roli głównej truskawki i nektarynka :) Do tego klasyczne pancakes czekoladowe, kremowy jogurt naturalny i idealne śniadanie gotowe. Zachęcam Was do korzystania z uroków wczesnych owoców letnich, takich jak truskawki, ponieważ sezon na nie niestety kończy się wraz z upłynięciem czerwca. Zapraszam na pyszne, aczkolwiek bardzo proste śniadanie :) Składniki: 3 łyżki mąki orkiszowej lub innej 2 łyżki jogurtu naturalnego(...)ewentualnie 1 łyżeczka miodu Dodatkowo : jogurt naturalny truskawki nektarynka Rozgrzewamy patelnię. Mąkę i resztę składników umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy. Na patelnię nakładamy po 1 łyżce ciasta na placuszek i rozprowadzamy. Jeśli nasza patelnia nie jest teflonowa lub ceramiczna, można przesmarować ją odrobiną oleju/masła/oliwy. Smażymy aż na powierzchni pojawią się pęcherzyki, przewracamy na drugą stronę
Chocolate Muffin Blogwspółgrały i stworzyły cudowną całość! Batonik jest przesłodki :) Mocno kokosowy, bo w końcu kokos znajduję się aż w trzech pozycjach w składzie! 3. APPLE PIE - baton energetyczny z suszonych owoców i orzechów o smaku szarlotki W składzie znajdziemy: suszone daktyle, orzechy nerkowca, suszone jabłka, rodzynki, cynamon w proszku. Jeden baton dostarcza 167,5 kcal . Nie ukrywam, że kierując(...)znalazłam to cudo! :D Dla mnie faworyt! Najlepszy z całej trójki. Zachwycił mnie zarówno składem, niższą kalorycznością jak i smakiem! Toż to smakuje jak prawdziwa szarlotka! A ja uwielbiam ciasta jabłkowe, ba, ja kocham jabłka! I cynamon! I rodzynki również :D Ten baton zawiera przepyszne połączenie naturalnych składników, które zebrane razem sprawią, że podczas pałaszowania poczujesz jakbyś jadł/jad
Zdrowie na języku :Psię przypaliła i będzie sucha w środku. Finalnie ma wyjść mięciutka w środku ze słodką delikatna skorupką, która jest bardzo krucha, także bardzo ostrożnie przenoście ją na paterę do ciasta. Można zostawić bezę na całą noc by odczekała przed podaniem kilka godzin, Podawać na zimno! Śmietanę ubić na sztywno. Wymieszać ją z mascarpone na gładką masę, opcjonalnie można dodać(...)podlewamy whisky i dusimy aż nabiorą czarnego szklistego odcienia ale nie rozdrabniamy, zostawiamy je w całości, chcemy by nabrały delikatnego aromatu whisky. Ostudzoną bezę podajemy z białą poduszeczką i owocami, dekorujemy świeżą miętą Smacznego :) Wpis dodaje do akcji
KreatywnePinynastępnie połączyć z ubitą pianą i delikatnie wymieszać. Dużą tortownicę wysmarować masłem lub margaryną a następnie posypać bułką tartą zarówno dno tortownicy jak i boki. Gotowe ciasto wlać do tortownicy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 190 stopni ok. 40 minut. Wyjąć, wystudzić Składniki na poncz: 2 szklanki wody mineralnej nie gazowanej 2 łyżki rumu(...)wymieszać. Składniki na krem: 500 ml śmietany kremówki 36 % 5 łyżek cukru pudru 300 g jeżyn 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki 1 śmietanę śnieżkę w proszku oraz inne owoce do przybrania tortu: jeżyny, jagody, maliny, truskawki opcjonalnie. Sposób wykonania kremu: Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śnieżką. Jeżyny rozgnieść za pomocą blendera i dodać do kremu
Na słodko lub wytrawniepieczenia a następnie połączyć z ubitą pianą i delikatnie wymieszać. Formę wysmarować masłem lub margaryną a następnie posypać bułką tartą zarówno dno tortownicy jak i boki. Gotowe ciasto wlać do formy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 190 stopni ok. 40 minut. Wyjąć, wystudzić Składniki na poncz: 2 szklanki wody mineralnej nie gazowanej 2 łyżki(...)wymieszać. Składniki na krem: 500 ml śmietany kremówki 36 % 5 łyżek cukru pudru 300 g jeżyn 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki 1 śmietanę śnieżkę w proszku oraz inne owoce do przybrania tortu: jeżyny, jagody, maliny, truskawki opcjonalnie. Sposób wykonania kremu: Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śnieżką. Jeżyny rozgnieść za pomocą blendera i dodać do kremu
Na słodko lub wytrawniesprawdźcie czy wytrzymacie. Zapraszam na Mini babeczki z kremem i granatem.Składniki:300 g ciasta francuskiego180 ml śmietanki 30 %Serek waniliowy 150 gMały granatłyżeczka cukru pudru z waniliąSposób przygotowania:Ciasto francuskie rozkładamy na blacie i wycinamy kółeczka za pomocą foremki do ciasteczek. Przygotowane blaty rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w lekkich odstępach. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika(...)dodatkiem łyżeczki cukru pudru waniliowego. Gdy masa będzie sztywna dodajemy ją do serka waniliowego. Na początek 1/3 śmietanki, następnie resztę, łącząc za pomocą łyżki, lekko mieszając.Granat obieramy – końcówki owocu odcinamy, następnie podcinamy wybrzuszenia wyczuwalne palcem i obieramy. W ten sposób pozbywamy się uciążliwej błony. Ziarenka możemy wyjmować za pomocą łyżeczki.Ostudzone ciasteczka francuskie przekrajamy wzdłuż, następnie środek wypełniamy kremem
Słodkie Przyjemnościmisce, którą trzymamy nad garnkiem z gotującą się wodą (dzięki temu biszkopt będzie pulchniejszy). Do ubitych jajek dodajemy przesiane mąki (ziemniaczaną i pszenną) wraz z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylewamy na tortownicę (22 cm) wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Biszkopt pieczemy ok. 20 minut w 170 stopniach. Robiąc biszkopt zwróćcie uwagę na mąkę ziemniaczaną, czy czasem(...)wina mąki ziemniaczanej. Zimną kremówkę ubijamy z 3 łyżkami cukru na sztywną pianę. Biszkopt przekrawamy na pół i nasączamy herbatą. Następnie przekładamy bitą śmietaną i owocami. Górę i boki także dekorujemy bitą śmietaną i owocami. Chłodzimy w lodówce przez co najmniej 3-4 godziny
Aga w kuchniSzpinak jest to roślina jednoroczna z rodziny szarłatowatych. Uznawany jest za roślinę antynowotworową i chroniąca przed miażdżycą. Badania potwierdziły, że właściwości te zawdzięcza dużej zawartości witaminy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!leśne (opcjonalnie) Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, na dnie układamy biszkopty. Żelatynę rozpuszczamy w 100ml wody, odstawiamy do ostudzenia. Czekolady rozkruszamy, rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do wystudzenia. Galaretki owoce leśne rozpuszczamy w 800ml wody (w przepisie na pudełku 1000ml), odstawiamy do stężenia. Ser miksujemy z cukrem pudrem i waniliowym na gładką masę, dodajemy ostudzoną żelatynę i miksujemy(...)bardzo zimne. W moim serniku maliny trochę wystawały, a w blaszce było jeszcze miejsce, więc rozpuściłam dodatkowe dwie galaretki (jak wcześniej w 800ml wody) i tężejącą wylałam na ciasto. Gdy galaretka stężeje sernik jest gotowy
Gotowanie i blogowanieApatyczny, znudzona, bez chęci do życia... Tak możesz się czuć gdy zabraknie w Twojej diecie zestawu żelaza wraz z witaminą C. Pękające kąciki ust czy też
Kuchnia PROzdrowotnaWitajcie!, mam kolejny pomysł na śniadanko :). Znów sięgnę po płaskurkę bo jest naprawdę bardzo smaczna i gotowa po ok. 30 minutach od gotowania, polecam również
Kuchnia PROzdrowotnasobotę 7 lutego 2015 roku blogerzy kulinarni z różnych zakątków Polski zjechali do Cook Up Studio – Fort Mokotów na warsztaty kulinarne z FRoSTA „Ryby i owoce morza” . Dzięki uprzejmości Pani Eweliny z Agencji JBcomm Sp. z o.o. również nasza dwójka wzięła udział w tych smakowitych warsztatach sponsorowanych przez firmę FRoSTA , które odbyły się pod fachowym okiem Witka Iwańskiego(...)filetować doradę, Witek stwierdził, że bardzo zgrabnie mi to poszło i mam do tego dryg. Dorsz w cieście piwnym , podany z puree z zielonego groszku oraz dipem jogurtowo- czosnkowym. Tarta z gruszką, migdałami i lodami waniliowymi , przygotowana została na spodzie z mrożonego ciasta francuskiego FRoSTA, posmarowanego pastą z mączki migdałowej i miodu, z plastrami gruszki, po upieczeniu dzieło uwieńczyła gałka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięprawda truskawki są już „na wykończeniu”, ale jeszcze zdążycie przygotować naszą nową ulubioną tartę truskawkową z panna cottą, a później truskawki możecie zamienić także na inne świeże owoce (maliny, jagody, porzeczki, a nawet wiśnie). Czekoladowy spód (jego wytrawność możecie sami dostosować przez ilość kakao i cukru) doskonale łączy się z niezwykle delikatną i kremową panna cottą(...)puder, żółtko i kwaśną śmietanę. Ciasto dobrze zagnieść, uformować kulę i odłożyć do lodówki na minimum pół godziny. Formę do tarty (najlepiej z wyjmowanym dnem) wysmarować masłem, oprószyć mąką, piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Ciasto rozwałkować, wyłożyć na formę (dno i brzegi), jeszcze raz włożyć do lodówki na 30 minut. Piec z obciążeniem (na ciasto wyłożyć np. papier do pieczenia
Pociąg Do Kuchniwymagają drożdży i smaży się je bardzo szybko. Pomarańcz jest owocem o właściwościach leczniczych i odżywczych. Jest bardzo popularny i cieszy się bardzo dobrą opinią. Owoc ten jest pełen antyoksydantów i witaminy C, która spowalnia procesy starzenia się, nasz skóra wygląda młodziej. D-limonen zawarta w owocu zapobiega niektórym rodzajom nowotworu. Składniki odżywcze, które występują w pomarańczy działają również(...)ricottę. Mieszaj do połączenia się składników. Wsyp suche składniki i wymieszaj łopatką aż wszystko się połączy. Do garnka wlej olej i rozgrzej go. Za pomocą łyżeczki nabieraj odpowiednia ilość ciasta i włóż do rozgrzanego oleju. Smaż około 6 – 7 kulek jednocześnie. Pączusie smażymy do momentu aż będą nadęte i złotobrązowe. Pączki powinny same się obrócić, jeśli tego nie zrobią
Zdrowy Styl Joannypostaci jadało się na śniadanie, obiad czy podwieczorek. Zupą mleczną nazywamy różne potrawy przygotowane na mleku. Mogą to być zacierki na mleku, lane kluseczki, zupa mleczna z makaronem i owocami, lub sokiem owocowym. ile domów tyle przepisów. Ja dziś przygotowałam moje ukochane lane kluseczki na mleku, ale zrobiłam je na mące owsianej. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 250ml(...)łyżeczka wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Zimne mleko odmierzyłam i przelałam do rondla. Do mleka wsypałam cukier waniliowy i szczyptę cynamonu i razem zagotowałam. W międzyczasie przygotowałam ciasto na kluseczki. Do miseczki wbiłam jajko i wsypałam mąkę owsianą. Dodałam szczyptę soli i łyżeczkę wody. Wszystko dokładnie wymieszałam łyżką na ciasto o jednolitej konsystencji. Ciasto powinno być gęste, ale jednocześnie
Waniliowe Improwizacje