ciasto z masa - 19630 przepisów (strona:911/1309)

SUFLET Z NALEŚNIKÓW 176

odstawić na 30 min. (ja zrobiłam ciasto wieczorem i odstawiłam na noc do lodówki). Smażyć naleśniki. Nadzienie: ~200g mrożonych truskawek Owoce rozmrozić i zmiksować. Nadzieniem smarować naleśniki, zwinąć je w rurki, przeciąć na pół i ułożyć w naczyniu żaroodpornym (nie trzeba ich przecinać, można ułożyć je dowolnie, dopasowując do kształtu naczynia) Masa sufletowa: ~75g jogurtu naturalnego ~4 tabl. stewii ~jajko

chili & sugar
Bagietka pszenna II 92

łyżką. Jak już zrobi nam się gęsta masa i w miarę całość przestygnie to dorzucamy resztę składników i wyrabiamy ręcznie przez 20 minut. To znaczy mikserem też można jeśli ktoś ma, wtedy wystarczy około 8-10 minut. Odstawiamy do wyrośnięcia na 1 godzinę w ciepłe miejsce pod przykryciem. Po tym czasie dzielimy ciasto na 4 części i z każdej

Marder&Marder Manufacture
Tarta na cieście francuskim, z wędzonym łososiem, mozzarellą i pomidorami 143

czym kroimy w malutką kostkę. Na cieście wykładamy w kształcie "wachlarza" mozzarellę oraz wędzonego łososia. W powstałe trójkąty wrzucamy część pomidorów, a całość zasypujemy szczypiorkiem oraz posiekanymi listkami bazylii. Przyprawiamy tartę z wierzchu solą oraz pieprzem. Jajka wbijamy do miski i mieszamy trzepaczką razem z jogurtem bałkańskim, aż będą jednolite. Gotową masą jajeczną zalewamy tartę, a na wierzch dorzucamy resztę

Kuchenna Kontrrewolucya
Pomarańczowe babeczki z makiem 166

Masło z cukrem ucieramy na jasną ,puszystą masę. Dodajemy jajka, wbijamy pierwsze - miksujemy, wbijamy drugie - miksujemy, dodajemy ekstrakt waniliowy, skórkę z pomarańczy oraz mak i miksujemy znowu. Na koniec wsypujemy na przemian mąkę i kefir - mieszamy łyżką do połączenia składników. Papierowe papilotki wkładamy do blaszki na muffiny, nakładamy po 1,5 łyżki ciasta i pieczemy w 170 stopniach przez około

apetytnapieczenie
Babka wielkanocna 104

pieczenia. Masło utrzeć z cukrami na puszystą masę. Stopniowo dodawać jajka, mąkę i ciepłe mleko-ciągle miksując. Dodać ekstrakt waniliowy i sól. Babkę przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką blaszki. Piec ok 60 minut w temperaturze 175 stopni. Babkę wystudzić na kratce. Następnie z cukru pudru i wody przygotować lukier.Wystudzone ciasto dekorujemy wg.uznania. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie

Wielki apetyt
Wytrawna tarta z gruszką i gorgonzolą 161

garść orzechów drobno siekanych  Sposób przygotowania: Ciasto zagnieść jak najszybciej zimnymi rękoma. Wykleić nim formę, obciążyć i zapiekać w temperaturze 180 stopni ok. 15 minut. Gruszki i gorgonzolę pokroić w kosteczkę tej samej wielkości. Jajka rozkłócić i wymieszać ze śmietaną. Doprawić do smaku solą, pieprzem i chilli. Gruszki z serem i masę śmietanową wylać na podpieczony spód i zapiekać

Wielki apetyt
Makowe ciasto 129

wpłynął na jego smak. Polecam! 'makowe ciasto' Składniki: - 250 g masła - 300g mąki pszennej - 250g cukru - 4 jajka - 1 szklanka maku niemielonego - 1 szklanka mleka - 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia Dr.Oetker - aromat śmietankowy Dr.Oetker  Białka oddzielić od żółtek i ubić je na sztywną pianę. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodając pod koniec ubijania, po jednym żółtku

CookYourself
Żytnie placuszki z kremowym serkiem, migdałami i sosem malinowym 129

patelnię nakładamy po 1 łyżce ciasta na placuszek i rozprowadzamy. Jeśli nasza patelnia nie jest teflonowa lub ceramiczna, można przesmarować ją odrobiną oleju/masła/oliwy. Smażymy aż na powierzchni pojawią się pęcherzyki, przewracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze chwilę.   Twarożek, miód, serek kremowy i jogurt zmiksować do otrzymania gładkiej masy. Maliny zmiksować. Gotowe placuszki przekładamy na talerz, podajemy

Chocolate Muffin Blog
Słodkie babeczki szpinakowe 170

sięgnąć po kolejną :) Polecam! Składniki na ciasto: 200 g mrożonego szpinaku 160 g mąki pszennej 2 jajka 1/4 szklanka oleju 1/4 szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Szpinak rozmrozić i bardzo dokładnie odsączyć z nadmiaru wody, a następnie zmiksować go z olejem. Jajka ubić z cukrem na jasną, puszystą masę. Stopniowo dodawać mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia

Domowa cukiernia Ewy
Jagoda kamczacka w muffinach 153

wykładamy papilotkami. W misce mieszamy na jednolitą masę sok, olej, jajka i skórkę pomarańczową. Dodajemy mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę i sól. Na koniec dodajemy jagody i delikatnie mieszamy. Jagód wystarczy tak niewiele, ponieważ są dość kwaśne w smaku i w większej ilości jak dla mnie za bardzo zdominowałyby smak muffinów. Ciasto nakładamy do papilotek i pieczemy

les mirabelles
Tartalettki jagodowe 139

Robimy ciasto na tartę według przepisu podstawowego. Otrzymujemy 6 przepięknych tarteletek. Nadzienie:  2, 5 szklanki jagód 1 serek mascarpone 250 g 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny Żelatynę rozpuszczamy w dwóch łyżkach zimnej wody, czekamy aż napęcznieje. Składniki wkładamy do miski i miksujemy na gładką masę. Na koniec dodajemy żelatynę. Na tarteletki wykładamy jagodowy krem, dekorujemy jagodami. Wkładamy

Humanistka w kuchni
SERNIK GOTOWANY NA BISZKOPCIE 303

Pyszny,delikatny biszkopt, przepyszny gotowany ser...Niebo w gębie !   Składniki: biszkopt: 9 jajek 2 szkl mąki 2 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2

Z Majeczką w kuchni
Bułki z czosnkiem II 149

godzin. Po tym czasie ciasto ponownie krótko wyrobić i podzielić na 12 części.  Uformować kulki. Położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostawić do ponownego wyrośnięcia na ok. 1 godziny. Czosnek pokroić w bardzo drobną kosteczkę, dodać do niego suszony koperek i masło. Wszystko rozetrzeć, tak aby powstała jednolita masa. Przed wstawieniem do piekarnika bułeczki ponacinać wzdłuż

Na słodko lub wytrawnie
Sernik z wiśniami 339

Bo kto nie lubi sernika? Inspiracja od Kasi a moje wykonanie lekko zmodyfikowane. To mój najlepszy sernik na zimno. Idealnie kremowy, kwaskowaty - pyszny!Składniki :Spód : * 200g

Magiczne Życie Marty
Bananowiec bez pieczenia 870

ciasto jest idealne na takie dni jak teraz. Przepis znalazłam u Ewy, za pierwszym razem troszkę zmniejszyłam składniki ponieważ nie miałam tyle bananów, co w oryginale. Dlatego podaję ilość składników na dwie tortownice: małą i większą.Składniki:Mała tortownica (średnica 21 cm)Spód:okrągłe biszkoptyMasa bananowa:1/2 kostki miękkiego masła4 średnie banany2 łyżki cukru pudru1 łyżeczka soku z cytryny1 galaretka(...)mnie zielona) + 1,5 szklanki wodySposób wykonania:1.Galaretkę cytrynową rozpuścić we wrzątku i ostudzić do temperatury pokojowej.2. Miękkie masło utrzeć z cukrem.3. Banany zmiksować blenderem na gładką masę, dodać sok z cytryny i dodać do masła. Utrzeć do połączenia się składników. Na koniec wlać żółtą galaretkę.4. Na dno formy wyłożyć biszkopty, na nie wylać masę bananową i odstawić

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania