Eklerki:Skladniki:400 gr maki220 gr masla300 ml wody8 jajszczypta soliMaslo rozpuszczamy w wodzie, dodajemy szczypte soli, I dodajemy make, energicznie mieszajac do polaczenia. Jajka ubijamy po ostudzeniu ciasta.Szpryca nakladamy ciasto na blache wylozona papierem do pieczenia.Nagrzewamy piekarnik do 200 C, pieczemy 25-30 min.Po wyciagnieciu eklerek z piekarnika, rozcinamy na pol, kiedy jeszcze cieple.Krem: Gotujemy budyn smietankowy. Po ostudzeniu laczymy z maslem I 2 lyzkami cukru pudru.Krem wkladamy... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...