ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:149/1282)

PIERNIKOWY OBŁOCZEK 134

mój autorski przepis na bardzo lekkie i pyszne ciasto z dodatkiem pierniczków :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM: 25/35 CM: BISZKOPT: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia i octu KREM: szklanka zimnego mleka 2 śmietany ,,Śnieżki'' śmietana 18 % (330 ml) galaretka pomarańczowa ORAZ: 0,5 słoiczka dżemu z czarnej porzeczki (lub innego(...)wsypujemy na 3 razy do jajek, mieszamy łyżką. Blachę (sam spód) wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy ciasto i pieczemy w 150 st. C termoobieg ok 20-25 minut (góra dół- 170 st. C) Po wystudzeniu z biszkoptu ściągamy skórkę i smarujemy dżemem porzeczkowym. KREM: Galaretkę rozpuszczamy w 0,5 szklanki wody, odstawiamy do wystudzenia. Mleko ubijamy ze Śnieżkami na sztywno

Pani na deser
Miodownik z kremem z kaszy manny 973

margarynę. Zagnieść gładkie ciasto, owinąć w folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki.  Następnie ciasto podzielić na trzy części. Każdą wylepić dno natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy. Nakłuć widelcem.  Każdą część piec około 10 minut w temp. 180st. Ostudzić. Krem:   1/2 słoika dżemu z czarnej porzeczki,  130g kaszy manny,  120g cukru(...)utrzeć na puszystą masę, dodawać po łyżce przestudzonej kaszy.  Pierwszy blat ciasta posmarować dżemem, wyłożyć połowę kremu. Przykryć drugim blatem, ponownie posmarować dżemem i przykryć resztą kremu. Położyć trzecią część ciasta, docisnąć. Wierzch:   puszka masy krówkowej,  100g orzechów włoskich. Masę krówkową rozsmarować na wierzchu ciasta, posypać posiekanymi orzechami. Najlepiej smakuje na trzeci dzień, gdy blaty ciasta zmiękną

Z miłości do słodkości
Bananowa rozkosz 96

składające się z bananów, galaretki cytrynowej i biszkoptu czekoladowego. Ciasto przygotowałam z okazji wizyty rodzinki. Ciasto bardzo im smakowało, o czym świadczy fakt, że były prośby o dokładkę :). Ciasto udekorowałam kremem na bazie śmietany i gorzkiej czekolady, ale jeżeli liczycie kalorie, ciasto możecie posypać kakao i też będzie świetnie smakowało. Składniki na blaszkę 28 na 18 cm: Biszkopt: 6 dużych(...)miksera, powoli wlewać ciepłą czekoladę ze śmietaną. Miksować tylko do połączenia. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego, zakończonego dekoracyjną tylką (u mnie Wilton 1 M). Krem schować do lodówki aby lekko stężał, około 30 min. Ciasto wyjąć z lodówki, wyjąć z formy, delikatnie usunąć papier, posmarować cienką (około 1/2 cm) warstwą kremu czekoladowego, wyrównać, pokroić na kwadraty, na każdy kwadrat wycisnąć

moj przepis na
Bananowa rozkosz 459

składające się z bananów, galaretki cytrynowej i biszkoptu czekoladowego. Ciasto przygotowałam z okazji wizyty rodzinki. Ciasto bardzo im smakowało, o czym świadczy fakt, że były prośby o dokładkę :). Ciasto udekorowałam kremem na bazie śmietany i gorzkiej czekolady, ale jeżeli liczycie kalorie, ciasto możecie posypać kakao i też będzie świetnie smakowało. Składniki na blaszkę 28 na 18 cm: Biszkopt: 6 dużych(...)miksera, powoli wlewać ciepłą czekoladę ze śmietaną. Miksować tylko do połączenia. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego, zakończonego dekoracyjną tylką (u mnie Wilton 1 M). Krem schować do lodówki aby lekko stężał, około 30 min. Ciasto wyjąć z lodówki, wyjąć z formy, delikatnie usunąć papier, posmarować cienką (około 1/2 cm) warstwą kremu czekoladowego, wyrównać, pokroić na kwadraty, na każdy kwadrat wycisnąć

moj przepis na
Tarta rafaello z truskawkami 165

Pyszna tarta wypełniona kremem kokosowym. Krem według receptury z ciasta rafaello   bardzo dobrze komponuje się z truskawkami. składniki: kruche ciasto 250 g mąki pszennej 150 g zimnego masła 1 żółtko 1 łyżka cukru pudru szczypta soli krem 2,5 szklanki mleka 2 żółtka 3/4 szklanki cukru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g miekkiego masła(...)cukrowe kuleczki. Gotową tartę schłodzić. *Krem zrobiłam według sprawdzonych proporcji na ciasto rafaello. Na tartę wyłożyłam cały jednak było go ciut przy dużo jak na takie cienkie ciasto. Polecam z 5 łyżek kremu odłożyć i zjeść z biszkoptami albo zrobić jakiś deser w pucharku przełożony owocami i ciastkiem

Monia miesza i gotuje
CIACHO Z BORÓWKAMI I NIEWIDZIALNĄ GALARETKĄ 186

Bardzo dobre ciacho biszkoptowe z delikatnym kremem oraz pysznymi borówkami i bezbarwną galaretką. Robi się go dość prosto i przyjemnie. Fajnie wygląda i super smakuje. Polecam  :) Upiec 2 biszkopty w blaszce o wymiarach 25/40 cm. Tu przepis  KLIK MASA: 2 opakowania bitej śmietany śnieżki kubek śmietany do zup i sosów 18 %  (u mnie Mleczna dolina(...)miksujemy ze śnieżkami na sztywno. Dodajemy kubek śmietany i zimną galaretkę. Miksujemy oraz wsypujemy pokrojone galaretki oraz borówki. Mieszamy łyżką i wylewamy na biszkopt, wyrównujemy i przykrywamy drugim biszkoptem. Ciasto chowamy do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego :) MAŁA RADA: Żeby masa lepiej się trzymała należy z biszkoptów delikatnie zdrapać skórkę. 'Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca

Pani na deser
Biszkopt budyniowy z kremem z ricotty i konfiturą malinową 153

aktualnym numerze znajdziecie też moją propozycję - przepis na lekkie, biszkoptowe ciasto z malinową nutą :) Bardzo mi miło być częścią tego wspaniałego projektu! :) Biszkopt budyniowy z kremem z ricotty i konfiturą malinową tortownica 26 cm Ciasto: 5 jajek 1/2 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1 opakowanie budyniu malinowego bez cukru (64 g) 1/4 szklanki ksylitolu 1/4 szklanki erytrolu Wszystkie składniki powinny być(...)następnie połączyć z pozostałą częścią kremu.  Biszkopt podzielić na 3 równe części, jeden z blatów nasączyć roztworem ekstraktu z wodą i posmarować konfiturą. Przykryć drugą częścią ciasta, nasączyć blat i wyłożyć krem, zostawiając część masy na dekorację wierzchu ciasta. Wyrównać i przykryć ostatnim blatem. Na wierzch wyłożyć resztę kremu, wygładzić. Brzeg ozdobić siekanymi migdałami, a środek oprószyć pudrem malinowym

FitKot
Torcik rabarbarowo-krówkowy 142

Wiosenny torcik z majowego rabarbaru z galaretką , puszysty biszkopt niczym nie nasączony bo nie ma takiej potrzeby, warstwa słodziutkiego kremu krówkowego z mascarpone, jest idealny słodko-kwaśny, nic nie przesłodzony, polewa z gorzkiej czekolady dopełnia smaku. Ciężko odmówić sobie dokładki, słodka rozpusta do filiżanki popołudniowej  herbaty. Tortownica 24 cm Biszkopt: 3 jajka ¼ szklanki cukru ½ szklanki maki pszennej 1 łyżka(...)blat biszkopta ułożyć z powrotem w tortownicy, wyłożyć tężejącą już masę z rabarbarem, przykryć drugim blatem biszkopta, wyłożyć krem krówkowy, przykryć biszkoptem, czekoladę połamać na kawałki, włożyć do rondelka wlać  śmietankę i rozpuścić w gorącej  kąpieli wodnej, polać ciasto udekorować prażonymi migdałami, chłodzić całą noc w lodówce. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Diabelski torcik - z czekoladą i chilli. 127

wody 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 1 i 1/2 lub nawet 2 łyżeczki płatków chilli -( zależy jak pikantne ciasto chcecie otrzymać) szczypta soli Krem -Ganache  200 ml śmietany kremówki (użyłam double cream) 200 g czekolady deserowej. 1 łyżeczka pasty waniliowej Polewa ( też ganache, ale nie ubijamy mikserem na krem(...)dodać czekoladę- odstawić na 2 minuty. Następnie wymieszać do rozpuszczenia czekolady.  Masę porządnie schłodzić - można zostawić na noc w lodówce. Schłodzoną masę czekoladową ubić mikserem na puszysty krem.  Przekrojone ciasto przełożyć ubitym ganach, przykryć drugą częścią ciasta. Polewa (też ganache, ale nie ubijane mikserem). W tym celu  - Śmietanę kremówkę zagotować, odstawić z palnika, dodać czekoladę -odstawić

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Podsumowanie akcji "Marchewkowy zawrót głowy" 160

marchewki i kokosowa Szybki torcik marchewkowy. słodki a zarazem kwaskowy poprostu niebo w gębie. Meliskowy pęczak z marchewką i groszkiem (245 kcal) Tort marchewkowy Kremowa zupa marchewkowa Ciasto marchewkowo - jabłkowe z kremem Marchewka z groszkiem autorka: Patrycja (mikimama) | blog: Czerwień i błękit Kotleciki z kurczaka z marchewką i cukinią autorka: Patrycja (mikimama) | blog: Czerwień i błękit Marchew, pietruszka, seler, ziemniak(...)owsiane, jogurt grecki z syropem klonowym i śliwka autorka: malinowyporanek | blog: malinowyporanek Serowa owsianka pieczona marchewkowo-bananowa autorka: pinkyyy | blog: Kucharka w baletkach MARCHEWKOWE BABECZKI Z KREMEM STRACIATELLA autorka: foodmania | blog: FOODMANIA Ciasto marchewkowe klasyczne | dietetyczne, bez laktozy autorka: iza10023 | blog: Czarna wisienka Kotlety marchewkowe ze słonecznikiem autorka: wegefaza | blog: wegefaza Surówka z marchewki w naparze z melisy z sokiem

Weekendy w domu i ogrodzie
WIENIEC PTYSIOWY Z KREMEM WANILIOWYM, INKĄ I OWOCAMI 213

serwuję kolejne, słodkie pyszności! Tym razem przygotowałam coś, co nie tylko smakuje genialnie, ale i pięknie wygląda! Do pieczenia zainspirowała mnie moja ulubiona kawa INKA! Wieniec z ciasta ptysiowego wypełniony fantastycznymi dwoma kremami jest świetny pomysłem na zbliżający się DZIEŃ MATKI. Gwarantuję, że każda mama będzie zachwycona! SKŁADNIKI: CIASTO PTYSIOWE: * woda- 0,5 szkl * mąka pszenna – 0,5 szkl * masło(...)cały czas mieszając. Tak przygotowany krem dzielimy na 2 części ( 1/3 i 2/3 ), do mniejszej dodajemy kawę INKA, nakrywamy folią i odstawiamy do wystudzenia. CAŁOŚĆ: Ciasto ptysiowe kroimy na 2 części, do środka wyciskamy krem kawowy, przykrywamy kremem waniliowym i układamy owoce – u mnie są to czerwone i zielone winogrona oraz kiwi. Posypujemy pistacjami, cukrem pudrem i płatkami migdałów

Ostra na Słodko
Rewelacyjne muffinki marchewkowe 125

Masło z cukrem i esencją waniliową wymieszać na gładką masę. Następnie dodawać po łyżce serek i dokładnie wymieszać. Za pomocą rękawa kuchennego udekorować mufinki. Póżniej wstawię zdjęcia mufinek z kremem. Można też posypać cukrem pudrem lub polać lukrem. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Jajka, cukier ubić powoli wlać olej. Mąkę, sodę, proszek do pieczenia i cynamon(...)pomocą miksera. Na koniec dodać potartą marchew i posiekane drobno orzechy i sól, znowu dokładnie wymieszać. Musicie być pewni, że marchew dokładnie się wymieszała z pozostałą masą. Wlać ciasto do foremek od muffinek do 3/4 wysokości. Nagrzać piekarnik do 180 C i piec 20-25 minut. Wyjąć muffinki z foremek jak lekko przestygną. Polecam bardzo te muffinki, ponieważ są super

Kuchnia Pokoleń
PIERNIK CHAŁWOWY 104

stopniowo wystudzony budyń. Ucierać do momentu powstania gładkiego kremu. Na koniec dodać zmiksowaną chałwę. Dokładnie wymieszać.  Przełożenie: Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Wystudzone ciasto przekroić na 2 części. Na dolny spód ciasta rozsmarować połowę kremu. Delikatnie przykryć drugim blatem ciasta i rozsmarować pozostały krem chałwowy. Wyrównać wierzch. Wierzch torcika udekorować według uznania

Ciastka - domowe słodkości
Tort chałwowy 134

gratka dla miłośników chałwy. Taki tort zażyczył sobie mój starszy syn na swoje urodziny. Był bardzo smaczny i szybko znikał. Krem puszysty i delikatny. Ja posypałam orzeszkami w czekoladzie, ale można zastąpić je rodzynkami lub inną posypką. W zakładce Ciasta znajdziecie również inne przepisy na wypieki oraz na ciasta bez pieczenia. Biszkopt kakaowy (tortownica 24cm) 6 jajek rozm(...)krem. Dodatkowo 1 słoiczek dżemu (dałam truskawkowy) orzeszki w czekoladzie 10 herbatników drobno zmiksowanych Składanie ciasta blat biszkoptu dżem 1/3 kremu blat biszkoptu dżem 1/3 kremu blat biszkoptu krem na wierzch ciasta  i posmarować boki obsypać boki ciasta pokruszonymi ciastkami górę tortu posypać orzeszkami w czekoladzie Całość schłodzić w lodówce. tort chałwowy

O kuchni z uczuciem
Torcik porzeczkowy 192

serka mascarpone. Całość rozpływa się w ustach i smakuje wyśmienicie. Sekret pysznego smaku tkwi w delikatnym i miękkim biszkopcie przełożonym doskonałym, lekko kwaskowym kremem porzeczkowym. To połączenie doskonałe! Korzystajmy z dobroci porzeczki, na którą aktualnie mamy sezon, ponieważ jest bardzo zdrowa i doskonale komponuje się w wszelkiego rodzaju deserach(...)szczyptą soli). Następnie dodajemy partiami cukier, cały czas ubijając. Gdy piana będzie sztywna i błyszcząca dodajemy po jednym jajku, cały czas ubijając. Dodajemy przesiane mąki i delikatnie mieszamy trzepaczką . --> Ciasto przelewamy do 3 okrągłych form o wymiarach: 20, 15 i 9. Biszkopty pieczemy pieczemy około 30-40 minut do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu foremki z ciastem wyjmujemy z piekarnika

Marta Gotuje