywiście możecie dodać więcej. Zamiast mąki z ciecierzycy możecie użyć jaglanej lub gryczanej. Składniki na 8 dużych babeczek(...)buraka wymieszać z mlekiem, ekstraktem z wanilii. Do mokrych składników stopniowo dodać suche cały czas mieszając drewnianą łyżką. W małej miseczce wymieszać ocet i sodę. Dodać do surowego ciasta, delikatnie wymieszać. W przypadku gdy macie blender wysokoobrotowy wówczas wszystkie składniki, oprócz sody, octu i rodzynek, umieścić w blenderze, najpierw mokre później suche: mleko, buraki, ekstrakt, ziarno słonecznika, simię, ciecierzycę, płatki

moj przepis na
Świąteczne mini keksy 153

migdałów Bakalland 170g miękkiego masła 140g cukru 3 duże jajka 180g rodzynek sułtańskich Bakalland 130g suszonej żurawiny Bakalland 50g poszatkowanych orzechów 90g mieszanki keksowej Bakalland (możemy zastąpić poszatkowanymi, kandyzowanymi owocami) skórka starta z 1 cytryny skórka starta z 1/2 pomarańczy sok wyciśnięty z 1 cytryny sok wyciśnięty z 1/2 pomarańczy 3 łyżki rumu lub brandy Dodatkowo: blanszowane migdały(...)każdym dodaniu wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. 4. Do maślanej masy dodać mąkę, bakalie, skórki, oba świeże soki, rum i wymieszać dokładnie łyżką lub szpatułką. Ciasto przełożyć do formy na muffiny, nakładając do każdej foremki do pełna (będzie 12 mini keksów; ciasto bardzo mało rośnie, więc proszę się nie martwić, że w foremce jest za dużo ciasta

Mała Cukierenka
Powidła z piekarnika 89

Powinny być duże, zdrowe, soczyste i dojrzałe. Warto spróbować ich przed zakupem, aby upewnić się, że są naprawdę słodkie. Właśnie takie najlepiej nadają się na przetwory. W czasie pestkowania owoców, konsekwentnie odrzucaj wszystkie robaczywe i nadgnite śliwki. Czy powidła śliwkowe trzeba słodzić? To dosyć często zadawane pytanie, a odpowiedź na nie brzmi: i tak i nie. Tak, jeśli masz(...)jeśli nie lubisz lub nie chcesz dosładzać przetworów, masz już bardzo słodkie owoce lub po prostu chcesz przygotować możliwie jak najbardziej tradycyjną wersję powideł. Dodawanie cukru do powideł to sprawa bardzo indywidualna. Zwykle nie jest to konieczne, ponieważ śliwki to jedne z najsłodszych owoców, jakie rosną w Polsce i zawierają w sobie mnóstwo naturalnego cukru, który pięknie karmelizuje

okolicepalnika.pl
Powidła z piekarnika 86

Powinny być duże, zdrowe, soczyste i dojrzałe. Warto spróbować ich przed zakupem, aby upewnić się, że są naprawdę słodkie. Właśnie takie najlepiej nadają się na przetwory. W czasie pestkowania owoców, konsekwentnie odrzucaj wszystkie robaczywe i nadgnite śliwki. Czy powidła śliwkowe trzeba słodzić? To dosyć często zadawane pytanie, a odpowiedź na nie brzmi: i tak i nie. Tak, jeśli masz(...)jeśli nie lubisz lub nie chcesz dosładzać przetworów, masz już bardzo słodkie owoce lub po prostu chcesz przygotować możliwie jak najbardziej tradycyjną wersję powideł. Dodawanie cukru do powideł to sprawa bardzo indywidualna. Zwykle nie jest to konieczne, ponieważ śliwki to jedne z najsłodszych owoców, jakie rosną w Polsce i zawierają w sobie mnóstwo naturalnego cukru, który pięknie karmelizuje

okolicepalnika.pl
Serniczek na zimno 165

Pyszny, orzeźwiający serniczek na zimno. Must have na lato ;) Z każdymi owocami wychodzi rewelacyjny, taki uniwersalny przepis. Ja tym razem wybrałam brzoskwinie w puszce, ale śmiało można użyć borówek, malin, truskawek oraz jaką uwielbiamy galaretkę. Również pełna dowolność z biszkoptem, mogą być kupne biszkopciki, ale ja uwielbiam piec i go upiekłam. Pięknie wygląda i tak samo smakuje. Zapraszam(...)następnie porcjami dodawaj do masy jajecznej i ostrożnie mieszaj. Przełóż do wysmarowanej tortownicy (tylko wysmarowane dno) i piecz w 180 stopniach przez około 15-20 minut. Sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest gotowe. Po upieczeniu ostudź (można go upiec dzień wcześniej). Masa serowa: Mikserem ubić śmietankę z cukrem pudrem na sztywno. Do ubitej dodać zmielony ser i dokładnie zmiksować. Żelatynę

Wołowina od rekina
Torcik Jagodowa Moc z Musem Jagodowym Na Białej Czekoladzie z Jogurtem 143

proszkiem. Do jajecznej masy dodać olej i wymieszać delikatnie szpatułką. Następnie na jajeczną masę przesiać przygotowaną mąkę z kakao, wymieszać szpatułką (proszę za długo nie mieszać, patrz FILM ). 4. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 23cm wyłożonej papierem do pieczenia, tylko dno, wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego(...)żelatyna i czekolada się roztopią, masę czekoladową na chwilę odstawić. Przygotujemy jagody: 7. Jagody przełożyć do rondelka po śmietanie, dodać cukier i podgrzewać, od czasu do czasu, mieszając, aż owoce puszczą sok i się zagotują. Zdjąć z ognia i odstawić na około 10-15 minut. 8. Do masy czekoladowej z żelatyną dodać przygotowane jagody i zmiksować ręcznym blenderem ( patrz

Mała Cukierenka
Placki z jabłkami 102

podwieczorek. Możesz podać je posypane cukrem pudrem, z dodatkiem konfitury owocowej lub ulubionym miodem. Smakują także na zimno. Przygotujesz je także z innymi owocami, jak np. z gruszkami, morelami, brzoskwiniami (nawet z puszki) oraz owocami sezonowymi – truskawkami, malinami, jagodami. Zapraszam po ekspresowy przepis na placki z jabłkami. SKŁADNIKI: 500 ml mleka 2,5 szklanki mąki pszennej(...)smażenia PRZYGOTOWANIE: Do miski wsyp suche składniki, dodaj mokre, wymieszaj do połączenia. Jabłko i banany obierz. Jabłko zetrzyj na tarce o dużych oczkach, banany rozgnieć widelcem, dodaj do ciasta. Wymieszaj wszystkie składniki. Łyżką nakładaj porcję ciasta i smaż na rozgrzanym oleju na złoto, z obu stron. Odsączaj na papierowym ręczniku. Podawaj posypane cukrem pudrem. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
CZEKOLADOWY TORT DOBOSZA IDEALNY DO WINA HENYE FURMINT SEMI SWEET ZE SKLEPU WYBIERAMWINO.PL + kod rabatowy! 69

regionu Tokaji.   Jest winem wysokiej jakości. Jest ze szczepu Furmint, który daje wiele satysfakcji smakowej i kusi przyjemnym aromatem. Posiada wspaniale zharmonizowany bukiet, w którym silne nuty owoców tropikalnych mieszają się z miodowymi akcentami, a to wszystko otulone jest lekkim kwiatowym aromatem. Subtelna kwasowość miesza się z cytrusami i wybrzmiewa przyjemną słodyczą. Wino jest fantastyczne! Bardzo się cieszę(...)serii. Na chwile obecną można je kupić w specjalnej cenie TUTAJ! Wspaniale komponuje się z deserami i oczywiście tego nie mogłoby tu dziś zabraknąć. Mam dla Was przepis na ciasto inspirowane węgierskim TORTEM DOBOSZA. Nazwa tort Dobosza wywodzi się od nazwiska jego twórcy – Jozsefa Dobosa, który po raz pierwszy zaprezentował go pod koniec XIX stulecia, w Budapeszcie, przedstawiając nieznany dotychczas

Ostra na Słodko
Dżem śliwkowy II 104

dżem śliwkowy bez konserwantów nie ma sobie równych. Ten dżem stosujemy często w naszej kuchni, głównie jako dodatek do naleśników, na kanapki z białym serem, ale także do przekładania ciast. Dzisiaj np. świeży dżem ze śliwek węgierek towarzyszył śniadaniowym pankejkom. Składniki na dżem śliwkowy 3 kg śliwek 900 g cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Śliwki umyć, przekroić na pół, usunąć(...)Śliwki gotować na małym ogniu pod przykryciem przez 2 godziny, od czasu do czasu przemieszać, aby się nie przypaliły. Na kolejną 1-2 godziny zdjąć przykrywkę i tak gotować owoce, aby nadmiar wody odparował. Gdy śliwki będą gęste, lśniące i będą miały już ciemny kolor, można skończyć gotowanie. Gorące śliwki przełożyć do wyparzonych słoików, zostawiając od góry

niecodziennikpary

Proponowane wyszukiwania