ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:906/1309)

Naleśniki z jagodami 175

rozgrzanej patelni rozprowadzić odrobinę oleju. Nalać porcję ciasta. Naleśniki smażyć z obu stron na średnim ogniu. Farsz 400 g białego sera 250 g mascarpone kilka łyżek mleka lub śmietany (opcjonalnie) 2-3 łyżki cukru waniliowego lub więcej do smaku* 250 g świeżych jagód Ser i mascarpone wymieszać z cukrem. Jeżeli masa będzie zbyt gęsta, dodać odrobinę mleka lub śmietany

Pełny talerz
Tarta z brokułami + film 134

pieprzem , wkładamy na chwilę do lodówki . Schłodzonym ciastem wylepiamy natłuszczona formę do tarty i nakłuwamy widelcem.Wstawiamy na 15 minut do nagrzanego do 200 st. C. piekarnika . Podzielone na różdżki brokuły gotujemy 5 minut na parze , odcedzamy . Pomidora kroimy w plastry . Na podpieczoną tartę układamy brokuły, pomidory a na wierzch wylewamy masę jajeczno - serową. Tartę pieczemy jeszcze 15 minut

Smakowite Dania
Waniliowe ptasie mleczko - pyszne ciasto 422

Bezy Ci się znudziły? Zapraszam na pyszne ciasto -  ptasie mleczko. Zachwycające, lekkie i zwiewne jak piórko, puszyste, obłędnie smaczne, po prostu rozpływające się w ustach. Na biszkoptowym spodzie, waniliowa pianka z włoskiej bezy, tradycyjnie wykończona polewą czekoladową zachwyci każdego łasucha. Zamiast żelatyny do zagęszczenia białek użyłam agaru, który powoduje, że masa robi się bardzo piankowa. Zapraszam do przepisu! Składniki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kantyczka 239

delikatnie staramy się wmieszać je do masy. Całość rozdzielamy równo do trzech miseczek i do każdej dodajemy : I miseczka - 1/2 szkl maku II miseczka - 2 łyżki kakao III miseczka - odłożone wcześniej 2 łyżki mąki  Okrągłą tortownicę natłuszczamy i delikatnie obsypujemy mąką lub bułką tartą, a następnie kolejno wykładamy : 1. Ciasto z dodatkiem kakao  2. 1/2 paczki biszkoptów

charlotte gotuje
Pierogi ruskie 163

pamiętać też o tym, żeby składniki nie utworzyły masy jednolitej. Po prostu przecieramy tylko raz 2/3 cebuli wraz z masłem dokładamy do farszu z ziemniaków i twarogu. Reszta, która zostanie, posłuży nam do podsmażenia pierogów lub do polania ich z wierzchu gdy się ugotują. Farsz doprawiamy solą i pieprzem Teraz robimy ciasto na pierogi Na stolnicę wysypujemy mąkę, wbijamy

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Placuszki z kaszy jaglanej - pyszne i zdrowe! 203

wymieszać dokładnie. 4. Łyżką nakładać niewielką ilość ciasta na patelnię (lepiej robić małe placuszki - łatwiej będzie je przekręcić, smażyć na rumiano. Podawać z dowolną konfiturą - u mnie wiśniowa lub obsypane cukrem pudrem. Podawać z dżemem i bitą śmietaną lub z cukrem pudrem.  Ja zaszalałam i zrobiłam wersję typowo deserową - z masą krówkową i bitą śmietaną. Inspiracja: Dzieci są ważne

Kto ugości moich gości?
BISZKOPTOWE BABECZKI Z PORZECZKĄ 105

najlepiej ją wcześniej przesiać) z sodą i wymieszać ciasto drewnianą łyżką. Nałożyć do foremek i piec 12-15 minut w nagrzanym piekarniku do 170 stopni. Babeczki wyjąć z foremek i pozostawić do wystygnięcia. Śmietanę ubić ze śmietan-fixem i cukrem pudrem na sztywno, dodać serek i jeszcze przez chwilę miksować. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego i ozdobić nią babeczki. Posypać

Kuchnia w opałach
Zapiekanka makaronowa czyli Lasagne ze szpinakiem i ricottą 176

połączyła się z masłem. Ma powstać gładka masa o beżowym zabarwieniu. Dopiero kiedy masło i mąka są dobrze połączone, ostrożnie zacząć wlewać ciepłe mleko. Gotujemy na niewielkim ogniu, cały czas mieszając, najlepiej drewnianą łyżką , aby uniknąć powstania grudek. Kiedy sos zacznie gęstnieć doprawiamy szczyptą gałki muszkatołowej, białym pieprzem i solą . Ciasto makaronowe Gotowe przygotować zgodnie z instrukcją

Stare Gary
SERNIK Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I ŻURAWINĄ 390

tegoroczne Święta, na pewno zachwycicie swoich gości!:) Ciasto jest pyszne i pięknie się prezentuje, jest szybkie i banalnie proste w przygotowaniu. A co najważniejsze jest bardzo świąteczne i klimatyczne! Bardzo polecam!SKŁADNIKI NA SPÓD CIASTECZKOWY:150 g herbatników (użyłam Petitki)70 g masła3 pełne łyżeczki ciemnego kakaoSKŁADNIKI NA MASĘ SEROWĄ:300 g  twarogu mielonego z wiaderka (użylam "Naturalnego" Delfiko

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciasto z truskawkami 176

głowy. No i wyszło takie oto ciasto :) Może nie jest jakieś nie wiadomo jak pomysłowe, ale na prawdę warto spróbować, tym bardziej, że nie wymaga poświęcenia dużej ilości czasu :) Składniki : Biszkopt : 3 jajka 3/4 szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej 1/4 szkl. mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa : 1/2 kg sera na sernik

charlotte gotuje
Moje rogale marcińskie 278

oraz jajka. Dobrze wszystko razem wymieszać i odstawić. Ciasto rozwałkować na prostokąt o wymiarach ok. 65x40 cm i przeciąć wzdłuż długiego boku na pół. Następnie każdy pasek pokroić na trójkąty (ok. 12). Na poszczególnych trójkątach rozsmarować nadzienie w ten sposób, by zostawić mały margines na wszystkich bokach. Dół trójkąta założyć na masę makową, na środku zrobić nacięcie i delikatnie odgiąć

Pasja Smaku
Quiche ze szpinakiem 401

rozdrobnione papryczki chilli i koperek. Na podpieczone ciasto rozkładamy szczypior lub cebulę, jeśli chcecie również wędlinę (ja użyłam salami, ale bez tego dodatku quiche też jest pyszny), a następnie wcześniej wykonany szpinak.   Na szpinak układamy plastry sera lub ścieramy go do śmietany wymieszanej z jajkami i przyprawami.  Wszystkie składniki zalewamy masą ze śmietany, jajek i przypraw i wstawiamy

Taste Of My Day
Szybki sernik 453

masłem, jajkiem i proszkiem do pieczenia, aby powstało ciasto. Rozwałkować je pomiędzy dwoma warstwami papieru do pieczenia, a następnie wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem blachy (tortownicy) do pieczenia tak, aby pokryło dno i brzegi na wysokość 2 cm. Zmiksować ser z cukrem, aromatem waniliowym, budyniem w proszku i olejem, aby powstała kremowa masa. Stopniowo dodawać jajka i mleko, a na koniec

Moje domowe kucharzenie
Expresowy placek ze śliwkami, w którym śliwki...nie opadają 287

Odstawiamy. Jajka i cukier miksujemy na puszystą masę. Dodajemy śmietanę, olej i ekstrakt z wanilii - delikatnie miksujemy. Odstawiamy misker. Dodajemy partiami mąkę wymieszaną wcześniej z proszkiem do pieczenia i mieszamy całość drewnianą łyżką. Na górę wykładamy wydrylowane, przepołowione na pół śliwki (skórką do dołu). Uwaga- ja swój zrobiłam z..kruszonką!  Ciasto pieczemy przez ok. 50-60 min. w temp

Z Kuchni Do Kuchni
Kruche ciasto milionera 1202

Najsłodsze ciasto na świecie :) Przepis znalazłam na stronie MOJE WYPIEKI, ale można go również znaleźć w książce "120 przepisów". Polecam wszystkim miłośnikom czekolady i kajmaku :) Składniki:  200 g mąki pszennej 75 g cukru pudru trzcinowego  200 g masła 200 g czekolady mlecznej 250 g masy kajmakowej lub mleko skondensowane w puszce* 1. Mąkę pszenną mieszamy z cukrem pudrem

My Culinary Art

Proponowane wyszukiwania