ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:187/988)

14 propozycji na zdrowsze ciasta, w tym wegańskie, bezglutenowe i dla diabetyków 141

pistacjami (bez mąki)   Czekoladowo-kokosowy torcik z perełek tapioki (bezglutenowy i wegański)   Wegański sernik z orzechów nerkowca na daktylowym spodzie (bez glutenu, paleo)   Tarta kokosowo-migdałowa z kremem czekoladowym (spód bez cukru, masła, mąki i jajek)   Orkiszowe ciasto z budyniem, kaszą manną i nektarynkami (jak sernik)   Winogronowe ciasto toskańskie (drożdżówka bez jajek, tłuszczu i nabiału(...)diecie bezglutenowej (najlepszy) Pianka jogurtowa/sernik z jogurtów greckich na biszkoptach (pieczony)   Dietetyczny sernik z jogurtem, miodem i galaretką (na zimno)   Ciasto z pestek dyni (Kernölgugelhupf) Ciasto z rukoli (z orzechami włoskimi

Di gotuje
Barmak- tatarskie ciastka orzechowe 91

elastyczne ciasto. Gotowe ciasto włożyć do woreczka i odstawić do lodówki na około 1 godzinę. Orzechy zmielić i wymieszać z cukrem. Masło roztopić, dodać do orzechów i wszystko dokładnie wymieszać. Wypoczęte ciasto wyłożyć na blat podsypany mąką, rozwałkować w dość cienki prostokąt i pokroić na około 8x8cm kwadraty. Na każdy kwadrat wyłożyć nadzienie, równomiernie rozłożyć po całej powierzchni kwadratów

Smaki Armine
Barmak- tatarskie ciastka orzechowe 129

elastyczne ciasto. Gotowe ciasto włożyć do woreczka i odstawić do lodówki na około 1 godzinę. Orzechy zmielić i wymieszać z cukrem. Masło roztopić, dodać do orzechów i wszystko dokładnie wymieszać. Wypoczęte ciasto wyłożyć na blat podsypany mąką, rozwałkować w dość cienki prostokąt i pokroić na około 8x8cm kwadraty. Na każdy kwadrat wyłożyć nadzienie, równomiernie rozłożyć po całej powierzchni kwadratów

Smaki Armine
Pyszne migdałowo-orzechowe ciasto bez mąki i cukru 256

orzechowe ciasto, które stanowi miłą alternatywę dla tradycyjnych słodkich wypieków z mąki pszennej. Do wypróbowania nie tylko przez diabetyków czy bezglutenowców :) Okazuje się, że jednak istnieją wartościowe łakocie <3 Idealne także na zbliżające się święta. Oczywiście kto może lub nie oszczędza kalorii może zastąpić ksylitol cukrem. Składniki (na tortownicę max 24cm) : 100 g mielonych orzechów(...)Przygotowanie: Masło rozpuścić i przestudzić. Żółtka oddzielić od białek i ubić z ksylitolem na białą masę.  Dodać masło, drobno zmielone orzechy, migdały i proszek do pieczenia. Wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wmieszać w ciasto aby nie zburzyć ich struktury. Piekarnik rozgrzać do 170 stopni (bez termoobiegu). Tortownicę wyłożyć papierem. Ciasto piec ok 50 minut. Po upieczeniu

Ze smakiem i z pasją
Sernik gotowany z kajmakiem i orzechami + film 407

tortownicę 23 cm                        spód ciasta 200 g herbatników 100 g orzechów włoskich 170 g masła                      masa serowa(...)starannie ją rozprowadzamy Ciasto wkładamy na kilka godzin do lodówki aby stężało. Do miski przekładamy lekko podgrzaną masę kajmakową, dodajemy połamane orzechy włoskie i wszystko razem łączymy. Tak przygotowaną masę  dokładnie rozprowadzamy po wierzchu ciasta. Gotowe ciasto ponownie wstawiamy na kilka godzin do lodówki

Smakowite Dania
Świąteczny piernik na białkach z powidłami (bez cukru) 176

przyszłości wypróbujecie moją piernikową wariację. Pomysł na to ciasto powstał dość spontanicznie, głównie ze względu na białka, które zostały mi po upieczeniu ciasteczek. Ten piernik jest lekki, ale jednocześnie ciasto nie jest suche dzięki użyciu powideł. Moim zdaniem połączenie idealne, a do tego nie zawiera tony cukru czy miodu ;) Na marginesie dodam, że ostatnio natknęłam się na przepis piernikowy(...)kokosową wymieszać z proszkiem do pieczenia, przyprawą do piernika i karobem, dodać olej i ekstrakt ze stewii. Mąkę połączyć delikatnie z białkami, na końcu dodać mleko, orzechy i skórkę pomarańczową. Ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia foremkę (u mnie w formie gwiazdki). Piec ok. 40-45 minut w 180 stopniach. Po przestudzeniu wyjąć z formy, przekroić ciasto i przełożyć

FitKot
Ciasteczka z czekoladą i orzechami 132

garść siekanych orzechów włoskich Wszystkie suche składniki i zimną margarynę posiekać. Dodać jajko i zagniatać ciasto. Gdy ciasto będzie coraz bardziej zwarte wsypać posiekaną czekoladę i orzechy. Zagniatać aż otrzymamy gładkie i elastyczne ciasto. Formujemy wałek grubości ok 5 cm. Kroimy na 1-centymetrowe plastry, które układamy w większych odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy

Smakołyki Asi
Kawowo - śmietankowy przekładaniec 215

szklanki wrzącego mleka 2 jajka 125 g miękkiego masła 3/4 (170g) szklanki cukru  1 szklanka (170g) maki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Posypka okruchowa: Okruchy z ciasta 2 garści posiekanych orzechów ( u mnie włoskie ) 3 garści ziaren słonecznika podprażonych  na suchej patelni  1 tabliczka (100g) gorzkiej czekolady - posiekanej na drobne kawałki. Kawowa galaretka: 5 łyżek kawy(...)wylać ciasto do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 20 min w 180'C Wystudzić. Posypka okruchowa: Z wystudzonego ciasta ściąć ostrym nożem ok 0,5 cm  warstwę wierzchnią i drobno ją pokruszyć , dodać posiekane orzechy , czekoladę i słonecznik. Galaretka: Kawę zalać 3 szklankami wrzącej wody , odstawić na kilka minut do zaparzenia. Odcedzić kawę (jeśli mamy jej mniej

Malinowa Kawiarenka
Ciasto z cukini, chlebek cukiniowy 193

Alternatywa dla najlepszego ciasta marchewkowego  - ciasto z cukinii. Jest delikatne w smaku, nie za słodkie, wilgotne i możecie je przygotować z różnymi dodatkami - żurawina, rodzynki, orzechy, wiórki kokosowe itp. Ciasto jest ciastem ciężkim i sycącym. Do tego wychodzi zarówno w wersji bezglutenowej jak i na zwykłej mące pszennej.  Składniki: - 2 średnie cukinie - 2 szklanki mąki (pszennej, bezglutenowej(...)jajka - 0,5 - 3/4 szklanki cukru - 50-100 ml oleju - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2-3 łyżeczki cynamonu opcjonalnie:  ulubione dodatki (orzechy, rodzinki, żurawina itp) Cukinię umyć i odkroić końcówki. Przygotowanie w Tefal CC: Cukinię zetrzeć w nakładce z malaksera na dużych oczkach. Zmienić ostrzę na ostrze do wyrabiania i dodać pozostałe składniki (oleju 50 ml). Ustawić obroty

CookYourself
Orzeszki wg Siostry Anastazji 394

zrumienienia.  Gorące wyjmuję z foremek i odstawiam by wystygły. Czynność powtarzam do wyczerpania ciasta.   Na mleku gotuję budyń z cukrem i cukrem waniliowym, nakrywam folią spożywczą by nie utworzył się kożuch i studzę. Masło ucieram na puch,dodaję zmielone orzechy(...)zimny budyń. Jeśli dzieci nie będą konsumowały tego wypieku to możecie dodać spirytus:D Masę nakładam do połówek orzecha, tak by trochę wystawała, przykrywam drugą polówką orzecha i odstawiam by ciasto przeszło masą.  Wierzch możecie posypać cukrem pudrem, ale ja sobie darowałam dodatkową ilość cukru. Według mnie i bez tego były wystarczająco słodkie

Ciasteczkowy Potwór
torcikowy mazurek 181

lodówce. Następnie dzielimy na dwie części. Rozwałkowujemy i przekładamy do dwóch jednakowych foremek (wyłożonych papierem do pieczenia). Powidło śliwkowe oraz bezę z orzechami dzielimy na dwie części. Na ciasta równomiernie rozsmarowujemy najpierw powidło a następnie bezę. Pieczemy w ok. 160 st. C przez ok. 30 – 40 min., aż ciasto będzie upieczone. Upieczone odstawimy do całkowitego wystudzenia. składniki na bezę(...)dodatkowo: 1 słoiczek powidła śliwkowego wykonanie: Białka ubijamy na sztywno, a następnie dodajemy stopniowo cukier puder. Na koniec dodajemy posiekane orzechy i mieszamy szpatułką. Dzielimy na dwie części i wykładamy na dwa wcześniej przygotowane placki pokryte powidłem. składniki na ciasto z kokosem: 200 g wiórek kokosowych 6 białek 130 g cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto kora orzechowa 262

zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania ciasta kora orzechowa. Ciasto: 8 białek szczypta soli 12 dkg cukru pudru 3 żółtka 10 dkg bardzo drobno krojonych orzechów włoskich 10 dkg wiórek kokosowych 7 dkg rodzynek 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowy: duża puszka brzoskwiń(...)centymetrów. Orzechy powinny być posiekane na bardzo małe kawałki. Ja użyłam do ich posiekania robota kuchennego z opcją siekania. Nie mielcie orzechów w maszynce. Puszczą sok i będą tłuste przez co ciasto nie wyrośnie. Kiedy do ubitych białek dodajemy suche składniki nie spędzajmy zbyt dużo czasu na wymieszaniu całości. Im szybciej i sprawniej to zrobimy tym lepiej. Za długo mieszane

mecooks
CIASTO UCIERANE ZE ŚLIWKAMI 183

Miało być ciasto orzechowe ze śliwkami, ale jak to w życiu bywa...powstało ciasto migdałowe..., z braku mielonych orzechów. Ucierane, sezonowe, migdałowe ciacho z dodatkiem śliwek, a jakże... Pyszne, wilgotne, lekko chrupiące (kawałki migdałów), idealne do porannej kawki. Inspiracją był stary kajecik. Ja piekłam w mniejszej, ciemnej blaszce, o wym. 27,5x22,5cm. Składniki: - 500g śliwek - 150g jogurtu naturalnego - 150g(...)jednym jajku. Do masy dodajemy jogurt oraz partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Cały czas ucieramy. Na końcu dodajemy rozdrobnione orzechy lub migdały. Delikatnie mieszamy i wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na cieście układamy umyte i wydrylowane, przepołowione na pół śliwki, bardzo delikatnie oprószamy je cynamonem. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180* C i pieczemy ok.40

Smaczne Zdrowe
Ciasteczka czekoladowe z orzechami 213

jajko. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Nie przerywając ubijania dodajemy mąkę wymieszaną z sodą, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli (jeżeli mikser nie daje rady, zagniatamy ciasto ręcznie). Dodajemy czekoladę, orzechy i migdały, mieszamy. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Przy pomocy dwóch łyżeczek z ciasta formujemy kuleczki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w sporych odstępach

My Culinary Art
Drożdżówki serca z chałwą 183

mleka, 1 jajko, kilka kropel olejku arakowego, 70 g masła, nadzienie: 200 g chałwy waniliowej, 200 g zmielonych orzechów (u mnie włoskie i migdały), 100 g posiekanych orzechów włoskich, 2 łyżki mleka, do posmarowania : żółtko     Przygotowanie:      Drożdże rozcieramy z łyżeczką cukru, aż do uzyskania płynnej masy. Przelewamy je do 100 ml ciepłego mleka(...)zmielonymi orzechami. Nadzienie nie może być zbyt płynne, ale jeśli jest za suche to dolewamy trochę więcej mleka lub kremówki. Jeśli za rzadkie to możemy zagęścić trochę orzechami lub mąką :) Wyrośnięte ciasto dzielimy na 10 części. Z każdej formujemy kulkę i wałkujemy do uzyskania placuszka. Smarujemy nadzienie i zwijamy w rulonik. Taki rulonik składamy na pół. Przecinamy go w połowie

Aga w kuchni

Proponowane wyszukiwania