Najprostszy sposób na zamknięcie w słoiki wiśni, bez użycia cukru, słodzików... . Po prostu 100% wiśni w wiśniach :) Przepis według Ireny Gumowskiej. Potrzebne są tylko wiśnie. Ja użyłam wiśni nadwiślanki – aromatycznej, soczystej, słodkiej.... wiśnia nawiślanka* Wiśnie umyć, osuszyć, wydrylować. Ciasno upchnąć owoce w wyparzonych słoikach. Wstawić nie zamknięte słoiki do garnka wyłożonego ściereczka. Wlać ciepłą wodę i pasteryzować otwarte, przez około 20 minut. Woda w garnku powinna mieć 75 stopni. Następ... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...