ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:71/672)

BABKA Z GALARETKĄ I SUSZONYMI CZEREŚNIAMI 111

posiekanych suszonych czereśni od HELIO 1 galaretka o smaku pomarańczowym (lub inna) 1 szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli do dekoracjo polewa jasna od HELIO Uwagi do przepisu: Składniki mam w temp. pokojowej, tzn. wyjmuję je z lodówki około 2-3 godzin przed planowanym robieniem ciasta. Szklanka ma u mnie pojemność(...)sztywną pianę. Suszone czereśnie od HELIO siekam drobno. Mąkę łączę z proszkiem galaretki, proszkiem do pieczenia, przesiewam do masy żółtkowej i mieszam. Delikatnie dodaję sztywną pianę z białek, mieszam delikatnie szpatułką, do połączenia. Wrzucam suszone czereśnie, mieszam delikatnie. Keksówkę smaruję masłem i posypuję mąką, wlewam ciasto, wyrównuję. Piekę w temp. 175 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu

Zasmakuj Kuchni
Ciasto bez pieczenia ,,Margaretka” 93

bazie śmietanki 30 oraz galaretki. Jeśli szukasz łatwego i smacznego ciasta bez pieczenia , to ciasto margaretka będzie idealnym wyborem. PRZEPIS NA CIASTO MARGARETKA Składniki na blaszkę 24×36 1 opakowanie kruchych ciasteczek z nadzieniem 600 ml śmietanki 30% 250g gotowych gofrów (lub można wykonać własne) 3 galaretki przeźroczyste 2 galaretki agrestowe lub cytrynowe Wykonanie 1. Przeźroczyste galaretki rozpuścić(...)Śmietankę ubić na sztywno, następnie cały czas ubijając wlać cienkim strumieniem tężejącą galaretkę. 4. Gotową masę wyłożyć na gofry. Blaszkę włożyć do lodówki na godzinkę, aby masa nieco stężała. 5. W międzyczasie w 600 ml wody rozpuścić galaretki cytrynowe lub agrestowe i odstawić do lekkiego stężenia. 6. Ciasto wyciągnąć z lodówki, na stężałą masę ułożyć ciasteczka, następnie zalać lekko tężejącą

Alle Dobre!
SERNIK Z GALARETKĄ MANGO-MARAKUJA 303

I kolejny pyszny sernik zainspirowany latem wylądował na blogu! Dziś mam dla Was przepis na pyszny, delikatny sernik na kruchym, herbatnikowym spodzie przykryty galaretką z mango

Ostra na Słodko
Ciasto biszkoptowe z owocowym nadzieniem 173

chłopaki też uwielbiają ciasto biszkoptowe. Tak wiec tuż po świętach przygotowałam kolejną słodkość. Tym razem zamiast zwykłego ciasta biszkoptowego dodałam do nich owoce podsmażone wraz z galaretka na patelni. Połączenie ciekawe, a ciasto szybko zostało zjedzone przez moich chłopaków. Przygotowałam dwie wersje galaretkowego nadzienia: o […] The post Ciasto biszkoptowe z owocowym nadzieniem appeared first on Magiczny Garnek

Magiczny Garnek
Słodka delicja 356

kratkę. Piec ciasto w 170 stop,przez ok.40 minut. Galaretkę rozpuścić w 1 szkl,gotowanej wody,połowę wymieszanej galaretki,odlać,odstawić do stężenia. Schłodzoną śmietanę ubić z galaretką na sztywną piankę. Upieczone ciasto,ostudzić(...)pomocą kieliszka,zrobić w cieście dziury, ale nie do samego końca ciasta. Na dno do dziury lejemy najpierw po łyżce  stężałej galaretki,a następnie na galaretkę wykładami  piankę. Ciasto schłodzić w lodówce. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore

Kuchnia Danusi
Ciasto bananowiec bez pieczenia 110

Ciasto bananowiec bez pieczenia Ciasto Bananowiec to pyszne ciasto bananowe bez pieczenia z herbatnikami , mascarpone, bitą śmietaną i galaretką. Jest banalnie proste w przygotowaniu i zawsze się udaje. Zobaczcie przygotowanie ciasta krok po kroku na poniższym filmie: Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Ciasto bananowe bez pieczenia składa się z szybkiego kremu bananowego przygotowanego na bazie budyniu(...)bananowy zmieni się w gęsty krem. Ciasto może być przygotowane z dodatkiem kakaowych herbatników zamiast jasnych. Bananowiec zawiera również dodatek galaretki. Najlepiej sprawdzi się tu cytrynowa, ale powinna sprawdzić się też inna kwaskowa galaretka, na przykład pomarańczowa albo agrestowa. Ciasto bananowe jest wykończone kremem z mascarpone i bitej śmietany. Taki krem jest bardzo gęsty, dlatego należy nakładać go małymi porcjami

Lekcje w kuchni
Ciasto pijak z galaretką 6198

moja zmieniona wersja "pijaka". Polewę czekoladową zamieniłam na cytrynową galaretkę i dzięki temu ciasto było bardziej orzeźwiające i mniej słodkie. Nam bardzo zasmakowała taka wersja. Może i komuś z was też posmakuje? Czekam na opinie. Składniki: Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Blat kokosowo-makowy(...)ciasta: biszkopt z wierzchu nasączony spirytusem lub wódką, cienko posmarowa ć marmoladą, 3/4 kremu budyniowego, blat kokosowo -makowy, 1/4 kremu budyniowego, biszkopty nasączone w spirytusie lub wódce, tężejąca galaretka. Gotowe ciasto włożyć na całą noc do lodówki. Jeśli nie chcemy by ciasto było mocno alkoholowe spirytus zastąpić wódką lub całkowicie zrezygnować z alkoholu. Ciasto jest wysokie na około 8 centymetrów

Ala piecze i gotuje
Ciasto z galaretką i kremem karpatka 389

łyżce do masy jajecznej. Mieszać już bardzo delikatnie łyżką. Dno okrągłej blaszki wysmarować tłuszczem i posypać kaszką manną. Wlać ciasto do formy. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 180 C i piec 25-30 minut. Sprawdzić stan upieczenia drewnianym patyczkiem. Przygotowanie galaretki i owoców – dwie galaretki truskawkowe zalać wrzącą wodą, dokładnie wymieszać. Zostawić aż prawie stężeje. Truskawki umyć, odciąć szypułki(...)przekroić na pół. Na spodnim biszkopcie rozłożyć połowę kremu. Następnie położyć drugą część biszkoptu i znowu rozsmarować pozostały krem. Rozłożyć truskawki, jedna przy drugiej. Na górę wylać gęstniejącą galaretkę. Wstawić ciasto do lodówki. Ciasto jest proste, ale bardzo pyszne

Kuchnia Pokoleń
Ciasto mocno miętowe 144

śmietanki kremówki 1  galaretka agrestowa 1 szklanka wody Dodatkowo: 20 herbatników   30g gorzkiej czekolady Wykonanie zajęło mi w sumie jakieś dwie godziny, łącznie z pieczeniem, studzeniem ciasta, budyniu i galaretki. Do rzeczy: gotujemy szklankę mleka na krem  i zaparzamy w niej torebkę mięty. W osobnym garnuszku cukierki zalewamy wodą i rozpuszczamy na wolnym ogniu. Po rozpuszczeniu łączymy(...)ponoć można zrobić to łyżką, przynajmniej tak twierdzi moja mama). Biszkopt wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 minut. Po upieczeniu studzimy. W czasie pieczenia ciasta rozpuszczamy galaretkę w szklance gorącej wody. Studzimy. Margarynę przeznaczoną na krem ucieramy z cukrem. Stopniowo dodajemy zimny budyń miętowy. Gotowy krem przekładamy na biszkopt kakaowy. Kolejna warstwa to herbatniki- na moją blaszkę

Wrzosowa Polana
Sernik gotowany siostry Anastazji 458

propozycję na sernik, który zawsze się udaje. Kruche blaty ciasta przekładane serem z rodzynkami, który wcześniej się gotuje. Wszystko przykryte brzoskwiniami i polane kolorową galaretką. Składniki: Ciasto kruche: 25 dag mąki pszennej 5 dag cukru pudru 10 dag margaryny 3-4 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera (dwukrotnie zmielonego) 20 dag margaryny 3 jaja(...)masa zacznie odchodzić od garnka – odstawić.  Masę podzielić na 3 części i gorącą przekładać ciasto wg kolejności: ciasto kruche – masa serowa – ciasto kruche – masa serowa – ciasto kruche – masa serowa. Galaretkę rozpuścić wg przepisu. Wierzch przybrać pokrojonymi owocami i zalać tężejącą galaretką. Bardzo mi będzie miło jeżeli polubisz, skomentujesz lub udostępnisz mój post. Zapraszam też na mój profil fb Cukiernia

Cukiernia Pychotki
Ciasto Balladyna 191

który znalazłam na blogu PRZEPISKI.PL . Nie byłabym sobą, gdybym go nieco nie zmodyfikowała. Ciasto przygotowałam w większej blaszce, oraz dodałam więcej śmietanki kremówki do masy. Ciasto Balladyna składa się z puszystego biszkoptu kakaowego, przełożonego masą serową, herbatnikami i masą kajmakową. Słodki smak ciasta przełamują maliny w galaretce malinowej. Ciasto jest bardzo smaczne, wysokie, może posłużyć nawet jako tort urodzinowy. Dzięki(...)Kolejno ułożyć kolejną warstwę herbatników a na nich wyłożyć drugą część masy serowej. Całość przykryć drugim płatem biszkopta. Na biszkopt wykładamy lekko tężejącą galaretkę z dodatkiem malin. Całość wstawiamy do lodówki, do całkowitego stężenia. Artykuł Ciasto Balladyna pochodzi z serwisu alledobre.pl

Alle Dobre!
Tarta z crème pâtissière i galaretką 119

innego jak dobrze nam znany krem budyniowy. Łatwo go przygotować a smakuje naprawdę obłędnie, waniliowy o idealnej konsystencji wzbogaconej odrobiną masła. Znakomicie komponuje się z kruchym ciastem, do tego galaretka truskawkowa, bita śmietana i mamy deser idealny. Zapraszam do obejrzenia wideo na moim kanale Słodki Blog na Youtube : Składniki: Ciasto kruche: 150g mąki tortowej 150g mąki krupczatki 150g masła(...)mleka 100g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 75g mąki ziemniaczanej 6 żółtek 2 łyżki miękkiego masła Dodatkowo: 400 ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru 40g galaretki truskawkowej (pół opakowania) Wykonanie: Ciasto kruche: Mąki i cukier wymieszaj w misce. Dodaj miękkie masło i rozetrzyj palcami do uzyskania kruszonki. Żółtka rozbełtaj z solą i wlej do pozostałych składników. Wymieszaj za pomocą

Słodki Blog
KOKOSOWY JAGIELNIK Z TRUSKAWKAMI I GALARETKĄ BEZ PIECZENIA – wegański, beglutenowy, bez laktozy, FIT 875

kasza jaglana ( sucha ) – 150 g * woda – 150 ml * wiórki kokosowe – 2 łyżki * do posłodzenia: cukier, cukier brązowy, ksylitol, erytrytol – do smaku DODATKOWO: * świeże truskawki * galaretka wegańska truskawkowa ( z agar-agar ) – 1 op SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SPÓD: Daktyle wcześniej namaczamy, odsączamy, dodajemy orzechy, olej kokosowy, kakao i 2 łyżki wody – wszystko razem dokładnie blendujemy na gładką(...)ognia, zostawiamy pod przykryciem na ok. 10 minut. Słodzimy do smaku, dodajemy wiórki kokosowe i blendujemy na gładką kremową masę. Wyciągamy na schłodzone ciasto, wyrównujemy, układamy pokrojone w plasterki truskawki i zalewamy przygotowaną wcześniej galaretką truskawkową. Wkładamy na co najmniej 3 godziny do lodówki. Podajemy schłodzone. Smacznego! Projekt powstał we współpracy z marką JAWO Kraków – producentem zdrowej żywności. Bakalie

Ostra na Słodko
Biszkopt z kremem malinowo – budyniowym i jeżynami 198

Pokazałam Wam kilka dni temu na moim fanpage i wreszcie udało się skleić przepis! Lekki , niesamowicie puszysty i miękki biszkopt ( przepis na niego tutaj! ) przełożony delikatnym

Ostra na Słodko