ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:140/1282)

Ciasto z kremem i malinami 145

Czekoladowe ciasto przełożone kremem z bitej śmietany i mascarpone. Ciasto jest wilgotne dzięki dodatkowi jogurtu. Na wierzch najlepsze są maliny. Ciasto: 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 190 g jogurtu naturalnego 40 g kakao + 1/2 szklanki ciepłej wody 2 jajka 120 g masła 275 g cukru Krem: 250 g zimnej śmietany 36% 250 g sera mascarpone 2 łyżki(...)potrzeby wydłużyć czas pieczenia. Śmietanę zmiksować z cukrem pudrem na sztywną masę. Na koniec dodać ser mascarpone i mieszać do czasu uzyskania jednolitej masy. Wystudzone ciasto przekroić wzdłuż na dwie części. Środek przełożyć większością kremu. Na wierzchu rozprowadzić pozostałą część kremu oraz ułożyć maliny

Bullio
Ciasto z kremem i malinami 441

Czekoladowe ciasto przełożone kremem z bitej śmietany i mascarpone. Ciasto jest wilgotne dzięki dodatkowi jogurtu. Na wierzch najlepsze są maliny. Ciasto: 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 190 g jogurtu naturalnego 40 g kakao + 1/2 szklanki ciepłej wody 2 jajka 120 g masła 275 g cukru Krem: 250 g zimnej śmietany 36% 250 g sera mascarpone 2 łyżki(...)potrzeby wydłużyć czas pieczenia. Śmietanę zmiksować z cukrem pudrem na sztywną masę. Na koniec dodać ser mascarpone i mieszać do czasu uzyskania jednolitej masy. Wystudzone ciasto przekroić wzdłuż na dwie części. Środek przełożyć większością kremu. Na wierzchu rozprowadzić pozostałą część kremu oraz ułożyć maliny

Bullio
Karpatka z kremem budyniowo- adwokatowym, czy ajerkoniakowym:) 391

się nam do łyżki i łatwiej je rozprowadzić, dlatego powtarzamy ją dość często. (Jeśli zostanie nam ciasta możemy z niego zrobić eklerki lub ptysie, tzn. położyć ciasto łyżką na blasze i upiec. Posmarować kremem z karpatki lub ubić bitą śmietanę). Ciasto pieczemy w rozgrzanym pierniku (najlepiej na środku), w temperaturze 180C , około 15 do 20 minut. Jeśli po upływie czasu(...)łyżce budyń, do momentu aż powstanie gładka, jednolita masa. Na koniec można dolewać po trochu adwokata. Zimne ciasto przekrawamy na dwie równe części (jeśli zrobiliśmy ciasto z jednej porcji) i przekładamy kremem. Górę możemy posypać cukrem pudrem i gotowe:) Ale się rozpisałam:)  Pozdrawiam i życzę smacznego:) R E K L A M A google_ad_client

Smakowy Raj
Kruche ciasto ze śliwkami w galaretce i kremem 95

malaksera, czy robota kuchennego płacze (nie wiem jaka jest zależność, bo gdy słyszy piłę łańcuchową,kiedy ojciec tnie drzewo, tonie płacze) , ale przekupiłam ją kremem i dałyśmy radę:))) Na kwadratową tortownicę 24x24cm Na kruche ciasto: 2 szklanki mąki (250ml) 125g zimnego masła 1/2 szklanki cukru pudru 2 żółtka 1 całe jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia aromat migdałowy Na galaretkę(...)mascarpone, dokładnie zmiksować. Na samym końcu dodać zimną już żelatynę, krótko zmiksować. Krem natychmiast wyłożyć na śliwkową galaretkę, bo będzie szybko tężał. Kakao wymieszać z cynamonem i posypać krem. Odstawić ciasto do lodówki na 2 h. Smacznego

Krylowa Kuchnia
Różowy kajmakowiec z cappuccino 172

chwile we dwoje przy kawie ale nie tylko, polecam na różne okazje! Troszkę inna wersja słynnego 3 bita. Składniki CIASTO: 4 duże jajka 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia czerwony barwnik spożywczy w żelu KREM: 1/2 litra mleka 1 budyń śmietankowy 2 łyżki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 3/4 kostki margaryny 1 żółtko DODATKOWO(...)łyżce mąki wymieszanej z proszkiem, dodajemy odrobinę czerwonego barwnika-tyle aby uzyskać taki efekt jaki nas zadowoli.  Tak przygotowane ciasto wylewamy do wyłożonej pergaminem standardowej blaszki do pieczenia i pieczemy 25 minut w temp 160*c.Po upieczeniu studzimy. KREM:Z mleka odlać 3/4 szklanki i rozpuścić proszek budyniowy z mąką pszenną, resztę mleka zagotować z cukrem i do gotującego

Wanilia i Kardamon
Karpatka 290

szybko. Niedawno spróbowałam jednak uporać się z ciastem całkowicie samodzielnie i o dziwo - Karpaty mi urosły.  Karpatka przepis. Składniki: Ciasto: 125 g masła 1 szklanka mąki 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mąki Krem: 2 budynie waniliowe (bez cukru) 1/4 szklanki cukru 750 ml mleka 200 g masła Sposób przygotowania: Ciasto: Masło roztopić i dodać wodę(...)dwie części i wyłożyć na formę posmarowaną masłem i posypaną mąką. Piec przez 25 minut w temperaturze 200 stopni. W czasie pieczenia nie wolno otwierać piekarnika, ponieważ ciasto opadnie.  Krem: Ugotować budynie wraz z cukrem. Ostudzić. Masło utrzeć i dodać do niego ostudzony budyń, cały czas mieszając. Powstałym kremem posmarować jedną część ciasta, przykryć drugim. Przed podaniem posypać cukrem

Pani domowa
Krem angielski czyli sos do ciast i deserów – praktyczne porady 175

Krem angielski jest to dosyć prosty, ale zarazem wymagający uwagi krem. Konsystencja kremu angielskiego zbliżona jest to budyniu. Krem angielski stanowi doskonałą bazę do wszelkich sosów, które wykorzystujemy w deserach czy ciastach. Składniki: 250 ml mleka 3,3% 20 g cukru (2 łyżki) 10 g cukru waniliowego (1 łyżka) 3 -4 żółtka Mleko zagotowujemy z cukrem waniliowym. odstawiamy do przestudzenia

Ciasta z tradycjami
Red Velvet Cake – czerwone ciasto z kremem 262

Post Red Velvet Cake – czerwone ciasto z kremem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Karpatka. 136

piekarnika nagrzanego do 230 stopni. Piec 10 minut. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 200 stopni i piec jeszcze około 20 minut. Tak samo postąpić z drugą częścią ciasta. Składniki na krem: 500 ml mleka + pół szklanki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki cukru 1 żółtko 1 łyżka cukru waniliowego 1 kostka masła 3/4 kieliszka(...)przemieszać żeby nie zrobiła się skorupa. Masło utrzeć z cukrem waniliowym. Dodawać po łyżce masy budyniowej cały czas miksując. Na koniec dodać wódkę. Miksować jeszcze chwilę. Gotowy krem wyłożyć na jedną część ciasta, przykryć drugą częścią. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Posypać cukrem pudrem

Agusiowe smakołyki
Tort bezowy z waniliowym kremem niczym z Castellarii 179

Dziś zapraszam Was na tort bezowy przełożony puszystym kremem waniliowym. Tort jest słodki- ale taki to urok bezy- dlatego posmarowałam spód porzeczkowym dżemem- po to, by

Kraina Miodem Płynąca
Pomarańczowiec z nutą piernika- bez pieczenia 173

gałązka świeżego rozmarynu 4 kosteczki czekolady deserowej (zmielone lub starte) Ok 12 sztuk pierniczków (lub więcej jeśli są bardzo małe) Sposób przygotowania: Jakieś 2 godziny przed przygotowaniem ciasta najlepiej zrobić krem pomarańczowy. Zdąży nam się przestudzić na tyle, że nie będziemy musieć zbyt długo czekać z przełożeniem deseru. Sok pomarańczowy przelewamy do garnka z grubym dnem, powinno go być min.500ml(...)wylewamy połowę przestudzonego kremu pomarańczowego. Delikatnie układamy obok siebie drugą warstwę namoczonych biszkoptów i wkładamy do lodówki, by krem pomarańczowy mocniej zastygł. Dopiero wtedy wykładamy na ciasto drugą część mascarpone i wylewamy resztę kremu pomarańczowego. Od razu oprószamy mieloną (startą) czekoladą i układamy pierniczki- jeden obok drugiego, zaznaczając tym samym ilość porcji ciasta

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto z cukinią i ananasem 133

Ciasto z cukinią przypomina smakiem piernik, dzięki cukinii jest bardziej wilgotne. Bardzo ciekawy smak i aromat, może postać kilka dni nie zsycha się. Ale nie Wiem czy zbyt długo postoi, jest bardzo smaczne. Opcjonalnie krem można wzbogacić ananasem z puszki pokrojonym w kostkę. Zapraszam do przepisu:) Składniki 2 jajka 1/2 szklanki oleju 1 szklanka cukru cukier waniliowy 1,5 szklanki(...)cukrem na puszysty krem. Do ubitej masy dodawać po łyżce budyniu. Opcjonalnie można pokroić 3-4 plastry ananasa w kostkę i dodać do kremu. Wymieszać łyżką. Blat ciasta posmarować kremem, przykryć drugim. Najlepiej to robić w kwadratowej tortownicy. Wierzch polać polewą czekoladową i posypać orzechami. Polewa: 1/4kostki masła, 2 łyżki wody, 1/2 szklanki cukru, 2-3 łyżki kakao, podgrzać

gotuj ze mną
Dietetyczne ciasto marchewkowe 184

marchewkowe pyszności A dziś zapraszam Was na pyszne i dietetyczne ciasto marchewkowe . Dietetyczne ciasto marchewkowe 100 g mąki ryżowej 30 g mąki gryczanej Jajko Pół łyżeczki proszku do pieczenia Średni banan 50 ml mleka kokosowego 15 ml oliwy Duża marchewka Pół łyżeczki cynamonu cejlońskiego KREM 100 g twarogu (ja użyłam w wersji bez laktozy ) 2 łyżki masła orzechowego(...)dokładnie zmiksuj. Na przestudzony spód ciasta wyłóż i rozsmaruj 2 łyżki dżemu porzeczkowego, a następnie wyłóż ¾ kremu. Całość przykry druga częścią ciasta i wyłóż na nie pozostałą część kremu, wyrównaj wierzch. Ciasto zostaw na całą noc w chłodnym miejscu. Smacznego   Artykuł Dietetyczne ciasto marchewkowe pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
Wilgotne ciasto pomarańczowe 4015

Zwykle robiłam to ciasto z kremem cytrynowym. Tym razem chciałam zastosować pomarańczki. I uznaję, że ciacho jest równie pyszne :) Najbardziej je lubię za to, że jest bardzo wilgotne. Do tego przepisu będziemy potrzebować 3 pomarańcze. Składniki na ciasto: 35 dag mąki tortowej 1 kostka margaryny (20 dag) 35 dag cukru 6 jajek 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku(...)rondla wrzucamy margarynę, cukier, cukier waniliowy oraz mleko i sok z pomarańczy, i zagotowujemy. Na sam koniec dodajemy mąkę i energicznie mieszamy. Gorący krem wylewamy na jeden płat ciasta i przykrywamy go drugim. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia a następnie schładzamy go w lodówce.  Lukier: Składniki na lukier ze sobą mieszamy (cukier

Bon Appetit Małgorzaty
Tort pistacjowo-jabłkowo czekoladowy 199

orzechowym i fajnym kolorze dzięki orzechom pistacji, kwaskowa warstwa z winnych jabłek i galaretki oraz słodki krem czekoladowy. Nieprzesłodzony, smaki doskonale się równoważą, jeden z lepszych torcików na różne okazje. Deser z klasą.  Najsmaczniejszy mocno schłodzony.  Dekoracje do tortów i ciast  kupicie w  Cukieteria  prawdziwy raj dla miłośników słodkich wypieków. Składniki: Tortownica 24 cm Biszkopt(...)niej, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wyłożonej pergaminem tortownicy-samo dno. Piec 45 minut w temp 170*c. grzanie góra-dół, lub do suchego patyczka. Studzić przy uchylonych drzwiczkach, gdy przestygnie wyciągnąć z piekarnika i zostawić do całkowitego wystudzenia. Dobrze jest biszkopt upiec dzień wcześniej przed złożeniem tortu. Całkiem zimny przekroić wzdłuż na dwa blaty. Krem Czekoladowy: Śmietanę podgrzać

Wanilia i Kardamon