wkręciłam go w masę Dodałam krople i dokładnie ubiłam Przygotowanie tortu : Upieczony, przestudzony biszkopt przekroiłam na 3 części, jeden blat umieściłam na paterze, nasączyłam Posmarowałam go częścią kremu, przykryłam drugim blatem, drugi blat tez nasączyłam, rozsmarowałam na nim krem i przykryłam trzecim blatem, który również nasączyłam Boki i wierzch ciasta pokryłam kremem, polałam polewą czekoladową, na ozdabianie
Proste Potrawywspaniały dodatek do naleśników czy ciast :) Mnie najlepiej smakuje ze świeżo wypieczonym chlebem :) Składniki: 2 kg śliwek, 1 kg cukru, 3 czubate łyżki kakao. Śliwki myjemy i kroimy na pół i pozbywamy się pestek. Zasypujemy cukrem i gotujemy przez godzinę. Po tym czasie śliwki powinny być miękkie. Miksujemy je na gładką masę. Następnie gotujemy do zgęstnienia na małej mocy palnika
Delicious Titbitswykładamy nim formę. Wsypujemy na ciasto groch bądź inny obciążnik i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (190 st) na 15-20 min. Po tym czasie wyjmujemy groch i pieczemy kolejne 5-10min. W tym czasie rozdrabniany do miseczki ser, dodajemy śmietanę, jajko. Całość mieszamy. Gdy spód do tarty jest gotowy, wylewamy masę i układamy na niej pokrojone w ćwiartki figi
Brzuszki Łakomczuszkijednym jajku ciągle ucierając. Z ciasta formować na blasze podłużne eklery. ( u mnie przed upieczeniem miały ok 2cm na 7cm ) Pozostawić między nimi ok 3 cm odstępy , bo urosną. Można posłużyć się szprycą bądź łyżeczką. Piec ok 15-20 min w 220'C ) do ładnego zrumienienia. Wystudzić i przekroić ostrym nożem. Masa : Pół litra śmietany 30% pół szklanki
Malinowa Kawiarenkalepsze! Składniki : * pokruszony biszkopt lub inne ciasto np murzynek * łyżka kakao * dowolne bakalie i orzechy posiekane drobno * 2 łyżki dżemu truskawkowego * polewa czekoladowa bądź rozpuszczona mleczna czekolada * wiórki kokosowe Przygotowanie : Wszystkie składniki wyrobić tak by powstała kula. Podzielić ją na mniejsze kuleczki. Obtoczyć w czekoladzie i obsypać wiórkami kokosowymi. Odłożyć by cała masa stwardniała. Moje aż się rozpływały w ustach
Magiczne Życie MartySłodkie, kuszące. Mielona kawa, dodana do ciasta, nadaje niezwykłej struktury. Drobinki kawy bawią się w ustach, czuć je wyraźnie, choć nie natrętnie. Banalnie proste, oszałamiająco pyszne. Potrafią zawrócić w głowie. Po MUFFINKACH TAHINI została mi połowa szklanki sezamowej pasty. Mam coś takiego, że nie lubię trzymać w domu resztek, napoczętych produktów, niedokończonych mas, past, bakalii... W imię tego, chciałam
W kuchni Karmel-itkipieczenia i delikatnie mieszamy (ręcznie). Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy 24 cm x 40 cm i wkładamy do nagrzanego piekarnika 180 Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 ° C na 30-35minut. Upieczony biszkopt studzimy Syrop do nasączenia biszkoptu: 1/2 szklanki przegotowanej wody, sok z jednej cytryny, 2 łyżeczkami cukru. Masa zielona: 900 ml soku zielonego
Delicious TitbitsSmaku i jest świetny, polecam!:) Składniki: Ciasto naleśnikowe: 1 i 1/4 szklanki mąki 1 jajko 1 i 1/4 szklanki maślanki 2 łyżki cukru pudru 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1/4 szklanki oliwy szczypta soli Sos: 250g truskawek granat 2 łyżeczki cukru pudru Wykonanie: Miksujemy wszystkie składniki na gładką masę o konsystencji gęstej śmietany. Na patelni
Czerwona PorzeczkaSzukając inspiracji na jedną z akcji blogerskich pod nazwą "Wyzwanie Blogerek" trafiłam na ciekawy przepis. Nie zdecydowałam się wtedy na upieczenie tego ciekawego ciasta. A szkoda, bo może być bazą do wielu kombinacji smakowych. Wiem, że zagości u mnie na dłużej, bo wykorzystać je można nie tylko na słony podwieczorek czy jako klasyczny chlebek na kanapkę(...)mlekiem, musztardą, bazylią i olejem. Wlać do mąki przesianej z sodą i proszkiem do pieczenia. Dodać pieprz, połowę oliwek, pomidory i połowę sera. Wymieszać wszystko dokładnie.Masę przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia (ja użyłam silikonowej). Na górę powtykać resztę oliwek i posypać resztą sera.Piec w temperaturze 170 stopni z termoobiegiem przez około
Codzienna kuchnia niecodziennadrożdży lub 1 opakowanie suchych (7 g)40 g cukru50 ml mleka1 łyżeczka cukru waniliowego100 g masła2 żółtkaszczypta soli50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej70 g rodzynek100 g masy marcepanowejDodatkowo:50 g masłacukier puderMini strucle z marcepanem - to doskonała alternatywa dla tych, którzy uważają, że standardowa, duża strucla to dla nich za dużo. Mini strucle, to pyszne drożdżowe ciasteczka(...)drożdży - to nie trzeba przygotowywać rozczynu. Przygotować miskę i wsypać do niej resztę mąki. Dodać resztę cukru, cukier waniliowy, szczyptę soli, żółtka i wyrośnięty rozczyn (lub suche drożdże). Zagnieść ciasto. W trakcie wyrabiania dodać roztopione masło i dalej wyrabiać. Dodać skórkę pomarańczową i rodzynki. Wyrobić całość a następnie przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na około
Świat Ciastacukru - 1 szkl. mąki - 1/3 szkl. mąki ziemniaczanej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej w jak najmniejszej ilości wody - łyżeczka octu Białka ubijamy na sztywną masę, dodajemy cukier, ubijamy aż całkowicie się rozpuści. Dodajemy żółtka wymieszane z octem, następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Na sam koniec ekstrakt kawowy. Pieczemy 50 minut w temp(...)ponczem. 5. Bita śmietana - 500 ml śmietany mocno schłodzonej - 2 szt śmeitan-fix Śmietanę ubijamy na sztywno dodajemy zagęstnik, na sam wierzch posypujemy startą na tarce czekoladą. Ciasto jest przepyszne! Polecam
SMYKWKUCHNIŻelatynę namoczyć w małej ilości zimnej wody. Serek mascaropne utrzeć z mlekiem, cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno i połączyć z masą serową. Namoczoną żelatynę rozpuścić, podgrzewając ją na małym ogniu. Wymieszać z kremem. Do tężejącego kremu dodać posiekaną czekoladę. Tort: Wystudzony biszkopt przekroić na 2 placki. Skropić je naparem z połowy(...)kawy wymieszanym z połową likieru. Na spodnim placku rozsmarować 2/3 krem. Przykryć drugim plackiem i namoczyć pozostałą kawą i likierem następnie nałożyć pozostały krem. Ciasto schłodzić w lodówce do stężenia. Przed podaniem oprószyć proszkiem kakao. Tort tiramisu
Bon Appetit MałgorzatyŁaciaty, bardzo puszysty i czekoladowy. Taki właśnie jest ten serniczek Po prostu rozpływa się w ustach. Dodatek likieru fajnie komponuje się ze słodyczą czekolady. Serniczek przygotowałam
Monia miesza i gotujeskładniki na spód sernika: 100 g herbatników kakaowych 40 g masła wykonanie: Masło roztapiamy. Herbatniki rozdrabniamy by pomocy np. blendera, dodajemy do nich masło i mieszamy
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 500 g truskawek mrożonych 70 g banana świeżego, dojrzałego 50 g cukru pudru wykonanie: Truskawki miksujemy blenderem z opcja kruszenia lodu lub przy pomocy Thermomixa
Domowy Smak Jedzenia