gorsze. Lubię urozmaicone śniadania więc różnego typu placuszki czy naleśniki pojawiają się u nas często. Dziś zapraszam na serniczki nazywane też syrnikami. Do serniczków możemy użyć różnych owoców,ja dałam porzeczki,bo akurat mam ich spory zapas. 250 g twarogu półtłustego 2 jajka 1 budyń śmietankowy (64g) 2 łyżki cukru trzcinowego szklanka mrożonych czerwonych porzeczek olej kokosowy(...)szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą twarogową oraz mrożonymi porzeczkami (trochę porzeczek zostawić do dekoracji). Rozgrzać patelnię ,roztopić łyżkę oleju kokosowego i nakładać małe porcje ciasta tworząc niewielkie placuszki. Smażyć po kilka minut z każdej strony. Placuszki podawać ciepłe,prosto z patelni oprószone pudrem cukrem i posypane porzeczkami
Kolorowa kuchnia Elkiciepłe miejsce na ok. 1,5 godziny do wyrośnięcia. Racuchy smażymy na głębokim tłuszczu. W szerokim garnku rozgrzewamy olej rzepakowy. Łyżką do lodów maczaną w oleju nabieramy porcje ciasta i kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy z obu stron na rumiano na średniej temperaturze kuchenki (zbyt wysoka spowoduje, że racuchy z zewnątrz się przypalą, a wewnątrz nie dosmażą). Gotowe odsączamy(...)lekkie i chrupiące – racuchy drożdżowe są jedną z popularniejszych potraw kuchni polskiej. To źródło węglowodanów, które są siłą napędową dla organizmu. Podajemy je na słodko z ulubioną konfiturą, owocami, jogurtem lub tylko oprószone cukrem pudrem. Na obiad lub deser, na ciepło i na zimno – gorąco polecam i życzę smacznego. Inne przepisy na racuchy (nie tylko drożdżowe) znajdujące się
mojewypiekiinietylkomalinami. Ja przygotowałam Crumble z malinami i borówkami z przepisu Doroty , zamieniając morele na borówki. Ania , Mirabelka i Ania również przygotowały coś słodkiego z malinami... Składniki na kruche ciasto: 150 g mąki pszennej 100 g masła, w temperaturze pokojowej 60 g drobnego cukru do wypieków 1 łyżeczka ekstraktu z migdałów W naczyniu umieścić miękkie masło, mąkę, cukier i ekstrakt(...)malin 1/4 szklanki cukru Maliny i borówki połączyć z cukrem i delikatnie wymieszać. Formę o średnicy 25 cm wysmarować masłem i oprószyć mąką pszenną. Na spód formy wyłożyć owoce, wierzch posypać równomiernie kruszonką. Piec w temperaturze 175ºC przez około 30 minut lub do zrumienienia się kruszonki. Nadzienie owocowe w środku będzie się wyraźnie gotowało. Wyjąć, chwilę przestudzić
Czerwień i błękitnacinamy na około 5 cm. Przewijamy jedną końcówkę przez nacięcie w środku. 4. Smażymy na bardzo dobrze rozgrzanym oleju na średnim ogniu - można zrobić próbę temperatury: kawałeczek ciasta wrzucamy na tłuszcz i jeśli szybko wypłynie i zarumieni się, to tłuszcz jest gotowy. Smażymy faworki na złoty kolor z obu stron. 5. Odkładamy na papierowy ręcznik w celu odsączenia(...)własną książkę kucharską z dobrą gospodynią! Pobierz plik PDF z przepisem na faworki - chrust książka kucharska dobrej gospodyni - faworki chrust Inne przepisy na słodkości od dobrej gospodyni: racuchy z owocami ciasteczka twarogowe muffiny z dodatkami
dobra gospodyni dom wesołym czyniWłaściwie moje tegoroczne menu sylwestrowe można przygotować wcześniej, a w Sylwestra jedynie dokończyć. Dlatego ja już mam przygotowany sos romesco , który wykorzystam do nadzienia francuskiego ciasta. Przystawki z francuskiego ciasto to najszybsze i najprostsze przekąski na ciepło. Popularne zarówno wśród dorosłych jak i dzieci. Lubimy mini pizze i od dawna są one w moim sylwestrowym menu. Tutaj fantazja(...)znajdzie coś dla siebie. Małe pizzerinki na Sylwestra to super pyszna przekąska. Menu sylwestrowe przyrządzam najczęściej w formie bufetu. W moim sylwestrowym bufecie znajdują się różne dipy do warzyw, owoców i chleba. Bardzo lubię zielony hummus z awokado na bazie ciecierzycy. Jarskie dipy, grillowane warzywne to świetna odskocznia od mięsa zwłaszcza po świętach. Dlatego cukiniowe roladki faszerowane twarożkiem zawsze
codojedzeniaMąkę, proszek do pieczenia i cukier mieszamy w jednej misce. W drugiej jajka, mleko i olej. Dodajemy mokre składniki do suchych i miksujemy do połączenia się składników. Nadkładamy partiami ciasto do gofrownicy i pieczemy na średniej mocy 7-8 minut. dodatki : Galaretkę rozrabiamy w 500 ml wody. Studzimy. Dzielminy na dwie części - przekładamy najlepiej do podłużnego pojemnika i do jednej(...)mniejszą i większą kostkę. Śmietanę ubijamy wraz z cukrem pudrem - najlepiej bezpośrednio przed podaniem. Gofra smarujemy cienką warstwą kremu czekoladowego, nakładamy bitą śmietanę, a na niej układamy owoce w galaretce i galaratkę przezroczystą Winiary, całość posypujemy posypką i świeżymi malinami. Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl
Lena GotujeSernik na zimno na bazie sera twarogowego. Bardzo jagodowy, orzeźwiający , na upalne dni. Jagody jeszcze są , chociaż niebawem pewnie będą się kończyły , więc jak chcecie spróbować jak pyszne to ciasto , to się pospieszcie :) Przepis posiadam dzięki Ewie z bloga http://zcukrempudrem.blogspot.com/ :) Składniki: Spód: 120 g ciasteczek ( ja wzięłam ciasteczka pełnoziarniste) 90 g masła 2 łyżki ciemnego kakao Masa jagodowa serowa(...)więcej cukru ) cukier waniliowy 16 g 200 ml śmietanki kremówki 30 % 3 płaskie łyżki żelatyny 1/3 szkl. gorącej wody Glazura jagodowa: 300 g jagód galaretka o smaku owoców leśnych 150 ml gorącej wody Sposób przygotowania: Spód: Ciasteczka rozgnieść na dość małą miazgę. Masło rozpuścić i ostudzić. Wlać masło do zmiażdżonych ciastek i wszystko razem połączyć
Różne smaki w kuchniżółtka i delikatnie połącz w całość. Kiedy już zrobi się kruszonka dodaj zimną wodę. Zagnieć do połączenia składników. Nie zagniataj zbyt długo, bo wtedy ciasto traci na kruchości. Podziel ciasto na dwie części, jedną trochę większą aby wyłożyć dno formy. Rozwałkuj między dwoma kawałkami folii. Wyłóż formę po brzegi większym kawałkiem, owiń folią. Drugi placek rozwałkuj również między kawałkami folii(...)rabarbar na kawałki i wymieszaj z borówkami, cukrem, skrobią, wanilią i kardamonem. Wysyp na schłodzony spód. W placku przeznaczonym na wierzch tarty wytnij dekoracyjne otwory i przykryj nim szczelnie owoce. Posmaruj rozmąconym jajkiem i posyp cukrem. Wstaw tartę do nagrzanego piekarnika i piecz przez 30-40 minut. Podawaj na ciepło z lodami lub letnią z sosem waniliowym
codojedzeniasyrop bzowo-truskawkowy. Odkąd po raz pierwszy przygotowałam klasyczny syrop z kwiatów czarnego bzu, robię go co roku. Jest obłędnie pyszny i aromatyczny, świetnie nadaje się się do ciast. W tym roku chciałam go jakoś urozmaicić - idealny pomysł znalazłam w Hjemmets bedste mad , nr 6/2016. Dodatek truskawek okazał się strzałem w dziesiątkę! Syrop nie tylko bosko pachnie, ale ma też(...)syropu) 500 g truskawek 20 kwiatostanów czarnego bzu 1 cytryna 1 l wody 1 kg jasnego cukru trzcinowego Truskawki umyć, pozbawić szypułek i rozgnieść widelcem. Przełożyć do miski. Na owocach ułożyć kwiaty bzu pozbawione grubszych łodyżek. Cytrynę wyszorować, pokroić w cieknie plastry, ułożyć na wierzchu. Z cukru i wody zagotować syrop. Gorącym zalać owoce z kwiatami. Odstawić
Pożeraczka, czyli raz adobrzeokoło 5 minut pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. 3 Do gotujących się jabłek dodaję owoce leśne i podgrzewam jeszcze 5 minut. 4 Wyciągam strączek wanilii. 5 Owoce przekładam do naczynia żaroodpornego w formacie 30x20cm i odstawiam do ostygnięcia. 6 Masło lub olej kokosowy kroję w drobną kostkę. 7 Mąkę migdałową, orzechy laskowe, wiórki kokosowe, szczyptę soli(...)kokosowy oraz 1 łyżkę miodu i rozcieram palcami na kruszonkę. 9 Piekarnik rozgrzewam do 160st.C. 10 Masę owocową równomiernie posypuję kruszonką. 11 Piekę około 15 minut. Po tym czasie ciasto posypuję płatkami migdałowymi i piekę jeszcze 5-10 minut aż kruszonka zrobi się złocisto - brązowa. 12 Ciasto wyciągam z piekarnika i odstawiam na 15 minut do ostygnięcia. 13 Smacznego
Book of spellsSezon rabarabarowy czas zacząć..na początek tartaletki..pyszne...ja nie dawałam dużo rabarbaru , bo moje córki za bardzo za nim nie przepadają...Takie tartaletki można zrobić i z innymi owocami..pomysł na nie podpatrzyłam tutaj ..ja zrobiłam oczywiście z większej porcji..i Wam też tak radzę. składniki (na 6 sztuk) 150 g rabarbaru 150 g mąki(...)wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do utartej margaryny z jajkami. Dokładnie wymieszać. Foremki na tartaletki wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Do foremek nakładać po dużej łyżce ciasta, a w środek wcisnąć pokrojony rabarbar. Piec w 180°C około 40 minut. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem
Moje domowe kucharzeniebędą ubite dodajemy po jednym żółtku i nadal ubijamy, pod koniec wlewamy łyżkę octu. Do masy jajecznej dodajemy po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do tortownicy o średnicy 24cm wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach C przez 40 minut. Po upieczeniu, gdy biszkopt wystygnie przekrawamy wzdłuż na 3 krążki. krem: 500ml(...)ubijamy jeszcze ze 2-3 minuty. Na każdy krążek biszkopta osobno ubijam po pół litra śmietany kremówki. Dolną część biszkopta nasączamy sokiem z brzoskwiń i układamy cząstki owoców, na owoce nałożyć ubitą śmietanę. To samo wykonać ze środkowym krążkiem. Na górny krążek nałożyć połowę kremu, a do drugiej połowy dodajemy kakao i smarujemy boki tortu. Ozdabiamy wg gustu
Prosto i Smacznie z AnetąUsmażyłam placki z mąki pełnoziarnistej z malinami na maślance. Polecam Wam, bo są smaczne. Maliny możecie zastąpić innymi owocami takimi jak truskawki, jabłka czy jagody. Dzięki temu będziecie mieli za każdym razem inne placki i inny smak. Składniki: 2 szklanki mąki pełnoziarnistej pszennej 2 jajka 2 szklanki maślanki 1/2 szklanki cukru ( lub według własnego smaku) 2 łyżki oleju(...)malin olej do smażenia cukier puder do posypania Wykonanie Do miski wlać maślankę, olej, wbić jajka, wsypać cukier, proszek do pieczenia i wszystko wymieszać widelcem lub mikserem. Gdy ciasto jest zbyt gęste można dolać odrobinę mleka. jeśli zbyt rzadkie dosypać mąki. Maliny włożyć do ciasta i delikatnie wymieszać szpatułką. Ja jeszcze dokładałam maliny na placki w trakcie
O kuchni z uczuciemwcześniej już robiłam. Stwierdziłam, że przecież i tak gotuję, więc czemu nie zebrać w jednym miejscu sprawdzonych przepisów, w komputerze łatwiej odszukać. 2. Twoja największa kulinarna wpadka? Robiłam jedno ciasto z dwóch różnych (napisanych obok siebie) przepisów, zauważyłam to dopiero pod koniec. Miało być lekkie i delikatne, wyszło ciężkie i wilgotne, prawie jak zakalec :) 3. Kto jest dla Ciebie autorytetem(...)zupełnie inny świat. 4. Tytuł Twojej pierwszej książki kucharskiej, z której do tej pory korzystasz? Kuchnia polska regionalna, a najczęściej korzystam z własnych zeszytów z przepisami. 5. Ulubiony owoc i warzywo? Wiśnie, seler naciowy. 6. Najbardziej szalona rzecz jaką w życiu zrobiłaś/zrobiłeś? Raczej jestem osobą powściągliwą :) 7. Twoje najpiękniejsze wspomnienie z dzieciństwa? Pobyt na wakacjach u babci
Kuchcik gotujeciepłej wody oraz masło. Zagnieść. Ciasto nie powinno być twarde. Przykryć ściereczką i odstawić na 10-15 minut aby odpoczęło. Ciasto wałkować, układać na nim porcję farszu, przykrywać ciastem i wycinać małe pierożki – na jeden kęs. Pierogi wkładać do wrzącej osolonej wody i gotować około 3-4 minut od zagotowania. Pierożki podawać w bulionie lub podsmażone. Do robienia pierożków użyłam(...)Polecam inne dania z gęsi: pierś z gęsi pierś gęsi w winie gęś faszerowana kapustą kiszoną i śliwkami gęś pieczona gęś pieczona - biała kołudzka gęsie nogi konfitowane, w owocach suszonych uda gęsi w czerwonej kapuście pasztet z gęsi z żurawiną gołąbki z gęsi ze śliwkami pierogi z gęsi z nutą pomarańczy wątróbka z gęsi z jabłkami zupa
królestwo garówjestem łasuchem ;) Śniadanie składa się z maślanych naleśników polanych syropem klonowym, luźnego budyniu wymieszanego z łyżką ugotowanego na sypko ryżu z dodatkiem wiśniowej konfitury. Do tego owoce (gruszka), sok pomarańczowy i kawa. Zapewniam Was, ze szybko się to przygotowuje :) Naleśniki (z tej porcji wychodzi 8-10 sztuk, w zależności od wielkości patelni): 2 jajka , pół szklanki mleka(...)natłuszczenia patelni. Jajka roztrzepać z cukrem, wlać mleko i wsypać mąkę i sól. Dokładnie zmiksować lub roztrzepać trzepaczką. Masło stopić i przestudzić lekko, żeby nie było gorące. Wlać do ciasta, dokładnie wymieszać i odstawić na kilka minut. Ciasto powinno mieć konsystencję rzadkiej śmietany. Patelnie rozgrzać do mocno, natłuścić ją lekko olejem. Najlepiej używać do tego celu silikonowego pędzelka. Na gorąca
Codzienna kuchnia niecodziennawodę i miód, wlać olej. Wyrobić ciasto. Kiedy będzie odchodzić od miski, dodać rozmaryn i rabarbar, dokładnie wgnieść w ciasto.Odstawić na 45-60 minut do wyrośnięcia.Z wyrośniętego ciasta uformować bochenek. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Odstawić na 30 minut do wyrośnięcia.Wyrośnięty bochenek skropić wodą.Piec w 250 st. C. przez 10 minut.Następnie zmniejszyć temperaturę(...)tydzień szkoły przede mną. Strasznie jestem podekscytowana nadchodzącymi wakacjami - mam mnóstwo planów (część uległa zmianie, ale pewnie tak właśnie miało być...) i oczekiwań, głównie względem pysznych, soczystych, słodkich, polskich owoców. Mniam
Pożeraczka, czyli raz adobrzejagodowy, orzeźwiający , na upalne dni , które mam nadzieję , że jeszcze będą tego lata :) Jagody jeszcze są , chociaż niebawem pewnie będą się kończyły , więc jak chcecie spróbować jak pyszne to ciasto , to się pospieszcie :) Przepis posiadam dzięki Ewie z bloga http://zcukrempudrem.blogspot.com/ :) Składniki:Spód: 120 g ciasteczek ( ja wzięłam ciasteczka pełnoziarniste) 90 g masła 2 łyżki ciemnego kakao Masa jagodowa serowa(...)więcej cukru ) cukier waniliowy 16 g 200 ml śmietanki kremówki 30 % 3 płaskie łyżki żelatyny 1/3 szkl. gorącej wody Glazura jagodowa: 300 g jagód galaretka o smaku owoców leśnych 150 ml gorącej wody Sposób przygotowania:Spód: Ciasteczka rozgnieść na dość małą miazgę. Masło rozpuścić i ostudzić. Wlać masło do zmiażdżonych ciastek i wszystko razem połączyć
Słodkości i nie tylkociasto stawiajac tortownice na blache. Ciasto przykrywamy papierem do pieczenia i pieczemy przez 20 minut. Po tym czasie sciagamy papier i pieczemy na zloty kolor jeszcze 5-10 minut. Ciasto nalezy dobrze wystudzic.Ser ubijamy z cukrem i ekstraktem z wanili na kremowa mase. Dodajemy mleko i rozpuszczona i wystudzona czekolade, na koncu dodajemy ubite jajka. Dobrze mieszamy na kremowa mase.Gotowa(...)minut w temperaturze 160°C.Gotowy sernik studzimy poczatkowo w zamknietym piekarniku, potem w otwartym, az w koncu mozemy go wyciagnac.Chlodzimy w lodowce, najlepiej cala noc.Sernik podajemy z kwasnymi owocami. Ja podalam z mrozonymi malinami.Moja uwaga: Poniewaz sernik sam w sobie jest bardzo slodki w zwiazku z duza iloscia czekolady, ja dodalam mniej cukru.Poza tym pieklam sernik dluzej o okolo
Przysmaki Karolkicoś lekkiego i orzeźwiającego. I tak powstał pomysł na truskawkowca. Pewnie ktoś kiedyś wpadł na podobny pomysł. Dajcie mi jednak chwilę do dumy, że to ja na to wpadłem😉 Ciasto ma tylko jedną wadę – najlepsze jest, jak postoi przez noc w lodówce😉 Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej Masa truskawkowa(...)jego brzegi odchodzą od krawędzi. Gotowy biszkopt zrzucam wraz z blaszką z wysokości około 30 cm na podłogę i odstawiam do wystygnięcia. Truskawki lekko zmiksować, tak aby pozostały kawałeczki owoców. Wymieszać z cukrem. W 100ml wody rozrabić galaretkę truskawkową i wymieszać z truskawkami. Odstawić do lodówki do lekkiego stężenia. Żółtka oddzielić od białek. Do żółtek wsypać 3 łyżki cukru
Jacob Tastesmuszkatołowej, 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu, 2 łyżeczek kminu rzymskiego, 2 łyżeczek suszonego rozmarynu, 2 łyżeczek suszonych nasion kolendry, 1 łyżeczki mielonego cynamonu, pęczka natki świeżej kolendry, 2 cytryn, 1 owocu granatu, 400 ml jogurtu naturalnego typu greckiego, 250 gram mąki pszennej chlebowej, 125 gram mąki kukurydzianej, 125 mąki żytniej razowej, 7 gram suszonych drożdży, 3 łyżeczek czarnuszki, oliwy, soli(...)niewielką ilością mąki oraz 50 ml letniej wody i odstawiłem na 5 minut. Po tym czasie dodałem zaczyn drożdżowy do mąki. Dodałem 300 ml letniej wody i wyrobiłem elastyczne ciasto, które odstawiłem na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Po tym czasie podzieliłem ciasto na cztery części i uformowałem płaskie placki, które ułożyłem na pergaminie i posmarowałem z wierzchu oliwą
Wyprawy kulinarnedodajemy przygotowane wcześniej suche składniki i mieszamy. Wylewamy na dużą blachę i równomiernie rozprowadzamy po całej blasze. Pieczemy w 180oC 12-14 minut. Od razu po wyjęciu z pieca ciasto przewracamy na lewą stronę, odrywamy papier do pieczenia i ringiem odpowiedniej wielkości (zobacz film) wycinamy spody. Masa serowa. Śmietanę ubijamy na 3/4 czyli do momentu kiedy widzimy że zaczyna zmieniać(...)przynajmniej 2h do zamrażarki aby stężały i można było je łatwiej wyjąć z foremki. Gotowe serniczki przechowujemy w lodówce. Podajemy najlepiej z dwoma sosami jeden lekko kwaskowaty z owoców leśnych a drugi słodki przykładowo z mango i marakui. Ps. Dziękuję Restauracji Styl 70 , szefowi kuchni Wojtkowi Krzak oraz jego zespołowi za możliwość poznania przepisu na ten przepyszny
Mechanik w kuchniNadzienie:Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, przekładamy do wysokiego garnka i dusimy pod przykryciem często mieszając (czas trwania tej czynności zależy od stopnia uprażenia owoców jaki chcemy osiągnąć - ja najbardziej lubię nadzienie w formie marmolady, wiec okres gotowania jest bliski 2 godzin). Pod koniec duszenia dodajemy cynamon i cukier (jego ilość zależy od słodkości jabłek(...)minut do tzw. "suchego patyczka".Jeszcze ciepły biszkopt kładziemy na czystą ściereczkę i zawijamy biszkopt na kształt rolady. Odstawiamy na kilka minut. Po tym czasie rozwijamy ciasto i smarujemy nadzieniem jabłkowym zostawiając koniec rolady pusty. Ponownie zawijamy tym razem juz wraz z jabłkami.Całość oprószamy cukrem pudrem.Moje posty
Słodka Stronalactis, Bifidobacterium, Bifidum]. Smak Toffi: Kompleks białek roślinnych [białko grochu, białko quinoa (komosa ryżowa)], kompleks BCAA [L-leucyna, L-izoleucyna, L-walina], sproszkowany kompleks korzenno-owocowy [owoc lucuma*, maca*, owoc baobabu*], woda kokosowa w proszku, ekstrakt z kadzidłowca (65% kwasu bosweliowego), błonnik z dziwidła, szara sól morska, naturalny aromat toffi, kompleks ekstraktów i enzymów trawiennych [papaina z papai, ekstrakt(...)względu na fakt, że musimy ograniczać produkty mleczne, roślinne białka świetnie dopełniają nam codzienny jadłospis i porcje białka. Te dwa nowe smaki z przyjemnością wykorzystamy do deserów i ciast, które szczególnie pysznie wchodzą po treningu. Proszki rozrobiłyśmy w małej ilości wody aby pokazać ich gęstość Ocena: 6 pand
Candy PandasJaglane crumble z gruszkami to propozycja na jeszcze zimne o tej porze roku wieczory, kiedy ma się ochotę na słodki i rozgrzewający deser. Ponieważ kruszonkę zrobiliśmy
niecodziennikparyJeszcze cała zima przed nami, warto więc przygotować się na chłodne i bardzo długie wieczory :) Dobrym pomysłem może być przygotowanie nalewki z pigwy. Nie wiem czy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Błyskawiczna w przygotowaniu babka z wykorzystaniem marchewki. W smaku jest nie wyczuwalna, nadała pięknego pomarańczowego koloru. 5 marchewek (ok. 270 g) 2 szklanki mąki pszennej 2
VioletoweKucharzenieChrupiąca granola pieczona w piekarniku z ziarnami sezamu, pestkami dyni i cynamonem. Słodzona miodem i syropem z agawy. Prosta i szybka w przygotowaniu. To nasza ulubiona
Moja DelicjaClafoutis to francuski przysmak, stworzony przez rolników, których nie stać było na drogie i wytworne desery z francuskich cukierni. I
La grande e la piccola cuocaPłatki gryczane to moje kolejne, ostatnie odkrycie i jednocześnie moje "carpe diem". Smakują świetnie, zbliżenie do palonej kaszy gryczanej, jednak są znacznie delikatniejsze i
W kuchni Karmel-itki~kokosowe* kluski leniwe z mielonego twarogu z truskawkami i jeżynami~ *z mąki kokosowej Były takie pyszne, a zdjęcia jak na złość nie wyszły >.< PRZEPIS
breakfast of dreamsTorciki na zimno to bardzo popularny deser – z masą twarogową, na biszkopcie, na herbatnikach. Ten przepis jest jednak inny, a jest w mojej rodzinie odkąd pamiętam
Trzeci talerzTort Urodzinowy(idealny na przyjęcie urodzinowe) Składniki:(na ok.3kg tortu)Biszkopt:http://gotujzmuzyka.blogspot.com/2013/10/zdjecie-niebawem-biszkopt-tortowy.html ( na podzielenie biszkopta na 4 warstwy)- 8 jaj - szklanka mąki
Gotuj Z MuzykąNiespodziewani goście, a tu nie mam nic słodkiego do kawy. Oto ucieraniec , który każdemu wyjdzie. Składniki każdy w domu ma. -1 szklanka cukru półtorej szklanki maki
Z Kuchni Do Kuchni