ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:179/988)

Ciasto z Bakaliami i Orzechowym Kremem 367

sobie jego smak. Wiem, że było pyszne, słodkie, z dużą ilością bakalii, wiśni i z pysznym orzechowym kremem. Orzechy były sparzone na mleku, a bakalie zatopione w galaretko-podobnej warstwie. Zrobiłam. I wszystko co napisałam wyżej jest prawdą. Może oprócz jednego, ciasto nie jest aż tak słodkie jak utkwiło mi w pamięci, chyba że mój próg słodkości uległ zmianie Bardzo(...)się składników. Formę o wymiarach 24 x 35 wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy ciasto, wyrównujemy i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 20 minut. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Masa bakaliowa: 4 jabłka, najlepiej renety 0,5 słoiczka wiśni smażonych 0,5 szklanki orzechów włoskich 0,5 szklanki rodzynek 2 galaretki wiśniowe Jabłka obieramy i kroimy

Made By Mom And Son
CIASTO Z WAFELKOWĄ PRZEKŁADKĄ 155

Długo szukałam idealnego ciasta z użyciem wafelków i orzechów. Bo kto z nas nie lubi wykorzystywać gotowych słodyczy do wypieków? Dokładniej opisując ciasto składa się z biszkoptu kakaowego nasączonego kawą i amaretto, puszystego budyniowego kremu, wafelków, orzechów i aksamitnego kremu śmietanowego. Nie byłabym sobą gdybym nie zmodyfikowała jednocześnie kilku przepisów, gdyż uwielbiam eksperymentować i modyfikować już popularne przepisy . Ciemny biszkopt

Słodki Zakątek
CHRUPIĄCE CIASTECZKA OWSIANE Z ORZECHAMI I CZEKOLADĄ, PEŁNOZIARNISTE- NAJLEPSZE 140

sodą, ksylitol (cukier), ksylitol z wanilią, jajo, szczyptę soli. Wszystko wyrobiłam hakiem miksera, na końcu dodałam pokruszone na mniejsze kawałki orzechy i czekoladę. Dokładnie wymieszałam. Z otrzymanego ciasta odrywałam kawałki wielkości niedużego orzecha włoskiego i odkładałam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie każdą kulkę mocno spłaszczałam, ciastka powinny być cieniutkie. Blachę wstawiłam do piekarnika nagrzanego

Smaczne Zdrowe
20 przepisów na Wielkanoc 688

niesamowity w smaku; nie pęka podczas pieczenia i idealnie się kroi 15. Mazurek orzechowy z pieczonym koglem – hit zeszłorocznych świąt wielkanocnych, czyli przepis na kruche, bezowe bezglutenowe ciasto 16. Mazurek z chałwą, orzechami i czekoladą – trzy smaki w jednym cieście 17. Mazurek z masą krówkową   – nadziany rozpuszczonymi krówkami 18. Kruche ciasteczka – w kształcie baranka, króliczka 19. Czekoladowe jajka

Ugotować
Gata ormiańska- świąteczny placek z orzechami 88

spożywczą i włożyć do lodówki na 1 godzinę. W tym czasie robimy nadzienie. Orzechy dokładnie oczyścić i zmielić. Do zmielonych orzechów dodać cukier, ekstrakt wanilii i mąkę i wszystko dokładnie wymieszać. Następnie dodać zimne masło i rozetrzeć palcami orzechy z masłem, robiąc coś podobnego do kruszonki. Ciasto wyjąć z lodówki. Na podsypanej mąką stolnicy rozwałkować okrągły placek o grubości około(...)razem z papierem na blachę do pieczenia. Ciasto posmarować rozkłóconym żółtkiem i delikatnie ponakłuwać widelcem. Zrobić dowolne wzorki widelcem i jeszcze raz ponakłuwać. Piec piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 30-35 minut. Po upieczeniu posmarować miodem. Gotowe, trochę wystudzone ciasto pokroić w romby. Smacznego Gata ormiańska- świąteczny placek z orzechami Gata ormiańska- świąteczny placek z orzechami Gata ormiańska

Smaki Armine
MIODOWNIK 155

hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki : Ciasto: 500g mąki pszennej 200g margaryny 200g drobnego cukru 2 średnie jajka 2 łyżki miodu 2 łyżki mleka 1 łyżka sody oczyszczonej Masa orzechowa: 300g posiekanych orzechów włoskich 125g margaryny ½   szklanki cukru 5 łyżek miodu Masa budyniowa ( na drugi raz zrobię krem(...)zmięknie około 24godzin przechowujemy w lodówce. Masa orzechowa :    margarynę roztapiamy razem z miodem i cukrem, następnie dodajemy posiekane orzechy   i   smażymy całość na małym ogniu około 5 minut, gotową masę wykładamy na surowe ciasto Krem budyniow y : budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu w 400ml mleka i 3-4 ł yżkami cukru pudru, gotowy odstawiamy

Słodkie zapomnienie
Tort z masy makowej (z kremem budyniowo-maślanym i nutą cytryny) 173

łyżce zmiksować z zimnym budyniem, a na końcu z sokiem cytrynowym. Krem schłodzić w lodówce do momentu całkowitego stężenia i podzielić na 3 części. Następnie ułożyć pierwszy krążek ciasta, posmarować go cienką warstwą dżemu/konfitury oraz kremem. Całość przykryć kolejnym blatem, którego także smarujemy dżemem/konfiturą i przykrywamy ostatnim plackiem. Wierzch i boki dokładnie posmarować pozostałym kremem. Dekoracja. Wierch(...)Moja solenizantka jednak zażyczyła jak najmniej dekoracji z surowego maku - nie każdy lubi jak ziarenka zachodzą pomiędzy zęby. Ładnie będzie też wyglądała posypka z ciemnych ciastek - bądź zmielonych orzechów. - Jak wspomniałam ciasto jest dość ciężkie, więc jeśli wystąpią problemy z jego "składaniem" - tzn. krem będzie opadał pod wpływem ciężkości kolejnego placka - tort wstawiajcie do lodówki, aby krem robił się bardziej

Di gotuje
Kruche ciasteczka orzechowo-pomarańczowe 132

oraz sól umieszczamy w misce. Siekamy łopatką na drobniejsze kawałki, tak aby składniki się przemieszały. Z przygotowanej mieszanki zagniatamy ciasto. W tym momencie dodajemy skórkę i orzechy. Zagniatamy jeszcze raz dokładnie wyrabiając ciasto i formując z niego kulkę. Owijamy ją w folię spożywczą i schładzamy w lodówce ok. 30 minut. Po tym czasie ciasto wyjmujemy i dzielimy na dwie części

Chocolate Muffin Blog
Dietetyczne waniliowe ciasteczka z nerkowcami 201

dodajemy serek, aromat i mieszamy lub miksujemy. Mąkę i proszek wsypujemy do miski i ugniatamy. Z ciasta formujemy długi spłaszczony wałek, dzielimy na pół i wykrawamy prostokąciki. Smarujemy ciasto białkiem, układamy orzechy i ponownie smarujemy. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 30 minut 180 stopniach, w trakcie możemy przewracać ciasteczka aby się nie spaliły od spodu

Czarnawisienka
Ciasto z jabłkami 149

Najprostsze na świecie ciasto z jabłkami i orzechami włoskimi. Idealne do kubka gorącego mleka. Jestem pewna, że posmakuje każdemu, kto lubi jabłeczniki/szarlotki. Ciasto bardzo smaczne, puszyste i lekko wilgotne :) Jeżeli macie ochotę na inne słodkości z użyciem jabłek to zachęcam do przygotowania tarty w sosie śmietanowym lub babki .   Składniki na blachę 25 x 25 cm: co najmniej(...)mąki pszennej tortowej 1 szklanka mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki zwykłego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 kostka masła (200 g) 50 g oleju 2 łyżeczki cynamonu 2 garście orzechów włoskich 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego cukier puder do posypania Masło roztopić, ostudzić. Orzechy drobno posiekać. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę.  Następnie dodać orzechy, cynamon

Ugotować
Torcik marchewkowy 444

Ciasto rewelacja i polecam je zrobić wszystkim miłośnikom wszelkich wypieków uważających na swoja wagę ;). Składniki: 2/3 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. cukru brązowego 1 łyżeczka sody oczyszczonej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 1/4 łyżeczki zmielonych goździków 1/4 łyżeczki gałki muszkatałowej 1/4 łyżeczki ziela angielskiego 1/4 łyżeczki soli 1/3 szkl. oleju rzepakowego 2 jajka 1 szkl. posiekanych orzechów(...)szkl cukru pudru Przygotowanie ciasta Mieszamy mąkę , cukier, sól, proszek , sodę oraz przyprawy. W drugim naczyniu roztrepaujemy jajka z olejem. Łączymy suche składniki z mokrymi , dodajemy marchewkę , orzechy i ananasy. Mieszamy ciasto łyżką. Formę o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia , wlewamy ciasto i pieczemy ok 1 godz w temp. 180 C( w przepisie była podana temp.175 i pieczenie

Słodkości i nie tylko
Ciasto bananowe 131

łyżki ekstraktu waniliowego jajko 1.5 szklanki mąki łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki cynamonu 100 g różnych bakalii np. mieszanki keksowej garstka wyłuskanych orzechów laskowych Jak upiec ciasto bananowe? Banany rozgniatamy widelcem. Dodajemy płynne składniki miód, płynne masło, wanilię i jajko. W drugiej misce mieszamy suche składniki czyli mąkę, proszek, sodę i cynamon. Mieszamy mokre(...)suchym. Na koniec dodajemy bakalie i orzechy. W przepisie nie ma cukru, ale i tak będzie bardzo słodkie. Przed pieczeniem możemy naciąć nożem bruzdę przez środek ciasta, żeby wierzch nie popękał i żeby powstał ładny przedziałek, ale nie jest to konieczne. Pieczemy 50 minut w 170 stopniach na średniej półce piekarnika (góra, dół). Artykuł Ciasto bananowe pochodzi z serwisu Ugotowane

Ugotowane pozamiatane
Czekoladowe ciasto korzenne 133

Mięciutkie, mocno czekoladowe ciasto z kawałkami orzechów włoskich, przełożone domowymi powidłami śliwkowymi,  pachnące jak najlepszy piernik robiony przez mamę. Idealny na świąteczny  stół :) Składniki: 125 g masła 150 g ciemnej czekolady  125 g cukru pudru 4  jajka, podzielone na  białka i żółtka oddzielnie 115 g mąki pszennej 1 łyżka przyprawy korzennej(...)czystej i suchej misce ubić białka na sztywna pianę. Po łyżce dodać pozostały cukier puder i ubić do połączenia.      Ubite białka połączyć delikatnie z wcześniej przygotowanym ciastem.  Przelać ciasto do małej formy (20-22cm). Piec 30-40 minut w 160*C. Gotowe, wystudzone ciasto przekroić na pół. Wyłożyć powidła i równomiernie rozsmarować. Na koniec polać

Chocolate Muffin Blog
Ciasto Z Masłem Orzechowym I Owocami 191

jajku. Miksujemy aż jajka się wchłoną. Dodajemy na przemian, mąkę z sodą oraz proszkiem do pieczenia, mleko i jedną płaską łyżkę śmietany kwaśnej. Mieszamy/miksujemy i na koniec dodajemy orzechy. 2. Gotowe ciasto wylewamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia.  Na wierzchu układamy ósemki jabłek i gruszek na przemian. Pieczemy w 180 stop przez około 40-45 minut bez termoobiegu

Gotowanie...to proste !
Pani Walewska (pychotka) 174

ulubione z nich). Pani Walewska, inaczej nazywana pychotką (o jakże trafiona nazwa!) to słodko kwaśne połączenie konfitury z czarnej porzeczki z migdałami lub orzechami włoskimi (wersja z nimi bardziej mi odpowiada) oraz ciastem kruchym i bezą. Choć to ciasto kilkuwarstwowe to robi się je stosunkowo szybko. Nie jest trudne w wykonaniu. Przy okazji zachęcam Was także do zajrzenia do naszej(...)soli -łyżeczka skrobi ziemniaczanej Dodatkowo: -dżem z czarnej porzeczki (mój miał 450 g) -opakowanie płatków migdałowych (około 100-120g) lub około 1,5 szklanki orzechów włoskich -opcjonalnie także delicje Pani Walewska (pychotka) -wykonanie Ciasto kruche: Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać masło. Posiekać. Dodać resztę składników i zagnieść. Ciasto podzielić na dwie równe części i owinięte w folię

Arbuziaki

Proponowane wyszukiwania